Buller öronproppar (26 Bilder): Vilka öronproppar är Bättre? Vilka öronproppar Skyddar öronen Mot Stötljud? Konstruktion Och Andra Modeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Buller öronproppar (26 Bilder): Vilka öronproppar är Bättre? Vilka öronproppar Skyddar öronen Mot Stötljud? Konstruktion Och Andra Modeller, Recensioner

Video: Buller öronproppar (26 Bilder): Vilka öronproppar är Bättre? Vilka öronproppar Skyddar öronen Mot Stötljud? Konstruktion Och Andra Modeller, Recensioner
Video: Best Noise Reducing Earplugs - Vibes, Eargasm, 3M Peltor, and Mack's Review 2024, April
Buller öronproppar (26 Bilder): Vilka öronproppar är Bättre? Vilka öronproppar Skyddar öronen Mot Stötljud? Konstruktion Och Andra Modeller, Recensioner
Buller öronproppar (26 Bilder): Vilka öronproppar är Bättre? Vilka öronproppar Skyddar öronen Mot Stötljud? Konstruktion Och Andra Modeller, Recensioner
Anonim

För att skydda hörselorganen från effekterna av buller användes vax huvudsakligen tidigare. Och detta var tillräckligt, för det fanns få källor till höga ljud. Idag har situationen förändrats radikalt - sådana problem följer en person överallt och överallt. Det finns många källor till buller på hög nivå i nästan alla tillverkningsrelaterade verksamheter.

Därför uppfann och skapade tyska forskare, för ungefär 100 år sedan, obehag och andra problem av detta de första öronpropparna - speciella öronkuddar, med vilka du på ett tillförlitligt sätt kan skydda hörselorganen från de aggressiva effekterna av buller.

Bild
Bild

Särdrag

Öronproppar är ett brusreducerande medel som har blivit populärt och har använts relativt nyligen. Visuellt liknar produkten en liten kon som måste placeras i hörselgången.

I början av dess existens användes öronproppar främst på byggarbetsplatsen. Idag är tillämpningsområdet mycket bredare. De är oersättliga i olika situationer.

  • Under tillverkningsprocessen. Till exempel i olika fabriker där maskiner och mycket hög utrustning fungerar, inom byggbranschen och andra områden.
  • Under sömnen. För dem som behöver total tystnad under resten, som är mycket lätta att sova, är detta den perfekta lösningen.
  • När du gör olika sporter som simning.
  • Under flygningar eller långa resor.

I allmänhet är öronproppar en specialprodukt som kan användas om du behöver förhindra onödiga oönskade ljud och ljud från att komma till hörselorganen.

Bild
Bild

Visningar

Öronproppar som för närvarande erbjuds konsumenterna skiljer sig inte bara i tillverkningsmaterialet utan också i form, utseende och färgdesign. Men först och främst skiljer de sig i tillämpningsområdet.

Det finns flera typer av öronproppar som skyddar din hörsel från både lågfrekventa och högfrekventa brus, stötar och hårt ljud. De är professionella och hushåll.

Professionell . De kallas också produktion eller industri. Denna typ av öronsnäckor är avsedda att användas i produktionen. De är ljudisolerade. De används som hörselskydd av arbetare i bullriga miljöer.

Bild
Bild

Hushåll . Denna typ av öronpropp används under sömnen för att förhindra att oönskat ljud som snarkning eller hög musik kommer in. De är också lämpliga för flygningar eller långa transporter.

Bild
Bild

Det är värt att notera att det finns speciella öronproppar på marknaden som enbart är avsedda för arbetare inom byggbranschen. De kallas så - konstruktion.

Bild
Bild

Material (redigera)

Eftersom öronproppar skyddar hörselorganen och kommer i direkt kontakt med dem måste de vara tillverkade av högkvalitativa och säkra material. Låt oss titta på vad en sådan produkt är gjord av.

Bild
Bild

Silikon

Dessa är allergivänliga, bekväma, återanvändbara öronsnäckor som skyddar dina öron från högt ljud. I produktionsprocessen används två typer av silikon - termoplast och plåt.

Erfarna användare hävdar att silikon öronsnäckor bara är effektiva för lågfrekvent ljud

Bild
Bild

Skum

Elastiska, mjuka öronproppar, mycket bekväma att använda. De fyller helt öronöppningen, förhindrar att ljud tränger in, i de flesta fall - lågfrekventa . Återanvändbar, lättskött, skölj bara noggrant under vatten och behandla med ett speciellt desinfektionsmedel.

Bild
Bild

Vax

De kännetecknas av en genomsnittlig ljudisolering . De anses vara de säkraste. De är engångsbruk och blir snabbt smutsiga.

På grund av det faktum att vax är ett ganska elastiskt material, anpassar öronpropparna sig lätt till örats form, vilket ökar ljudabsorberingen.

Bild
Bild

Polypropylen

De utmärks av utmärkt blockering av även mycket höga ljud. Skrymmande och seg.

En av de främsta nackdelarna är att med ett sådant tillbehör i öronen känner du dig som i ett vakuum

Bild
Bild

Med akustiskt filter

Deras huvudsakliga funktion är utjämning och ljudabsorbering. Produkten är utrustad med ett återanvändbart filter, tack vare vilket det kan användas även under konstruktion. Effektiv, hög kvalitet, men ganska dyr.

Bild
Bild

PVC

Dessa öronsnäckor är bra att använda under arbetet, men inte för att sova. Återanvändbar, utmärkt för att absorbera högt och hårt ljud.

Bild
Bild

Toppmodeller

Med tanke på populariteten och efterfrågan på denna produkt är det inte alls förvånande att marknaden erbjuder ett brett urval av den från olika tillverkare. Låt oss prata om de mest populära märkena på den ryska marknaden, vars produkter är säkra och av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lugn . Detta är ett schweiziskt märke, vars öronproppar skyddar hörselorganen perfekt från buller. För sin produktion använder företaget flera huvudkomponenter, nämligen: bomull, vax, vaselinolja.

Bild
Bild

Tysta ner . Varumärket skapades i Storbritannien. Under lång tid har han tillverkat återanvändbara öronproppar.

Bild
Bild

Ohropax . Tyskt företag. Producerar öronproppar av högkvalitativa, ofarliga material, vax, polyuretan, silikon, ull.

Bild
Bild

Alpin Nederlands . I över 20 år har varumärket presenterat sina produkter på marknaden. Ett särdrag hos produkten är närvaron av ett mjukt filter, tack vare vilket tillbehöret är mest bekvämt att använda.

Bild
Bild

Moldex . Detta är ett tyskt märke, vars produkter anses vara universella - de kan användas både när du sover och när du arbetar vid maskinen. Det kännetecknas av en ganska lång livslängd, tillförlitlighet och ofarlighet.

Bild
Bild

Var och en av ovanstående tillverkare garanterar tillförlitlighet, kvalitet, säkerhet för sina produkter, som efterfrågas bland konsumenter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att öronproppar ska kunna göra ett utmärkt jobb med sina direkta ansvar och utföra sin uppgift väl måste de väljas korrekt. Det finns flera huvudkriterier för att välja denna bullerdämpande produkt. Så när du väljer öronproppar finns det ett antal faktorer att tänka på.

  • Materialet från vilket de är gjorda . Detaljer om allt material som används av tillverkare för att göra öronproppar har redan beskrivits i artikeln. Inte bara bärtiden beror på detta, utan också hur effektiva produkterna är och hur väl de isolerar hörselorganen.
  • Design egenskaper . I det här fallet är det mycket viktigt att öronpropparna sitter fritt och bekvämt i hörselgången, inte orsakar obehag och kan enkelt tas bort. På den moderna marknaden finns ett brett utbud av öronproppar i olika former, så att du enkelt kan välja de mest lämpliga.
  • Bullerabsorptionskoefficient . Absolut alla öronproppar kan absorbera ljud från 20 till 40 dB.
  • Produktens omfattning .
  • Antalet produktpar i förpackningen . Vissa tillverkare bildar flera par per paket, medan andra bildar ett par i taget.
  • Tillverkare och kostnad.

Oavsett hur bra en tillverkare kan verka, är det mycket viktigt att fråga om han har kvalitetscertifikat när man väljer och köper en produkt. Dessa dokument bekräftar att öronpropparna är tillverkade i enlighet med alla krav och regler för TU och GOST. Det är nödvändigt att öronpropparna är elastiska, mjuka och säkra, de ska under inga omständigheter skada hörselgången.

Bild
Bild

Hur man använder?

En produkts effektivitet beror mycket på hur väl den används. När du använder öronproppar måste du följa och följa några enkla regler.

  • Tvätta händerna innan du lägger produkten i örat.
  • Rengör hörselgången från ansamlat damm och smuts med en bomullspinne.
  • Du måste installera öronproppar i en cirkelrörelse, långsamt.
  • Ta bort öronpropparna efter användning, till exempel på morgonen. Om de är engångsbruk, kassera och rengör de återanvändbara. För rengöring kan du använda ett vanligt antiseptiskt medel. Skölj noggrant under vatten.
  • Förvaras endast i en speciell behållare.

Innan du använder produkten är det absolut nödvändigt att visuellt inspektera och se till att den inte är repad, skadad eller andra deformationer. Om skada upptäcks är produkten inte längre föremål för ytterligare användning.

Det är lämpligt att få expertråd från en specialist och se till att öronproppar inte är kontraindicerade för dig. Det är kategoriskt omöjligt att använda dem om det finns en svavelpropp eller en inflammatorisk, infektiös process i örat. I detta fall kan orgeln skadas allvarligt, vilket kommer att leda till allvarliga konsekvenser.

Bild
Bild

Granska översikt

Om du noggrant studerar de recensioner som redan finns av erfarna användare med öronproppar, kan vi dra slutsatsen att denna produkt praktiskt taget inte har några brister. Det viktigaste är att välja rätt tillbehör så att det passar perfekt inte bara i form, utan också i tekniska parametrar och egenskaper.

Förutom användarnas åsikter bör experternas åsikter också beaktas . De hävdar att så bra som öronproppar är, rekommenderas inte konstant användning. Saken är att de bidrar till en persons tillvänjning till fullständig tystnad. Därefter kommer en person inte längre att kunna somna i närvaro av ens en liten irritation. Alla borde förstå att förekomsten av ett ljust bakgrundsbrus är normen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på recensionerna följer att endast de öronproppar som tillverkas av pålitliga tillverkare i enlighet med kraven i TU kan skydda hörselorganen så mycket som möjligt.

Rekommenderad: