Skinali För Köket (56 Bilder): Funktioner I Ett Glasförkläde, För- Och Nackdelar Med Att Installera Plastköksskinn

Innehållsförteckning:

Video: Skinali För Köket (56 Bilder): Funktioner I Ett Glasförkläde, För- Och Nackdelar Med Att Installera Plastköksskinn

Video: Skinali För Köket (56 Bilder): Funktioner I Ett Glasförkläde, För- Och Nackdelar Med Att Installera Plastköksskinn
Video: Фартуки для кухни из АБС пластика или панель из МДФ что выбрать? 2024, Mars
Skinali För Köket (56 Bilder): Funktioner I Ett Glasförkläde, För- Och Nackdelar Med Att Installera Plastköksskinn
Skinali För Köket (56 Bilder): Funktioner I Ett Glasförkläde, För- Och Nackdelar Med Att Installera Plastköksskinn
Anonim

Näring är ett grundläggande krav för alla levande organismer, och människor är inget undantag. Det är därför köket intar en av huvudplatserna i husen och lägenheterna för både stads- och landsbygdsinvånare. Oftast tillagas inte bara mat här, utan också dess konsumtion äger rum. Det är därför det är så svårt att välja rätt design och finish. Vid renovering av ett kök krävs ett speciellt tillvägagångssätt, eftersom kraven på material som används för detta rum är mycket högre och mer varierade än när man inreder resten av lägenheten. Detta gäller särskilt arbetsområdet, där miljön bredvid är ganska aggressiv. Ett av de bästa materialen för att dekorera denna del av rummet är moderna köksskinn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Skinali är stora glaspaneler installerade i stället för ett kök backsplash. Till skillnad från vanligt glas är baksidan av en sådan panel belagd med ett mönster eller mönster med en speciell teknik.

Ett utmärkande drag för denna typ av finish är kombinationen av skyddande och dekorativa funktioner. Kvaliteten på båda är dessutom en storleksordning högre än andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Efter att kökshuden visades på försäljning blir de mer och mer populär för varje år. Detta beror på att denna typ av finish har ett stort antal fördelar.

  • Värmebeständighet . Glas är mycket mer motståndskraftigt mot höga temperaturer än trä eller plast. Det kommer inte att smälta eller ändra sitt utseende, även om du installerar en sådan panel nära en gasspis med öppen eld. Samtidigt är glas mycket mer brandsäkert än samma trä och ännu mer plast.
  • Fuktmotstånd . Förutom att vara resistent mot höga temperaturer fungerar glas också bra i konstant kontakt med vatten. Det är inte för ingenting att detta material är det bästa alternativet för väggarna i duschkabin.
  • Livstid . Högkvalitativa skinn har en enorm säkerhetsmarginal. Deras livslängd kan nå 70-80 år, medan deras utseende kommer att förändras mycket något. Hyresvärdar är mer benägna att förnya sina renoveringar av estetiska skäl än av nödvändighet. När allt kommer omkring kommer designens enkelhet inte att tillåta dig att skada eller förstöra förklädet av misstag.
  • Design . Den moderna industrin låter dig välja önskad design bland ett stort antal olika färger, storlekar och mönster. Om kunden inte vill begränsas av valet av den färdiga produkten kommer tillverkaren alltid att kunna förbereda skinn enligt kundens individuella design. Detta gör att du kan välja rätt alternativ för absolut vilken inredning som helst, även om det är helt extraordinärt.
  • Miljövänlighet . Glas är ett av de säkraste materialen för människor. Det är inte mottagligt för mögel och röta, avger inte giftiga ångor och skapar inte en växthuseffekt. Den enda risken vid arbete med en sådan yta är att få ett snitt från en vass kant. Moderna material är dock så starka att det helt enkelt är omöjligt att bryta kökshuden av en slump.
  • Enkel installation . Det tar bara några timmars arbete att dekorera kökets arbetsyta med glaspaneler. Samtidigt kommer en stor mängd smuts, damm eller annat avfall inte att finnas kvar i rummet.
  • Enkel vård . Glas är inte ett poröst material och absorberar därför inte fett och smuts som frigörs under värmebehandling av produkter. Den sömlösa ytan fångar inte eller ackumulerar plack och damm. Det är lätt att rengöra och torkar snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att även ett sådant till synes idealiskt material har sina nackdelar. Lyckligtvis finns det ganska många av dem och de överväger inte fördelarna på något sätt.

  • Det är svårt att göra hål . En monolitisk väggpanel utan ett enda hål är inte lämplig för nästan alla kök. Många hushållsapparater, till exempel kaffebryggare, mixer eller matberedare, är strömförsörjda. Det betyder att det måste finnas minst ett utlopp bredvid arbetsytan. Dessutom är det mycket bekvämt att integrera olika krokar och skenor på förklädet för förvaring av bestick eller handdukar. Det är mycket svårt att göra ett jämnt hål och inte skada huden med egna händer, så du måste kontakta proffs och beräkna i förväg platserna för framtida utskärningar i glaset.
  • Kräver preliminär utjämning av väggen . Det är helt enkelt inte möjligt att kvalitativt montera glasskivan på väggen, även med minimala stötar och bucklor. Ytan är putsad så att den är nästan helt slät. Och först efter det fästs en massiv hud på arbetsområdet.
  • Högt pris . Priset på glasprodukter är mycket högre än plast eller keramik. Ett stort antal fördelar motiverar dock en sådan klyfta i kostnaden för dessa efterbehandlingsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Ett brett utbud av färger, bilder och tekniska egenskaper gör att du kan välja den perfekta huden för köparens individuella behov. Oftast är de grupperade enligt något kriterium, så att det är bekvämare för klienten att navigera vid köp.

Populära bilder

Oftast börjar valet av väggpaneler för ett köksförkläde med valet av en bild. Detta är det som ofta blir en avgörande faktor, eftersom alla hyresgäster vill att rummet ska vara bekvämt och behagligt för ögat. Alla möjliga inredningsalternativ kan grovt delas in i flera stora grupper.

Svartvit . Sådana paneler kan, trots sin uppenbara enkelhet, ha ett mycket presentabelt utseende. Fast betyder inte rent vitt eller svart. Dessa kan vara alla färger och nyanser. Dessa skinn är lättast att passa in i interiören och kombineras med arbetsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mönster, prydnader och abstraktioner . Ett litet upprepande mönster är ett bra val för en backsplash. Det är mindre synlig smuts och stänk av vatten, det lockar ögat och blir en ljus accent i köket. Samtidigt kan geometriska prydnader visuellt ändra proportionerna i ett rum.

Så, till exempel, kommer horisontella linjer att expandera väggen, och vertikala linjer kommer att öka dess höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga motiv . En av de mest populära typerna av köksdesign är naturutsikt. Det kan vara bilder av en tät skog, ett hav som leker med skummande vågor eller en solnedgångshimmel. Olika blommor och buskar ser bra ut. Du kan välja ditt favoritlandskap för en känd artist eller bara ett bra foto.

Fotoutskrifter ser särskilt bra ut i ljusa och breda rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djurvärlden . En annan populär bild som är lämplig för att dekorera en köksvägg är olika representanter för djurriket. Dessa kan antingen vara söta kattungar eller valpar, liksom graciösa rådjur, tigrar eller till och med delfiner.

Denna design ser särskilt bra ut om djuret avbildas i rörelseögonblicket och inte bara står eller sitter på ett ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt du kan äta och dricka . Olika kulinariska produkter är den klassiska designen för köket. Oftast på väggen i arbetsområdet kan du se bilder på vackra bakverk, färgglada cocktails eller kaffebönor och koppar.

Det är osannolikt att någon vågar placera ett foto av bakad kyckling eller kokt potatis på köksväggen, men färgglada munkar eller kakor är ett utmärkt alternativ för att dekorera ett förkläde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stadslandskap . En snöig eller nattstad målad på en väggyta ser bättre ut i ett sovrum eller vardagsrum. Men du kan också välja ett lämpligt alternativ för köket.

Till exempel skulle utsikten över smala europeiska gator med små kaféer eller dragbroar se bra ut på en bred och ganska hög yta ovanför arbetsområdet.

Bild
Bild

Applikationsteknik

Modern teknik gör det möjligt att diversifiera tekniken för att applicera en bild på ytan, för att ge interiören individuella funktioner, även när man använder standardbilder. Glasförklädet kan dekoreras på följande sätt.

Lakobel . En ritning appliceras på baksidan av huden med lackfärger. Oftast produceras sådana paneler i enfärgade färger, men i denna teknik kan du också utföra lutningspaneler eller göra abstrakta blandningar av färger och färgstrimmor. Denna teknik ger en ljusblank färg.

Bild
Bild

Stencil . Appliceringen sker på en transportör, där färgen appliceras på glaset med hjälp av speciella stenciler. Således kan du göra både en hud och många kopior av den.

Bild
Bild

Lacomat . I detta fall appliceras en matt genomskinlig lack på glasets baksida, vilket tar bort glansen och suddar ut den tydliga konturen. Ett mönster eller en teckning kan appliceras på lackens ovansida.

Denna effekt är mycket praktisk, eftersom den gör små smuts mindre synliga.

Bild
Bild

Spegel . Massiv silverfärg applicerad på glasets baksida förvandlar en vanlig hy till en riktig spegel. Detta låter dig visuellt utöka rummet, göra det ljusare.

Bild
Bild

Filma . Det mest budgetmässiga alternativet för att rita en bild. Den önskade bilden appliceras på en polymerfilm med en vidhäftande bas, varefter den limmas på baksidan av huden.

När du väljer detta alternativ bör särskild uppmärksamhet ägnas åt installationens kvalitet. Panelen måste vara tät mot väggen, annars kan het ånga eller fukt komma in i luckorna och skada filmen.

Bild
Bild

Målning . Och det här är det minst budgetalternativet för att applicera en bild. I detta fall målar en professionell konstnär manuellt hudens baksida och skapar en individuell teckning.

Samtidigt kan de köpare som är säkra på sin konstnärliga färdighet mycket väl slutföra en sådan målning på egen hand, vilket kommer att avsevärt spara dem pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motljus

Ytterligare belysning av arbetsområdet är precis vad många moderna hemmafruar och köksägare saknar så mycket. En vanlig LED -remsa fungerar som en belysning för huden, panelens utseende beror på dess placering.

Bakre installation . I den här versionen skjuts själva glaset något bort från väggen, och ett tejp med lampor fästs omedelbart bakom det. Detta alternativ är inte dåligt för spegelytor och bilder som erhålls genom applikation med hjälp av lacomat- eller lacobel -tekniken. Men filmen och målningen i det här fallet kan drabbas av effekterna av en aggressiv miljö som kommer in i luckorna.

Bild
Bild

Avsluta installationen . I detta fall placeras tejpen i den översta och nedersta delen av glasskivan, som är ordentligt fastsatt på väggen. En sådan placering skyddar inte bara hudens baksida utan belyser också själva ritningen och arbetsområdet i köket.

Bild
Bild

Basmaterial

Ett annat viktigt kriterium för att klassificera köksförkläden i glas är huvudmaterialet från vilket de är tillverkade.

Glas . Vanligt glas som används för att installera fönster eller dörrar är det minst hållbara alternativet för att göra skinali. Ändå rekommenderas inte sådant glas att installeras närmare än 20-30 centimeter från en öppen eld, eftersom det kan spricka av hög temperatur. Dessutom är det just detta som gör att du kan få den ljusaste och mest blanka bilden på väggen.

Bild
Bild

Silat glas . Detta material kallas stalinit och värmebehandlas vid höga temperaturer under produktionsstadiet. Sådan härdning gör att du kan få större styrka och brandmotstånd, så de är inte rädda för direkt kontakt med öppen eld. Dessutom är kostnaden för sådana produkter en storleksordning högre än för vanligt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Triplex . Detta är ett slags flerskikts "smörgås" av glas och en mellanfilm, som förhindrar att panelen bryts i små fragment. Flera lager film med ett genomskinligt mönster gör att du kan få en ovanlig 3D -effekt med en uttalad volym.

Tyvärr är detta material inte särskilt transparent och låter dig skapa en matt, något suddig bild. Dess kostnad är också betydligt högre, liksom vikten av själva huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plexiglas . Detta material är mycket billigt, och därför har de färdiga panelerna från det ett mycket överkomligt pris. Den kan böja något och är lätt, och därför är installationen mycket enklare än klassiska glasprodukter. Dock är dess eldfasthet och styrka dålig.

Dessutom är transparensen av plexiglas något lägre, det tillåter dig inte att få en ljus glansig bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat . Precis som plexiglas är detta lätta och bekväma material, till skillnad från vanligt glas, helt kortlivat. Det tål inte hårda kemikalier och repas lätt. Samtidigt kommer det att vara en fråga om en dag att byta ut en sådan hud, och det kostar ganska billigt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Efter att ha studerat alla möjliga typer av glasförkläden kan du gå direkt till valet och planeringen av köpet. För att skalen ska se bra ut i köket och inte orsaka stora besvär bör tre viktiga regler följas.

Kombination i interiören

Om kunden bara har en allmän uppfattning om inredning kan han förlita sig på en enkel regel för en nybörjardesigner - du bör inte kombinera mer än tre färger i interiören samtidigt. Således, när du väljer en färg bör du lita på resten av det inre av rummet.

Inte bara färgen utan även bilden ska kombineras med resten av stilen i rummet . Om det finns en stor mängd naturmaterial i köksdekorationen kommer bilden av rymden eller en nattstad ovanför arbetsytan att se väldigt konstig ut. Och vice versa, om resten av designen i rummet använder mycket plast och plattor med ljusa färger, så är saftiga och glansiga bilder av bär eller frukter bäst lämpade för utrymmet mellan skåpen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt beräkning

För att den medtagna panelen ska passa perfekt på sin plats är det nödvändigt att göra en preliminär beräkning så exakt som möjligt. Dimensionerna på själva panelen, dess tjocklek och platserna för hålen för krokarna och uttagen - allt måste verifieras till millimeter, annars kommer en komplex och dyr korrigering att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens val

Det mest idealiska alternativet är att köpa skinn från samma tillverkare som köksmöblerna köps från. Detta är dock inte alltid möjligt. I det fall panelen köps separat är det nödvändigt att noggrant studera olika webbplatser och forum för positiva och negativa kundrecensioner.

Du bör inte jaga ett onödigt lågt pris eller stora rabatter, detta kan vara förknippat med låg kvalitet på produkten. Det är bättre om klienten först ser den färdiga versionen av verket och bedömer dess kvalitet innan den installeras på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

För att den nyförvärvade och installerade glaspanelen ska behålla sin glans och färgstyrka i många år är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt vården av sådant material. Även om hållbart glas inte är lika krävande som naturligt trä eller sten, finns det ett antal rekommendationer för dess användning.

  • Det är bäst att torka damm från glasytor med en mjuk, fuktig mikrofiberduk eller en speciell trasa.
  • Det är bättre att tvätta bort fläckar och smuts utan aggressiva rengöringsmedel. Det perfekta alternativet för användning är vanligt tvålvatten eller diskmedel.
  • För att ge din hud glans kan du använda en mängd olika fönster- och spegelrengöringsmedel som finns i alla järnaffärer.
  • En mycket utspädd, syrabaserad lösning hjälper till mot kalk, som ofta dyker upp nära diskbänken.
  • Om möjligt är det bättre att inte använda gasspisens avlägsna brännare, som ligger närmare glaset än de främre.
  • Hantera vassa föremål och tunga hushållsapparater försiktigt för att undvika chippning och repor i glaset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För små kök skulle en köksförklädesinredning med en liten upprepande prydnad vara ett bra alternativ. Det kan vara ett geometriskt mönster, en liten blomma eller läckra godis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora rum med högt i tak passar bra med både monokromatiska blanka ytor och naturfotografier. Till exempel, för ett kök i orange och gula färger, kan du välja en panel med bilden av en strand eller en öken, det passar perfekt in i ett sådant färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skinnad med familjefoton eller tomter med kända böcker och filmer ser väldigt fräsch ut. Gästerna kommer att uppskatta smaken och originaliteten hos ägaren av ett sådant köksförkläde.

Rekommenderad: