Trådlös Utomhusklocka För Sommarstuga: Frostbeständig Dörrklocka För Ett Privat Hus, Med Två Högtalare Och Antivandal, Vattentät Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Trådlös Utomhusklocka För Sommarstuga: Frostbeständig Dörrklocka För Ett Privat Hus, Med Två Högtalare Och Antivandal, Vattentät Och Andra

Video: Trådlös Utomhusklocka För Sommarstuga: Frostbeständig Dörrklocka För Ett Privat Hus, Med Två Högtalare Och Antivandal, Vattentät Och Andra
Video: ringklocka två 2024, April
Trådlös Utomhusklocka För Sommarstuga: Frostbeständig Dörrklocka För Ett Privat Hus, Med Två Högtalare Och Antivandal, Vattentät Och Andra
Trådlös Utomhusklocka För Sommarstuga: Frostbeständig Dörrklocka För Ett Privat Hus, Med Två Högtalare Och Antivandal, Vattentät Och Andra
Anonim

En trådlös utomhusklocka för ett sommarboende eller ett privat hus är en bekväm lösning som gör att du kan få en varning om gästernas ankomst utan onödigt krångel, på distans. Modern teknik gör det möjligt att undvika komplicerad läggning av kommunikationslinjer. Dessutom spelar portens avstånd från huset egentligen ingen roll, eftersom signalen överförs på distans via en radiokanal. Utbudet av sådana elektroniska enheter är också stort. Du kan välja mellan frostbeständiga dörrklockor för ett privat hus, vattentäta versioner, med två högtalare, antivandal och andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Den trådlösa utomhusklockan för att ge kan variera i sättet att installera, typ av strömförsörjning, design, antal melodier, prestanda. För säsongsbetonad drift, till exempel bara under sommarmånaderna, kan du klara dig med de enklaste alternativen som bara har fuktskydd. För året-runt-användning är frostbeständiga modeller mer lämpliga.

En trådlös dörrklocka har alltid två delar: en mottagare och en sändare . De arbetar med radiokommunikationskanaler och har ett begränsat räckvidd. Hemmadelen kan representeras av 1-2 baser eller ett huvudelement med flera högtalare. Gatan ett ser ut som en vanlig ringknapp med en panel för montering på baksidan. Om det finns flera ingångar kan du välja ett alternativ med en larmanordning för varje wicket, med hänsyn till enhetens räckvidd.

Hemmamottagningsenheten har en inbyggd kontakt för anslutning till strömförsörjningen eller ett autonomt batteri, utbytbart eller laddningsbart. Utomhusmodulen är vanligtvis utrustad med ett batteri eller har ingen strömkälla alls i sin design. Sådana modeller har en reducerad räckvidd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För ett lanthus eller sommarstuga produceras speciella modeller av trådlösa utomhussamtal. Modeller med hög skyddsnivå mot fukt och damm är lämpliga för gatan. För ett privat hus med flera grindar och golv är det dessutom viktigt att signalen når alla rum. Bland typerna av trådlösa samtal i detta fall bör följande alternativ markeras.

Frostbeständig . Denna kategori inkluderar främst modeller där knappen inte har ett batteri. En energiomvandlare är installerad i dem, som omvandlar en mekanisk kraft till en elektrisk impuls. Fuktbeständighet och frostbeständighet i sådana modeller är högst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentät . För ett säsongssamtal utomhus räcker en IPx4 -klassning för att klara små stänk och regndroppar. En sådan modell är inte skyddad från kraftigt regn, den behöver ett extra visir.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anti-vandal . De har ett speciellt hus som inte kan demonteras utan större ansträngning. Efter att ha installerat en sådan modul behöver du inte oroa dig för att knappen ska bli stulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med två högtalare . Dessa modeller är utformade för stora hus eller byggnader med flera våningar. Båda högtalarna tar emot och överför signalen från gatuknappen, reproducerar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med två knappar . Dessa modeller riktar sig till hem med flera ingångar. Mottagaren kan bara vara 1.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och drift

När du installerar en trådlös utomhusklocka är det viktigt att ta hänsyn till att alla dess egenskaper, inklusive intervallet, endast är relevanta för idealiska driftförhållanden. Till exempel, signalområde som ges baserat på tester i öppna utrymmen … Om det finns andra byggnader, höga träd eller andra hinder mellan huset och porten, kommer denna indikator att minska avsevärt. I det här fallet kan du behöva köpa en extra signalförstärkare.

När du väljer en plats för installation är det värt att ge företräde åt det alternativ där enheten kommer att utsättas för den minsta påverkan mellan de sändande och mottagande delarna. I närvaro av fasta metallbarriärer är användning av ett trådlöst samtal opraktiskt. För andra material är minskningen av räckvidd:

  • upp till 20% för träytor;
  • upp till 40% för tegel;
  • upp till 80% för väggar av armerad betong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att starta ett trådlöst samtal börjar med att välja en plats. Den enklaste lösningen är installation på en stödstolpe, på framsidan av metallprofilen i staketdelen. Ibland görs ett speciellt fäste eller stöd för klockan. Det enklaste sättet är att använda samtal med dubbelsidig tejp som fästelement, här räcker det med att först avfetta den valda installationsplatsen och fixa kommunikationsmodulen genom att ta bort skyddsfilmen från den. Ibland finns det ytterligare hål för självgängande skruvar - i detta fall kommer den elektroniska enheten att skyddas från stöld.

Det är optimalt om fästet är avtagbart: detta är nödvändigt för att byta batterier, ladda batteriet eller säsongsförvaring. På portar av wellpapp används fixering med speciella självgängande skruvar med gummipackningar för att förhindra korrosion.

Modulen i huset är fäst på dubbelsidig tejp, en spik eller en självgängande skruv (om det finns en hängande ögla). Om mottagaren har en kabelanslutning till elnätet bör den placeras nära uttaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer ett trådlöst utomhussamtal för en sommarstuga eller hemma du måste följa enkla regler.

  1. Ta hänsyn till säsongens användning . Om klockan endast används under sommaren, ska den lätt kunna tas bort och skyddas mot fukt. För användning året runt behöver du en frostbeständig enhet som inte förlorar sina egenskaper under påverkan av låga temperaturer.
  2. Handlingsradie . Du måste välja det med viss marginal. Till exempel, om avståndet från porten till huset är 20 m, räcker det med ett samtal i intervallet 30-40 m. Det är ingen idé att köpa dyra och kraftfulla modeller med ett signalmottagningsområde på 100-150 m. Du kan inte heller välja en modell med ett avsiktligt mindre överföringsområde, det fungerar inte.
  3. Förekomsten av 2 högtalare . Detta är användbart om huset har flera våningar. Var och en av mottagarna kommer att få en signal och meddela värdarna om gästernas besök.
  4. Tyst läge funktion . Vanligtvis ger det att i stället för en ljudsignal sänds en ljussignal ut vid denna tidpunkt. Detta är praktiskt om det finns små barn i huset som följer ett strikt sömnschema.
  5. Förekomsten av funktionen att välja melodier . Samma ljud kan vara en källa till irritation. Det är bra om husets ägare kan välja mellan minst 3-4 melodier. De dyraste modellerna har ett minneskort och stöder nedladdning av musikfiler från det.
  6. Design . Moderna elektroniska enheter ser ganska futuristiska ut. Om du vill ha en harmonisk kombination av högteknologi och traditionella smidda eller andra designerstaket, kan du leta efter modeller i retrostil.
  7. Typ av strömförsörjning . Det är bättre att välja en hemmodul trådbunden eller med ett laddningsbart batteri. För en gatuknapp används vanligtvis ett "myntbatteri", vilket kan bibehålla sin effektivitet under lång tid, men det finns också alternativ utan batteri alls. De laddas vid mekanisk påverkan - från pressning.
  8. Säkerhetsnivån för strukturen . Gatuklockan behöver ett visir för att skydda den från fukt. I vissa fall är det bättre att omedelbart välja en vandalsäker knapp.

Med tanke på dessa punkter kan du ta reda på hur du väljer en trådlös dörrklocka och gör rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av den trådlösa dörrklockan utan batterier i videon.

Rekommenderad: