Metallbeklädnad Under En Stock (39 Foton): Blockhus För Privata Hus, Sidospår, Mått, Kvalitetsrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Metallbeklädnad Under En Stock (39 Foton): Blockhus För Privata Hus, Sidospår, Mått, Kvalitetsrecensioner

Video: Metallbeklädnad Under En Stock (39 Foton): Blockhus För Privata Hus, Sidospår, Mått, Kvalitetsrecensioner
Video: Metal Roofing & Siding - Top 10 Reasons to Choose it 2024, April
Metallbeklädnad Under En Stock (39 Foton): Blockhus För Privata Hus, Sidospår, Mått, Kvalitetsrecensioner
Metallbeklädnad Under En Stock (39 Foton): Blockhus För Privata Hus, Sidospår, Mått, Kvalitetsrecensioner
Anonim

Metallbeklädnad under en stock är mycket populär bland konsumenterna, de lämnar många positiva recensioner om sådana material. Idag väljer många människor sådana beläggningar eftersom de ser mycket ut som naturligt trä i utseende, medan sidopaneler har sina egna viktiga fördelar. Denna artikel diskuterar funktioner, nyanser av att använda sådant material, användbara rekommendationer från experter:

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sidopaneler är gjorda av metallplåt. Produkter i önskat format produceras genom varmvalsning. Sedan appliceras en primer på varje panel, som skyddar ytan mot korrosion och gör den mer hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa produkter är tillverkade av galvaniserat stål. Materialet är ganska tunt (vanligtvis är dess tjocklek inte mer än 0,7 millimeter). Produkterna skiljer sig från varandra i storlek: det finns alternativ från 0,5 till 6 m i längd. Särskilda polymerbeläggningar appliceras på metallpaneler som ger ett tillförlitligt ytskydd.

Användningsområde

Metallbeklädnadsmaterial används särskilt ofta vid konstruktion av offentliga och industriella byggnader. För privata hus har konsumenterna alltid sällan valt metallbeläggningar, eftersom de inte ger ett gynnsamt klimat i lokalerna och inte är förknippade med komfort, hemvärme (till skillnad från till exempel naturligt trä). Men produktionstekniken förbättras nu aktivt, och moderna företag erbjuder metallmaterial som är ganska lämpliga för efterbehandling av privata bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Metallbeklädnad för en stock är ett material som är ganska hållbart. Det är resistent mot kemikalier, solljus, slitage. Det finns andra egenskaperna hos sådana beläggningar som är viktiga för konsumenterna:

  • Motståndskraftig mot brand. Det är därför som sådana sidopaneler ofta köps för byggnader där brandrisken är ganska hög. Man bör komma ihåg att när den utsätts för en låga kan färg eller polymerbeläggning avskalas och deformeras.
  • Motstånd mot betydande temperaturförändringar. Sådana material är lämpliga för en mängd olika väderförhållanden, för olika klimatzoner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Korrosionsbeständig. Denna positiva kvalitet säkerställs av en speciell polymerbeläggning, liksom en primer. Det bör inte glömmas bort att vissa produkter skärs, förkortas vid installation. I detta fall är den skyddande beläggningen skadad och korrosion uppstår där. Du bör inte heller kombinera aluminiumlegeringar och metallprodukter.
  • Vid uppvärmning expanderar metallen inte lika mycket som vinylfasader. Av denna anledning finns det inget behov av att ange en lucka när du utför efterbehandlingsarbeten och oroa dig för att produkterna kan deformeras avsevärt över tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall har en lång livslängd. Du måste vara mer försiktig med aluminiumpaneler: sådana produkter är mindre motståndskraftiga mot mekanisk belastning än andra metallbeläggningar. Utsätt dem inte för chock.
  • Dekorativitet. Färgen på sådana beläggningar skiljer sig åt i mättnad, de imiterar mycket väl rundade stockar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad under en stock har också några nackdelar:

  • Oförmåga att återställa deformerade paneler. Det är inte möjligt att returnera den exakta geometriska formen på produkterna.
  • Oförmåga att tillhandahålla värmeisolering. För att minimera förluster måste du ta hand om ytterligare isolering.
  • Ganska betydande vikt. Metallbeklädnad belastar grunden, basen kraftigt. Det är möjligt att de måste stärkas.
Bild
Bild

Vid varmt väder kan metallen bli ganska varm. Detta kan leda till att temperaturen i rummen stiger avsevärt. Detta problem är mest relevant i fall där det inte finns något ventilationsgap, och själva beläggningen är mörk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transport och förvaring

För att alla egenskaper och egenskaper hos metallpaneler ska förbli desamma är det nödvändigt att skapa optimala förvaringsförhållanden för sådana material. Det är värt att notera att denna rekommendation inte är lika viktig som för träprodukter: i detta avseende är metallbeklädnad mycket bekvämare.

Se till att temperaturen i rummet där beläggningarna ska förvaras är relativt låg. Var uppmärksam på luftfuktigheten: den ska inte vara för hög. Om förhållandena i lagringsområdet är ogynnsamma kan produkternas livslängd minskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leveransvillkor för metallpaneler är viktigare:

  • Lägg inte något annat på panelen. Även om de utmärks av ökad styrka, kan de mycket väl skadas under påverkan av betydande vikt.
  • Om du ska transportera sidospår bak i en bil ska du försiktigt säkra materialet.
  • För att undvika mekaniska skador bör täckningarna förpackas ordentligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att panelerna kan deformeras under kraftig påverkan. Skydda dem under transport. Om det extra skyddande lagret på materialet är skadat är det mycket troligt att du kommer att behöva hantera ett problem som korrosion i framtiden.

Eftersom blockhuset - som sidopanelerna under stocken också kallas - är halvcirkulärt ökar risken för skador avsevärt. Defekter uppstår oftare på sådana ytor. För att sådana material ska förbli intakta och starka under transporten är det bättre att lägga dem i flera lager (de ska inte röra sig fritt i paketet under resan).

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsarbete

Installation av metallpaneler är ett arbete som inte är särskilt svårt, men när det utförs måste olika viktiga nyanser beaktas. Efterbehandlingen utförs i flera steg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att ta hand om alla mått först. Det är nödvändigt att utföra skärning med maximal precision. Annars kommer du att spendera mycket tid på att åtgärda fel, och det kommer att vara mycket svårt att hantera dem.

Hur förbereder man ytan?

Om du vill att finishen ska vara av högsta kvalitet måste du först noggrant förbereda ytan. På så sätt kan du undvika allvarliga problem i framtiden. Det finns några riktlinjer att tänka på:

Undersök grunden, väggarna och bedöm i vilket skick de är. Om du inte är säker på att basen kommer att klara en betydande belastning (eller om det finns allvarliga defekter) måste du förstärka den. För att göra detta, fyll i ytterligare stöd för fundamentet och förstärk basen med nät

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rengör vid behov den gamla lacken, dess lösa bitar. Ta bort eventuellt överskott från ytan.
  • Sprickor och sprickor måste täckas.
  • Applicera en antiseptisk beläggning på basen. Om du har använt brandfarliga material för att skapa väggen, använd också brandskyddsmedel.
  • Tänk på hur du kan kringgå kommunikationsområdena som stör slutarbetet. Ta bort dem om möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Värmande och svarvande

Eftersom panelerna i metall måste installeras på den jämnaste basen måste du ta hand om att skapa svarven. Du måste bygga den med hjälp av rekommendationer från specialister.

Applicera brandskyddsmedel och antiseptika på virket, fäst det på basen. Lägg underlaget för att hålla strukturen platt. Använd en nivå, ställ in ställen i steg om 0,5-0,6 m. Fixa dem med pluggar och självgängande skruvar. Om fasaden är ventilerad kommer det att vara nödvändigt att förmontera motgallret. Fixera isoleringen på den och förläng huvudstagen ovanifrån

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en låda på avstängningar. För detta används U-formade galvaniserade profiler. På grundval måste du skissera linjerna: längs dem fixar du fästena med skruvar och pluggar för detta. Klipp stolparna till önskad storlek och fäst dem på galgarna med en nivå. Byxor används för ytterligare styvhet

Oavsett hur du utför svarven måste du också täcka dörren och fönsteröppningarna. Utsidan runt hela omkretsen, rama in dem med hjälp av ställ. Dessa element bör anslutas till en gemensam ram. Om en timmerstång användes måste du lägga isolering i cellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om svarven skapades av en metallprofil bör det beaktas att det värmeisolerande materialet inte ska störa ångbytet. Plattor som ger värmeisolering måste fästas på hängare (fästen) för ramstolparna. Med hjälp av speciella plastpluggar bör ytterligare fixering tillhandahållas.

Komponenter

Komponenter installeras i en specifik ordning.

  • Installera en startstång. Fäst en profil i hörnen, då måste du markera dess gränser. För paneler bör en referenspunkt definieras (nedtill). Från marken ligger den på ett avstånd av 0,4-0,5 cm.
  • Fokusera på startremsan, utför installationen av hörnelementen. Hörnen ska vara 1 cm lägre. Dessa element ska fixeras med självgängande skruvar. Använd en nivå för att styra processen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utför installationen av H-profilen, anslutningsremsor. Om du planerar att avsluta en bred vägg eller kombinera nyanser, installera anslutningsremsor mellan hörnen. Använd en nivå för att justera dessa element. Du måste fixa dem med självgängande skruvar

Om sidopanelerna görs på beställning och du har liten erfarenhet av genomförandet av sådana efterbehandlingsarbeten, bör du installera alla nödvändiga element innan du gör korrekta mätningar. Detta hjälper dig att undvika inkonsekvenser.

Bild
Bild

Paneler

Du måste börja installera sidospår från byggnadens hörn. Använd självgängande skruvar för att fästa panelerna. Särskilda låsanslutningar finns också: med deras hjälp fästs alla de övre elementen på de nedre.

Standardpaneler måste ibland sågas eftersom de inte alltid är tillräckligt stora för att täcka hela ytan. För att göra detta kan du använda en bågfil för metallprodukter. En varm slipskiva kan förstöra den skyddande beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera alla element tills du når toppen. Installera sedan slutplankorna. Ovanifrån måste de fästas med självgängande skruvar, eftersom de bara har låsanslutningar underifrån.

Se till att det inte finns några avvikelser. För varje nytt element kommer det bara att öka. Glöm inte att använda byggnadsnivån: den bör appliceras efter installation av varje par element.

Bild
Bild

Vård

Sådana beläggningar måste vara noggrant omhändertagna: i detta fall kommer de att behålla sitt estetiska utseende länge. Väggar klädda med metallpaneler måste rengöras då och då. För att göra detta kan du använda en fönsterrengörare och en borste med inte särskilt hårda borst. Inspektera fasaden regelbundet: den får inte flisas eller repas . Om du märker defekter, eliminera dem med en primer: den skyddande polymerbeläggningen måste vara komplett.

Rekommenderad: