Spackel För Spisar Och Eldstäder "Emelya": Eldfasta Och Värmebeständiga Kitt, Värmebeständiga Produkter Av Märket

Innehållsförteckning:

Video: Spackel För Spisar Och Eldstäder "Emelya": Eldfasta Och Värmebeständiga Kitt, Värmebeständiga Produkter Av Märket

Video: Spackel För Spisar Och Eldstäder
Video: Nordpeis Spackling av fogar DAVOS 2024, Maj
Spackel För Spisar Och Eldstäder "Emelya": Eldfasta Och Värmebeständiga Kitt, Värmebeständiga Produkter Av Märket
Spackel För Spisar Och Eldstäder "Emelya": Eldfasta Och Värmebeständiga Kitt, Värmebeständiga Produkter Av Märket
Anonim

Många moderna arkitektoniska byggnader är utrustade med ett individuellt värmesystem. I stugor, sommarstugor, hus på landet kan du se värmespisar eller använda vedeldade eldstäder.

För att uppfylla en estetisk och uppvärmande funktion behöver dessa strukturer, liksom alla produkter som skapats av människohänder, efterbehandling. Sådan gips bör inte vara rädd för en stark ökning och en kraftig temperaturförändring. Värmebeständigt kitt för spisar och eldstäder "Emelya" uppfyller alla krav för motstående värmeutrustning.

Bild
Bild

Om produkten

Emelya kitt för spisar och eldstäder är hjärnbarnet till Concord OST, en inhemsk tillverkare av färger och lacker och byggmaterial, som har fungerat framgångsrikt sedan början av 2000 -talet.

Concord OST -tekniker garanterar att Emelya -kitt, liksom alla andra produkter i företaget, uppfyller alla kvalitetsstandarder och normer. Produkten är lätt att använda och kan konkurrera med ledande ryska och utländska tillverkare av torra och färdiga murbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att sammansättningen av "Emelya" är författarens utveckling av företagets specialister, skapade speciellt för uppvärmningsenheter. Har en vacker design och utseende.

Särdrag

Olika faktorer påverkar hållbarheten och säkerheten vid användning av spisar och eldstäder: korrekt installation, val av ved, förmågan att tända och underhålla en eld korrekt. Skötsel, periodisk reparation och förnyelse av ytan är också viktigt. Spackel spelar en viktig roll i denna process.

Emelya gips används för efterbehandling av eldstäder, spisar, skorstenar och skorstenar . Med sin hjälp stängs sömmar och sprickor, vilket hindrar rummet från att röka, vilket ökar strukturens långsiktiga värme. Det används också som ett fodermaterial för direkt läggning av ugnar och deras mönster med kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kittet har utmärkta vidhäftningsegenskaper, skapar stark vidhäftning på ytor och pålitlig fixering av olika strukturelement. Det bör noteras att beläggningen tål temperaturer på +900 ºC och inte är lämplig för arbete i ugnen.

Emelya eldfast kitt är baserat på kaolin - värmebeständig lera, tunnare - vatten, kompositionen innehåller också tillsatser BASF, TROY, ROHM AND HAAS och Dow Chemical förtjockningsmedel. Beklädnaden säljs färdig, färgen på blandningen är beige. Hållbarheten är ett år (om behållaren inte öppnas).

Bild
Bild

Kitt "Emelya" är brandsäkert - det innehåller inte brandfarliga ämnen som spontant kan antändas eller explodera under påverkan av höga temperaturer.

Värmeutrustning är belagd vid en omgivningstemperatur på + 5C. Rör om pastan noggrant före användning. Vid temperaturer under noll är det omöjligt att arbeta med kompositionen, eftersom vattnet kristalliserar, och som ett resultat kommer kittet att bli oanvändbart, härda och det kommer klumpar i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansiktsmaterialet "Emelya" är nödvändigt för:

  • Förbättringar i produktens utseende. Kittet är elastiskt, bildar inte sprickor efter torkning och skapar en naturlig lera nyans med behaglig färg. I framtiden kan den plana ytan rengöras, vitkalkas eller behandlas med värmebeständig färg.
  • Säkerställa säkerheten vid drift av härden. Under påverkan av höga temperaturer i murverket och i själva teglet kan det uppstå sprickor genom vilka rök kommer in i rummet. Detta är extremt farligt för människors liv. Kitt "Emelya" kan tränga djupt in i murarna, fylla alla sprickor och ge lufttäta strukturelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Svarta spår av sot är en obehaglig syn, men utsläpp av kolmonoxid är mycket farligare för en person. Därför kräver bruksanvisningen för spisar och eldstäder periodiska säsongskontroller av strukturen, förstärker den med gips eller speciell värmebeständig beläggning.

Emelya -beklädnad används för att öka ugnenas positiva egenskaper:

  • För att underlätta underhållet av värmekonstruktionen. Kaminer och eldstäder utrustade med detta foder är mycket lättare att rengöra från synliga sidor.
  • Ökad värmeöverföring. Värmen i ugnen, där det finns spackel, förblir längre, därför kommer det att vara bekvämt att stanna i rummet under en längre tid.
  • Förlängning av strukturens livslängd. Materialet för spisar och eldstäder är mycket motståndskraftigt mot höga temperaturer, så förutsatt att kittet appliceras korrekt, kommer värmeelementen att fungera i mer än ett dussin år utan att behöva repareras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Speciell värmebeständig kittblandning "Emelya" har sådana positiva egenskaper:

  • Miljövänlighet - säker för människor och miljö. Detta är ett viktigt kriterium när du väljer en beklädnad, eftersom med stark uppvärmning kan många komponenter i murbruk, även ofarliga i vanligt tillstånd, bilda toxiner. Det finns inga sådana ämnen i kittet för Emelya ugnar.
  • Lång livslängd. Korrekt applicerad på ytan av värmekällan kan kittet, enligt tillverkaren, hålla cirka 50 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med eldfast kitt kan kallas ett högre pris än konventionella kompositioner och omöjligheten att använda det som finish.

Villkor

Att arbeta med en tvätt kommer att ha ett positivt resultat om följ tillverkarens rekommendationer och gör följande beställning:

  • Värmeanordningens yta måste rengöras från damm, smuts, fett, gamla skalbeläggningar. Detta kommer att förbättra vidhäftningen, tillåta kompositionen att hålla mycket mer pålitligt;
  • Om den redan applicerade beläggningen inte kommer att tas bort måste du se till att den är stark.
  • Det är nödvändigt att applicera kittet i ett kontinuerligt lager eller spetsvis med en konstruktionsspackel, tjockleken på den belägna beläggningen bör inte vara mer än 5 mm.
  • Du måste ha tid att jämna ut planet medan lösningen är våt. Som regel tar denna process 10-15 minuter, varefter kittet hårdnar.
  • Om lösningen har frusit och det inte var möjligt att jämna ut den helt, kan du fukta ytan med en sprutpistol och torka av det återstående området, med jämna mellanrum fuktning av arbetsområdet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att värma kaminen eller eldstaden innan arbetet påbörjas, ytan ska vara något varm, men inte varm. Dessa manipulationer utförs för att lösningen ska passa bättre på ytan för att behandlas och torka snabbare. Dessutom tillåter röken dig att upptäcka eventuella sprickor och därmed säkerställa en fullständig reparation.

Bild
Bild

Recensioner

Konsumenterna hann testa Emelya-kittet och genom personligt exempel var de övertygade om att det är ett högkvalitativt, pålitligt, mycket plastmaterial som är lätt att arbeta med. Det kan enkelt appliceras på ytan och slätas ut enkelt. Efter fullständig härdning sönderfaller den inte eller spricker.

Som noteras av kunderna har den en mild lukt, men diskret, så det är ganska bekvämt att arbeta med kittet. Lösningen kan enkelt tas bort från verktyget och händerna, gör inte konstruktionen tyngre och tål höga temperaturer utmärkt.

Bild
Bild

Enligt experter är det mycket trevligt att arbeta med en sådan lösning - den är elastisk, som plasticin och mjuk, som naturlera. Med dess hjälp kan du få fram en perfekt plan yta.

Rekommenderad: