Siding Block House (46 Foton): Metall Och Akryl Sidospår Under En Stock För Exteriör Dekoration Av Huset, Färger Av Guld Och Betsad Ek

Innehållsförteckning:

Video: Siding Block House (46 Foton): Metall Och Akryl Sidospår Under En Stock För Exteriör Dekoration Av Huset, Färger Av Guld Och Betsad Ek

Video: Siding Block House (46 Foton): Metall Och Akryl Sidospår Under En Stock För Exteriör Dekoration Av Huset, Färger Av Guld Och Betsad Ek
Video: CUPRINOL - SÅ HÄR MÅLAR DU DIN FASAD 2024, April
Siding Block House (46 Foton): Metall Och Akryl Sidospår Under En Stock För Exteriör Dekoration Av Huset, Färger Av Guld Och Betsad Ek
Siding Block House (46 Foton): Metall Och Akryl Sidospår Under En Stock För Exteriör Dekoration Av Huset, Färger Av Guld Och Betsad Ek
Anonim

Varje person strävar efter att göra inredningen i sitt hem vacker och snygg. För närvarande är sidospår ett populärt material för att dekorera utsidan av hemmet. Idag ska vi prata om en attraktiv och hållbar beläggning som kallas ett blockhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Idag väljer många människor blockhusfasader på grund av sitt vackra utseende. Denna typ av finish ser ut som en timmerstuga, så experter kallar detta material ofta för en täckning. Trots att en sådan finish ser ut som en träplåt kan den bestå av en mängd olika element (metall, vinyl).

Blockhusfasad utförs i separata segment från specialrundat trä eller profilerat virke . Sådant material kan användas inte bara för externt efterbehandling, utan också för att dekorera det inre av rummet. Ganska ofta används denna beläggning som ett dekorativt element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhusfasader har ett antal viktiga fördelar

  • Motståndskraftig mot temperaturfluktuationer. En sådan beläggning kan säkert användas för externt efterbehandling. Detta material är trots allt inte alls rädd för höga temperaturer.
  • Brandmotstånd. Vissa typer av detta sidospår tillverkas med modern teknik och tillägg av speciella ämnen som ger dem brandsäkra egenskaper.
  • Miljövänlighet. Dessa produkter är tillverkade av naturmaterial, därför avger de inga ämnen som är farliga för människors hälsa, och är absolut säkra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Attraktivt utseende. De flesta experter och konsumenter noterar det utmärkta utseendet på sådana produkter. Dessutom bör det noteras att blockhuset har många olika färger.
  • Enkel installation. Varje person kan självständigt installera denna beklädnad utan att spendera mycket tid och ansträngning.
  • Varaktighet. Blockhusets sidobeklädnad kommer att tjäna sina ägare i mer än ett decennium. Den genomsnittliga livslängden för materialet är 50-70 år.
  • Prisvärt pris. Kostnaden för sådan efterbehandling är inte för hög. Det kommer att vara överkomligt för nästan alla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För närvarande på marknaden för byggmaterial kan konsumenter stöta på många olika typer av blockhusfasader. De mest populära är:

  • vinyl;
  • metall;
  • trä;
  • akryl.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinyl

Grunden för denna typ av sidospår är PVC. För efterbehandlingar utomhus läggs vinylbeläggningen som regel i två lager. I detta fall fungerar det nedre lagret som en solid bas, och det övre lagret fungerar som ett dekorativt element.

Vinylblockhus är billigare än andra typer. Färgschemat för denna typ av material presenteras oftast i olika pastellfärger (ljusbrun, grädde, beige, pistage, bakad mjölkfärg).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på en sådan beläggning bleknar inte, förblir i sin ursprungliga form i många år.

Vinylblockhus för heminredning har följande positiva egenskaper

  • Fuktmotstånd. Om en stor mängd vatten kommer på materialet kommer det inte att svälla, det kommer att förbli i sin ursprungliga form.
  • Resistent mot kemikalier. Om en skadlig lösning med kemiska element kommer på basens yta påverkar detta inte materialet på något sätt. Han kommer inte att förlora sin visuella dragningskraft.
  • Varaktighet. Vinylbeklädnad kan hålla 50-60 år för dess ägare.
  • Låg vikt. Sådana konstruktioner är lätta, vilket förenklar installationsarbetet kraftigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den ganska stora listan med fördelar har vinylbeklädnad också vissa nackdelar

  • Låg frostbeständighet. Denna typ av beläggning är inte mycket resistent mot extrema temperaturer, så det är bättre att använda den när du utför inredningsarbeten.
  • Låg brandmotstånd. Till skillnad från andra prover är vinylfinisher mycket brandfarliga, så det är bäst att behandla dem med speciella ämnen och lösningar som minskar brännbarheten hos sådana material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Denna typ av sidospår är tillverkad av tunn plåt eller galvaniserat stål. Basen för den framtida beläggningen är dessutom belagd med speciella ämnen med polyester eller polystyren. De ger hög motståndskraft mot produkter mot yttre mekaniska skador.

Metallbeklädnad är den mest frost- och brandbeständiga jämfört med andra typer. Dessutom är den mindre känslig för blekning under påverkan av solljus än andra beläggningar. Enligt de flesta experter kombinerar en sådan bas perfekt alla viktiga egenskaper hos metall och trä, därför används den ofta istället för vanligt trämaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Sådant sidospår görs oftast av rundade stockar. Det skiljer sig från andra typer av blockhus i sitt naturliga utseende, eftersom naturligt trä har en utmärkt estetisk yta. Dessutom är sådana material behagliga att röra vid.

Det är viktigt att komma ihåg att träblockskåpor är mycket mottagliga för sönderfall, därför bör produkten behandlas med en speciell förening eller helt enkelt målas innan arbetet påbörjas. Annars kan strukturen snabbt förlora sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av träfasader används både barrträd och lövträd. Lind, cederträ, gran, tall, lönn, ek, aska används ofta.

Sibirisk lärk är särskilt hållbar och pålitlig.

Bild
Bild

Akryl

Detta sidospår är tillverkat med tillsats av akrylpolymerer, vilket ger beläggningen hög slitstyrka. Produkten skapas genom gjutning eller extrudering. I utseende liknar sådant material vinyl, men samtidigt har det en högre kostnad.

Akrylfasad har bra motståndskraft mot korrosion, mögel och mögel. Den har också bra frostbeständighet, fuktbeständighet och brandbeständighet. Men det är värt att komma ihåg att denna beläggning inte kommer att vara överkomlig för varje köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på varje bit av blockhusfasader beror på materialet från vilket det är tillverkat. Det kan variera kraftigt (från 3m till 7m). Men oftast används 4-5m paneler för efterbehandling.

Om du vill använda vinylfasad för inomhusbruk måste du överväga dess dimensioner . Standardlängden för en sådan struktur är 3,5 cm-3,7 cm och bredden är 2,3 m-2,5 m. Tjockleken på denna produkt är vanligtvis 1, 1 mm-1, 5 mm.

Det finns standardstorlekar för metallfasad. Längden på sådant material kan variera kraftigt (från 1 m-5 m). Omslagets bredd är 2-3,5 cm. Tjockleken på det metalliska utseendet är ganska liten - 0,5 mm -1 mm.

Bild
Bild

Färger

Färgpaletten på blockblock kan vara mycket olika. De mest populära nyanserna är:

  • choklad;
  • grädde;
  • beige;
  • pistasch.

Valet av sortiment beror på husets stil och ägarnas personliga preferenser.

Bild
Bild

Ofta i hårdvaruaffärer kan konsumenter hitta sidospår gjorda för trä, sten eller tegel. Dessa typer av design blir mer och mer populär idag. Numera föredrar många människor den "gyllene ek" -färgen, som representeras av en blank finish i ingefära eller ljusbrun.

Ofta, när de inreder sina hem, använder konsumenterna mossida . Det är en mörk träskugga med ett naturligt texturerat mönster. Denna typ av dekoration är perfekt för nästan alla hemdesigner.

Ofta används ett valnötfärgschema när du ordnar ett rum. Det kännetecknas av lugna pastellfärger (beige, bakad mjölk, pistasch). Detta material är perfekt för olika typer av lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

Det finns många blockhusfasade tillverkare nuförtiden. Produkterna från varje märke kännetecknas av sina fördelar och prestandaegenskaper. Låt oss ta en titt på de mest populära märkena som producerar liknande material.

Tecos

Tecos tillverkar sina produkter med den senaste tekniken. Detta företag tillverkar tre olika typer av sidopaneler. Färgpaletten för dessa beläggningar innehåller 24 nyanser. Varje enskilt prov har också ett speciellt texturerat mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Docke

Företaget Docke är inte mindre populärt. Enligt många experter producerar detta tyska företag högkvalitativa och hållbara paneler. Produkterna från en sådan tillverkare skiljer sig från alla andra i ljusa, mättade färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metalist

En annan tillverkare av blockhusfasader är företaget "Metallist". Det är specialiserat på tillverkning av vinylgolv som har ett vackert utseende. Vissa experter noterar också god materialstyrka, kvalitet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

Först, innan du installerar panelerna själva, bör en startstång göras. För att göra detta, med hjälp av en lod, måste du fixa de yttre hörnen, och de måste fixeras i steg om 30 cm. Därefter ska remsorna monteras vid delarnas leder.

Under installationsarbetet är det också absolut nödvändigt att slutföra utformningen av fönster- och dörröppningar. Den tillverkas med en lutningsstång. Därefter skärs och fogas panelerna. För att göra detta måste du kroka en del av delen till startstången och fästa den med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter installeras panelerna nära dörrar och fönster . För detta skärs sidosidan till bredden på öppningarna. Se också till att göra ett fönster ebb med en lutningsvinkel. De ska vara på båda sidor samtidigt (något bredare än hålen). Deras längsgående kanter måste böjas uppåt.

Sedan fixeras plankornas sidobackar och den övre huvudplanken till strukturen. Ett dräneringssystem bör installeras, varefter den övre delen av strukturen dekoreras. I det här fallet är det värt att använda självgängande bultar och en monteringsplatta eller topp ebb.

Rekommenderad: