Silikonfärg: Vattentät Emulsion För Badrumsinredning, Träbearbetningsprodukter Av Harts

Innehållsförteckning:

Video: Silikonfärg: Vattentät Emulsion För Badrumsinredning, Träbearbetningsprodukter Av Harts

Video: Silikonfärg: Vattentät Emulsion För Badrumsinredning, Träbearbetningsprodukter Av Harts
Video: Amazing Table of Flowers and Epoxy resin. 2024, Maj
Silikonfärg: Vattentät Emulsion För Badrumsinredning, Träbearbetningsprodukter Av Harts
Silikonfärg: Vattentät Emulsion För Badrumsinredning, Träbearbetningsprodukter Av Harts
Anonim

Silikonfärg är en speciell färgprodukt som innehåller silikonhartser och är en slags vattenemulsion. Det är helt ofarligt i olika tillstånd, vare sig det är flytande eller fast. Ursprungligen användes den uteslutande i målning. Idag har det blivit mycket populärt och används inom industrin. Detta verktyg är mångsidigt och kan användas för olika typer av arbete. Denna färg är ett slags vattenbaserat färgämne, det liknar akryl, det är en vattendispersionsblandning.

Bild
Bild

Särdrag

Silikonfärger har nyligen vunnit stor popularitet och har blivit en populär typ av färger och lacker. Detta hände på grund av att de har fler fördelar än andra analoger. Polymerfärg kan appliceras på väggar och tak även i rum med hög luftfuktighet och temperaturfall. Det är vattenavvisande, så det är perfekt för köket.

Bild
Bild

Denna vattendispergerbara formulering innehåller polymersilikonharts , vatten används som lösningsmedel. Detta är en helt ekologisk beläggning som inte har någon lukt under målningsprocessen. Denna kvalitet gör att du kan använda en vattentät silikonbaserad produkt för att dekorera ett sovrum eller barnrum. Silikonfärg kombinerar alla fördelar med akryl- och silikatsorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kännetecken för silikonbaserade färger är ånggenomsläpplighet. Detta stöder det naturliga utbytet av fukt i rummet. Dessa färgämnen är vattengenomsläppliga, vilket gör att de kan användas i rum med hög luftfuktighet, utan rädsla för mögel. Silikonfärger är resistenta mot de skadliga effekterna av den naturliga miljön. De utsätts inte för solljus, de är inte rädda för frost, värme, plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna färg är resistent mot smuts . Dammpartiklar lockas inte av den, därför används den för inredning av ytor och ytterväggar i en byggnad. Det är elastiskt: det kan täcka ett litet gap. Materialets hållbarhet är inneboende: beläggningen håller i 20 - 25 år. Silikonmedlet är universellt, det kan appliceras på betong, tegel, sten och andra typer av ytor.

Under produktionen kan olika beståndsdelar läggas till silikonfärger, vilket förbättrar materialets egenskaper. På grund av detta blir råvaran eldfast och skyddar ytorna som ska behandlas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

När du arbetar med denna färg är det nödvändigt att förbereda ytan. Innan du använder materialet måste du ta bort det gamla lagret, smuts och dammpartiklar. Därefter tvättas och torkas ytan.

Bild
Bild

Silikonbaserad färg kan appliceras på den gamla beläggningen utan att ta bort den . Experter rekommenderar dock inte att göra detta: ett nytt lager kan betona alla ytdefekter. Du måste först kitta det och först applicera silikonfärg. Därefter måste du grunda ytan: detta kommer att minska förbrukningen av den applicerade produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att måla sig själv.

Färg- och lackmaterialet kan appliceras på flera sätt:

med en pensel

Bild
Bild
  • med hjälp av en rulle;
  • med hjälp av en sprayflaska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lättare att applicera färg med en sprutpistol, men kostnaden är hög. Därför används en rulle ofta i arbetet. För otillgängliga platser måste du förbereda en pensel: du kan inte klara dig utan den. Penseln måste vara platt. Det är bekvämare att arbeta med ett sådant verktyg.

Innan du börjar måla måste du säkra ytor som inte behöver målas. Under arbetets gång kan färg av misstag komma på dem. Golvet kan täckas med tidningar. Om de inte finns där kan du använda maskeringstejp och oljeduk som täcker områden där färgstänk kan komma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikonprodukter säljs vanligtvis i burkar eller hinkar . Innan du målar måste den omröras för att få en homogen komposition. Om det behövs kan du lägga till valfritt färgschema om du behöver uppnå en viss nyans. Det är nödvändigt att gradvis lägga till färg på färgen för att inte övermätta färgen.

Bild
Bild

Därefter hälls produkten i en speciell bricka, sedan samlas färg med en rulle. Det måste vara väl impregnerat med kompositionen, sedan måste det pressas ut på pallens yta, varefter du kan börja måla. Det utförs uppifrån och ner. Takmålning bör startas från väggen mittemot fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applicera ett tunt lager silikonfärg, exklusive dropp. Om det behövs korrigeras målningen (särskilt på svåråtkomliga platser). Vanligtvis räcker det med ett lager material för efterbehandling. Om det är nödvändigt att täcka ytan med ett dubbelskikt kan ytan målas en andra gång först efter att det första lagret har torkat.

Måla vid behov rör och radiatorer . För dem måste du välja ett högkvalitativt silikonbaserat färg- och lackmaterial, då behöver du inte måla dem ofta. Färg som skyddar metallytor mot skador och rost är perfekt. Silikonfärg lämnar inte ränder efter applicering, vare sig det är en betongbotten eller en träyta. Med tanke på dess höga pris är det värt att köpa, vilket ger obegränsad användning när det gäller tid och intensitet.

Bild
Bild

Fördelar

Silikonfärg är mångsidig, den har många fördelar. Denna typ av färg och lack kan appliceras på olika ytor (trä, betong, metall, sten). Färgen har utmärkta viskösa egenskaper. Det kan appliceras på ytor utan speciell förberedelse för målning. Den kan maskera små sprickor och nyanser på vilken yta som helst, den tål temperaturförändringar perfekt.

Bild
Bild

De fördelaktiga egenskaperna hos silikonbaserad färg inkluderar det faktum att den kan avvisa fukt. Denna produkt rekommenderas för användning i badrummet. Denna typ av färger och lacker förhindrar bildandet av skadliga svampar, bakterier. Under drift glider den inte av ytan, den håller stadigt, förlorar inte sin ursprungliga friskhet.

Bild
Bild

Om du använder denna typ av färg i dekorationen av byggnadens fasad kommer den inte att spricka på grund av dess elastiska egenskaper. Den målade ytan kommer att avvisa damm och smuts. Silikonfärg och lack är miljövänligt, arbetar med det, det finns inget behov av att använda andningsskydd. Bland annat tål färgen exponering för solen, den bleknar inte med tiden.

Bild
Bild

Brister

Förutom dess fördelar har silikonfärg sina nackdelar. Den största nackdelen är den höga kostnaden. Alla har inte råd att dekorera ett rum med sådan färg. Detta är särskilt märkbart om du behöver måla ett stort område. I det här fallet kan kostnaden drabba plånboken avsevärt.

På grund av att färgen är gasgenomsläpplig, när den appliceras på rör, kan deras korrosion öka. Innan målning måste metallytor skyddas med speciella medel för att förhindra rost.

Bild
Bild

Om du inte känner för att göra detta kan du köpa en silikonbaserad version som innehåller en korrosionsskyddande tillsats. Experter rekommenderar dock att rengöra ytorna: detta är nyckeln till en finish av hög kvalitet.

Recensioner

Silikonfärg anses vara ett bra efterbehandlingsmaterial. Detta bevisas av de recensioner som finns kvar på Internet. De som arbetade med detta material noterar bekvämligheten med att måla, den optimala torkhastigheten, trevlig färg och konsistens. I kommentarerna noteras: detta material har ingen skarp lukt, det gör att du kan arbeta snabbt och effektivt.

Rekommenderad: