Penosil Polyuretanskum: Tekniska Egenskaper Hos Den Eldfasta Kompositionen, Version Av GoldGun 65, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Penosil Polyuretanskum: Tekniska Egenskaper Hos Den Eldfasta Kompositionen, Version Av GoldGun 65, Recensioner

Video: Penosil Polyuretanskum: Tekniska Egenskaper Hos Den Eldfasta Kompositionen, Version Av GoldGun 65, Recensioner
Video: Spr�yting av polyuretanskum 2024, April
Penosil Polyuretanskum: Tekniska Egenskaper Hos Den Eldfasta Kompositionen, Version Av GoldGun 65, Recensioner
Penosil Polyuretanskum: Tekniska Egenskaper Hos Den Eldfasta Kompositionen, Version Av GoldGun 65, Recensioner
Anonim

För att stänga sprickor och andra luckor som bildas under konstruktion, reparation av olika byggnader, krävs polyuretanskum. Det eliminerar också de brister som redan fanns i specifika väggar, golv, tak och dekorativa element, fyller i luckorna när du installerar fönster och dörrar. Men för att klara sådana uppgifter fullt ut måste du noggrant välja arbetsämnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Detta märke av byggmaterial har länge varit efterfrågat bland byggproffs. Anledningen är enkel - den kännetecknas av en oöverträffad hög kvalitet på dess sammansättning.

Bild
Bild

Sortimentet av detta märke innehåller följande kompositioner:

  • produkter för hushåll och yrkesmässigt bruk;
  • medel för rengöring av skum från polyuretan;
  • ämnen som aktiverar det;
  • material som har både skummande och vidhäftande effekt;
  • band för att förbättra tätheten;
  • monteringspistoler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärket tillhör WolfGroup -koncernen, närmare bestämt Krimelte -företaget som är en del av det - en viktig tillverkare av tätningsprodukter på den europeiska kontinenten. Produktionsanläggningar finns i Ryska federationen och de baltiska staterna, leveranser går inte bara till post-sovjetiska rymden, utan också till länder som Japan, Israel, Tyskland, Nya Zeeland. Totalt går polyuretanskum med detta namn till mer än femtio olika länder, vilket indirekt bekräftar dess höga perfektion. Intern vetenskaplig och teknisk utveckling pågår aktivt, vilket hjälper till att förbättra de viktigaste parametrarna från år till år.

Bild
Bild

Specifikationer

Penosil polyuretanskum annonseras nästan inte, men professionella byggare gör alltid ett val till sin fördel. Mängden blandning som kommer ut när du använder en cylinder är större än för välkända konkurrenter. Hur exakt detta uppnås är en djup kommersiell hemlighet. Det finns ett antal universella märken i sortimentet, men det är ännu mer korrekt att använda dem för internt arbete, eftersom negativa temperaturer har en dålig effekt på resultatet.

Bild
Bild

Skummet saknar helt giftiga egenskaper och avger inte skadliga ämnen efter polymerisationens slut.

Behållandet av konsumentkvaliteter garanteras i temperaturintervallet från -45 till +90 grader. En speciell formulering och tillverkningsteknik gör att du kan minska känsligheten för fukt, värmeläckage och göra inställningen snabbare. Torktiden varierar från 10 minuter till en dag, beroende på den valda sorten och på villkoren för att använda en sådan komposition.

Bild
Bild

Ger utmärkt vidhäftning till följande ytor:

  • träd;
  • plast och polymerer;
  • metalldelar;
  • sten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Penosil -utvecklarna gör allt för att kombinera elastiska och plastiska egenskaper i sin produkt, för för byggare och reparatörer är det viktigt att inte bara fylla luckorna utan också att eliminera raster. Skummet är nästan luktfritt och ger en attraktiv vit färg som kommer att glädja alla byggare och husägare.

Bild
Bild

Modeller

Skum GoldGun 65 Det skiljer sig inte bara i sin intensiva utgång till utsidan - när den appliceras på en yta som värms upp till mer än 30 grader sjunker blandningens kvalitet kraftigt och bubblor börjar dyka upp på våta strukturer. Det här är objektiva saker, och det är nödvändigt att bekämpa dem, vilket skapar inledningsvis lämpliga förutsättningar för arbete. "Guld" -linjen är helt professionell, den är nödvändig för kapitalarbeten på bostäder och industrianläggningar. "Standard" -serien innehåller skum av blandad karaktär, skillnaderna mellan dem reduceras till olika tillåtna temperaturer. Men samlingen "Premium" är universell, dess användning beror inte på väderförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening Guldpistol vinter designad för vinterreparation och kan appliceras lugnt även vid -18 grader. Guld 65 och Guldpistol 65 hela säsongen ge en rekordnivå för skummig massgenerering - en ökning av produktiviteten med 30% respektive 43%. Använder sig av Gold Gun Expansion hela säsongen , det är lätt att skapa även mycket känsliga fogar, eftersom re-expansion är extremt liten och inte skadar de strukturer som byggarna arbetar med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premium Gunfoam - amatörskum för ett stort antal byggnadsarbeten. Dess kalla modifiering kan användas vid temperaturer ner till -10 grader. FireRated Gunfoam B1 -eldfast typ av skum, vars flamhållfasthetskategori uppfyller standarden EN 1366-4 och DIN 4102-1.

Bild
Bild

Hur man använder?

De ytor som måste bindas eller tätas rengörs i förväg: spår av damm och smuts tas bort från dem. Det är mycket viktigt att endast arbeta med skyddshandskar, eftersom hög vidhäftning kommer att försämra avlägsnandet av skum från händerna. Helst bör du bära overaller eller onödiga hushållsartiklar. Personer som lider av allergier bör vara ännu mer försiktiga, eftersom minsta kontakt med kompositionen kan leda till allvarliga konsekvenser.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas bör du alltid studera tillverkarens rekommendationer och i inget fall avvika från kraven i instruktionerna.

Området där ett gap, spricka eller flis har uppträtt fylls med skum med 1/3. Acceleration av polymerisation uppnås genom att spruta den applicerade massan med vatten. Om skumutvidgningen efter 30 minuter inte är tillräcklig, då är det bara vettigt att lägga till en ny portion.

Recensioner av Penosil -polyuretanskum är ganska gynnsamma. Byggare och reparatörer betonar att blandningen alltid är av hög kvalitet och ger ett enhetligt skum. Sannolikheten för sekundär expansion är liten, och om den inträffar, då bara i obetydliga volymer. Företagets teknologer lyckades uppnå avsaknad av krympning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller uppnådd effekt är proportionerna följande:

  • en 300 ml burk ger 30 liter skum;
  • 500 ml motsvarar 40 liter av blandningen;
  • Gunfoam B1 750 ml, när det släpps ut på utsidan, bildar cirka 50 liter skum;
  • Med hjälp av 1000 ml cylindrar kan upp till 100 liter aktiv ingrediens erhållas, vilket är mycket viktigt för storskaligt arbete.
Bild
Bild

Innan du köper rekommenderas det att ta reda på vad viskositeten hos skummet som används - graden av vidhäftning till vertikala ytor beror på detta.

Otillräckligt visköst material glider snabbt av väggen och förlorar dess värdefulla egenskaper. Det är viktigt att tänka på det även skum som är resistenta mot kalla temperaturer används bäst under bekväma förhållanden , eftersom blandningens utmatning i detta fall från cylindern i samma behållare blir störst. Hushållsskum är utrustat med ett plastmunstycke och måste användas på en gång, medan den professionella versionen endast kan appliceras med en byggpistol.

Rekommenderad: