Vinylbeklädnad (97 Bilder): Plastprodukter För Exteriördekoration Av Huset, Finesser I Fasadinstallation, Främre PVC -paneler

Innehållsförteckning:

Video: Vinylbeklädnad (97 Bilder): Plastprodukter För Exteriördekoration Av Huset, Finesser I Fasadinstallation, Främre PVC -paneler

Video: Vinylbeklädnad (97 Bilder): Plastprodukter För Exteriördekoration Av Huset, Finesser I Fasadinstallation, Främre PVC -paneler
Video: VERTICAL INSTALLATION OF WPC SLATTED CLADDING FOR OUTDOOR @MCKINLEY WEST | S.U.D PROJECT DETAIL 2024, April
Vinylbeklädnad (97 Bilder): Plastprodukter För Exteriördekoration Av Huset, Finesser I Fasadinstallation, Främre PVC -paneler
Vinylbeklädnad (97 Bilder): Plastprodukter För Exteriördekoration Av Huset, Finesser I Fasadinstallation, Främre PVC -paneler
Anonim

Vinylbeklädnad är den mest populära kategorin av yttre material. Han dök upp på marknaden för inte så länge sedan och har redan lyckats vinna en stor publik av fans. Innan du köper detta material bör du studera för- och nackdelarna med den nya produkten.

Särdrag

Vinylbeklädnad har en speciell komposition, varav 80% är polyvinylklorid. Det var denna ingrediens som gav produkten dess namn. Det finns dock tillverkare på marknaden som minskar mängden PVC med upp till 70% för att sänka kostnaden för själva materialet. Denna metod har en negativ inverkan på sidospårets tekniska prestanda. Men sådana produkter är också efterfrågade, eftersom vissa köpare lockas av det låga priset.

Bild
Bild

Om du inte vill spara på kvaliteten på efterbehandlingsmaterialet, var uppmärksam på priskategorin. Det finns alternativ där sekundära råvaror används i en mängd av 5%, som bara finns i de nedre lagren av arket. I ett sådant material finns kalciumkarbonat i en mängd av 15%, vilket fyller banans struktur.

Titandioxidhalten når 10%, och denna komponent ligger i materialets övre lager . Denna ingrediens är ansvarig för strukturens stabilitet. Och även tillsatsen gör att materialet inte kan förändra ljuset, eftersom titandioxid förhindrar de skadliga effekterna av solljus.

Bild
Bild

Andra tillsatser som finns i vinylfasader finns i lägre doser och syftar till att öka den mekaniska hållfastheten. Komponentlistan innehåller olika pigment som är ansvariga för materialets färgschema.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vinylbeklädnad har många fördelar, som bör konsulteras innan du köper.

  • Lång livslängd. Tillverkaren av detta material ger en garanti för sina varor, vilket är flera decennier.
  • Prisvärd kostnad. Vinylfasad är billigare än metallfasad.
  • Den största fördelen med ett sådant sidospår är dess mångsidighet och attraktiva utseende. Med hjälp av detta material kan du mantla alla föremål, oavsett vilken råvara det är tillverkat av. Produkten hjälper till att dölja många av väggbristerna och ger rummet attraktivitet på grund av dess vackra färger.
Bild
Bild
  • Fasadpaneler är motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning och negativa klimatförhållanden. Positiva egenskaper observeras vid temperaturer från -50 till +50 grader.
  • PVC är inte rädd för insektsattacker. Och även denna produkt är inte benägen att mögel och mögel.
  • Enkel installation och låg vikt. Installationen av denna beläggning kräver inte användning av ytterligare preparat och en idealisk bas.
  • Bevarande av naturlig ventilation. Panelerna ger full luftåtkomst till väggen.
  • Brandsäkerhet. På grund av de reagenser som finns i materialets sammansättning minskar sidospårets toxicitet. Det brinner inte, vilket plastanalogen inte kan skryta med. PVC börjar smälta, men det stöder inte förbränningsprocessen.
Bild
Bild
  • Lättskött. Sådant material kräver inte regelbunden färgning och specialiserad bearbetning varje år. Den valda färgen kommer att glädja ditt öga under hela dess livslängd. En vanlig slang räcker för att rengöra fasaden från smuts.
  • PVC har värmeisoleringsegenskaper.
  • Många användare väljer denna finish eftersom produkten är miljövänlig.
  • Ett brett spektrum av texturer. Du kan välja en finish som nära efterliknar trä, sten, vått gips och mer.
  • På grund av låsmekanismen kan du själv installera panelerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sina många fördelar har PVC nackdelar

  • Skivorna kan inte repareras. Om ett av områdena är skadat måste det bytas ut. I denna situation är metallbeklädnad bättre.
  • När du installerar måste du ta hänsyn till sannolikheten för att paneler drar ihop sig och töjs på grund av extrema temperaturer.
  • Om du inte har de färdigheter som krävs för att installera beklädnaden är det bäst att söka professionell hjälp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig med fördelarna och nackdelarna med PVC -beläggning kan du bestämma om installationen av denna typ av mantel är lämplig för dig, eller det är värt att överväga alternativa alternativ.

Specifikationer

Förutom en rik lista med fördelar, ställs vissa krav på materialet, vilket det nödvändigtvis måste uppfylla. På Ryska federationens territorium finns det ingen GOST som deklareras för detta material, det finns bara generaliserade parametrar. Som grund för beteckningen av standarder används rekommendationerna från ASTM, ett amerikanskt företag som arbetar med materialprovning.

Bild
Bild

Det finns flera egenskaper enligt ASTM -kraven

  • Profiler ska ha en tjocklek på 0, 9-1, 2 mm. Om du räknar med en lång livslängd bör du vara uppmärksam på maximal tjocklek.
  • Fasaden har förmågan att behålla sin ursprunglighet och ursprungliga dimensioner. Dessa kvaliteter regleras av ASTM D6864, DD3679, D7251 standarder.
  • Materialet är syrafast. För testning användes en lösning av svavelsyra, som verkade på materialet under lång tid. På två veckor har sidosidan visat sin maximala hållbarhet.
  • Materialets brandfarlighet. Höljet stöder inte förbränningsprocessen.
  • Styrka gränser i förhållande till effekten av temperaturen är lika med 88 grader Celsius.
  • Draghållfasthetsindex är lika med 422 / kg / cm2.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Vinylbeklädnad har ett brett användningsområde. Den kan användas för inredning och utvändig dekoration av lokaler för alla ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Källare PVC

Detta material används för att arbeta med husets källare. Produkten säljs i form av korta block, som är tjocka jämfört med standardark. Trots de ökade dimensionerna väger källarpanelerna lite, vilket gör det möjligt att inte utföra åtgärder för att stärka fasaden på rummet.

Bild
Bild

PVC -paneler säljs i olika varianter, du kan köpa ett material som imiterar natursten eller dekorativa tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg PVC

Sådana produkter är avsedda för efterbehandling på en horisontell yta. Tillverkare är redo att erbjuda sin publik släta paneler eller variationer som imiterar trä.

Bild
Bild

Det finns flera typer av vinylväggpaneler:

  • singel sillben;
  • dubbel sillben;
  • trippel fiskbens;
  • skeppsvirke;
  • blockera hus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fartygsvirket är mycket efterfrågat på Ryska federationens territorium och i Europa, och det dubbla sillbenet används ofta för efterbehandling i Amerika och Kanada.

Men också på grund av dess kvaliteter används vinylbeklädnad för beklädnad av byggnader utanför. Materialet har högpresterande egenskaper, vilket gör det möjligt att vinna stor popularitet.

Bild
Bild

Design

Det finns olika nyanser av PVC -sidor på marknaden. För älskare av varma nyanser presenteras: persika, olivolja, rött och andra toner. Många köpare gillar detta lugna färgschema, men andra originalalternativ kan också hittas på rea.

Bild
Bild

Ljus ekbeklädnad, rödbrun vertikal sidosida och crimson är populära. Valet kvarstår endast hos köparen och beror på hans idé och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förenkla valet är PVC -sidor uppdelade i flera kategorier:

  • vita toner;
  • färgad;
  • pastell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det senare alternativet anses vara det mest populära, eftersom sådana paneler är till ett överkomligt pris och inte blir tråkiga efter några år. Den låga kostnaden beror på det lilla antalet tillsatser som krävs för att behålla nyansen och förhindra solblekning.

Vit och ljus mantel används ofta för dekorativa komponenter och kant. Sådana element kan positivt betona den grundläggande pastelltonen.

Bild
Bild

Källarsidor anses vara ett undantag. För sockelbeklädnaden används imitation av tegel och andra naturmaterial. Panelen finns i beige, grå, sand eller terrakottafärger. De kombineras optimalt med väggar i en naturlig nyans, så att husets design ser logisk och komplett ut. Vissa köpare väljer att klä fasaden med imitationsten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar blockhusdekoration är tillverkarna redo att erbjuda naturliga motiv. Det finns pistasch-, krämiga, karamell- och bananfärger till salu. När du väljer paneler, se till att de matchar husets tak. När du väljer samma nyanser riskerar du att möta det faktum att byggnaden kommer att se tråkig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt färg för panelerna?

Om du köper PVC -sidospår från ett välrenommerat företag kommer chefen att erbjuda dig att använda tjänsten, som består av val av nyanser. Skynda dig inte att vägra ett sådant erbjudande, eftersom specialister kommer att kunna välja rätt alternativ för dina lokaler. Med hjälp av ett speciellt datorprogram kan du preliminärt bekanta dig med husets utsida efter mantel med vinyl.

Bild
Bild

När du väljer önskad färg, kom ihåg att de nyanser som visas som ett prov kan skilja sig från den färdiga fasaden. När de implementeras i skala väggpaneler och tak, intensifierar färgerna deras intensitet.

Det kan tyckas för dig att den valda nyansen ser blek ut, men du bör lyssna på en specialist som är bekant med panelernas funktioner och hur de kommer att se ut i praktiken. De livfulla färgerna används för att betona de enskilda arkitektoniska komponenterna. Var uppmärksam på de kontrasterande nyanserna: känsliga sandpaneler i kombination med brunt, ljusrosa i kombination med terrakotta och andra liknande kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste vara seriös med att välja färgschema för ditt framtida beklädnad av ditt hem, eftersom panelerna kommer att dekorera det i årtionden och du inte kan ändra färgen. Se till att det valda materialet blandas harmoniskt med miljön och ser trevligt ut. Välj ett färgschema som inte stör dig efter några år.

Bild
Bild

För att göra rätt val bör du bekanta dig med de grundläggande lagarna för att kombinera nyanser . Win-win-alternativ inkluderar beige och bruna paletter, sand, terrakotta, vinröda och gula toner. För självsäkra individer är djärvare kombinationer av orange, blått och lila lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -installation

Vinylbeklädnad kan göras även av en nybörjare. För att korrekt bekläda fasaden på en byggnad måste du bekanta dig med proceduren och installationsfunktionerna. Panelerna är flexibla och flexibla, så risken för materialskador är minimal. De steg-för-steg-instruktioner som finns i den här artikeln gör att du kan utföra det riktade arbetet korrekt och eliminera vanliga misstag.

Bild
Bild

Beklädnaden görs med hjälp av den nödvändiga uppsättningen verktyg

  • Kniv. Skärning av vinylfasader ska göras med en vass kniv. När du arbetar, markera spåret, böj och böj sedan den markerade linjen flera gånger. Som ett resultat kommer materialet att gå sönder vid det avsedda märket.
  • Du kan använda en elektrisk sticksåg istället för en kniv. Med det här verktyget kan du göra ett vackert snitt och påskynda anpassningen till storlek.
  • Perforator. Detta verktyg kan ersättas med en borrmaskin. Han skapar hål av hög kvalitet som gör att du kan fixa hårdvara eller skapa nya.
  • Skruvmejseln är konstruerad för vridning av hårdvara.
  • Som med alla byggnadsarbeten bör en laserbyggnadsnivå förberedas. Du kan använda en enkel nivå, men det första alternativet är bekvämare.
  • Konstruktionstejp. Med det här verktyget kan du beräkna parametrarna.
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att använda en slipmaskin för att skära paneler, ta hänsyn till några av funktionerna. Vid höga varv kommer du att uppleva uppvärmning och smältning av snittet. För att eliminera detta fenomen rekommenderas att arbeta med låg effekt.

Bild
Bild

Det finns vissa installationsrekommendationer

  • När du står inför arbete bör du vara uppmärksam på materialets egenskaper. Panelerna har en hög koefficient i förhållande till linjär expansion. Denna indikator kräver att kravet uppfylls, enligt vilket ett mellanrum på 5-7 mm bör placeras mellan remsorna och raderna.
  • Om beklädnad görs vid temperaturer under noll bör minsta gapstorlek vara 10 mm.
  • Det måste finnas ett mellanrum mellan panelens arbetsyta och fästelementen.
Bild
Bild

Vinylpaneler ska ligga ner i flera timmar utomhus, varefter du kan påbörja installationsarbetet.

  • Det är inte tillåtet att skruva igenom sidospåret med självgängande skruvar. Sådana åtgärder kan leda till att arket börjar spricka. Om du behöver använda dessa verktyg, se till att fixering inte finns på platsen där hålen för spikarna stansas, utan skapa hål för hårdvaran, först fixa elementen.
  • Istället för självgängande skruvar är det tillåtet att använda spik och häftklamrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och du bör också ta hand om valet och beräkningen av de nödvändiga komponenterna. Varumärken som erbjuder vinylfasader till sina kunder är involverade i implementeringen av alla komponenter som krävs för installation. Du kan också köpa ytterligare material.

Bild
Bild
  • Inre och yttre hörn, som kommer att krävas för beklädnadshus med en traditionell längd på 3 meter. För att beräkna den erforderliga mängden material måste du beräkna de totala mätningarna längs omkretsen av hörnen, som ska delas upp ytterligare i tre. Eliminera användningen av rester för att hålla byggnadens utsida attraktiv.
  • Startstängerna är 3,8 meter långa. Det erforderliga värdet beräknas genom att subtrahera dörröppningarna från omkretsen.
  • J-profilen kommer att behövas för att arbeta med områden där bilaga bifogas observeras.
  • Planken som ramar in fönstren är 3 meter lång. Beräkningen utförs genom att lägga till den totala omkretsen av fönsteröppningarna.
  • Ebbs för fönster är valfria och placeras endast om det behövs.
Bild
Bild
  • Efterbehandlingsremsan krävs för att ansluta takfoten till själva huset.
  • Med H-profilen kan du stänga luckorna vid fogarna mellan panelerna. Dessa element är monterade vertikalt. Beräkningar görs genom att dividera rummets omkrets med panelernas längd.
  • Avloppslister monteras under fönsteröppningen.
  • Platbandsinstallation krävs för att möta alla öppningar som ligger i linje med väggarna.
  • För att göra din egen vinylbeklädnad behöver du galvaniserade självgängande skruvar med en pressbricka. Elementens längd ska vara 25-30 cm. Antalet beror på väggens yta. En kvadratmeter kräver 20 stycken.
Bild
Bild

Installation av vinylpaneler åtföljs av följande sekvens:

  • installation av hörnlisten;
  • att fästa startstången;
  • installation av en J-profil, som kommer att fungera som ett efterbehandlingsmaterial för panelernas kanter;
  • fönsterhölje;
  • inför arbete med själva vinylen;
  • installation av finishlisten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av startremsan måste utföras runt hela byggnadens omkrets. Du måste noggrant avslöja detta element. Stången ska fästas med självgängande skruvar. Observera ett avstånd på 25 cm vid fastsättning. Se till att skruvarna är vinkelräta mot ytorna. Självgängande skruvar måste skruvas in exakt i mitten av det ovala hålet för att utesluta böjning av panelerna.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att se till att den självgängande skruven inte kommer in i stången till slutet . Avståndet mellan locket och panelerna bör vara cirka 1 mm. För mer bekväma beräkningar kan du mäta klyftan med ett mynt. I mitten av plankens fog måste ett gap på 5-7 mm lämnas.

Bild
Bild

Fönsteröppningar, som är placerade i samma plan med väggarna, måste mantlas med ett brett hölje, i vilket panelerna senare sätts in. Om det finns sluttningar i fönstren kan du använda en hörnprofil för dekoration. Först och främst rekommenderas att mantla den nedre lutningen och sedan börja arbeta med sidosektionerna och gradvis röra sig mot mitten av fönsteröppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med vinylfasad bör du vara noga med att se till att varje panel passar in i startstängerna och kan snäppa på plats. Först efter att ha följt dessa regler kan du börja fixa med hårdvara. När du fixerar panelerna bör du ständigt kontrollera med byggnadsnivån. För komfort under arbetet kan du använda ett rep.

Bild
Bild

Finishlisten ska fixeras under själva taket. Mätning bör göras från denna stapel till den yttersta panelen. Remsorna som bearbetas för de angivna parametrarna bör ha formen av en båge och sedan gå under målpanelen.

Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många vinylpaneltillverkare på byggmarknaden. Om vi pratar om hemmamarknaden har anläggningens produkter varit efterfrågade i mer än 10 år. " Terna Polymer " … Tillverkaren har varit känd sedan 2001 och har tillverkat vinylfasader under namnet Fineber.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är populärt eftersom det har många positiva egenskaper

  • Produktionen riktar sig mot det ryska klimatet, så panelerna är mycket motståndskraftiga mot fukt och extrema temperaturer. Fasaden klarar temperaturintervallet från -50 till +50 grader.
  • Vid tillverkning av sidospår används endast högkvalitativa PVC-element, där det finns ytterligare ingredienser som syftar till färgstabilitet. Proportionerna för varje komponent beräknas med hjälp av datorprogram.
  • Co-extrudering används vid tillverkningen. Denna metod är en ekonomisk och rationell teknik för produktion av råvaror från två lager. En specifik uppsättning komponenter har lagts till i varje lager. För den yttre ytan används element som skyddar mot yttre påverkan och utbrändhet. Det inre lagret innehåller ingredienser som bestämmer fasadens strukturella egenskaper och kvalitet. En liknande teknik är vanlig i Kanada och USA.
  • Produkterna från detta märke har en lång livslängd, vilket är mer än 25 år.
Bild
Bild

Ett kanadensiskt företag är efterfrågat bland utländska tillverkare Mitten inc , vars produktionsanläggningar ligger i Paris. Varumärke Vante har gjort sidospår i över 50 år och erbjuder produkter av hög kvalitet, tack vare vilket det har tagit världens ledande positioner inom produktförsäljning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionerna i vinylfasader inkluderar följande egenskaper:

  • tillverkaren ger en 50-årig garanti för sitt material;
  • paneler är mycket motståndskraftiga mot nyanser;
  • motståndskraft mot mekanisk stress;
  • hög plasticitet, vilket möjliggör installation även i frost.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är också värt att notera den inhemska tillverkaren Grand Line … Dess produktionsanläggningar ligger i regionerna Voronezh, Kaluga, Nizhny Novgorod och Leningrad. Panelerna har unika egenskaper, vilket gör att de är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner inkluderar ett antal fastigheter

  • Motstånd mot yttre påverkan och flexibilitet. Föreställningen är sex gånger prestandan av traditionella sidospår. Dessa egenskaper möjliggör installation även vid negativa temperaturer.
  • Utvändigt liknar panelerna äkta trä. Det finns till och med knutar på materialet som gör det möjligt att imitera naturligt trä så mycket som möjligt. Höljet är impregnerat med speciella smutsavvisande komponenter.
  • Arrangemang med en låsmekanism ger ökat motstånd mot vind och gör det möjligt att installera på kort tid.
Bild
Bild
  • PVC -sidor är UV -beständiga. Immunitetsperioden når nio år, vilket bekräftas av speciella tester som utfördes i Holland.
  • Tillverkaren tillhandahåller en skriftlig garanti för sin produkt under en period av 50 år. Listan över garantiförpliktelser inkluderar: styrkaindikatorer, lång livslängd och blekningens enhetlighet. För att produkten ska uppfylla alla deklarerade egenskaper måste kraven för transport och installation iakttas.
  • Vertikala paneler är tillgängliga för köpare. De används för att bekläda enskilda element på fasadens yta. Många människor använder denna sidospår för att dekorera källare, dekorativa avsatser, gesimser eller markiser. Materialets längd är 3 meter och den användbara bredden når 1,5 meter. Färgschemat består av fyra toner, inklusive: vit, vanilj, ljusgrön och beige.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grand Line, precis som Fineber, är redo att erbjuda sin publik ett brett utbud av ytterligare komponenter som kan användas för att slutföra byggnadens komplexa beklädnad. Till salu finns: startremsor, finishprofil, plattband och andra komponenter.

Recensioner

Vinylbeklädnad är mycket populär, så på Internet kan du hitta många recensioner av ägarna. De flesta köpare talar om detta material som en kvalitetsprodukt som ser bra ut i affärer.

Varumärket Fineber har vunnit en stor publik, vilket bekräftas av positiva kommentarer om detta material. Människor som bestämmer sig för att köpa produkter från denna tillverkare rapporterar att materialet är av god kvalitet, rik och enhetlig färg som inte bleknar med tiden.

Bild
Bild

Mitten lockar många konsumenter med sin garanti. Användare rapporterar att tillverkaren garanterar en livslängd på 50 år, vilket de är säkra på efter några års användning. Även efter fem år ändrar sidosidan inte sitt utseende, behåller färgmättnad och bleknar inte av konstant exponering för solljus.

Bild
Bild

Grand Line har ett vackert utseende som kvalitativt imiterar strukturen på ett träd. Med dess hjälp kan du skapa en vacker fasad som kommer att glädja dig länge. Kunderna talar positivt om den enkla installationen, som tillhandahålls av låsmekanismen. Materialet är inte rädd för starka vindar och är resistent mot andra väderförhållanden.

Bild
Bild

tips och tricks

Det finns många tillverkare på marknaden som erbjuder vinylfasader till konsumenterna. För att göra rätt val bör du läsa rekommendationer från specialister.

Dessa tips och tricks hjälper dig att välja en kvalitetsprodukt

  • Var uppmärksam på färgning av sidospåren. Den ska ha en enhetlig färg. Mättnaden av nyanser på utsidan och insidan kan skilja sig åt. I de flesta fall är interiören ljusare i färgen.
  • Ändsnittet måste ha samma tjocklek över hela materialets bredd. Om indikatorerna skiljer sig erbjuds du en undermålig produkt.
  • Hålen för infästning på basen måste ha släta kanter. Se till att de är desamma.
  • Det ska inte finnas några defekter på framsidan. Kassera köpet om du märker sprickor, repor eller skal. Materialet måste ha en matt yta, eftersom glans anses vara en defekt. Om det finns en stark glans på panelen börjar den värma upp från exponering för solljus, vilket kommer att leda till ytterligare deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Materialets tjocklek bör inte vara mer än 1-1, 2 mm, eftersom tjockare alternativ inte kan garantera samma prestandaegenskaper som andra paneler.
  • Välj paneler med lås mot orkan. De kan garantera strukturens styrka.
  • Kontrollera panelernas plasticitet. För att bestämma den här egenskapen måste du böja den tunna kanten av materialet som ligger bredvid kanten. Om det börjar gå sönder, vägra att köpa.
  • Förpackningar kan också tala om kvaliteten på den valda produkten. Tillverkare som producerar kvalitetsvaror övervakar sidosäkerheten och tillhandahåller därför högkvalitativ förpackning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha köpt vinylpaneler kan du möta en situation där materialet inte passar din storlek . I det här fallet måste du klippa sidospåret. Många människor har svårt att klippa av de ändskär som krävs för att säkra materialet. Du måste återskapa dessa utskärningar i det återstående området. Du kommer att göra det lättare för dig själv om du skär av botten på sidosidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sköter man vinylsidor?

Korrekt skötsel kommer att förlänga livslängden på din vinylbeklädnad.

Experter rekommenderar att du följer enkla regler

  • Akta dig för skadorna som olika insekter kan orsaka.
  • När du installerar, försök att skapa värmeisolering av hög kvalitet för att spara på uppvärmningsprocessen.
  • Vinylpaneler får inte målas. Panelerna har initialt en viss nyans som täcker materialets fram- och insida. Färgen skalas inte och repor är osynliga. Dessa egenskaper innebär inte målningsåtgärder under drift.
  • Paneler kan bli blekare efter tio års användning. Om du står inför en liknande situation behöver du bara byta ut det defekta området.
  • Panelerna ska rengöras en gång om året. Använd en speciell tvättmaskin eller ta en vanlig slang och rengör sidospetsen med en vattenstråle.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Designers är redo att erbjuda många alternativ för att förvandla ditt hem och göra det mer attraktivt. För att välja den nödvändiga designen bör du bygga vidare på dina mål, önskemål och det inre av det omgivande landskapet.

Sidospår är attraktiva. Ett rum kantat med ljusrosa paneler ser mjukt ut. En sådan byggnad kommer att ge platsen en lugn och fredlig atmosfär och aldrig bli uttråkad.

Bild
Bild

En elegant finish med lamellfasad i vinyl, som imiterar en skeppsbräda. Du kan kombinera två typer av sidospår med hjälp av imitation murverk för att avsluta källaren. Sådan beklädnad kommer att visa husets goda smak och kommer att skilja sig från andra hus.

Bild
Bild

Vissa väljer nyanser av vitt, vilket ger byggnaderna en viss känsla i engelsk stil. Sådana rum ser eleganta, skonsamma ut och passar bra in i vilken design som helst.

Bild
Bild

Om du vill göra ditt hem till ett fantastiskt torn, var uppmärksam på sidospår som imiterar en rundad stock. Ta hand om ett lämpligt landskap som hjälper till att skapa den nödvändiga atmosfären.

Bild
Bild

Delvis vinylfasad ser bra ut. Du kan markera enskilda element med paneler för att skapa ett originellt utseende.

Bild
Bild

På kontrasten av färger kan du få en originalkomposition. Välj kontrasterande nyanser som ser bra ut när de är ihop. Med denna design kan du markera ditt rum och uppmärksamma andra på det. Välj dina färger noggrant så att kombinationen ser bra ut.

Rekommenderad: