Pulverfärg För Metall: Polymerfärger Och Lacker, Sammansättning Och Färger Av Värmebeständiga Färgämnen I Burkar

Innehållsförteckning:

Video: Pulverfärg För Metall: Polymerfärger Och Lacker, Sammansättning Och Färger Av Värmebeständiga Färgämnen I Burkar

Video: Pulverfärg För Metall: Polymerfärger Och Lacker, Sammansättning Och Färger Av Värmebeständiga Färgämnen I Burkar
Video: Powder Coating At Home With Amazing Results! 2024, Maj
Pulverfärg För Metall: Polymerfärger Och Lacker, Sammansättning Och Färger Av Värmebeständiga Färgämnen I Burkar
Pulverfärg För Metall: Polymerfärger Och Lacker, Sammansättning Och Färger Av Värmebeständiga Färgämnen I Burkar
Anonim

Du kan nämna en stor lista över produkter för beläggningen som en speciell pulverfärg används. Detta material har utmärkta skyddande egenskaper. Det är en korrosionsskyddande förening, motståndskraftig mot mekanisk belastning och har ett brett utbud av tillverkare. Bland annat är denna färg värmebeständig.

Om du behöver uppdatera utseendet på kroppen, möblerna eller någon metallprodukt är det bättre att välja denna typ av beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den moderna marknaden för efterbehandlingsmaterial erbjuder kunderna ett brett utbud av produkter för målning av produkter från olika material. När det gäller en metallyta hittar du inte bättre pulvertyper. Detta kan förklaras av ett antal fördelar som dessa färger har. På grund av kompositionens särdrag kan en unik fysikalisk -kemisk indikator uppnås.

Du behöver inte spendera en stor mängd färg, i de flesta sorter är det ekonomiskt, medan det målar basen med hög kvalitet i bara ett lager.

Detta färgämne har en ökad nivå av korrosionsskydd och slagfasthet ., som skiljer det från andra typer av sådant material. En sådan beläggning hårdnar på en halvtimme; andra färger och lacker kan inte skryta med detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Det finns inget avfall kvar efter applicering av pulverfärg. Polymerbeläggningen har en skyddande och dekorativ egenskap, så utseendet förblir presentabelt under lång tid. Detta material används för bearbetning av metall, glas, keramik och flera typer av plast. Produkter som är baserade på ämnen som gör det möjligt att bilda en skyddande film på ytan mot temperaturförändringar och andra yttre påverkan är mycket efterfrågade. Ursprungligen inkluderade sortimentet akryl-, epoxi- och polyesterpulverformuleringar. Först då dök hybridsorter upp.

Lösheten är ett måste i sådana produkter . Denna indikator spelar en viktig roll. Det påverkas av flera egenskaper, inklusive glasövergångstemperatur, ytjämnhet, kemisk sammansättning och fukt. När du köper är det viktigt att vara uppmärksam på produktens utgångsdatum för att se till att du hittar kvalitetsmaterial. Återgå till flytbarhet, det bör noteras: om det är lågt kommer färgen inte att fördelas jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulverets sammansättning påverkar bulkdensiteten. Detta inkluderar graden av polydispersitet med partikelformen. I pigmenterade material är detta vanligtvis högt på grund av fyllmedel. Produkter måste vara elektrifierande.

Det är bättre att uppmärksamma polyvinylbuterala, epoxi, polyetenpulverfärger. Laddningen kommer att pågå längre, men om luftfuktigheten når 70%sjunker denna siffra. På grund av elektrifiering ändras materialets fysikaliska egenskaper, vilket framgår av en minskning av flytbarhet och bulkdensitet. Detta bör inte tillåtas om du vill förlänga beläggningens livslängd.

Bild
Bild

Fluiderande egendom

Specialister ägnar särskild uppmärksamhet åt denna indikator. Om färgning utförs med teknik med fluidiserad bädd är denna egenskap viktig vid luftrening. Pulver av polypropen, polyeten eller polyvinylklorid har en låg fluidiseringshastighet. Finfördelade material kanske inte alls är lämpliga för tekniken. Under arbetets gång används professionell utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När du väljer pulverfärg måste du vägledas av vissa kriterier, noggrant studera materialets tekniska egenskaper. Ett rikt sortiment öppnas framför dig, du kan be om hjälp från kvalificerade specialister som förstår detta område och kan ge användbara rekommendationer. Så köpet uppfyller dina förväntningar.

Det första steget är att ta hänsyn till förhållandena där ytan som ska målas ligger. Eftersom färger är kemiskt resistenta, väderbeständiga och för elektriska isolerande beläggningar spelar denna punkt en viktig roll.

Bild
Bild

Produkterna är föremål för en viss klassificering, skiljer sig åt i färg och ytstruktur. Köparen har alltid möjlighet att välja mellan glansiga och matta sorter, alternativ för beläggning som imiterar läder, marmor, granit.

Sortimentet av färger som säljs är uppdelat i två typer: termoplast och värmehärdande. Varje typ kännetecknas av närvaron av en filmformare. Var och en av sorterna har sina egna egenskaper, fördelar, metoden för att bilda ett skyddande lager, de skiljer sig åt i driftsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Sortimentet som produceras är varierat. Polyesterföreningar bildar en beläggning vid en temperatur av 170 grader. De måste appliceras i ett litet lager, vilket anges i bruksanvisningen. De kännetecknas av en mängd kvalitetsegenskaper: de har hög motståndskraft mot kemiska angrepp, chips, de är hårda, de klarar sig bra med väderförhållandena.

Detta är ett av de bästa materialen som är lämpligt för att täcka karosseriet på ett fordon, olika metallprodukter. En sådan komposition används ofta för efterbehandling av horisontella stänger, metallmöbelkonstruktioner, bildelar.

Bild
Bild

Polyesterfärger framställs med användning av karboxylhaltiga polyestrar, som utgör grunden. Ytan, målad med denna komposition, motståndskraftig mot starkt ljus, motstår korrosion. Denna typ av färg är lämplig för behandling av gräsmatta, transformatorer, staket och till och med bildäck. Vissa arter är inte resistenta mot kemikalier.

Bild
Bild

Färglös finish

Den innehåller polyakrylatfärger, som bildar en beläggning vid temperaturer över 180 grader. De klarar kemiska och väderförhållanden. Experter anser att egenskaperna hos detta material är överlägsna egenskaperna hos polyester-uretan. De klarar dock inte av mekaniskt motstånd. Under färgningen erhålls en slät yta, även med en liten tjocklek.

Polyakrylat skapas av blandningar av hartser, med tillsats av glycidyl kan det snabbt härda. Beläggningen visar sig vara transparent, skapar en ren yta, sådan färgning är lämplig för arbete med mässing och förkromade produkter. Epoxifärg har en skyddande funktion mot korrosion samt elektrisk isolering. Sådana produkter erbjuds till ett överkomligt pris, lämpliga för arbete i en aggressiv miljö. Materialet har hög värmebeständighet och vidhäftning, ytan är slagfast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hybrid

Hybridformuleringar blir inte gula efter applicering, så de är bättre än tidigare. De kan inte användas under förhållanden där det är direkt exponering för solljus. De liknar epoxi -motsvarigheter på grund av deras mekaniska egenskaper och låga motståndskraft mot kemikalier. Dessa produkter används för efterbehandling av hyllor, kontorsmöbler i metall, oljefilter och olika elektriska verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termoplast

Råvarorna är polymerer som kräver höga temperaturer. Beläggningen har liten vidhäftning, så det är viktigt att förbereda ytan i förväg. Detta kräver blästring eller sandblästring och i vissa situationer grundning.

Bild
Bild

Färgteknik

Innan arbetet måste du fylla på med lämpliga material, förbereda ytan, välja beläggningsalternativ. Du bör noggrant studera denna fråga om du bestämmer dig för att utföra arbetet själv, utan att behöva ta hjälp av specialister. När det gäller att applicera material på en skadad kroppsdel måste det först rättas till. Därefter rengörs metallen från rost, om någon.

Därefter måste du använda en primer som förbereder basen för målning. Marken bör användas en som är lämplig för typen av yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att grundfärgen har torkat kan färg med önskad färg appliceras. För vissa typer av material framförs ett separat krav - värmebeständighet (om vi pratar om produkter som är under lämpliga förhållanden). Många tillverkare och specialister packar produkten i burkar. Användningen av sådana färger är lämplig för behandling av ytor med ett litet område.

Om du bestämmer dig för att dekorera ett stort föremål måste du välja ett alternativ i en annan form av släppning (till exempel en plåtburk).

Bild
Bild

Vad mer att tänka på?

För att köpa det du verkligen behöver är det värt att överväga ett antal faktorer. En viktig roll spelas av förhållandena under vilka målningen kommer att utföras, typ av yta, färg på beläggningen. Vid val av material måste man se till att yttre faktorer (till exempel kyla) inte påverkar hållbarhet och prestanda under färgningsprocessen.

När du väljer ett material för möbelns metallyta, måste du korrelera färgens nyans med det befintliga färgschemat i rummet: en felaktigt vald färg kommer att avbryta situationens harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper i en butik är det värt att välja mellan flera sorter . För att inte tvivla på valet är det värt att först studera informationen om varje färg genom att bläddra igenom recensionerna på byggforum. Detta gör att du bättre kan bekanta dig med materialets kvalitetsindikatorer. Du bör inte ta det första du gillar på butiksdisken: konsten att sälja är att placera materialet som behöver säljas på en lönsam plats.

Bild
Bild

Pulverlackeringsprocessen kan ses nedan.

Rekommenderad: