Fasad (87 Bilder): Hus Mantlade Med Sidospår, Materialval För Utomhusarbete, Fasadpaneler I Olika Färger

Innehållsförteckning:

Video: Fasad (87 Bilder): Hus Mantlade Med Sidospår, Materialval För Utomhusarbete, Fasadpaneler I Olika Färger

Video: Fasad (87 Bilder): Hus Mantlade Med Sidospår, Materialval För Utomhusarbete, Fasadpaneler I Olika Färger
Video: Sätta fasadpanel (Del 1 - Förberedelser) | Byggmax tipsar 2024, Maj
Fasad (87 Bilder): Hus Mantlade Med Sidospår, Materialval För Utomhusarbete, Fasadpaneler I Olika Färger
Fasad (87 Bilder): Hus Mantlade Med Sidospår, Materialval För Utomhusarbete, Fasadpaneler I Olika Färger
Anonim

Till och med 1800 -talets byggare tänkte på hur man bevarar byggnader och strukturer från yttre påverkan, samtidigt som man lämnar sitt estetiska och attraktiva utseende. Sedan uppfanns det att spika brädorna på väggen så att varje efterföljande lager hängde över det föregående - detta gjorde att dropparna kunde glida ner obehindrat i regnet. Träskivor började bytas ut mot vinyl-, metall- och cementskivor för 60-70 år sedan. Samtidigt uppfanns den ventilerade fasadtekniken. Allt detta gjorde livet lättare för byggarna, säkerställde fasadens hållbarhet och bestämde dess stil.

Bild
Bild

Vyer

Nu har sådan beklädnad fått sitt moderna namn - sidospår och är det mest moderna exteriörmaterialet. Hans tallrikar, som tidigare, kombinerar utilitaristiska och estetiska funktioner. Egenskaperna hos detta material vinner naturligtvis i jämförelse med andra fasadmotstånd, och dagens variation av färger och texturer kan glädja även den mest krångliga köparen. Varje panel, oavsett tillverkningsmaterial, är utrustad med ett snäpplås och en kant med spikhål.

Fasadbeklädnad med sidospår - en av de typer av ventilerad fasadteknik , i vilka panelerna är fästa vid lådan, och luft cirkulerar fritt i det bildade utrymmet. Om det behövs installeras en värmare i det fria utrymmet, vilket gör sidosidan ännu mer praktisk. Dessutom ser sidorum också väldigt snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Befintliga typer av sidospår, deras egenskaper och applikationsfunktioner diskuteras nedan.

Vinyl

Vinylbeklädnad är en panel gjord av polyvinylklorid (PVC) med tillsats av titandioxid, kalciumkarbonat, modifieringsmedel och andra ämnen. Sådana paneler används för att bekläda vilken fasad som helst. Fördelen med dessa kaminer är att de tål extrema temperaturförändringar, inklusive brännande sol och frost, är lätta att rengöra med en vanlig trädgårdsslang och behåller sitt ursprungliga utseende även efter många år.

Detta möjliggörs av det övre skyddsskiktet (lock) , som bör vara mer än 20% av banans totala tjocklek. Det inre lagret (substratet) är ansvarigt för de geometriska egenskaperna. För sidospår av hög kvalitet är färgen på de inre och yttre skikten densamma. Trots alla fördelar brinner vinylbeklädnad snabbt, kan böja sig under ett kraftigt slag och ser utåt inte så dyrt ut som det kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används PVC -paneler för att dekorera privata hus, sommarstugor, när de döljer bristerna i väggarna och försöker dölja isoleringen.

Du kan skilja mellan vertikal och horisontell sidospår

  • Vertikal har, utöver lämplig infästning, en symmetrisk formfaktor (standard) på panelerna. I Ryssland används sådana vinylpaneler sällan som regel när de vetter mot paviljonger eller kaféer. Installeras från ett hörn till ett annat.
  • Horisontell typen av fästelement är utbredd i Ryssland, sådana paneler har flera profilformer: "skeppsbräda" och "fiskbens". Installationen utförs från botten till toppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är en anhängare av naturmaterial är vinylfasad, bekväm och snabb att installera, ett bra alternativ. Valuta för pengarna kommer inte att lämna dig likgiltig.

Plasten brinner ut och du kan inte komma ifrån den. Högkvalitativ sidospår bleknar jämnt och gradvis, så du kommer inte att märka det alls. Skillnaden kommer bara att synas när du bestämmer dig för att mantla förlängningen eller byta ut panelerna. Då blir det en märkbar skillnad på flera toner. Sträck därför inte fasadbeklädnaden på flera säsonger, försök att göra allt på en gång.

Högkvalitativt kanadensiskt sidospår tappar inte färgintensiteten även efter 10 år , Ryska kommer att förbli ljusa och nya i minst 5 år, och lågkvalitativa och billiga kommer att förlora sina fastigheter om ett år.

Dessutom finns det skumfasad - dessa är PVC -paneler, kännetecknade av minskad värmeledningsförmåga och förmågan att absorbera vibrationer och dämpa ljud. Med hjälp av skumpaneler kan du naturligtvis inte helt ersätta isoleringen, men du kan fortfarande uppnå en viss effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Naturligt trä är ett miljövänligt och pålitligt material. Till skillnad från PVC ruttnar det, deformeras och kan inte skryta med ett långsiktigt felfritt utseende. Å andra sidan har den en utmärkt värmeisolering och utmärkta dekorativa egenskaper.

Träpaneler kan delas in i flera typer

Efter typ av materialbehandling:

  • paneler, vars trä har en fukthalt på högst 18%, de är gjorda av lövträ och tropiskt lövträ;
  • paneler av brandbeständiga arter (tall eller aska), genomgår ytterligare värmebehandling vid 170-220 grader;
  • trä impregnerat med ett antiseptiskt medel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom typen av sektion utmärks de:

  • Spårkam;
  • "In a quarter";
  • "Överlappning" eller "amerikansk";
  • "Butt" (planken).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbeklädnad är populär i Amerika och Kanada Därför är det bättre att välja tillverkare av just dessa länder när man väljer sådana paneler i Ryssland.

Installation utförs på lameller (låda), som måste vara gjorda av träslag som är resistenta mot fukt. Vid maximal luftfuktighet är det att föredra att välja en bar. För fastsättning krävs spikar på 50 mm. Hörnen är stängda över ovansidan av sidopanelerna. Fönster och dörrar är dekorerade med plattband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träpaneler är indelade i falska balkar och blockhus

  • Falsk stråle . Det är lätt att gissa utifrån namnet att den falska strålen är en panel som imiterar en balk och har en slät framsida. Det finns ett stort utbud av färger, nyanser och texturer på sådana paneler, så detta material är efterfrågat bland designers för inredning.
  • Blockera hus . Denna typ av panel är tillverkad av olika träslag, men barrträd anses vara de bästa. Tack vare impregneringen ruttnar barrskivor inte och bildar inte mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmaterialet, tillverkat av cederträ, möjliggör även beklädnad inomhus. Lärkskivor är mycket hållbara paneler av god kvalitet med högsta kostnad. För inte så länge sedan dök ett limmat blockhus upp.

Det finns en klassificering som bestämmer materialets klass:

  • "A" - 1 knop per 1,5 m av panelen, högst 2 blindsprickor;
  • "B" - 4 knop och 2 blindsprickor på panelen 1,5 meter;
  • "C" - knop finns, men inte mer än 25 mm i diameter, närvaron av 2 genomgående sprickor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbeklädnad hjälper dig med din individuella design, oavsett om det är exteriör eller inredning av en byggnad.

Metall

Metallbeklädnad är tillverkad av stål, zink eller aluminium. Den senare kan målas i valfri färg, imitera vilken textur som helst.

Den viktigaste nackdelen med metallpaneler är deras "buller" under regn, kraftiga vindbyar. Korrosion kan också uppstå i skadade områden. Å andra sidan, om det inte finns någon mekanisk skada och det inte är nödvändigt att byta ut en hel plåt, har metallbeklädnad en livslängd som liknar PVC.

Stålpaneler är lämpliga för verkstäder eller industribyggnader, de brinner inte, men är mycket tunga, vilket ökar belastningen på fundamentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad kan delas in i följande typer:

  • strålkastare;
  • Väggpaneler;
  • paneler för en stock;
  • slät rak sida (monterad vertikalt).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Begreppet "källarvägg i metall" existerar inte. Tillverkaren applicerar ett mönster på metallytan som imiterar ett visst material. Denna process har blivit möjlig tack vare "foto-offset" -tekniken. Dessa paneler heter speciellt Printech.

Bild
Bild

De mest populära är paneler som imiterar en stock - det här är metall Woodstock. Den är unik i sin form, kan återge reliefen av stock eller murverk, har en sådan profilgeometri att den enkelt kan återskapa mönstret av naturligt trä.

Bild
Bild

Cement

Brandbekämpningsorganisationer och tjänster ställer inte stora krav på cementpaneler, därför är de det vanligaste materialet under reparations- och efterbehandlingsarbeten. Samtidigt är dessa paneler mycket dyra och tunga.

Cementpaneler är 80% cement med tillsatt sand, mineraler och cellulosafibrer . Cementfasad kan vara med en slät eller präglad yta, modeller som imiterar sten, tegel och andra material är mycket vanliga. Oftast är sådana paneler gjorda i en grå naturlig färg med en yta grundad för målning. Köparen uppmanas att självständigt välja färg och måla sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För enkelhet och enkel installation kan cementfasad tillverkas i form av en konstruktör med fästelement fästa på baksidan. När du installerar på en tegelvägg är det nödvändigt att göra en låda.

Källare

En sockel är ett viktigt element i konstruktionen av en byggnad och måste bemötas med särskild uppmärksamhet. På grund av dess närhet till marken utsätts den ständigt för mekaniska skador och interagerar oftare med fukt. Oftast används paneler som imiterar sten, vilket visuellt ger tillförlitligheten för hela strukturen som helhet.

Vanligtvis är basen / sockelpanelen tillverkad i dimensioner 1125x480 mm. Parametrarna kan skilja sig åt beroende på tillverkare, men medelvärdet avslöjades - 1x0,5 m. Det är lätt att beräkna att det behövs 2 paneler för 1 kvadratmeter. Högkvalitativt och pålitligt sidospår har inte en tydlig synlig skarv, dess infästning är mycket stark. Dessa leder påverkar basens fortsatta drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis används PVC, metall eller cement för källarpaneler. Den senaste konstruktionsinnovationen som ännu inte har slagit rot i Ryssland är en källarsida med isolering. Isolering uppnås genom att applicera polyuretanskum på materialet.

För att installera en sådan struktur krävs en metallkista, fäst horisontellt. Den första raden måste nödvändigtvis vara en planka, kallad den första, den är fäst längs husets omkrets underifrån, det är från den som resten av panelerna börjar installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn är dekorativa element och har ingen semantisk betydelse. Fönstren och dörrarnas hörn är vanligtvis trimmade med sådana element.

Ventilationsgaller fungerar också som en dekorativ funktion, för avsett ändamål är de nödvändiga för förbättrad ventilation under panelerna.

Bild
Bild

Keramisk

Keramiska sidopaneler tillverkades först i Japan. Keramikfasad har etablerat sig som ett material med ganska höga prestandaegenskaper. Det är en fibercementpanel som består av silikatfibrer. Därefter tempereras de i en ugn, en flerskiktsbeläggning appliceras på dem, vilket ser mycket ut som keramik. Det översta lagret av beläggningen måste nödvändigtvis innefatta fluorinnehållande, oorganiska eller kiselakrylfärger.

Bild
Bild

Sådana paneler används framgångsrikt i Ryssland, på grund av deras fördelar:

  • materialet är motståndskraftigt mot värme och kyla;
  • bleknar inte tack vare en innovativ beläggning;
  • skapar en barriär mot buller;
  • motsvarar den högsta klassen av brandmotstånd;
  • på grund av frånvaron av asbest anses det vara en mycket miljövänlig beläggning;
  • keramiska paneler har ett värmeisoleringsindex 10 gånger högre än betongbeläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

De största nackdelarna med keramik är deras tunga vikt och svåra montering. För att installera panelerna behöver du speciella fästelement som inte kräver borrning - klämmor. De självgängande klämmorna fästs på lådans metallprofil. På grund av de förseglade fogarna krävs ingen sömbearbetning.

Alla har inte råd med keramik . För det första har de en mycket hög kostnad. För det andra är transport från Japan förknippad med vissa svårigheter. För det tredje, komplexiteten i installationen och specifika fixeringar. Därför kan denna typ av beklädnad nu bara hittas på fasaderna hos stora företag eller privata hus av rika människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sidopaneler har länge erkänts av ryska köpare som förstklassiga fasadfinisher, men de är fortfarande inte efterfrågade. Alla fördelar och nackdelar med sidospår listas nedan. Efter att ha undersökt dem kan du avgöra om denna typ av finish är rätt för dig.

Låt oss först titta på alla fördelar med detta material

  • Skydd av fasadytan mot regn, snö, vind, UV -strålar och så vidare.
  • Fasad kräver inte särskild förberedelse av väggarna och döljer samtidigt alla synliga fel i fasaden.
  • Kondens släpps ut längs sidopanelernas inre yta, vilket säkerställer att det inte finns överflödig fukt.
  • Siding kan göra ett hem unikt, individuellt, med en unik design. Varje byggnad klädd i sidospår kommer att se modern ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett annat plus med materialet är att det är hållbart. Om du väljer fasadmaterial av hög kvalitet kan dess livslängd vara upp till 50 år. Det kan fungera i mer än 30 år utan restaurering. När det gäller hållbarhet bör man också komma ihåg att trämaterial tjänar lite mindre än plast, men det ser ädlare och dyrare ut.
  • Lätt att använda: det räcker med att tvätta det ibland och då bara om det behövs.
  • Fasader är ett ganska miljövänligt och säkert material. Eftersom de är biologiskt inerta kommer panelerna inte att skada människors hälsa.
Bild
Bild

Å andra sidan har sidopaneler ett antal nackdelar

  • Att installera plankor, oavsett om de är av trä, metall eller PVC, är mycket svårare än att bara måla en vägg, men snabbare än att lägga ut den med riktiga tegel.
  • Med mekaniska påverkan, speciella eller inte, måste panelen ändras helt, så frågan kommer att uppstå vid analys och montering av ytan.
  • Det är nödvändigt att tydligt känna till alla egenskaper hos materialet för att undvika obehagliga incidenter. Om det finns en brazier bredvid en vägg beklädd med PVC, kan materialet smälta, om väggen är beklädd med metall kan det värmas upp, vilket också kan orsaka fara.
  • Den höga kostnaden för delar och fästelement. Om du använder billigare motsvarigheter tar tillverkaren bort garantin.
Bild
Bild
Bild
Bild

I alla fall beror alla fördelar och nackdelar på klientens specifika situation, förutsättningar, kapacitet och önskemål.

Populära märken

Den moderna marknaden erbjuder många ryska och utländska tillverkare som arbetar på den ryska marknaden. Det bör noteras att varje tillverkare har sin egen kostnad, och produktlistan täcker inte alla typer.

Enkel installation och konstruktionens hållbarhet beror på produktens kvalitet, som specificeras av tillverkaren

Kanada anses vara grundaren av sidospårindustrin. Ett av de populära företagen som erbjuder vinylfasader är företaget Vante … Den största fördelen med varumärket är kvalitetsgarantin i 50 år. Företaget försäkrar också att deras produkt är miljövänlig, inte rädd för solen eller frosten. Det speciella med Mitten -produkter ligger i det faktum att kunden kan plocka upp en panel i alla priskategorier, och även de billigaste panelerna kommer att vara resistenta mot extrema temperaturer, tillverkaren garanterar att det inte kommer att bli svullnad och delaminering.

Bild
Bild

Sidopaneler i vinyl Gjuteri ursprungligen från USA , de produceras av Tarco Group -företaget med hjälp av speciell teknik. Gjuteri är det enda fullfärgade PVC-sidospåret i Ryssland. Gjuteripaneler är obrännbara trots sitt material. De kan till exempel användas för att klä en del av ett hus bredvid en grill. I Ryssland har denna tillverkare en exklusiv återförsäljare, vilket gör det enkelt att köpa paneler.

Bild
Bild

Tyska företaget Docke bedriver produktion av akryl- och vinylpaneler. Detta sidospår är utformat för hårda klimat och trots det låga priset är panelerna av utmärkt kvalitet. På företagets officiella webbplats varierar priset på sådana PVC -paneler från 140 rubel. / st för vertikal sidospår upp till 239 rubel. / st till ett blockhus. Akrylpaneler kostar 255 rubel. /PC. Installationen är enkel och snabb, defekter i "lås" är extremt sällsynta. Det finns inga klagomål om dess utseende, fasaden kommer att behålla sitt ursprungliga utseende i många år.

Bild
Bild

Nordside är ett ryskt företag , som behandlar plast och fasadfasad. Recensioner talar om god produktkvalitet och överensstämmelse med produktionsteknik. Produkterna är certifierade. Nordside -sidospår är garanterat i 50 år från försäljningsdatumet.

Bild
Bild

Nailite Firm är det första företaget i världen som lanserar sockelpaneler. Plankor kan imitera sten, tegel eller trä. Pris - från 740 rubel per bit som mäter 470x1130 mm. Nailite producerar paneler med en tjocklek på 0,003 m, medan deras uthållighet är flera gånger högre än vinylens. Materialet består av polypropenharts, vilket gör det extremt hållbart. Tack vare hartser motstår panelerna fukt, möglar inte, mörknar inte eller ruttnar.

Bild
Bild

Ryska märket Holzpast erbjuder en Wandstein källarfasad. Externt imiterar produkten ett brett utbud av murverk och tegel, dessutom har den 6 linjer i sortimentet. Fördelen med Wandstein är att panelerna är gjorda av polypropen, så de är inte rädda för vatten, smuts och mossa, de är enkla att installera tack vare Clickschloss -låset, de kan tvättas. Tillverkaren ger 15 års färggaranti (Zugfest-råvaror). Kostnaden för panelerna är från 390 rubel per bit (0,795x0,595m).

Bild
Bild

I nischen för tillverkare av vinylfasader har företagen från Kanada, Amerika och Tyskland en säker position. Företagen Novik, Mitten, det amerikanska märket CertainTeed och tyska Holzplast är också populära. Med tanke på den ryska marknaden för ett överkomligt prissegment kan man särskilja varumärkena Alta Profile och FineBer.

Metallbeklädnad i Ryssland produceras av Nord Haus, Grand Line och Optima . Det belgiska företaget Eternit, det japanska företaget Nichiha har en unik fibercementbeklädnad av fasaden, det ryska märket RosPan förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av de listade märkena förtjänar uppmärksamhet, och ditt val bör bero på den priskategori du letar efter. Dessutom, var noga med att vara uppmärksam på garantitiden, typen av lås för att bestämma installationskostnaden, leveransmöjligheten, när du väljer.

Hur väljer man?

Siding väljs utifrån personliga preferenser, regionens klimatförhållanden, liksom egenskaperna hos byggnadens verksamhet.

Var noga med att kontrollera färgens enhetlighet, panelens tjocklek . Högkvalitativa plankor har en enhetlig färg, jämnt fördelade på båda sidor av panelen. Det billigare alternativet har en lättare insida, detta förklaras enkelt med användning av mindre färgämne.

Panels sidoskärning måste ha samma tjocklek över hela längden, fasadens fortsatta funktion beror på detta. Det är nödvändigt att lasten fördelas på samma sätt. Längs panelens längd är det nödvändigt att kontrollera frånvaron av oegentligheter, grovhet, korrektheten och enhetligheten hos hålen för skruvar och spikar.

Bild
Bild

Om sådana brister förekommer, tyder detta inte bara på äktenskap, utan också på förekomsten av kränkningar i produktionstekniken, därav kommer egenskaperna att reduceras avsevärt.

Det finns också två typer av sidoförpackningar - kartonger och vanlig polyeten. Naturligtvis förhindrar styva kartonger kartongerna från att vrida sig under transport och lagring, men detta tillför värde till slutprodukten.

Glöm inte att på förhand bestämma vad panelerna ska fästas på - ett virke eller en metallprofil. Valet av relaterat material för ytterligare reparationer beror också på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns myter om sidospår som stör det fullständiga valet av detta material

Ju tjockare desto bättre . Myt. Om tjockleken på panelen är större än den angivna betyder det inte hög kvalitet. Vi pratar inte om paneler som tillverkats med specialteknologi. Den optimala paneltjockleken är 1 cm.

Ändring av tjockleken kan leda till att de nödvändiga sidosparametrarna förloras, detta kommer att minska slagmotståndet, och med en kraftig temperaturförändring kan panelen alls spricka. Oftast är tjocka paneler bara ett äktenskap eller tekniska brister.

Bild
Bild

Sidopriset beror inte på dess färg . Myt. Ovan har vi redan sagt att budgetmodeller har skillnader i färgerna på utsidan och insidan. Därför är slutsatsen - sidospårning av mörka färger dyrare, inte bara på grund av den högre koncentrationen av färgämnet, utan också på grund av fixeringsskiktet: det är nödvändigt att skydda den mättade färgen från blekning, för detta används en speciell lösning.

Till exempel är mörkfärgade PVC-paneler vanligtvis 1,5-2 gånger dyrare än sina pastellmotstycken. Var försiktig om du ser en tillverkare sätta mörka och ljusa paneler i samma prisklass.

Bild
Bild

Det finns några tips för beklädnadskonstruktioner. Till exempel, när man klädde ett lanthus, är det bättre att välja PVC -paneler. De är lätta att transportera, de har inte mycket vikt, de installeras helt enkelt, du kan göra det själv. Vanligtvis väljs ljusa färger så att när de bleknar efter några år ser panelen likadan ut på den soliga och skuggiga sidan av huset. Om du vill sälja ett hus och snabbt behöver göra det i ordning, döljer vinylpaneler alla fasadfel.

Vinylbeklädnad är billigare än andra alternativ, men om du ändå bestämmer dig för att göra rätt ventilerad fasad måste du ta hänsyn till kostnaden för värmeisolering, infästningssystem, installation. Således kommer skillnaden i pris jämfört med analoger inte att vara så märkbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad anses vara den mest hållbara, den används främst i regioner med hårda klimatförhållanden (Sibirien, Fjärran Östern). Metall tål stora temperaturfall, det är ganska opretentiöst i underhåll och drift. Av nackdelarna med sådana paneler är den huvudsakliga tendensen till rost och korrosion vid eventuell skada på arkets integritet. Tillverkare minskar vikten till max för bekväm transport och installation, så plåttjockleken är i genomsnitt 5 mm. Ett sådant ark är lätt att deformera.

Fibercementfasad liknar trä inte bara i utseende: cementpaneler sågas lätt åt alla håll. Om det finns speciella självgängande skruvar för att fästa panelerna på träsvarven krävs ingen borrning av hål.

Bild
Bild

Om det behövs kan isoleringsmaterial placeras mellan sidosidan och husets vägg för att förbättra byggnadens termiska prestanda.

Innan installationen påbörjas är det nödvändigt att förbereda alla verktyg.

Först måste du bestämma på vilken ram beklädnaden kommer att fixeras (metall eller trä) och sedan köpa ett verktyg:

  • måttband, linjal, vinkel;
  • pennor med en mjuk bly (de lämnar märken bättre);
  • nivå, är det bättre att använda vatten;
  • skruvmejslar, skruvmejsel med slagborrfunktion för hårda material;
  • hammare och pry bar (för eventuell demontering av paneler);
  • metallverktyg (slipmaskin, sax eller tång);
  • sticksåg för att hugga trä.
Bild
Bild

Andra förbrukningsmaterial du kan behöva:

  • fuktresistent film;
  • profil eller lameller för att komponera lådan;
  • hörn, plattband för hörn, fönster, dörrar;
  • isolering, vid behov;
  • fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Det är inte svårt att slida fasaden på ett hus med sidospår, utan snabbt och ekonomiskt. Nedan kan du se ett urval av exempel på beklädda fasader. Dessa prover kan vara en bra idé för att dekorera ditt hem.

Alternativ för användning av metallklädsel hemma. Vid första anblicken verkar det som om huset står inför trä, fasaden ser väldigt elegant och snygg ut. Den halvcirkulära formen på metallsidan imiterar perfekt naturliga stockar.

Bild
Bild

Olika typer av paneler ser olika ut: någonstans kommer ett "fiskbens" att vara lämpligt, och någonstans kommer ett "skeppstavla" att se mer elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att dekorera fasaden på ett elegant och elegant sätt, var uppmärksam på att kombinationer av olika färger nästan alltid är i perfekt harmoni med ett brunt tak.

Bild
Bild

När du väljer ljusa färger på fasaden, särskilt vit, glöm inte att det utökar utrymmet. Det är möjligt att den snövit byggnaden kommer att se mycket större och högre ut än den faktiskt är. Dessutom bleknar den vita färgen praktiskt taget inte i solen, men kräver mer underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag, på marknaden för efterbehandlingsmaterial, kan du köpa en specialfärg för sidospår. Om du av någon anledning bestämmer dig för att ändra panelens färg kan du använda färg, men kom ihåg att målningen av PVC -panelerna ska vara i samma eller liknande ton.

Välj inte mörka toner för ommålning, djupa färgpaneler tenderar att värmas upp mer, och det gör att färgen fäster dåligt.

Rekommenderad: