Installation Av Metallfasad (43 Bilder): Gör-det-själv Steg-för-steg-instruktioner För Beklädnad, Hur Man Korrekt Fäster En Produkt Under En Stock

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Metallfasad (43 Bilder): Gör-det-själv Steg-för-steg-instruktioner För Beklädnad, Hur Man Korrekt Fäster En Produkt Under En Stock

Video: Installation Av Metallfasad (43 Bilder): Gör-det-själv Steg-för-steg-instruktioner För Beklädnad, Hur Man Korrekt Fäster En Produkt Under En Stock
Video: Tvätta och skrapa fasad - steg för steg 2024, Maj
Installation Av Metallfasad (43 Bilder): Gör-det-själv Steg-för-steg-instruktioner För Beklädnad, Hur Man Korrekt Fäster En Produkt Under En Stock
Installation Av Metallfasad (43 Bilder): Gör-det-själv Steg-för-steg-instruktioner För Beklädnad, Hur Man Korrekt Fäster En Produkt Under En Stock
Anonim

Bland de många efterbehandlingsmetoderna är det sidospår som spelar en stor roll. Men detta material är inte alltid tillräckligt starkt, det enda undantaget är metallversionen av beläggningen. Den har flera typer av utförande och måste monteras strikt enligt en speciell teknik som förtjänar en särskild granskning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Användningen av metallfasader är utformad inte bara för att skydda fasaden från miljöens destruktiva effekter, utan också för att ge ett behagligt utseende på ytan. Täckning med sidospår gör att bostaden kan stå i minst femtio år, och under arbetet med det är det nödvändigt att använda inte bara remsor utan också ytterligare element.

Valsade konstruktioner bör väljas eftersom de är mekaniskt styvare och mindre farliga när det gäller skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Ship board " det heter det av en anledning, eftersom dess utseende liknar det material som används för mantel av träfartyg. Experter tror att fördelen med denna design är enkel installation och enkel efterföljande drift. Panelerna motstår effekterna av flamma väl och är miljövänliga, de är upp till 6 m långa. Det första lagret är en lätt vertikal ram av vertikal typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Blockhus " utåt liknar högkvalitativa stockar och återger inte bara färgen och formen utan också naturmaterialets struktur. Till skillnad från ett naturligt timmerhus finns det inget behov av att behandla materialet med antiseptika eller färg. Installation över svarven gör det möjligt att ytterligare isolera strukturen; strukturen är lätt och belastningen på väggen, liksom fundamentet, är relativt liten. Installation är möjlig under alla årstider.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Eurobrus " är en metallanalog av en profilerad stång och överträffar den långt när det gäller brandsäkerhet. Du kan sätta denna typ av block både vertikalt och horisontellt. Anpassad produktion sparar pengar genom att eliminera skärning, trimning och slöseri med bortskaffande av skurna bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ "Crown " den sticker ut för sin ökade mekaniska hållfasthet och utmärkta motståndskraft mot brand. Det låter dig korrigera eventuella defekter i strukturer, och även när vädret ständigt testar husets yta för styrka förblir utseendet mycket bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningsfunktioner

Den viktigaste egenskapen för att beräkna behovet av metallfasader är dess stora komplexitet. Det är nästan alltid värt att kontakta en specialist, eftersom eventuella mätningar och felberäkningar med hjälp av en online -kalkylator inte är tillräckligt pålitliga.

Mest exakt kan arbetsområdet mätas först efter att lådan har lagts - det är då väggarnas längd och höjd beräknas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

Komponenter för installation av metallfasader måste vara fullständiga innan arbetet påbörjas. Det är möjligt att byta ut skruvarna med spikar, men stålalternativ fungerar inte - bara galvaniserade. Behovet av att köpa självgängande skruvar med packningar uppstår endast när arken är fästa genom och igenom. Då kommer gummit inte att tillåta vatten att tränga in i snittet och ännu mer att sippra in i djupet.

Det rekommenderas att fästelement matchar basmaterialets ton så att de matchar helt och får ett attraktivt utseende.

Bild
Bild

För att måla en profil för en stock eller i ett annat önskat utseende är inte alla typer av färger användbara . Den bästa lösningen är att köpa den dekorativa kompositionen direkt med sidospåren. I de flesta fall säljs reparationsfärg i behållare om 100, 200 och 1000 g - den är utformad för att måla små repor eller stänga skärpunkter. För att applicera en sådan komposition behöver du en tändsticka; du kan ersätta den med en bomullspinne. Ett speciellt färgämne appliceras på det galvaniserade skiktet, och dessutom motstår det perfekt ultravioletta strålar; guiderna är inställda i steg om 0,4 m, så det är ganska enkelt att beräkna det antal som krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

Skärning av metallfasader till den exakta storleken ska göras omedelbart vid köpet. Trots dess motståndskraft mot vittring är det bättre att förvara detta material under en baldakin, och helst i ett torrt, välventilerat område. Det är förbjudet att placera även små och lätta föremål på arken för att undvika skador. Du bör noggrant kontrollera hur slät ytan för att ansluta blocken är.

Det är oacceptabelt att montera ark och paneler hela vägen, för då kan även en allmänt obetydlig termisk expansion ge obehagliga överraskningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg monteringsanvisningar

Träning

Arbetet bör börja med att skära materialet: remsor och enstaka ark. Det är mycket viktigt att inte göra misstag i detta skede, för då blir det möjligt att applicera sidospår mer ekonomiskt och göra jobbet ordentligt. Filmen ska tas bort från metallen innan installationen påbörjas. Om det utsätts för ultraviolett ljus blir det mycket svårt att ta bort beläggningen. När du arbetar behöver du en sax eller en såg för att klippa metalldelar.

Bild
Bild

Du kan inte klippa sidospår med en kvarn - den skyddande beläggningen kan lätt deformeras och accelererad korrosion kan provoceras. Med hjälp av en stans är det enkelt att göra ytterligare hål för fästelement. Med hjälp av en stans kan hål stansas ut genom att böja metallen efter att den har skurits. En skruvmejsel används för att fästa remsorna på självgängande skruvar, och när du använder spik behöver du en hammare.

Behovet av en nitpistol uppstår bara när nitar sätts in i enkla yttre hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att använda borr för att skruva in självgängande skruvar med en tätning. Det är inte särskilt rationellt att använda häftklamrar, eftersom experter anser att de inte är tillräckligt tillförlitliga. För mätningar är måttband med tygränder att föredra, eftersom metalltejpen av misstag kan repa den uppmätta panelen - mycket snart kan rost uppstå och det allmänt starka materialet förlorar sina egenskaper. Det är lämpligt att använda långa nivåer eller laserinstrument - de är dyrare, men mer praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av samma anledning som med ett måttband är metallkvadrar sämre än plast- och träalternativ. Arbetarnas egen säkerhet garanteras med skyddsglasögon och handskar, eftersom oskyddade händer är mycket lätta att skada med verktyg, vassa kanter av metall och andra farliga föremål.

Behandlingsordern är följande:

  • startremsor;
  • särskilt svåra hörn inuti eller utvändigt, komplicerade kontaktband;
  • vanliga ränder;
  • enkla hörn och kontakter;
  • soffit.

Både metall- och vinylfasader placeras på väggen med utgångspunkt från de nedre länkarna och arbetar gradvis uppåt.

Bild
Bild

Svarvning

Ett delsystem, till exempel en låda, är utformat för att säkerställa styrkan hos basen för framsidan. I utrymmet mellan profilerna läggs ofta material för att skydda mot fuktinträngning och värmeutsläpp. Svarven är gjord av trä och metall, båda typerna skiljer sig åt i sina styrkor och svagheter. Eftersom det är ganska dyrt att rekrytera specialister är det bättre att studera problemet noggrant och göra jobbet själv. Trä är miljövänligt och gör det enkelt att installera metallband ovanpå, men det är inte tillräckligt hållbart, så investeringen går snabbt förlorad.

Bild
Bild

Det är lämpligt att ta ett virke 5x5 cm i storlek, och trädets fukthalt bedöms nödvändigtvis - det bör inte överstiga 14%. Innan arbetet påbörjas bearbetar ansvariga ägare eller erfarna byggare alltid naturmaterial med brandskyddsmedel och antiseptika. Metallramen är gjord antingen på gipsskivprofiler eller på ventilerade balkar som underlättar luftpassage inuti. Definitionen av klyftan är baserad på konstruktionens specifika egenskaper och typ av sidospår: vanligtvis är den 30 cm, och endast i isolerade situationer krävs det att öka gapet till 0,5 m.

Lathavarna placeras på husets nedre och övre kanter, i hörnen och vid väggarnas fogar . Vid montering av sidospår vertikalt rusar fäststeget horisontellt. Där det finns öppningar för dörrar och fönster, bör lamellerna monteras på varandra så att installationen är korrekt och helt korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ångspärr och vattentätning

Bitar av värmeisoleringsmaterial placeras i luckorna mellan profildelar eller träplankor. Glasfiber placeras ovanför dem i form av en film, tack vare vilket vatten kommer ut, men inte kommer in i isoleringen. Ångspärrskiktet fästs på träramen med en häftapparat och limmades på profilen. I båda fallen täcks lederna med tejp. När du arbetar, övervaka noggrant att den isolerande ångfilmen inte sträcker sig för mycket och inte sjunker ens något; först efter avslutat isoleringsarbete tillåter tekniken installationen av ansiktsmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

De börjar montera det yttre lagret av sidospår och bestämmer så exakt som möjligt platsen där den ursprungliga remsan ska fixeras. Leta efter denna plats genom att ställa husets lägsta punkt i förhållande till horisontlinjen. På byggnadsnivån görs en rak linje 3-4 cm över en sådan punkt - detta blir linjen för den första remsans nedre kant. Att fästa sidospåret över byggnadens källare är endast möjligt om dräneringsstängerna används. Sådana mönster görs på beställning, och beredningen av skissen och upprättandet av exakta mått beror på kunden själv.

Dockning kan göras utan mellanrum mellan plankorna, rygg mot rygg . Metallens termiska expansion är betydligt lägre än till och med de bästa alternativen för plast och vinyl. De enda avstånden som görs krävs för ökad komfort för arbetarna, så att de inte repar metallen under installationen och inte skadar sig själva. De börjar arbeta med komplexa tilläggselement först efter att ha fixerat den ursprungliga baren. Det rekommenderas att montera skruvar eller spikar med ett mellanrum på 20-30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konvergensen av fästelement beror på det faktum att delar av komplex design är mindre fästa och mer nyckfulla. Endast denna teknik gör att du kan undvika deras plötsliga utträde från väggen och kränkning av sidospårets integritet i allmänhet. Det rekommenderas att i förväg ta reda på hur storleken på hörnet i produkterna från en viss tillverkare är - detta gör att enheterna kan installeras korrekt att anslutas.

Det är lämpligt att använda enkla vinklar eftersom de:

  • relativt billig;
  • lätt att göra med egna händer;
  • de byts ut utan onödiga problem när behovet uppstår.
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta arbetsskede är det också nödvändigt att mantla öppningar för dörrar och fönster med lutningsremsor eller en kombination av ett hölje med en lågvattenlist. Bredden på strukturen väljs med hänsyn till spårens djup och hur stor manteln är. Gjutdelar placeras längst ner i fönstren. Det är vettigt att montera kompositionen på ett sådant sätt att alla plankor i olika dörrar och fönster är på samma nivå, då blir fasadens utseende symmetrisk och ganska vacker. Fästning av vanliga remsor görs på samma sätt som för vinylpaneler: varje nästa block i höjd skjuts på det föregående tills låset klickar.

För att ansluta remsorna rekommenderar experter att använda komplexa H-bindningar eller förenklade remsoremsor . Men det är fullt möjligt att överge dessa två element när man klättrar och överlappar ränderna. Genom att klippa av låset från ena sidan av sidoblocket ökar anslutningens stabilitet. Träbearbetning innebär att endast block med ovala tekniska hål används. Innan arbetet påbörjas bearbetas träet med alla tätningar, som möjligt, eftersom det inte längre kommer att finnas en sådan chans.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder skivpluggar som fästelement. Det är nödvändigt att klippa metallfasader med en elektrisk sticksåg strikt på ett plant, fast plan - endast detta tillstånd hjälper till att undvika deformation. Det är bäst att ställa reglaget till det första läget vid lägsta hastighet. En metallsåg ska användas med största försiktighet, utan att göra några plötsliga rörelser. Det är lämpligt att se till att ingenting och ingen distraherar i arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa enkla regler kan du välja den lämpligaste typen av metallfasader och applicera den korrekt, vilket gör en elegant fasad för ditt hem på kortast möjliga tid.

Rekommenderad: