Simning öronproppar: Välj Silikon öronproppar, Professionella Och Mjuka, Vilket är Bättre För öronen Från Buller Och Vatten, Hur Man Sätter In Det Korrekt

Innehållsförteckning:

Video: Simning öronproppar: Välj Silikon öronproppar, Professionella Och Mjuka, Vilket är Bättre För öronen Från Buller Och Vatten, Hur Man Sätter In Det Korrekt

Video: Simning öronproppar: Välj Silikon öronproppar, Professionella Och Mjuka, Vilket är Bättre För öronen Från Buller Och Vatten, Hur Man Sätter In Det Korrekt
Video: 10 SAKER DU SKA GÖRA VARJE DAG!!! 2024, Maj
Simning öronproppar: Välj Silikon öronproppar, Professionella Och Mjuka, Vilket är Bättre För öronen Från Buller Och Vatten, Hur Man Sätter In Det Korrekt
Simning öronproppar: Välj Silikon öronproppar, Professionella Och Mjuka, Vilket är Bättre För öronen Från Buller Och Vatten, Hur Man Sätter In Det Korrekt
Anonim

Öronproppar tillverkade av moderna tillverkare finns i en mängd olika former, storlekar och material. Skyddsutrustning skiljer sig också åt i kvalitet och syfte. Simhörlurar förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Simhörselproppar är ett speciellt tillbehör som är utformat för att skydda din hörsel från vatten. Oftast bärs de i poolen, men du kan ta med dig öronproppar under en resa till dammen . Många undrar varför de behövs, eftersom vattnet som kommer in i örat inte utgör någon särskild fara. Det räcker med att rensa den från vätska för att undvika obehag och eventuella komplikationer. Det bör noteras att hörselgångens struktur är individuell för varje person. För vissa människor är det enkelt, för andra är det slingrande och icke-standard. Med denna struktur kan vatten stagnera inuti örat, och detta är en direkt hälsorisk.

Om du inte följer hörselorganens hygien kommer utvecklingen av farliga infektioner och sjukdomar inte att ta lång tid . Simning öronproppar är utformade för att hindra vatten från att komma in i kroppen. Idag är många märken engagerade i tillverkning av öronproppar. Vid tillverkningen används olika material som har vissa egenskaper (elasticitet, användbarhet, säkerhet). Det är inte svårt att köpa dem, de säljs på vilket apotek som helst till ett överkomligt pris.

Användningen av sådana skyddsflikar är enkel, det viktigaste är att läsa instruktionerna och följa dem exakt. Vissa produktvarianter kan användas flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Marknaden för moderna öronproppar är mångsidig. Alla tillgängliga produkter kan delas in i separata grupper, beroende på olika egenskaper. Låt oss överväga de vanligaste och populära typerna.

Silikonproppar

Silikon är utmärkt lämpad för tillverkning av högkvalitativa och pålitliga skyddsprodukter. De är flexibla, bekväma, mjuka och enkla att använda. Dessa öronproppar skyddar dina öron på ett tillförlitligt sätt. Materialet är inte rädd för fukt, öronvax, svett, luft och andra influenser. Dessutom orsakar silikon inte allergier och är lätt . Sådana produkter används aktivt av professionella idrottare.

Bild
Bild

Vax

Vax används också inom öronproppsindustrin. Vid kontakt med människokroppen blir de mer plastiska och fäster vid hörselgångens väggar så tätt som möjligt, vilket ger adekvat skydd. En kvalitetsprodukt är bekväm och pålitlig.

Bild
Bild

Ballonger

Boll öronproppar har blivit mycket populära på grund av den tillgängliga webben. Vissa användare noterar att det är obekvämt att sätta in dem i örat. Obehag under användning noterades också. Det rekommenderas att välja det här alternativet under en kort tid eller om det inte finns något annat alternativ.

För att ta bort pluggarna, måste du försiktigt trycka på baksidan av öronen.

Bild
Bild

Svampar

Öronproppar fick detta namn på grund av deras speciella form. De ser ut som svampar med en tjock stjälk. De är lätta att placera och ta bort från örat. De är kompakta i storlek, och det är "svamphatten" som utför skyddsfunktionen.

Bild
Bild

Pilar

Detta alternativ är mycket likt ovanstående produkter. Öronproppar "pilar" liknar mycket "svampar" bara med skillnaden att antalet membran på stammen är något och de skiljer sig i diameter. Det ökade antalet har gjort de pilformade skyddskontakterna mer tillförlitliga och effektiva . Att få ut dessa öronproppar är lika enkelt som att dra ut svamp. Det räcker bara att dra i benet och ta ut produkten.

Bild
Bild

Ergo

Denna typ av öronpropp har snabbt blivit populär under de senaste åren. De skiljer sig från resten av produkterna i sin fantastiska form. Den ursprungliga designen utvecklades av experter och har utmärkt ergonomi . Dessa öronproppar är inte bara pålitliga utan också säkra. Vanligtvis har de flesta av dessa pluggar en ihålig stam tillverkad av silikon. På grund av detta element passerar öronpropparna ljud, vilket gör dem idealiska för träning i poolen med en tränare.

Bild
Bild

För barn

Skyddspluggar för barn skiljer sig från produkter för vuxna i reducerade dimensioner. De är utformade på ett sådant sätt att barnet trivs så bra som möjligt med dem. Precis som vuxna produkter skyddar de hörselgångarna mot vatten och infektioner orsakade av vätskeretention.

Bild
Bild

För vuxna

Öronproppar för vuxna kan också delas in i två grupper - för kvinnor och för män. Deras största skillnad är storlek. Modeller för det rättvisa könet är mer kompakta.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Många som planerar att använda öronproppar för att simma eller när de är i poolen undrar vilka produkter som passar bäst. För att hitta de perfekta skyddshörlurarna måste du fokusera på följande parametrar.

  • Öronproppar som används för att skydda hörselgångarna mot fukt måste vara tillverkade av vattentäta material.
  • Lämpliga skyddskontakter är inte rädda för smuts.
  • Tänk på storlek när du väljer öronproppar. Enligt detta kriterium har tillverkarna delat in produkter i tre grupper: för barn, kvinnor och män.
  • Bestäm vad det huvudsakliga syftet med produkten är. Om du helt vill skydda dig mot onödigt buller, gör en partiskhet till förmån för ljudisolerade produkter. Du kan också välja öronproppar som håller dina öron ur vatten, men du kommer att höra allt i dem.
  • Var uppmärksam på närvaron av speciella kontrollhål. De behövs för att trycket inte ska byggas upp i hörselgången. Annars kan allvarlig huvudvärk uppstå.
  • Välj populära märken. De mest populära och pålitliga tillverkningsländerna är följande länder: Frankrike, Tyskland, Schweiz.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är mycket enkelt att använda öronproppar även för de användare som hanterar liknande produkter för första gången. För att sätta i kontakten korrekt, läs bara bruksanvisningen. Det kan variera beroende på vilket material som valdes som det huvudsakliga. Det allmänna schemat för användning är följande.

  • Rengör hörselgången. Det måste vara rent och torrt. Öronproppar bör också endast användas när hörselorganen inte påverkas av infektion, inflammation eller andra medicinska tillstånd.
  • Ta försiktigt bort öronpropparna från förpackningen. Rulla ihop kontakten med fingrarna om materialet tillåter det. Utför denna procedur långsamt.
  • Dra ditt öra bakåt och uppåt för att öppna det så mycket som möjligt.
  • Håll i kontakten och börja försiktigt sätta in den i hörselgången. Lyssna på känslorna.
  • Sätt i öronpropparna hela. Efter introduktionen, gå till spegeln och undersök öronen noggrant. Om pluggarna sticker ut har du inte satt in dem helt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Obs: Vissa produkter tar en viss tid att få önskad form inuti örat.

Om storlekarna på öronpropparna är perfekta kommer du inte att känna något obehag . Obehag tyder på att kontakterna är för stora och du måste välja ett annat alternativ. Öronpropparna kan också vara små. Dessa öronsnäckor skyddar inte mot buller och vatten. I det här fallet måste du välja en större modell. Var noga med att kasta engångs öronproppar efter den första användningen, annars riskerar du att riskera att utveckla infektionssjukdomar.

Rekommenderad: