Behandling Av Druvor Från Sjukdomar Och Skadedjur I Juni: Hur Och Med Vad Man Ska Behandla Druvor Före Och Efter Blomning? De Bästa Lösningarna

Innehållsförteckning:

Video: Behandling Av Druvor Från Sjukdomar Och Skadedjur I Juni: Hur Och Med Vad Man Ska Behandla Druvor Före Och Efter Blomning? De Bästa Lösningarna

Video: Behandling Av Druvor Från Sjukdomar Och Skadedjur I Juni: Hur Och Med Vad Man Ska Behandla Druvor Före Och Efter Blomning? De Bästa Lösningarna
Video: Patientfilm om behandling av åderbråck (RF-behandling) 2024, April
Behandling Av Druvor Från Sjukdomar Och Skadedjur I Juni: Hur Och Med Vad Man Ska Behandla Druvor Före Och Efter Blomning? De Bästa Lösningarna
Behandling Av Druvor Från Sjukdomar Och Skadedjur I Juni: Hur Och Med Vad Man Ska Behandla Druvor Före Och Efter Blomning? De Bästa Lösningarna
Anonim

För att druvor ska ge dig en bra skörd kräver de noggrant underhåll, inklusive bearbetning. Läs om det bästa sättet att bearbeta denna anläggning nedan.

Varför behöver du bearbetning?

På sommaren, från och med den första månaden - juni, behöver druvorna inte bara vattnas utan också bearbetas väl . Det är vid denna tidpunkt som många skadliga insekter börjar aktiveras, och vädret skapar gynnsamma förutsättningar för svampens utveckling. Under denna period blir druvorna mer sårbara för sjukdomar, skadedjur och dåliga väderförhållanden, och därför behöver de bra bearbetning och utfodring.

Den första bearbetningen av druvorna bör utföras före blomningen, den andra - juni, efter blomningen . Under blomningen är sprutning av denna kultur kontraindicerad. Det är nödvändigt att bearbeta druvor för tredje gången på hösten, för fjärde gången är det också den sista, bearbetningen utförs innan växten skyddas för vintern. Kärnan i proceduren är inte bara att skydda druvorna från en mängd olika insekter och virussjukdomar.

Det bidrar också till dess stabila utveckling, berikning av fruktsammansättningen och bibehållande av normalt utbyte.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa lösningarna

Kemikalier

bläcksten

Läkemedlet används av många sommarboende på olika odlade växter, inklusive druvor. Det stora pluset med ämnet är låg toxicitet och användarvänlighet . Det, som ett medel för kontaktverkan, absorberas inte i plantans vävnader och tvättas lätt bort med vatten. När vi talar specifikt om druvor kan järnvitriol bekämpa ett stort antal svampsjukdomar, såväl som skadliga insekter.

Förutom, det är också bra som gödningsmedel . Växten måste behandlas med detta läkemedel innan knopparna sväller. En lösning baserad på det är lätt att göra, men överväg dosen. Det beror enbart på i vilket syfte du använder verktyget. Så till exempel för att bekämpa lav på druvor är en lösning med en koncentration på 3% lämplig, och för förebyggande är det bättre att använda en lösning med en koncentration av högst 1%.

Bild
Bild

Kopparsulfat

Detta läkemedel är på många sätt liknande både i dess sammansättning och i verkan med ovannämnda järnvitriol. I allmänhet är dessa två vingårdsmetoder utbytbar … Observera dock att kopparsulfat är mer skadligt på grund av dess höga toxicitet, och därför är det starkt avskräckt att använda det i stora mängder.

Bordeaux -blandning

Detta är en fungicid, som på grund av närvaron av kopparsulfat i kompositionen saknar en skadlig skållningseffekt. En lösning baserad på den kan ge druvor skydd mot:

  • senröda;
  • lockighet;
  • brun fläck;
  • sårskorpa;
  • bägare rost och andra sjukdomar.

Observera dock att det är omöjligt att lagra den utspädda blandningen, och därför måste den användas omedelbart . Hur koncentrerad lösningen behöver beredas beror enbart på situationen och behandlingstiden. Så under tidig vår kan du använda en starkare blandning vid ett senare tillfälle - med en koncentration på högst 1%.

Bild
Bild

Urea

Urea, eller urea, innehåller en stor mängd kväve. Det är ett effektivt gödningsmedel och dessutom helt säkert att använda . Den kan användas för både rot- och bladmatning av druvor. Urea låter dig inte bara befrukta växten, utan också att bekämpa många skadliga insekter, liksom patogener av olika sjukdomar. Detta preparat hjälper till att öka vingårdens motståndskraft mot olika svampar, såväl som angrepp från larver och kopparhuvuden. Oftast kombineras karbamid med kopparsulfat, eftersom dessa två produkter är i perfekt harmoni med varandra. En lösning av dem bereds enligt följande:

  • 0, 7 kg urea hälls i en plastbehållare och hälls med 8 liter vatten, varefter det omrörs för att uppnå vätskans genomskinlighet;
  • 50-100 gram kopparsulfat späds i sin tur med 800 milliliter uppvärmt vatten;
  • därefter hälls den andra blandningen långsamt i karbamidlösningen och ytterligare 10 liter vatten tillsätts.
Bild
Bild

Fitosporin-M

Det är snarare ett biologiskt preparat som har låg toxicitet, varför det är mycket efterfrågat bland sommarboende . Det är mindre effektivt än kemiska preparat, men det kan användas i alla utvecklingsstadier, med undantag för blomning. För att förbereda en lösning baserad på "Fitosporin" räcker det med 5 gram av detta medel, upplöst i en hink vatten.

Det är nödvändigt att applicera en sådan lösning 3 gånger - före knoppbrytning, före och efter blomning. Denna produkt kan skydda vingården mot bakteriella sjukdomar och svampar. När du behandlar detta läkemedel, kom ihåg att det inte har hög motståndskraft, och därför är det lämpligt att bearbeta det i molnfritt väder.

Om det regnar måste behandlingen upprepas.

Bild
Bild

Folkmedicin

Lösningar gjorda enligt folkrecept är också perfekta för bearbetning och matning av vingården. Många av dem är mycket effektiva för att bekämpa olika sjukdomar och parasiter, men i kritiska situationer är de maktlösa. Ett stort plus för sådana lösningar är deras tillgänglighet. Det är möjligt att göra dem med egna händer, hemma, medan kostnaderna när det gäller tid och pengar kommer att vara minimala.

  • Lökskal . För att förhindra svampsjukdomar hos druvor är det nödvändigt att spraya växten med denna lösning. Det är inte svårt att klara det. Du behöver en halv hink med huvudkomponenten och vatten, allt detta måste kokas i cirka 20 minuter och lämnas för tinktur ytterligare en dag. Om så önskas kan du tillsätta 1-2 matskedar honung till blandningen. Därefter behandlas växterna med en lösning, detta måste göras under öppnandet av knopparna, före och efter blomningen. På liknande sätt kan du förbereda en lösning baserad på celandine eller smörgås.
  • Soda … En läskbaserad lösning är en bra förebyggande åtgärd, eftersom den kan skydda din växt mot svampsjukdomar, inklusive mjöldagg. För att förbereda produkten är det nödvändigt att lösa upp 20 gram tvätttvål och 2 stora skedar av komponenten i 7 liter vatten. Innan blomningen måste växten sprutas en gång, efter blomningen - ytterligare tre gånger med en frekvens på 7-10 dagar.
  • Jod … En annan användbar komponent som kan skydda växten från sjukdomar, öka deras utbyte och berika fruktens sammansättning. Dess överskott kan dock skada växten; den måste användas med strikt överensstämmelse med doseringen. För förebyggande åtgärder är en lösning tillräcklig, där en droppe jod faller på en liter vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppföranderegler

För förebyggande behandling behandlas växten 4 gånger under hela säsongen:

  • vid tillväxten av skott;
  • med spirande;
  • efter blomning;
  • under bildandet av klasar.

Observera att om vädret blev dåligt och det började regna, måste behandlingen utföras senast 2 timmar senare . Om detta inte är möjligt är det bäst att använda cyklisk behandling. Det är också lämpligt att hålla ett öga på väderförhållandena. Under behandling med kemikalier eller lösningar gjorda enligt folkrecept bör lövverket vara torrt och vädret ska vara lugnt och svalt.

Oftast är den idealiska tiden för bearbetning kväll, nämligen den period då solen redan har gått ner.

Rekommenderad: