Öronproppar 3M: 3M 1110 Med Sladd Och 3M 1100, 3M 1271 Och öronproppar 3M 1130, Andra öronproppar

Innehållsförteckning:

Video: Öronproppar 3M: 3M 1110 Med Sladd Och 3M 1100, 3M 1271 Och öronproppar 3M 1130, Andra öronproppar

Video: Öronproppar 3M: 3M 1110 Med Sladd Och 3M 1100, 3M 1271 Och öronproppar 3M 1130, Andra öronproppar
Video: How to use FOAM Hearing Protection and Ear Plugs - Proper Insertion Technique 2024, Maj
Öronproppar 3M: 3M 1110 Med Sladd Och 3M 1100, 3M 1271 Och öronproppar 3M 1130, Andra öronproppar
Öronproppar 3M: 3M 1110 Med Sladd Och 3M 1100, 3M 1271 Och öronproppar 3M 1130, Andra öronproppar
Anonim

Hörselnedsättning, även delvis, medför allvarliga begränsningar i många typer av yrkesverksamhet och orsakar mycket besvär i vardagen. Enligt otolaryngologer kan ingen behandling helt återställa förlorad hörsel. Skydd mot oönskade effekter av aggressiva miljöer och bevarande av en sund hörsel är en obestridlig nödvändighet. Artikeln kommer att överväga öronproppar av 3M -varumärket, deras funktioner, sortiment och valda nyanser.

Särdrag

Skyddsanordningar mot ljudskador på hörseln har använts länge. Ett av dessa medel - öronproppar (ett ord av inhemskt ursprung från frasen "ta hand om dina öron"). Öronpropparna sätts in i hörselgången och förhindrar att starka ljudljud påverkar hörselorganen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öronproppar används i vissa byggnadsarbeten, inom motorsport (cyklister), jägare, sportskyttar, anställda i bullriga industrier. Det finns speciella alternativ för musiker, för att minska påverkan av tryckfall i flygplan, för att sova bekvämt . Vattentäta öronproppar håller vatten ur öronen (simning, dykning). Det finns enheter som skyddar mot dammföroreningar och inträngande av främmande föremål.

Sortimentöversikt

3M är den största tillverkaren av professionell skyddsutrustning. En av positionerna i märkets sortiment är alla typer av öronproppar. Låt oss ta en titt på några av de populära modellerna.

3M 1100 - engångsfoder av hypoallergen polyuretanskum med en slät smutsavvisande yta. Materialets plasticitet och produkternas koniska form gör det enkelt att sätta in dem i öronen, ta bort dem och helt blockera hörselgången. Används när repetitivt brus är över 80 dB och kan reduceras till 37 dB. Vanligtvis förpackad i 1000 bitar i ett paket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna 3M 1110 och 3M 1130 med snören - till skillnad från 3M 1100 -modellen, fästs de i par med en sladd, vilket gör dem enklare att använda och förhindrar förlust vid oavsiktlig förlust från örat. De har en korrugerad konisk form. Mjuk, slät polyuretanyta skadar inte huden, orsakar inte allergier. Sådana öronproppar sätts snabbt in i och tas bort från öronen utan att fingrarna kommer i kontakt med hörselgångens inre yta. Modell 3M 1110 ger akustisk effektivitet upp till 37 dB och 3M 1130 - upp till 34 dB med ett initialvärde på över 80 dB. Förpackad i 500 stycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M E-A-R Classic - engångsmodell utan spets. Öronproppar av denna typ uppfyller de mest moderna kriterierna. De är tillverkade av skummad polyvinylklorid, vilket ger produkten en porös struktur. De anpassar sig efter formen på hörselgången hos en viss användare, är icke-hygroskopiska (absorberar inte fukt, svullnar inte), sitter fast ordentligt och sätter inte tryck på öronen, vilket garanterar en hög komfort. Den genomsnittliga akustiska effektiviteten för brusreducering är 28 dB. Rekommenderas för att skydda mot ljudnivåer över 80 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M 1271 - återanvändbara öronproppar med en sladd och en behållare för förvaring av rena återanvändbara öronproppar när öronpropparna inte används. Tillverkad av monopren. Utformningen av öronproppens yttre fläns och mjuka material ger pålitligt skydd och ökad bärkomfort, och det finns fingerhållare för enkel insättning. Rekommenderas för skydd mot kontinuerligt yrkesljud vid farliga nivåer och isolerade upprepande höga ljud. Minskar ljudeffekter med upp till 25 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla 3M öronproppar är bekvämt förpackade med bruksanvisning

Det bör noteras att i sladdlösa modeller som en nackdel, frånvaron av en begränsare för att komma in i hörselgången. Om du av misstag sätter in insatsen djupare än den borde, måste du ta bort den med viss svårighet. Men en sådan situation anses endast möjlig teoretiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en spets kommer detta problem inte att uppstå, eftersom det är lätt att ta bort varje insats genom att hålla fast spetsarna (snören är ordentligt fixerade).

Återanvändbara öronproppar kräver noggrant underhåll. Öronpropparna måste vara helt rena för att undvika infektion i hörselgången vid återanvändning.

Hur väljer man?

Valet av designfunktioner och tillverkningsmaterial beror på produktens planerade tillämpningsområde. Dessutom är hörselorganens struktur hos specifika personer inte densamma. Det är möjligt och nödvändigt att ta hänsyn till modellernas funktioner, men detta är inte tillräckligt . För att välja rätt öronproppar för din individuella känslighet måste du experimentera.

Bild
Bild

Till exempel, köp flera modeller av hög kvalitet för djup vilsam sömn (även de bästa produkterna är billiga) och välj det bästa passande alternativet . Om du känner de minsta tecknen på obehag bör dessa öronproppar inte användas. Efter ett tag ökar obehaget, det finns en känsla av en främmande kropp i öronen och till och med smärta i det känsliga området i huvudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oacceptabelt att underskatta effekten av denna skyddsutrustning på en persons välbefinnande.

Rekommenderad: