Pitchfork (33 Bilder): Vad är Det? Egenskaper Hos Smala Trädgårdsgafflar För Hö- Och Jordgrävning, Egenskaper Hos Smidda Gödselmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Pitchfork (33 Bilder): Vad är Det? Egenskaper Hos Smala Trädgårdsgafflar För Hö- Och Jordgrävning, Egenskaper Hos Smidda Gödselmodeller

Video: Pitchfork (33 Bilder): Vad är Det? Egenskaper Hos Smala Trädgårdsgafflar För Hö- Och Jordgrävning, Egenskaper Hos Smidda Gödselmodeller
Video: Pitchfork's Kid A review 2024, Mars
Pitchfork (33 Bilder): Vad är Det? Egenskaper Hos Smala Trädgårdsgafflar För Hö- Och Jordgrävning, Egenskaper Hos Smidda Gödselmodeller
Pitchfork (33 Bilder): Vad är Det? Egenskaper Hos Smala Trädgårdsgafflar För Hö- Och Jordgrävning, Egenskaper Hos Smidda Gödselmodeller
Anonim

Förekomsten av trädgårdsverktyg hjälper bra i arbetet med trädgårdsbädden, liksom i alla frågor som rör marken. Att gräva mark, bli av med ogräs, gräva potatis och mycket mer skulle vara mycket svårare om inte för närvaron av en höna. Det här verktyget har ett brett utbud av funktioner som vissa kanske inte ens är medvetna om. För att lära dig mer om pitchforkar, nedan kommer information om deras art och tips om hur du bäst använder dem och varför.

Bild
Bild

Vad det är?

Eftersom våra förfäder aktivt arbetade på marken var det viktigt för dem att ha den nödvändiga utrustningen med sig, med hjälp av vilka de snabbt och effektivt kunde odla marken och utföra annat jordbruksarbete. Den mest mångsidiga av dessa enheter är pitchfork. Med deras hjälp kan du gräva upp marken för trädgården, lossa jorden efter vintern, göra hål för luftning, gräva upp grödor som växer i marken, överföra hö. Mångfalden av funktioner innebär de yttre skillnaderna i högen, som har sina egna egenskaper för varje typ av arbete.

Detta instrument består av ett rundformat trähandtag med en diameter på 3 till 5 cm, dess längd är vanligtvis cirka en och en halv meter. I den nedre delen finns metalltänder som har en krökt struktur. Deras antal kan vara olika, från tre till sju stycken. Alla tänder är bundna med hjälp av ett tvärelement så att lasten fördelas jämnt, verktyget böjer sig inte eller går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handtaget har också sina egna egenskaper, det ska vara något böjt till andra sidan av tändernas böjning, detta hjälper till att fördela vikten som hålls i händerna korrekt och förhindra att innehållet vrider gafflarna själva. Om verktyget används för lastning och lossning av hö bör handtaget vara längre, vanligtvis 2,5 meter. Det finns också en variant av en höna, som helt är gjord av trä, oftast har de två eller tre tänder och är skapade av en gren som har en gaffel. En liten mängd hö överförs med en sådan anordning.

Det finns en mängd olika pitchforkar som har bollar som kranar tänderna. Detta görs för att störa kanten, vilket kommer att gräva ut potatis eller andra grödor som växer i marken. Dessutom är det bekvämt att ladda kol med en sådan anordning.

För produktivt arbete tillhandahålls 10-12 tänder, som kan täcka ett större avstånd i taget, vilket innebär att du kan klara arbetet snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en sådan typ av verktyg som en spadehöna, där tänderna inte är runda i diameter, utan platta, med en tandbredd på cirka 2 cm, vilket gör att du kan gräva upp tunga jordar som är svåra att hantera med både en enkel spade och vanliga gafflar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Eftersom det finns en hel del alternativ för arbete som kan utföras med hjälp av en pitchfork, då för närvarande finns det 9 varianter av denna utrustning, dessa är:

  • dynga;
  • skörd;
  • för höskörd;
  • blommig;
  • taggig;
  • spade höna gaffel;
  • teleskopisk;
  • grävning;
  • kulpenna.
Bild
Bild

Trädgårdsgafflar, som är praktiska för att överföra gödsel och gödsel till platsen, har platta och något konkava pinnar. Detta verktyg har en större hink som gör att du kan samla en stor mängd humus eller annan näringsmassa åt gången och försiktigt fördela den över området.

Skördgafflar kan ha upp till fyra stift, som är formade för att hjälpa till att skörda grödor utan att spridas runt i trädgården. Dessutom tillåter närvaron av bollar på spetsarna inte att förstöra rötterna när de grävs upp, vilket ofta händer med en spade eller vanlig höna.

Haygafflar kan bestå av antingen tre eller fem pinnar, som kan användas för att utföra en ganska stor mängd arbete bekvämt och snabbt. Detta verktyg skiljer sig från andra i längden på tänderna, som kan vara upp till 70 cm, dessutom har de en skarp kant. Stjälken i sådan utrustning är längre.

Detta alternativ kan inte bara vara med en metallspets, trägafflar används fortfarande framgångsrikt för små hushåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hushållsapparater för att arbeta med blommor har mindre dimensioner, vilket gör det enkelt att arbeta med dem på rabatter, utan att beröra redan planterade växter. Dessa manuella gafflar är lättare och har kortare tänder, vilket gör det möjligt att involvera även barn på fältet som redan kan hantera dem korrekt och kompetent. En blommhöna kan också användas som trädgårdsgaffel om du behöver gräva upp en säng innan du planterar plantor eller frön. Proceduren är snabbare på grund av användarvänligheten för instrumentet.

Den spetsiga versionen har en vässad kant på tänderna, vilket gör det möjligt att effektivisera jordlösningsförfarandet. De används vanligtvis på lätta jordar under lossning för att förbereda sig för befruktning.

Skovlarna skiljer sig åt i sin struktur, de har inte bara tänder, utan också vassa breda bajonetter längs produktens kanter. Verktyget har en fast ram, på vilken en extra tandrad finns, vilket hjälper till att lyfta jorden och bryta den i små klumpar direkt av själva utrustningen, och inte av mänskliga krafter. Detta gör det möjligt att gräva upp tunga jordar utan att spendera extra ansträngning och energi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teleskopgafflar skiljer sig från andra i förmågan att variera handtagets längd, välja den för höjden på personen som ska arbeta och för en viss typ av arbete. Det här är stålgafflar som har dykt upp på marknaden för jordbruksmaskiner ganska nyligen, men som redan har hittat sina anhängare. Enkel hantering av handtaget gör att du kan ha en inventering istället för hela raden med gafflar som tidigare användes.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grävgafflar är de starkaste och mest pålitliga eftersom de är gjutna, så att de klarar även de svåraste uppgifterna. Det finns också smidda gafflar, som är tunga på grund av den betydande massan av metall i deras sammansättning. Sådan utrustning hjälper till att jämna ut jorden, ta bort ogräs och lufta tung jord.

Bollgafflar skiljer sig från skördarna genom att bollarna i slutet av tänderna är gummi snarare än metall. Med ett sådant verktyg gräver potatis bra i lös och lätt jord, vilket garanterar snabb insamling och säkerhet för grödan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nyhet på marknaden för jordbruksutrustning kan kallas roterande gafflar, som har en bekväm manövermekanism som gör att du kan minimera mänskligt arbete och samtidigt få ett fullvärdigt arbete. Kärnan i produkten är det tänderna har olika bredder, och den extrema tanden görs längre och vassare. Det är han som förs in i jorden, och resten går helt enkelt in med honom . Marken roteras sedan helt enkelt av kuggaramen, runt den laterala huvudkuggan, som ligger kvar i marken och fungerar som svängmekanism.

Så att denna process inte tar bort onödiga krafter, har handtaget en T-formad struktur, som låter dig helt enkelt vända ett slags ratt och kasta marken. En ram med tänder kan ha olika dimensioner, men oftast kan du hitta en variant med en bredd på 30 cm, antalet tänder kan också variera från fem till sju bitar.

Handtaget kan vanligtvis ställas in på önskad längd, vilket är bekvämt i arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I händelse av att det är nödvändigt att bära mycket stora volymer av någon form av last, så används overheadgafflar som installeras på grävmaskinen tack vare fästena. Möjligheten att ställa in bredden mellan gafflarna gör att du kan ta hänsyn till vikten och volymen på lasten som ska lyftas. Den maximala vikten som en grävmaskin för närvarande kan lyfta med hjälp av en vippgaffel är 2 tusen kilo.

Det finns en slags inventering som används för arbete i skogsmarker. Den kan användas för att ta bort rester av avverkade träd, penselträ, buskar med rötter med rötter. Det finns skogsgafflar med och utan klämma, de är installerade på en traktor eller liknande utrustning, som är utformad för att säkerställa rengöring av skogar och områden där det finns behov av att ta bort rester av träd. Sådana gafflar är specialutrustning och du måste kunna använda dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

För att välja rätt gafflar för att använda dem på webbplatsen är det viktigt att veta exakt för vilka ändamål de kommer att väljas. Det finns några av de vanligaste alternativen:

  • för att gräva jorden;
  • skörd och lastning av hö;
  • gödsel;
  • balar;
  • rullar;
  • grönsaksträdgård;
  • potatisar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en gaffel bör du vara uppmärksam på materialet från vilket de är gjorda. Det är mycket viktigt att det tål alla påfrestningar som det kommer att möta: fukt, kemikalier och tung vikt. Vanligtvis är kvalitetsverktyg gjorda av kolstål eller verktygsstål, som har en speciell skyddande beläggning som förhindrar att gafflarna försämras. Om vi pratar om en enkel inventering som tar bort löv och hö, så gör vanligt rostfritt stål i det här fallet.

Nästa parameter som du bör vara uppmärksam på när du väljer är tänderna. I enkla modeller ska de vara exakt lika i längd, bredd och vara på lika avstånd från varandra. För hushållsbehov kommer spetsen att vara 30-35 cm, och avståndet mellan dem kommer att vara från 8 till 10 cm.

Om produkten inte är helmetall är det värt att kontrollera svetsfläckarna så att det inte finns några sprickor eller andra problempunkter i dem.

Bild
Bild

Det är oerhört viktigt att överväga materialet från vilket skaftet är gjort. Det vanligaste alternativet är trä, som är lätt att arbeta med på grund av sin lätta vikt, men då och då kan det torka ut eller få fukt och bli tyngre. Ett trähandtag måste skötas ordentligt och helst målas med lack eller färg. Ett mer praktiskt alternativ skulle vara med ett plasthandtag, som är tillverkat av högkvalitativt och hållbart material. De mest hållbara är metallhandtag som håller längst, men produktens vikt är mycket högre och priset är dyrare.

När du väljer en gaffel för en viss typ av arbete bör du vara uppmärksam på handtagets längd. Om du måste gräva med ett verktyg, bör du välja ett starkt och kort handtag med en längd av 110 till 120 cm. Om du arbetar med hö, bildar höstackar, arbetar med gödningsmedel, bör du välja en höjd med handtag längd 150 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

De smala gafflarna är idealiska för användning i trädgården eller när du bär hö. Stora alternativ kommer att underlätta snabb grävning av jorden, sådana gafflar hjälper till att klara svår jord utan mycket ansträngning, tack vare produktens ursprungliga form.

När du planerar valet av ett verktyg är det värt att lära sig mer om dess sorter, bestämma prioriteringar för dig själv och också rådgöra med en säljassistent om han är välinformerad om denna fråga.

Bild
Bild

Användningstips

En jordbrukshöna kan användas på plats istället för en spade, och i vissa fall kommer denna ersättning att vara mycket mer fördelaktig. Anledningen till detta är förmågan att gräva upp jorden utan att skada daggmaskarna, vilket hjälper till att göra den lättare genom luftning. De dör ofta av spadar, skärs, och mirakeltorkar gör att du kan minimera en sådan negativ inverkan. En annan fördel med att arbeta med gafflar är att det är lättare att arbeta, eftersom våt jord ofta fastnar i spaden, vilket gör grävprocessen mycket svårare, medan detta inte händer med gafflar.

Det är mycket bekvämt att använda en högfurk för att gräva upp potatis och andra rotfrukter. När man arbetar med en spade finns det ofta en risk för att skära frukten och förstöra den, medan detta händer mindre ofta med en höna. Dessutom är det möjligt att raka bort överflödig mark och ta med en ren gröda.

Bild
Bild

Gafflar kan användas i nästan alla processer som utförs på marken. Ett korrekt valt verktyg gör att du kan arbeta snabbt, och kompetent användning hjälper dig att inte slösa extra energi . Om du behöver bearbeta en liten mark bör du välja en liten höghöna; för större dimensioner behöver du ett mer massivt verktyg. Moderna modeller har ett icke-standardiserat utseende, men mer progressiv funktionalitet, vilket avsevärt och positivt påverkar arbetsprocessen.

Om det finns ett behov av att bearbeta stora områden eller kasta skrymmande och tunga föremål, måste du använda gafflarna som är installerade på specialutrustning. Utbudet av detta verktyg och förmågan att arbeta korrekt med det gör det möjligt för en jordbruksarbetare att underlätta arbetet och göra det enklare och renare.

Rekommenderad: