Siding Cedral (26 Bilder): Instruktioner För Installation Av Fibercementpaneler Och Färger, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Siding Cedral (26 Bilder): Instruktioner För Installation Av Fibercementpaneler Och Färger, Recensioner

Video: Siding Cedral (26 Bilder): Instruktioner För Installation Av Fibercementpaneler Och Färger, Recensioner
Video: Install HARDIE BOARD Fiber Cement Siding BY YOURSELF Gecko Gauge Clamps ONE MAN How to CUT Concrete 2024, Maj
Siding Cedral (26 Bilder): Instruktioner För Installation Av Fibercementpaneler Och Färger, Recensioner
Siding Cedral (26 Bilder): Instruktioner För Installation Av Fibercementpaneler Och Färger, Recensioner
Anonim

Fibercementpaneler Cedral ("Kedral") - ett byggmaterial avsett för efterbehandling av fasader på byggnader. Det kombinerar estetiken i naturligt trä med betongens styrka. Den nya generationens beklädnad har redan fört fört förtroende för miljontals konsumenter runt om i världen. Tack vare användningen av detta sidospår är det möjligt att inte bara förvandla huset, utan också att säkerställa dess skydd mot ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och omfattning

Cellulosafibrer, cement, mineraltillsatser, kiselsand och vatten används vid tillverkning av Cedral -sidospår. Dessa komponenter blandas och värmebehandlas. Resultatet är extremt robusta och spänningsbeständiga produkter. Klädseln tillverkas i form av långa paneler. Deras yta är täckt med ett specialiserat skyddande lager som skyddar materialet från negativa yttre påverkan. Panelerna kan ha en slät eller präglad konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i "Kedral" -beklädnaden är frånvaron av temperaturförändringar, på grund av vilka en lång livslängd för produkterna uppnås.

Tack vare den här egenskapen kan panelerna installeras oavsett årstid . En annan egenskap hos sidospår är dess tjocklek: den är 10 mm. Den stora tjockleken bestämmer materialets höghållfasthetsegenskaper, och slaghållfastheten och förstärkningsfunktionerna säkerställer närvaron av cellulosafibrer.

Katedralbeklädnad används för att skapa ventilerade fasader. Det låter dig snabbt ändra utseendet på hus eller stugor. Det är också möjligt att ordna staket, skorstenar med paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Företaget tillverkar 2 linjer fibercementskivor:

  • "Katedralen";
  • "Katedralklick".
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler av varje typ har en standardlängd (3600 mm), men olika indikatorer på bredd och tjocklek . Beklädnaden i en och i den andra raden finns i ett brett utbud av färger. Tillverkaren erbjuder ett urval av både ljusa produkter och material i mörka färger (upp till 30 olika nyanser). Varje produkttyp kännetecknas av färgernas ljusstyrka och rikedom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan panelerna Kedral och Kedral Click är installationsmetoden.

Produkter av den första typen installeras med en överlappning på ett delsystem av trä eller metall. De fixeras med självgängande skruvar eller borstade spikar. Cedral Click fästs gemensamt i fogen, vilket gör det möjligt att montera ett perfekt plant blad utan utskott och luckor.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Cedral fibercementbeklädnad är det bästa alternativet till träbeklädnad. När det gäller dess tekniska egenskaper och prestanda är denna sidosida överlägsen naturlig ceder.

Det är värt att föredra Kedral -panelerna av flera skäl

  • Varaktighet. Huvudkomponenten i produkterna är cement. I kombination med armeringsfiber ger det styrka till materialet. Tillverkaren garanterar att dess produkter kommer att fungera i minst 50 år utan att förlora sin prestanda.
  • Motståndskraftig mot solljus och atmosfärisk nederbörd. Fibercementfasader kommer att glädja ägarna med orörda saftiga och rika färger i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ekologisk renlighet. Byggmaterialet är tillverkat av naturliga ingredienser. Det avger inga skadliga ämnen under drift.
  • Brandmotstånd. Materialet smälter inte vid brand.
  • Motståndskraft mot svampinfektioner. På grund av att höljet har fuktavvisande egenskaper är risken för mögel på ytan eller inuti materialet utesluten.
  • Geometrisk stabilitet. Vid extremt låga eller höga temperaturer behåller sidospåren sina ursprungliga mått.
  • Enkel installation. Med installationsanvisningarna till hands är det möjligt att installera panelerna med egna händer och inte ta hjälp av professionella hantverkare.
  • Brett utbud av färger. Sortimentet av produkter inkluderar produkter av klassiska fasadfärger (naturligt trä, wenge, valnöt), samt originella och icke-standardiserade alternativ (röd jord, vårskog, mörkt mineral).
Bild
Bild

Glöm inte bort nackdelarna med sidospår. Nackdelarna inkluderar en stor massa produkter, på grund av vilket skapandet av en hög belastning på byggnadens bärande strukturer är oundviklig. Bland nackdelarna är också den höga kostnaden för materialet.

Förbereder för installation

Installation av beklädnadsmaterial inkluderar flera steg. Den första är förberedande. Innan sidosidan installeras bör väggarna förberedas noggrant. Stenytor rengörs, oegentligheter elimineras. Därefter måste väggarna täckas med en primer. Träytor bör behandlas med ett antiseptiskt medel och täckas med ett membran.

Nästa steg innefattar arbete med installation av svarv och isolering . Delsystemet innehåller horisontella och vertikala stänger förimpregnerade med en antiseptisk förening. Ursprungligen fästs horisontella produkter på den bärande väggen med spikar eller skruvar. Listerna ska installeras i steg om 600 mm. Mellan de horisontella stängerna måste du lägga mineralull eller annan isolering (värmeisolatorns tjocklek måste vara densamma som stångens tjocklek).

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter monteras de vertikala stavarna ovanpå de horisontella. För fibercementskivor rekommenderas att lämna ett luftgap på 2 cm för att undvika risk för kondensbildning på väggen under beklädnaden.

Bild
Bild

Nästa steg är att installera startprofilen och ytterligare element. För att eliminera riskerna för att gnagare och andra skadedjur kommer in under höljet bör en perforerad profil fixeras runt strukturens omkrets. Sedan monteras startprofilen, tack vare vilken det är möjligt att ställa in den optimala lutningen för den första panelen. Därefter fästs hörnelementen. Efter vid fogarna i understrukturen (från staplar) installeras EPDM -tejp.

Bild
Bild

Installationens finesser

Självgängande skruvar och en skruvmejsel krävs för att säkra Cedral-cementskivan. Samla duken nedifrån och upp. Den första panelen måste läggas på startprofilen. Överlappningen bör inte vara mindre än 30 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brädor "Kedral Click" bör monteras led -till -skarv i specialklämmor.

Installation, som i föregående version, börjar från botten. Procedur:

  • montering av panelen på startprofilen;
  • fixering av brädans ovansida med en kleimer;
  • installation av nästa panel på klämmorna på den tidigare produkten;
  • fäst toppen av det installerade kortet.
Bild
Bild

All montering bör utföras enligt detta schema. Materialet är lätt att arbeta med eftersom det är lätt att bearbeta. Exempelvis kan fibercementskivor sågas, borras eller fräsas. Vid behov kräver sådana manipulationer inte specialutrustning. Du kan använda verktygen till hands, till exempel en kvarn, pussel eller "cirkulär".

Recensioner

Hittills är det få ryska konsumenter som har valt och täckt sitt hem med Kedral -sidor. Men bland köparna finns det de som redan har svarat och lämnat feedback om det här materialet. Alla människor påpekar den höga kostnaden för sidospår. Med tanke på att efterbehandlingen inte kommer att utföras självständigt, utan av hyrda hantverkare, kommer husmanteln att bli mycket dyrt.

Det finns inga klagomål om materialets kvalitet.

Konsumenterna särskiljer följande egenskaper hos beklädnaden:

  • ljusa nyanser som inte bleknar i solen;
  • inget ljud i regn eller hagel;
  • höga estetiska kvaliteter.
Bild
Bild

Fibercementskivor Cedral är ännu inte efterfrågade i Ryssland på grund av dess höga kostnad. På grund av materialets ökade dekorativa kvaliteter och hållbarhet finns det dock förhoppningar om att det inom en snar framtid kommer att ta en ledande position inom försäljning av produkter för husbeklädnad.

Rekommenderad: