Hur Kan Du Måla Frigolit? Hur Man Målar För Att Inte Korrodera? Gouache -färg För Att Måla Skum Och Aerosol, Vattentät Och Akryl, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kan Du Måla Frigolit? Hur Man Målar För Att Inte Korrodera? Gouache -färg För Att Måla Skum Och Aerosol, Vattentät Och Akryl, Andra Alternativ

Video: Hur Kan Du Måla Frigolit? Hur Man Målar För Att Inte Korrodera? Gouache -färg För Att Måla Skum Och Aerosol, Vattentät Och Akryl, Andra Alternativ
Video: No Melt Foam Spray Paint & Primer Techniques! 2024, April
Hur Kan Du Måla Frigolit? Hur Man Målar För Att Inte Korrodera? Gouache -färg För Att Måla Skum Och Aerosol, Vattentät Och Akryl, Andra Alternativ
Hur Kan Du Måla Frigolit? Hur Man Målar För Att Inte Korrodera? Gouache -färg För Att Måla Skum Och Aerosol, Vattentät Och Akryl, Andra Alternativ
Anonim

Polyfoam är ett populärt material eftersom det används inom olika områden. Det används i konstruktion, och många intressanta hantverk är också gjorda av det. Eftersom det tillverkas i vitt målar konsumenterna ofta materialet i ljusa färger med sina egna händer.

För att inte förstöra skumprodukter är det nödvändigt att välja högkvalitativ och lämplig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behovet av målning

Polyfoam kan användas som efterbehandlingsmaterial för efterbehandling av fasad och rum inuti, samt som värmare och för värmeisolering av tak mellan rum. Det används också för tillverkning av olika dekorativa element som kompletterar lokalernas inre. Materialet är målat i följande fall.

  • Skapa en harmonisk inredning . Effekten av fullständighet är en viktig aspekt inom inredning. I ett korrekt utformat rum bör alla efterbehandlingselement vara i harmoni både med varandra och med stilen i rummet. Vitt skum passar kanske inte in i helhetsbilden och förstör därmed hela interiören. På grund av detta väljer många andra typer av efterbehandlingsmaterial som kan vara ett effektivt tillskott. Men vissa använder också polystyren och tror att det är mer rationellt att täcka det med ett färgämne än att leta efter en värdig ersättare.
  • Skydd . Aggressiv yttre miljö kan ha en destruktiv effekt på materialet. Färgen kan skydda skummet mot ultraviolett strålning, temperaturförändringar och nederbörd, samt stark vind och fysisk deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Målning är ett idealiskt alternativ för dem som vill förlänga materialets livslängd, eftersom oskyddat skum kan förlora sitt estetiska ursprungliga utseende ganska snabbt - på bara en säsong.

Val av färg

Det finns allmänna krav på färger och lacker som används för att måla skum:

  • de måste ha en lång livslängd;
  • det blir bättre om produkten torkar snabbt och är luktfri;
  • färgen måste vara säker för människors och djurs hälsa;
  • vid behov bör beläggningen vara lätt att tvätta;
  • materialet måste vara resistent mot olika typer av föroreningar;
  • materialet bör inte påverkas av både höga och låga temperaturer.

För att välja den perfekta färgen för ett material måste du överväga var det ska appliceras.

Bild
Bild

För fasaden

Så att skummet för utomhusarbete inte korroderar, och så att det inte smuler, rekommenderas att använda akrylföreningar. Om du behöver använda andra ämnen kan du försöka kringgå deras aggressiva egenskaper . Flytande glas eller silikatlösning ska appliceras på materialets yta. Du kan också kitta frigolit, vilket gör det starkare och tål effekterna av syror och alkalier.

Ganska ofta används gummifärger för att måla materialet utanför . De ser estetiskt tilltalande ut och skyddar effektivt skummet från effekterna av nederbörd samt låga och höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lokaler

Inuti huset används skonsamma beläggningar som inte innehåller kemiska komponenter. Oftast är polystyren i en lägenhet eller hus målad med vattenbaserad färg . Den är idealisk för att måla dekorativa föremål och dekoration hemma.

När du målar skumtakstrukturer i badrummet eller köket bör du välja mer resistenta färger och lacker . I dessa rum dyker ofta upp olika föroreningar (fett, mögel, svamp) på taket. Materialet blir gult eftersom smuts äter i det extremt snabbt och djupt.

Enkla formuleringar hjälper inte till att lösa detta problem, eftersom de inte alltid kan blockera kontaminering.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vattenmiljö

Olika dekorationer för akvarier är gjorda av polystyren, samt flottörer, cirklar för livräddare och andra produkter som används där det finns mycket vatten. De ska målas med föreningar som inte kommer att tvättas av med vatten och inte kommer att spricka.

Sådana modeller är målade med polymerfiltpennor eller vattentäta permanenta markörer . Färgen för dem ska vara luktfri, eftersom den annars förgiftar invånarna i dammar och sjöar där skumprodukter används.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hantverk

Det bästa alternativet för att måla hantverk av material med bubbelstruktur är akrylfärg, som kommer att fästa bra på materialet. Det är svårt att måla poröst material med detta medel på grund av den porösa strukturen, därför bör 2-3 lager appliceras . Ett ytterligare lager appliceras efter det föregående har torkat.

Använd inte aerosolfärger i burkar, eftersom de kan lösa upp skumprodukter. Latex- och emaljföreningar kommer också att "äta" upp materialet. Bättre att begränsa dig till klassiska färger:

  • olja;
  • akryl;
  • vattenfärg;
  • gouache.
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Det finns många företag som tillhandahåller olika typer av färgämnen för att måla polystyrenskum. Här är några kvalitetsformuleringar.

Tikkurila luja . Färger med olika egenskaper och egenskaper som kan dölja skummets ursprungliga färg, vilket är extremt bekvämt för dem som behöver måla gamla takkonstruktioner. Formuleringarna kan appliceras i ett minimalt lager. Ett stort urval av nyanser låter dig välja ett verktyg som hjälper skumelementet att komplettera en viss interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parade W4 . Långvarig färg som fäster bra på materialet. Oftast köps kompositionen för att måla baguetter, filéer och lister. Med det här verktyget kan du effektivt dekorera ett baguettmönster eller göra takmönstret på en kakel mer estetiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

TRIORA . Sådana färger är lämpliga för att måla fasaden på gatan. De skyddar effektivt skummet från fukt och andra faktorer; om de appliceras korrekt kan de glädja fasadens ägare i upp till 7-10 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caparol Unilatex . Latexbeständig färg för målning av material som används för inredningsarbeten. Har bra fuktbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar rätt?

Efter en noggrann undersökning av de olika formuleringarna kan du börja måla. Arbetet utförs i flera steg.

  1. Först måste du noggrant anpassa materialet . För att göra detta måste du bli av med sömmarna med ett kitt (du kan också använda ett lim). Det är nödvändigt att försiktigt släta ut platserna med utskjutande pluggar. Armeringsband kan användas istället för murbruk.
  2. Börja inte applicera färg medan spindelnät, damm, smuts och olika defekter finns kvar på skummet . Under arbetets gång rullar allt detta ner, varför utseendet på det målade materialet inte blir för estetiskt. Smutsiga fläckar och pellets kan ses på den.
  3. Det är viktigt att göra en frigolit primer . För att grunda ytan med egna händer måste du köpa en speciell komposition baserad på akryl. Under arbetets gång kan produkten rulla av, vilket kan orsaka fläckar. Men detta är inte ett problem, eftersom sådana element snabbt tas bort med en spatel efter torkning.
  4. Efter den skummade ytan är noggrant kitt . Detta gör att skummet blir mer hållbart, trots effekterna av färg och lackkomposition. En gummispatel används för att applicera kittet. Du kan inte lämna fördjupningar och repa materialet, men om detta händer kan du sedan bli av med defekter genom slipning. När man använder vattendispersionskompositioner är det möjligt att inte helt spackla området. Det räcker att göra det vid lederna.
  5. Du måste måla skummet med en rulle, så beläggningen blir snygg och jämn . Små penslar används också för att måla över svåråtkomliga områden, till exempel hörn. En liten mängd färg hälls i en speciell bricka. Rullen doppas i produkten, men så att färgen inte droppar. I färgningsprocessen måste du röra dig i en riktning, annars kan fula fläckar dyka upp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter målning ska skummet lämnas tills beläggningen är helt torr. Om färgen är matt eller någon del av produkten absorberas starkt i materialet, bör ytterligare ett lager appliceras. Men innan dess är det viktigt att vänta på att den första torkar.

Frigolit, som senare kommer att användas för tillverkning av barn- eller vuxenhantverk, målas oftast med aerosolfärger . För att de inte ska lösa upp materialet täcks arbetsstyckena initialt med vattenbaserade kompositioner. De är grunden för vilken du kan rita olika mönster med vilken färg som helst.

Ett skyddande lager appliceras på produkterna med vattenfärg och penslar på varje sida, varefter arbetsstycket lämnas ett tag, nödvändigt för fullständig torkning. Därefter appliceras en skiss av ritningen som målas med gouache.

När du gör en nyårsleksak kan du dessutom använda en aerosol som innehåller gnistrar. I det här fallet är det nödvändigt att välja syntetiska material som är luktfria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Färger och lacker ska ligga jämnt och snyggt så att skumprodukterna tilltalar bärarens öga. För att göra detta måste du följa några enkla tips.

  • Torka försiktigt av skumytan med en fuktig mikrofiberduk innan du applicerar färg.
  • Om det är nödvändigt att späda ut produkten är det bättre att bara använda rent vatten. Du bör noggrant studera instruktionerna på produktens förpackning och också observera de rekommenderade proportionerna.
  • För att förhindra att materialet smulas under målningsprocessen kan du behandla det med flytande plast och vänta tills det torkar helt.
  • Om frigolit har förhöjda drag eller mönster kan du måla det med en tunn trasa med akrylfärg.
  • När du målar är det nödvändigt att markera de präglade elementen. I det här fallet kommer inredningen att se mer imponerande ut.

Du behöver inte ha några speciella färdigheter för att måla frigolit. Beläggning av materialet är en enkel process, du behöver bara komma ihåg de grundläggande reglerna och utföra färgningen i etapper. Det är också värt att välja en icke-aggressiv komposition som skyddar materialet och inte förstör det.

Rekommenderad: