Primer-emalj XB-0278 (22 Bilder): Egenskaper Hos Kompositionen Mot Rost, GOST Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Primer-emalj XB-0278 (22 Bilder): Egenskaper Hos Kompositionen Mot Rost, GOST Och Recensioner

Video: Primer-emalj XB-0278 (22 Bilder): Egenskaper Hos Kompositionen Mot Rost, GOST Och Recensioner
Video: 1.6 Skärdata 03 2024, Maj
Primer-emalj XB-0278 (22 Bilder): Egenskaper Hos Kompositionen Mot Rost, GOST Och Recensioner
Primer-emalj XB-0278 (22 Bilder): Egenskaper Hos Kompositionen Mot Rost, GOST Och Recensioner
Anonim

Primer-emalj XB-0278 är ett unikt korrosionsskyddande material och är avsett för bearbetning av ytor av stål och gjutjärn. Kompositionen skyddar metallytor från rostutseende och bromsar processen med förstörelse av strukturer som redan skadats av korrosion. Materialet är producerat av företaget "Antikor-LKM" och har funnits på den inhemska byggmarknaden i 15 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Primer XB-0278 är en typ av komposition där en primer, emalj och en rostomvandlare kombineras. Beläggningens sammansättning innefattar polymerisationspolykondensationsharts, organiska lösningsmedel och modifierande tillsatser. Detta gör att du inte kan tillgripa användningen av olika kompositioner, vilket avsevärt sparar budgetmedel och minskar arbetskostnaderna.

Primern klarar bra av rostiga foci och skala och kan neutralisera korrosion, som har nått ett värde av 70 mikron.

Behandlade ytor är resistenta mot hårda miljöpåverkan, salter, kemikalier och reagenser . Det enda begränsande villkoret för kompositionens funktion är omgivningens lufttemperatur som överstiger 60 grader. Kompositionen, applicerad i 3 lager, kan behålla sina prestandaegenskaper i fyra år. Produkten har goda frostbeständiga egenskaper, därför kan den användas för bearbetning av metallkonstruktioner vid negativa temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Primer-emalj XB-0278 används för korrosionsskydd och förebyggande behandling av alla typer av metallkonstruktioner. Kompositionen används för att måla maskiner och enheter som utsätts för gas, ånga, negativa temperaturer och kemiska reagenser och som har en zon med kolavlagringar, rost och skala som inte överstiger 100 mikron.

Primern används för att täcka galler, garageportar, staket, staket, trappor och andra metallkonstruktioner med stora dimensioner och komplex profil. Med hjälp av XB-0278 skapas en grund för vidare applicering av eventuella eldfasta beläggningar.

Materialet är fullt kompatibelt med färger och lacker av typen GF, XV, AK, PF, MA och andra, och kan användas både som en oberoende beläggning och som ett av skikten i kombination med väderbeständig emalj eller lack.

Kompositionen används i fall där mekanisk rengöring av metall från rostiga avlagringar och skala är omöjlig eller svår. Vid reparation av en bil kan blandningen användas för att behandla den inre ytan av vingarna och andra delar av karossen, på vilken dekorativ beläggning inte krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Primerblandning XB-0278 tillverkas i strikt överensstämmelse med GOST, och dess sammansättning och tekniska parametrar är godkända av överensstämmelsecertifikat. Indikatorer för materialets relativa viskositet har ett index B3 246, tiden för fullständig torkning av kompositionen vid en temperatur av 20 grader är en timme. Mängden icke-flyktiga komponenter överstiger inte 35% i färgade lösningar och 31% i svarta blandningar. Den genomsnittliga förbrukningen av primer-emalj är 150 gram per kvadratmeter och kan variera beroende på metalltyp, storleken på det skadade området och tjockleken på korrosion.

Det applicerade lagrets elasticitet när det är böjt motsvarar en indikator på 1 mm , vidhäftningsvärdet är två punkter och hårdhetsgraden är 0,15 enheter. Den behandlade ytan är resistent mot verkan av 3% natriumklor under 72 timmar och rostomvandlingskoefficienten är 0,7.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primerblandningen består av epoxi- och alkydhartser, mjukningsmedel, korrosionshämmare, rostomvandlare, perklorovinylharts och färgpigment. Lösningens döljande kraft varierar från 60 till 120 gram per kvadrat och beror på närvaron av färgpigment, färgförhållanden och graden av skada på metallen.

Kostnaden för primeremaljen är cirka 120 rubel per liter . Skyddsfilmens livslängd är fyra till fem år. Det rekommenderas att förvara materialet vid temperaturer från -25 till 30 grader, förpackningen ska skyddas från exponering för direkta ultravioletta strålar, burken ska vara tätt stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur applicerar man rätt?

Applicering av primerblandningen ska göras med en rulle, pensel och pneumatisk sprutpistol. Nedsänkning av produkter i lösningen är tillåten. Innan primer XB-0278 appliceras måste ytan på metallstrukturen vara noggrant förberedd. För detta är det nödvändigt att om möjligt ta bort lösa rostiga formationer, damma och avfetta metallen.

För avfettning, använd ett lösningsmedel som P-4 eller P-4A . Samma föreningar bör användas för att späda emaljen vid användning av pneumatisk spraymetod. När du applicerar primern med andra verktyg är det inte nödvändigt att späda ut kompositionen. Lufttemperaturen under bearbetningen bör ligga i intervallet från -10 till 30 grader och luftfuktigheten bör inte vara högre än 80%.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om primerblandningen används som en oberoende beläggning utförs grundningen i tre lager, varav det första bör torkas i minst två timmar, och en timme räcker för att torka var och en av de efterföljande.

Det första lagret fungerar som en rostomvandlare, det andra fungerar som korrosionsskydd och det tredje är dekorativt.

Om en tvåkomponentsbeläggning bildas behandlas ytan med en primerblandning två gånger . I båda fallen bör tjockleken på det första lagret vara minst 10-15 mikron, och vart och ett av de efterföljande skikten bör vara från 28 till 32 mikron. Den totala tjockleken på skyddsfilmen, med strikt överensstämmelse med installationstekniken, är från 70 till 80 mikron.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

För maximalt skydd av metallytan mot de skadliga effekterna av korrosion, det är nödvändigt att strikt följa installationsreglerna och följa några viktiga rekommendationer:

  • appliceringen av endast ett materialskikt är oacceptabelt: blandningen kommer att absorberas i den lösa roststrukturen och kommer inte att kunna bilda den nödvändiga skyddsfilmen, vilket resulterar i att metallen kommer att kollapsa;
  • användning av vitsprit och lösningsmedel som inte anges i bruksanvisningen rekommenderas inte: detta kan leda till en kränkning av emaljens driftsegenskaper och avsevärt öka kompositionens torktid;
  • det är förbjudet att använda den målade ytan tills den är helt torr: detta kan störa polymerisationsprocessen, vilket i slutändan kommer att påverka kvaliteten på skyddsfilmen negativt;
  • använd inte primeremalj vid bearbetning av släta ytor: blandningen skapades speciellt för arbete med rostiga grova material och har inte bra vidhäftning till släta ytor;
  • jorden är brandfarlig, därför är bearbetning nära källor till öppen låga, såväl som utan personlig skyddsutrustning, oacceptabelt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Primerblandning XB-0278 är ett efterfrågat antikorrosionsmaterial och har många positiva recensioner. Konsumenterna noterar användarvänligheten och den höga installationshastigheten.

Uppmärksamhet riktas mot tillgängligheten och den låga kostnaden för materialet . Kompositionens skyddande egenskaper är också mycket uppskattade: köpare noterar en betydande förlängning av livslängden för strukturer som skadats av rost och möjligheten att använda mark för bearbetning av bildelar. Nackdelarna inkluderar en otillräckligt bred färgpalett av kompositionen och en lång torktid för det första lagret.

Rekommenderad: