Vattentät Högtalare: Vattentät Bluetooth -duschhögtalare. Hur Väljer Jag En Vattentät Eller Undervattens Högtalare? Vilka Modeller är Vattentäta?

Innehållsförteckning:

Video: Vattentät Högtalare: Vattentät Bluetooth -duschhögtalare. Hur Väljer Jag En Vattentät Eller Undervattens Högtalare? Vilka Modeller är Vattentäta?

Video: Vattentät Högtalare: Vattentät Bluetooth -duschhögtalare. Hur Väljer Jag En Vattentät Eller Undervattens Högtalare? Vilka Modeller är Vattentäta?
Video: 7 Best Waterproof Speakers 2021 | Waterproof Bluetooth Speaker | Tech Reviews 2024, Maj
Vattentät Högtalare: Vattentät Bluetooth -duschhögtalare. Hur Väljer Jag En Vattentät Eller Undervattens Högtalare? Vilka Modeller är Vattentäta?
Vattentät Högtalare: Vattentät Bluetooth -duschhögtalare. Hur Väljer Jag En Vattentät Eller Undervattens Högtalare? Vilka Modeller är Vattentäta?
Anonim

Olika ljudmarknader erbjuder både konventionella, mångsidiga högtalare och ljudenheter med sällsyntare egenskaper som vattenbeständighet. Deras tekniska egenskaper och konstruktionsegenskaper ger fler möjligheter att använda och bidrar därmed till den växande populariteten. Olika modeller av vattentäta högtalare har sina fördelar och nackdelar, som blir avgörande i urvalsprocessen.

Bild
Bild

Särdrag

Alla vattentäta högtalare har en stor fördel jämfört med konventionella högtalare - skydd mot fuktinträngning . Naturligtvis finns det sätt att säkra en universell modell eller fixa en skadad, men detta kräver förståelse för hur det fungerar, liksom vissa färdigheter, tid och pengar. För att undvika extra kostnader och krångel kan du enkelt välja en modern vattentät modell.

Stommen av sådana kolonner är tillverkad av polymerer, och de inre delarna isoleras från inträngande av främmande vätskor

Sådan akustik används vid förhållanden med hög luftfuktighet eller i situationer med stor sannolikhet att bli våt. De kan installeras inomhus - badrum, dusch, bastu, pool, produktionshall.

Bild
Bild

Många använder vattentäta högtalare utomhus, under sport eller på jobbet under tuffa förhållanden. Med vissa modeller kan du till och med bada, utrusta båtar eller vattenskoter med dem. Bland deras funktioner finns:

  • bra ljud;
  • användarvänlighet;
  • skydd inte bara från vatten, utan också från damm och andra mikropartiklar (och vid olika tider på året);
  • hygien, eftersom grundligare våtrengöring är möjlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även under svåra förhållanden bör du inte neka dig att lyssna på musikaliska kompositioner. De har trots allt en positiv effekt på psyket och välbefinnandet, gör att du mer effektivt kan arbeta, idrotta eller bara koppla av.

Bild
Bild

Visningar

Precis som alla högtalare kan vattentäta högtalare särskiljas efter deras utseende. De kan vara runda, ovala eller rektangulära, med avfasade sidor eller rundade hörn . I större utsträckning påverkar formen endast deras designuppfattning än de tekniska förmågorna. Enheter kan vara inbyggda eller bärbara, ha speciella enheter för installation.

Ogenomträngliga ljudsystem är indelade i:

  • aktiva - utrustad med mottagare som förbättrar ljudkvaliteten även vid låg effekt;
  • passiv - de behöver ytterligare förstärkare, men de är billigare och fungerar även med källor utrustade med ett svagt ljudkort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör det förstås att kolumnerna skiljer sig åt i graden av skydd, vilket indikeras av IP -koden. Ju högre denna indikator är, desto mindre sannolikt kommer enheten att skadas.

  • Den fuktbeständiga är vanligtvis IP58 . Det betyder att den kan användas under nederbörd (regn, snö), som faller på enheten från olika vinklar.
  • IP67 eller 68 tillåt nedsänkning i vatten under en kort tid (upp till 30 minuter).

Med andra ord fungerar den fuktresistenta kolonnen även om en liten mängd vatten kommer in, och den fuktresistenta kolonnen är helt skyddad från detta.

Men inte alla enheter tolereras lika väl av havsvatten och är lämpliga för installation på stranden eller vattentransport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådbundet

Vissa vattentäta högtalare kan anslutas med en kabel. Denna metod anses vara föråldrad, men den är fortfarande pålitlig. Det har sina fördelar:

  • kan drivas både från nätverket och från en dator via USB;
  • enheten kan inte laddas ur och fungerar medan den är ansluten;
  • det finns både passiva och aktiva sorter (med en redan inbyggd förstärkare);
  • ger bättre ljudkvalitet, interferens och hög effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fastän de anses vara mer pålitliga och används både hemma och utomhus , trådbundna högtalare mer lämplig för stationär användning , för när du flyttar måste du ta hand om tillgången på en strömkälla, och det är inte alltid bekvämt.

Bild
Bild

Trådlös

Mer moderna högtalarmodeller skapades för att lyssna på musik på ett lämpligt ställe utan att vara bundna till trådar och konstanta strömkällor. För att synkronisera med en dator eller smartphone kan du använda Bluetooth (som en sista utväg kan de flesta modeller anslutas med samma kabel). Det finns modeller som kan spela musik från en lagringsenhet (till exempel ett inbyggt minneskort). Andra plus är:

  • högtalare du kan bära med dig , gör kompakt, med lämplig design;
  • bland dem kan du hitta versioner med två högtalare , ger bra ljud;
  • liknande enheter kombinera många olika funktioner - de kan byta ut headsetet under ett telefonsamtal, visa tiden, styra ljudfiler från displayen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med trådlösa vattentäta högtalare är få, men de kan också vara avgörande när du köper:

  • livslängden begränsas av batteriladdningen, och ju mer intensivt enheten används, desto snabbare kommer den att sluta;
  • för all sin rörlighet fungerar Bluetooth vanligtvis inte mer än 10 meter;
  • de flesta bärbara enheter kan inte matcha ljudkvaliteten hos trådbundna enheter.
Bild
Bild

Modellbetyg

I olika situationer kan du behöva vissa egenskaper hos högtalarna. Men enligt recensioner kan de mest populära och pålitliga modellerna särskiljas.

MKUYT BTS-06 - en prisvärd kompakt högtalare med en snygg design och ljusa färger. Ansluts snabbt till telefonen, fästs enkelt på släta ytor med en sugkopp och är lätt att använda. Lämplig för små rum, låter dig svara på telefonsamtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mpow Buckler - vattentät högtalare med mikrofon och bra batteri. Tar emot Bluetooth -data och spelar musik för att lyssna i närheten. Kan säkert användas i duschen och utomhus i alla väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visaton FR 8 WP / 4 - en inbyggd modell som enkelt kan monteras i alla väggar eller tak. Det används för att utrusta hus, industrilokaler, simning, utomhus utomhusområden i hårda klimatförhållanden.

Bild
Bild

Ultimate Ears Roll 2 - en kolumn som är bekväm att bära med sig i en ryggsäck och kan fixas var som helst med ett klipp. Vid hög volym är ljudet något förvrängt, men totalt sett är det inte dåligt. Stöder endast Bluetooth -kommunikation, tål dykning under vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polk Audio BOOM Swimmer Duo - trådlös modell i ett snyggt gummerat fodral med byte av headset. Batteridriven, laddningsbar via USB. Fästs med en flexibel hållare på ett rör eller sugkopp på en slät yta som förbättrar akustiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL Flip 4 Special Edition - ett lönsamt köp med ett surroundljud. Den vattentäta cylindriska kroppen i olika färger gör den till ett snyggt tillbehör. Att ansluta till en andra högtalare ger effekten av ett fullfjädrat ljudsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

AOMAIS GO - en bärbar högtalare som kan fungera i minst en dag. Du kan ansluta till prylar med både en kabel och en trådlös anslutning, dessutom kan du ladda din telefon från den. Att lyssna på musik är bara ett nöje, speciellt när det samlas med samma högtalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony GTK -XB60 - Allväders ljudsystem med kraftfulla högtalare och rikt ljudfält tack vare EXTRA BASS. Har en rotationssensor för drift i vertikalt eller horisontellt läge, fungerar från elnätet. För att sända ljudfiler kan du använda NFC, Bluetooth, USB. LED -belysning hjälper till att skapa atmosfären i en klubb i naturen eller hemma.

Bild
Bild

JBL Pulse 3 - högtalare med surroundljud, låter dig upprätta kommunikation med flera prylar samtidigt och lyssna på låtar en efter en. Tillverkaren anger att även med det medföljande ljuset och musiken räcker dess arbete i 12 timmar. Den är skyddad så att den inte blir våt även om den är helt nedsänkt i vatten.

Bild
Bild

Scosche BoomBottle -ultramoderna akustiska system för vila och rörelse på tvåhjuliga fordon. Ljudet är uttrycksfullt, sprider sig åt alla håll. Monteringen är av hög kvalitet, kolumnens utseende är snyggt och lakoniskt, det motsvarar helt dess syfte.

Bild
Bild

Hur väljer man?

  • Ett av de viktiga kriterierna för urval - installationsplats . Om vi pratar om ett rum är det nödvändigt att ta hänsyn till dess storlek och hur mycket det är fullt med möbler, dekoration och ljudisolering.
  • Ett litet rum behöver inte mycket ström (upp till 70 W), men i naturen bör ljudet spridas över tiotals meter (från 120 W). Dessutom är det nödvändigt att utvärdera känsligheten, antalet band och andra egenskaper.
  • Nästan alla typer av högtalare kan anslutas till olika enheter - smartphone, surfplatta, dator eller tv. Om anslutningen sker via Bluetooth är det bättre att välja en modell med ett bredare aktivt område (upp till 30 m). För att undvika kompatibilitetsproblem måste enheten ha den nya versionen 4.0 installerad. Om batterikapaciteten är liten behövs ytterligare källor för laddning; alternativt kan modeller med solpaneler användas.
  • För utomhusaktiviteter är högtalarens vikt och dimensioner viktiga . Ytterligare tillbehör i form av karbinhakar, sugkoppar och clips gör dem enklare att använda - även hemma.
  • Eftersom priserna på vattentäta modeller är betydande måste du navigera i deras tekniska egenskaper … Varumärkesakustik skiljer sig inte alltid mycket från ljud eller skydd från apparater från föga kända tillverkare. Garantin och tillgängligheten till ett servicecenter kommer att vara ett extra plus.
  • Om du planerar att använda den utomhus (i trädgården, på lekplatsen etc.) måste kolumnen vara allväder - var inte rädd för vatten, solstrålar, stigning eller temperaturfall. För att göra detta är det bättre att välja aktiv akustik, men i detta fall krävs jordning.

Rekommenderad: