Siding Under En Fartygsbräda (29 Bilder): Metallmaterial Av Galvaniserat Stål För Efterbehandling Av Hus, Metallprofilens Dimensioner För Trä I Enlighet Med GOST

Innehållsförteckning:

Video: Siding Under En Fartygsbräda (29 Bilder): Metallmaterial Av Galvaniserat Stål För Efterbehandling Av Hus, Metallprofilens Dimensioner För Trä I Enlighet Med GOST

Video: Siding Under En Fartygsbräda (29 Bilder): Metallmaterial Av Galvaniserat Stål För Efterbehandling Av Hus, Metallprofilens Dimensioner För Trä I Enlighet Med GOST
Video: Metallbindningar 2024, April
Siding Under En Fartygsbräda (29 Bilder): Metallmaterial Av Galvaniserat Stål För Efterbehandling Av Hus, Metallprofilens Dimensioner För Trä I Enlighet Med GOST
Siding Under En Fartygsbräda (29 Bilder): Metallmaterial Av Galvaniserat Stål För Efterbehandling Av Hus, Metallprofilens Dimensioner För Trä I Enlighet Med GOST
Anonim

Sidospår används för dekoration av olika byggnader på alla kontinenter, eftersom det erbjuder tillförlitlighet och estetik. Akryl- och vinylversioner av panelerna, liksom metallversionen av "skeppskivan", har vunnit popularitet på den ryska marknaden.

Bild
Bild

Särdrag

Egenskaper hos "Shipboard" -fasad ligger i materialets utseende, eftersom det liknar beläggningen i form av fartygsplattor, som en gång var populära bland amerikanerna för sina skyddande och dekorativa egenskaper. Siding tog sin plats, och de bestämde sig för att överge trämanteln, eftersom det förlorade tävlingen i styrka och kostnad.

Nu har marknaden en metallprofil baserad på stålpaneler till exempel galvaniserat stål tillverkat i enlighet med GOST och med spärrlås och perforerat kantalternativ. Med hjälp av den monteras en anslutningspanel, som utgör skydd mot olika yttre påverkan.

Bild
Bild

På grund av "Shipboard" får metallbyggnaden en atypisk design, som visar sin attraktivitet genom olika färger och materialkonfigurationsalternativ. Sådant sidospår appliceras vanligtvis genom horisontell läggning på grundval av hus med ett stort område. Genom att tillverka produkterna med en speciell automatiserad rullmaskin garanteras korrekt geometri och hög prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och tillverkningsfunktioner

En metallpanel som är utformad för att simulera en "Shipboard" kan vara upp till en maximal längd på 6 meter. Men experter rekommenderar att du använder 4-metersversionen, som är 258 mm bred, eftersom den har optimal prestanda. Höjden är vanligtvis 13,6 mm. Det finns två profilvågor. Metallbeklädnad tål temperaturer från -60 till +80 grader.

De flesta tillverkare garanterar att materialet kommer att hålla minst 20 år.

Bild
Bild

Materialet sticker ut för sin motståndskraft mot kemiska föreningar och utmärkt skydd mot eventuella yttre påverkan, tack vare vilket det blev populärt i hushållsbyggande och under uppförandet av offentliga byggnader (kaféer, köpcentrum, lager, sjukhus och till och med industribyggnader).

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta möjliggörs av metallskiktet i flera lager, som innehåller flera lager:

  • basen är gjord av stål;
  • skydd bildas genom galvanisering i form av en filmbeläggning som hämmar oxidationsprocessen av stålytan;
  • passiverande lager skyddar mot korrosionsskador;
  • Den avslutande dekorativa beläggningen representeras av en film över hela panelens yta, vilket ger ett attraktivt utseende.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med brädspår är följande:

  • har ett uttalat motstånd mot mekaniska skador;
  • erbjuder en förenklad installationsprocess, eftersom det med sin hjälp är enkelt att mantla en fasad av en byggnad med egna ansträngningar utan att anlita specialister;
  • har optimal prestanda under en lång driftperiod;
  • motståndskraft mot olika temperaturer;
  • har en miljövänlig komposition;
Bild
Bild
  • det är mycket motståndskraftigt mot förbränning;
  • kollapsar inte under påverkan av ultraviolett strålning;
  • klarar enkelt plötsliga förändringar i temperaturexponering;
  • har estetisk dragningskraft på grund av de många paneler som erbjuds på marknaden;
  • kan repareras genom att byta ut en av panelerna - du måste demontera trimmen till önskad panel.
Bild
Bild

Nackdelarna uttrycks i panelernas relativt höga kostnad och vikt . Den senare negativa faktorn kan ha en märkbar effekt på designen. Efter allvarlig mekanisk påfrestning kan små bucklor eller allvarliga skador uppstå, men detta problem kan enkelt elimineras genom att byta ut en panel.

Metallbeklädnad måste hanteras varsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Ett brett utbud av färglösningar gör att materialet kan användas för ett brett utbud av efterbehandlingsarbeten som syftar till att förbättra fasader. På grund av panelerna, som har olika färger, kan varje framsida av byggnaden förvärva originalitet och estetisk fullständighet. För att göra en sidosida med en ljus färg, som har en speciell mättnad och skydd mot ultraviolett strålning, är den yttre ytan täckt med ett polyesterskikt.

Bild
Bild

Vissa typer av metallfasader imiterar ytan av naturmaterial: trä, natursten eller tegel.

Kvalitet

Det finns många alternativ för att göra detta material, eftersom det produceras i olika delar av världen. Olika företag styrs av slutanvändarens funktioner, därför gör de nödvändiga justeringar av profilen. För detta används en mängd olika material för den yttre beläggningen, liksom höjden, längden och tjockleken på arket. Men skillnaderna är inte särskilt märkbara och nästan alla typer anses vara högkvalitativa efterbehandlingsmaterial för alla fasningsarbeten.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet handlar om valet av materialets estetiska och tekniska kvaliteter.

  • Vi rekommenderar att du bekantar dig med egenskaperna hos materialets tekniska egenskaper, typen av skyddslager och behovet av att ta hand om det. Om du behöver noggrann vård rekommenderar vi dig att avstå från att köpa, eftersom det är mycket svårt att regelbundet övervaka husbeklädnadens tillstånd på grund av dess långa längd. Du kan vanligtvis enkelt hitta ett mer lämpligt alternativ vid en annan försäljningsplats.
  • När vi väljer ett färgschema rekommenderar vi att du uppmärksammar mjuka och lugna toner. Alltför ljusa nyanser täcks snabbt av damm och smuts. Det ser slarvigt ut och förstör byggnadens attraktivitet. Om du har tid för regelbunden rengöring kan du ignorera denna faktor.
Bild
Bild

Naturligtvis är kostnaden också mycket viktig, men vi rekommenderar inte att fokusera på det billigaste materialet, eftersom det kan vara av dålig kvalitet

Det är mycket viktigt att kontrollera att alla element överensstämmer för att säkerställa en homogen skarv, eftersom installationen annars blir märkbart komplicerad

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad består installationen av?

Till att börja med skapas en låda, eftersom sidospår är fästa på den och bildar fasadfinishen. Om väggisolering är planerad monteras dessa material tillsammans med lådan.

Svarven är skapad av träplankor, stänger eller metallstyrningar . Installation av sidospår under ombordsteget omfattar flera steg.

Bild
Bild
  • Inspektion av väggarnas skick och, vid behov, eliminera de upptäckta bristerna - sprickor, bucklor och andra skador. Efter att ha lagt isoleringen är det praktiskt taget omöjligt att återgå till detta skede, så vi rekommenderar att du tar en ansvarsfull inställning till att skapa en yta av hög kvalitet för att lägga det motstående materialet.
  • Om två lager av svarv kommer att användas, måste det första lagret installeras horisontellt i panelernas riktning. Plankornas avstånd bör motsvara bredden på isoleringsskivorna, som är tätt monterade i alla luckor. Efter att ha lagt till remsorna, fortsätt till skapandet av vattentätning baserat på ett vattentätande membran. Den kan släppa ut ånga, men behåller all fukt.
Bild
Bild
  • Det andra motgitterskiktet är placerat vertikalt och vinkelrätt mot huvudpanelernas riktning. Steget att installera remsorna i detta lager är cirka 30-40 cm. På hörnet, fönstret eller dörrdelen installeras speciella remsor för fixering av hörnprofilen eller plattbandet. I området med fönsteröppningarnas sluttningar är det nödvändigt att tillhandahålla förstärkning för lakarna på svarven.
  • Tjockleken på motgallret bör vara minst 40 mm, eftersom detta är storleken på gapets normativa storlek för att skapa ventilation av hög kvalitet.
Bild
Bild

Hur man installerar?

För installation av sidospår tillhandahålls en viss order.

  • Startfältet är installerat. Den innehåller ett lås för att säkra botten på den första raden av paneler. Planken monteras horisontellt och en nivå används för spårning. Höjden bestäms med hjälp av basens dimensioner eller på andra sätt.
  • Hörnprofiler och fönsterramar installeras.
  • Det går att montera paneler. Den första måste fixeras med låset på startelementet på grundval av den nedre delen, ovanpå den fixeras med självgängande skruvar. Den andra panelen är installerad med en förskjutning på 6 mm, vilket är nödvändigt för att kompensera för expansion på grund av förändringar i omgivningstemperaturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Temperaturgapet måste beaktas på alla typer av skarvar av paneler av detta material, eftersom det finns en stor sannolikhet för att vissa delar böjs på grund av stor expansion.

  • Den andra raden fästs på samma sätt upp till toppen.
  • Den sista raden installeras tillsammans med finishlisten, eftersom den täcker den och garanterar skydd mot regnvatteninträngning under den installerade huden.
Bild
Bild

Dra inte åt de självgängande skruvarna ordentligt, eftersom det är nödvändigt att lämna fri rörelse för delarna baserat på de bildade hålen.

Hur ska man ta hand om det ordentligt?

Vanligtvis krävs ingen vård. Men ibland är det nödvändigt att rengöra sidospåren med vatten med hjälp av trycket under slangen. Kan även torkas med en borste. För enkelhets skull används en borste med ett långt handtag, eftersom den tillåter rengöring på hög höjd utan att använda en stol, en trappstege eller en stege. Detta är motiverat om för mycket smuts, ett lager damm eller sand har samlats på ytan. Detta händer ofta i närheten av motorvägar eller efter naturfenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid denna tidpunkt kan vårdprocessen slutföras, eftersom applicering av ytterligare färger och lacker eller kemiska kompositioner inte är nödvändig. Fabriksskyddet kan utföra sin funktion under hela driftstiden. På grund av detta är sidospårets säkerhet garanterad och det finns ingen anledning att uppdatera skyddskvaliteterna.

Detta sparar pengar och tid för ytterligare service.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad "skeppstavla" har blivit en föregångare bland efterbehandlingsmaterial för framsidan av byggnader på hemmamarknaden. På grund av alla egenskaper anses detta efterbehandlingsmaterial vara mycket bekvämt att använda på alla Rysslands territorium. Dess popularitet har ökat betydligt under åren. Huset, färdigt med det, får ett snyggt och högkvalitativt utseende, som används som dekoration och skydd under lång tid.

Rekommenderad: