Barnens öronproppar För Simning: Att Välja Silikon Och Andra öronproppar För Poolen

Innehållsförteckning:

Video: Barnens öronproppar För Simning: Att Välja Silikon Och Andra öronproppar För Poolen

Video: Barnens öronproppar För Simning: Att Välja Silikon Och Andra öronproppar För Poolen
Video: Poolskydd ribb-topp grå med specialfästen 2024, April
Barnens öronproppar För Simning: Att Välja Silikon Och Andra öronproppar För Poolen
Barnens öronproppar För Simning: Att Välja Silikon Och Andra öronproppar För Poolen
Anonim

När du skickar ett barn till simklasser, förutom en baddräkt, glasögon och en hatt, är det värt att köpa speciella vattentäta öronproppar för honom. Sådana mönster är mycket praktiska att använda och gör att du kan undvika många vanliga öronsjukdomar, upp till otitis media - inflammation i ytterörat.

Särdrag

Barns öronproppar för simning skiljer sig faktiskt från vuxna modeller bara i sin mindre storlek. De tar hänsyn till alla strukturella egenskaper hos den lilla och smala hörselgången, vilket skyddar barnet perfekt från öroninflammationer som kan uppstå efter att ha varit i poolen.

Bild
Bild

I vissa fall är vattentäta öronproppar specialtillverkade för att säkerställa en perfekt passform . Befälhavaren tar gjutningar av öronen, varefter han tillverkar högkvalitativa produkter och dekorerar dem med flerfärgade bilder, mönster eller bokstäver. Om så önskas behandlas produkterna dessutom med antibakteriella ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att professionella märken av öronproppar för simning i allmänhet inte är uppdelade i barn och vuxna. Produkterna av högsta kvalitet anses vara varumärkena Arena, Speedo och TYR.

Vyer

De mest populära är öronproppar i silikon, som har fördelen att de är flexibla och bekväma att bära. Silikon orsakar mycket sällan allergier, det irriterar inte huden och ändrar inte dess egenskaper när den utsätts för svett eller svavel . Bekväma proppar är enkla att använda och kräver inget särskilt underhåll - tvätta dem regelbundet och förvara dem i ett fodral. Dessutom låter de dig höra vad som händer runt omkring, men släpp inte in vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av öronpropp är vax . Deras funktion är förmågan att värma upp till kroppstemperatur, vilket resulterar i att de fyller öronöppningen så tätt som möjligt.

För allergiker skapas speciella modeller av mandelolja och vax.

Enligt formuläret är det vanligt att skilja flera huvudtyper av pluggar: "pilar", "svampar" och "bollar ". För barn är "pilarna" mest lämpliga, som kan sättas in och tas ut utan problem, och kan också placeras på olika djup av hörselgången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På senare tid har ergo öronproppar också dykt upp till försäljning. " Pilarna" och "svamparna" kännetecknas av en avlång form med en liten svans, så att du snabbt kan ta bort pluggen … I "svampar" är benet tjockare, och "locket" liknar en rundad svampkeps. Pilspetsen är tunnare och antalet nivåer varierar från 3 till 4. Generellt är svampen större än pilarna.

" Bollarna" fyller helt örat, och för att ta bort dem måste du trycka på en viss punkt under loben . Öronproppens silikonfot har ett speciellt hålrum för bättre ljudmottagning.

Bild
Bild

Ganska ofta är höger och vänster öronproppar färgade olika . Avlånga "svampar" och "pilar" är gjorda av silikon av medicinsk kvalitet. Bollarna är skapade av en kombination av vinyl, gummi, naturligt vax och mandelolja. Det är de som är allergivänliga.

Urvalstips

När du väljer öronproppar för att simma för ditt barn bör du komma ihåg att dessa produkter inte är universella. Det betyder att det är kategoriskt fel att gå till poolen med öronproppar för att sova. Simningstillbehör bör fylla hörselgången mycket tätare och skapa tryck för att förhindra att vätska kommer in . De måste användas året runt, så valet måste göras till förmån för inte bara en multifunktionell utan också en bekväm modell. I allmänhet kan simning under vintersäsongen utan öronproppar till och med vara farligt, eftersom sannolikheten för en infektionssjukdom ökar betydligt.

Bild
Bild

Simning öronproppar måste vara vattentäta - det är poängen med dem . Barnet bör däremot höra tränarens kommandon, så det är bättre att överväga modeller som ger en sådan möjlighet. I allmänhet skyddar de flesta typer av öronproppar inte bara från vatten, utan också från sådana främmande ljud som musik och skrik som kan störa ditt träningspass. Andra blockerar helt enkelt vattenpassagen. För extra skydd kan bärandet av dessa produkter kombineras med en speciell keps med öron utformade för poolen.

Det är bättre att välja produkter som är smutsresistenta vid återanvändning . Det finns inget sådant krav på engångs öronproppar. Det är mycket viktigt att ha speciella reglerhål som minskar trycket på öronen till normal nivå. I frånvaro kan barnet möta problemet med ihållande huvudvärk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper är det viktigt att överväga alla fördelar och nackdelar med det valda materialet, och också bestämma om du vill köpa färdiga prover eller det är bättre att beställa dem från en mästare för ett individuellt intryck av öronen.

Det är bättre för barn att inte köpa öronproppar, "bollar", eftersom många av dem står inför problemet med svårt borttagning av tillbehör … Det är bättre att börja bekanta sig med produkterna med modellerna "pilar" och ergo öronproppar. Det är i alla fall viktigt att de inte orsakar obehag hos barnet och på ett tillförlitligt sätt skyddar hörselgången från vatten.

Rekommenderad: