Svart Uppvärmd Handdukstork: Elektrisk, Vatten Och Kombinerade Matta Och Andra Modeller I Svart I Badrumsinredning

Innehållsförteckning:

Video: Svart Uppvärmd Handdukstork: Elektrisk, Vatten Och Kombinerade Matta Och Andra Modeller I Svart I Badrumsinredning

Video: Svart Uppvärmd Handdukstork: Elektrisk, Vatten Och Kombinerade Matta Och Andra Modeller I Svart I Badrumsinredning
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, April
Svart Uppvärmd Handdukstork: Elektrisk, Vatten Och Kombinerade Matta Och Andra Modeller I Svart I Badrumsinredning
Svart Uppvärmd Handdukstork: Elektrisk, Vatten Och Kombinerade Matta Och Andra Modeller I Svart I Badrumsinredning
Anonim

En uppvärmd handdukstork är inte bara en enhet för uppvärmning av ett rum och torkning av våta textilier. Det kan bli den främsta accenten i det inre av badrummet. Uppvärmda handdukstorkar finns i många olika typer, former, storlekar, texturer och färger - det finns ett stort urval av dem. För att få originaliteten till interiören är det tillräckligt att välja värmeutrustning med en icke-standard design och färger, till exempel svart. Enheten, målad i mörka färger, passar perfekt in i alla rum, förutsatt att färgen på motstående material, VVS och inredningsartiklar är korrekt vald.

Bild
Bild

Översikt över arter

Svarta uppvärmda handdukstorkar klassificeras enligt flera kriterier, till exempel efter typ av värmebärare, efter design, funktionalitet och andra parametrar. Produkter kan tillverkas av olika material. Det billigaste är svart stål . På grund av deras dåliga korrosionsbeständighet är sådana lösningar mindre och mindre vanliga på marknaden. Deras enda fördel är deras förmånliga kostnad. När det gäller kvalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och estetik är de mycket sämre än modeller gjorda av andra material.

Bild
Bild

Rostfritt stål är den vanligaste metallen för tillverkning av svarta handduksvärmare … Prisvärd, beständighet mot vattenslag, vatten med många föroreningar, yttre presentabilitet - detta är några av de stora fördelarna med torktumlare i rostfritt stål. Nackdelarna inkluderar stålkonstruktionernas tyngd, vilket gör installationen svår.

Designer handdukstorkar är oftast gjorda av sten, glas och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svarta textiltorkare klassificeras efter funktionstyp. Dom är el, vatten och kombinerat . För att förstå vad deras funktioner, fördelar och nackdelar är, måste du i detalj överväga varje typ av utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Det finns golv (mobil) och upphängda. De är beroende av el och ansluts till ett 220V hushållsuttag . Sådana anordningar kan värmas från ett värmeelement, som är nedsänkt i olja eller frostskyddsmedel, eller från en kabel. De flesta elektriska modellerna på marknaden är utrustade med effekt- och temperaturreglage, så att användaren kan göra de inställningar han behöver.

Sådana enheter är enkla att använda, eftersom deras plats kan ändras . Om så önskas kan den uppvärmda handduksstången installeras i korridoren, köket, balkongen eller något annat rum. De kan säkert användas i badrummet, men kom ihåg att de ska vara minst 60 cm från handfatet, duschkabin och badkar.

Elektriska uppvärmda handdukstorkar ska inte vara påslagen hela tiden. De används vid behov, till exempel när du behöver torka textilier eller värma ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

Dessa värmare är avsedda att anslutas till värmesystemet eller varmvattenförsörjningen . En vattenuppvärmd handdukstork i jämförelse med en elektrisk eller kombinerad analog kostar mindre. Enkla modeller består av ett eller flera rör anslutna med en svetssöm.

Vattensvarta rostfria radiatorer är hållbara och pålitliga, de är absolut säkra för användning i rum med hög luftfuktighet och nära vatten. Till skillnad från elektriska enheter kräver dessa typer av enheter inte ytterligare ekonomiska kostnader i samband med deras användning. Vattenuppvärmda handdukstorkar värms inte upp när varmt vatten stängs av (under reparations- eller underhållsarbete): detta är den enda nackdelen som köpare av stationära apparater noterar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Dessa modeller kombinerar fördelarna med el- och vattenmodeller. De är anslutna till varmvattensystemet och fungerar med varmvattenförsörjning … När varmt vatten stängs av, för att bibehålla en behaglig temperatur i rummet eller för att torka saker, kan enheten anslutas till ett 220 V. uttag. Tack vare den sällsynta användningen av elektriska värmeelement kommer utrustningen att hålla längre och ägarna kommer inte att medföra allvarliga ekonomiska förluster för elräkningar. Den enda anledningen till att människor vägrar att köpa kombinerade apparater är deras höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Tillverkare anpassar sig till konsumentens behov och förflyttar traditionella former av handdukstorkar till bakgrunden. Idag kan köpare välja en svart torktumlare med både ett enkelt och originellt utseende. Enklare modeller är gjorda i form av en stege, en sicksack; det finns U-formade versioner med rät vinkel och annan typ av utrustning till salu.

De dyraste lösningarna är designade . De är gjorda i form av komplexa geometriska former, klätterväxter och andra alternativ. Sådana uppvärmda handdukstorkar är riktiga konstverk, de är lämpliga för älskare av icke-standardiserade och originella interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För större funktionalitet är svarta uppvärmda handdukstorkar utrustade med krokar, hyllor, vridbara element . Sådana modeller är mycket enkla att använda.

Enligt design är svarta torktumlare indelade i 2 stora grupper: matt och blank . Produkter kan beläggas med krom, specialfärg, PVD-beläggning (används ofta vid tillverkning av skräddarsydd designutrustning).

Bild
Bild
Bild
Bild

Matt

Sådana produkter ser eleganta och lyxiga ut. De passar perfekt in i det inre av rummet, som har andra matta VVS -armaturer, möbler eller inredning. Matta produkter anses praktiska, eftersom droppar från vatten, ränder och annan smuts inte är särskilt märkbara på ytan . Handduksvärmare från denna grupp kommer dock att kosta köparen mer än blank utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glansig

Dessa uppvärmda handdukstorkar är blanka … Glanssvart är perfekt för badrum i alla storlekar och stilar. En perfekt slät blank yta kommer att fascinera och locka ögat, eftersom den har höga dekorativa egenskaper. Nackdelarna med glansiga svarta uppvärmda handdukstorkar inkluderar behovet av att rengöra dem dagligen för att behålla deras yttre felfrihet. Eventuella fläckar, ränder och fläckar kommer genast att komma i ögonen.

Bild
Bild

Populära modeller

Svarta uppvärmda handdukstorkar väljs mindre ofta än utrustning i klassiska färger, men trots detta innehåller nästan alla tillverkare enheter i mörka färger i serien.

Här är några populära modeller av svarta torktumlare

Guardo Diagonale RAL 9005 . Multifunktionell elektrisk uppvärmd handdukstork för inhemsk produktion med en effekt på 617 W. Maximal uppvärmning är 60 grader. Tillverkad i form av en stege av rostfritt stål.

Bild
Bild

" Terminus Economy" U-formad med sidokoppling . En budgetvattentyp med lakonisk design, avsedd för uppvärmning av rum och torkning av textilier. Arbetstrycket är 9 atm, testtrycket är 15 atm.

Bild
Bild

Indigo Line LLW80-50BR . Snygg stegeformad vattenuppvärmd handdukstork. Tillverkad av rostfritt stål. Modellen är vacker, men billig.

Bild
Bild

Loten rad V 1000 . Premium designutrustning. Vattenkylaren har 9 standardstorlekar, så att köparen kan välja utrustning för sitt badrum (enhetens höjd varierar från 750 till 2000 mm och bredden - från 180 till 380 mm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Lemark -enhet LM45607BL . Stege vattenuppvärmd handdukstork. Designad för anslutning till värme- och varmvattenledningar. Utrustningen är tillverkad i Tjeckien av rostfritt stål av hög kvalitet. Tillverkarens garanti 15 år.

Bild
Bild

Många tillverkare tillverkar specialtillverkade handduksvärmare och inser alla kunders krav inte bara på tekniska egenskaper, utan också på färg.

Urvalstips

När du väljer en svart uppvärmd handdukstork är det viktigt att vara uppmärksam på vissa nyanser, annars kan inköp av utrustning överskuggas av dess för tidiga misslyckande. Flera kriterier bör beaktas.

  1. Material … Enligt rekommendationer från experter är det bäst att välja en produkt tillverkad av förkromad rostfritt stål. Om din budget är snäv är den bästa lösningen att köpa en förkromad svart stålspole.
  2. Varaktighet … Vattenuppvärmda handdukstorkar anses vara de mest pålitliga, eftersom de har en enkel design och inte har värmeelement. Kombinationsmodeller misslyckas också sällan på grund av den sällsynta användningen av värmeelement.
  3. Lönsamhet … De mest ekonomiska modellerna är vatten, följt av kombinerad och på sista plats - elektrisk.
  4. Storleken … Det finns värmeutrustning i olika storlekar till försäljning. De mest populära storlekarna: 700x400, 600x350, 500x300 mm. Kompakta modeller kommer inte att rädda dig från hög luftfuktighet när de används i ett rymligt badrum, och stora radiatorer kommer att torka ut luften i små rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en uppvärmd handdukstork måste du ta hänsyn till tillverkarens rykte, form, design, ytterligare funktioner.

Exempel i interiören

Svarta handdukstorkar kombinerar noggrannhet, stil och elegans. De kan ge originalitet till rummet, för att göra det unikt. Ovanstående fotografier visar tydligt hur svarta uppvärmda handdukstorkar passar bra in i badrumsinredning.

Rekommenderad: