Microcement (33 Bilder): Mikrobetong För Golvet Och Dekorativt Gips För Väggar, Applicering Av Microcement Och Efterbehandling, Möbler Och Bänkskivor Av Material

Innehållsförteckning:

Video: Microcement (33 Bilder): Mikrobetong För Golvet Och Dekorativt Gips För Väggar, Applicering Av Microcement Och Efterbehandling, Möbler Och Bänkskivor Av Material

Video: Microcement (33 Bilder): Mikrobetong För Golvet Och Dekorativt Gips För Väggar, Applicering Av Microcement Och Efterbehandling, Möbler Och Bänkskivor Av Material
Video: Microcement - Läggningsguide av Vitruvius 2024, Mars
Microcement (33 Bilder): Mikrobetong För Golvet Och Dekorativt Gips För Väggar, Applicering Av Microcement Och Efterbehandling, Möbler Och Bänkskivor Av Material
Microcement (33 Bilder): Mikrobetong För Golvet Och Dekorativt Gips För Väggar, Applicering Av Microcement Och Efterbehandling, Möbler Och Bänkskivor Av Material
Anonim

Relativt nyligen har byggmarknaden fyllts på med ett material som kallas "microcement". Ordet "mikrobiton" är en synonym för termen. Och många har redan uppskattat materialets utmärkta egenskaper, bland vilka de viktigaste är enkel applicering och hög slitstyrka. Även en person utan erfarenhet av reparation kan arbeta med dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Microcement är en torr blandning baserad på cement och finmald kvartssand. Vätskan som omvandlar materialet är en polymerlösning . Det gör också gipset till ett material med hög vidhäftning, böjning och tryckhållfasthet. En obligatorisk komponent i mikrocement är en skyddande lack, eftersom den stänger kompositionens porer, skyddar den från vatten och tar på sig belastningarna.

Med andra ord är mikrocement en polymer-cementgips, som är täckt med flera hållbara lackskikt.

Om produkten är gjord på en vit bas kan den snabbt färgas med torra pigment . Det vill säga, det är inte nödvändigt att förvänta sig att sådant gips kommer att vara strängt grått - det finns alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med mikrocement

  • Materialet uppvisar utmärkt vidhäftning på de flesta ytor. Om han inte kommer att "få vänner" med glansiga plattor. Kaklet måste gnidas ordentligt tills det blir tråkigt.
  • Microcement är ett mycket tunt material, dess lager är högst 3 mm.
  • Gips a priori har styrkan av en sten, och ett skyddande lack förstärker det bara. Således är det möjligt att bilda strukturen på självutjämnande golv som inte kommer att vara rädd för nötning.
  • Snyggt material låter dig väcka designidéer till liv, särskilt när du vill göra något i loftestetik och relaterade stilar.
  • Materialet är helt brandsäkert och kännetecknas av dess motståndskraft mot uppvärmning.
  • Detta är en bra lösning för initialt svaga underlag - materialet stärker dem perfekt.
  • Vid beröring finns det ingen sådan "kall känsla", eftersom den inte är konkret. Kort sagt, vad som behövs för en heminredning när det gäller visuella och taktila förnimmelser.
  • Det är lätt att rengöra: vanligt vatten + milt tvättmedel. Här är bara slipande kompositioner måste överges.
  • Microcement är ett fuktbeständigt material, därför kan och bör det användas i badrum, toaletter, i köket. Sömlös mikrobetong används också på byggnadsfasader.
  • Det blir inte mycket byggavfall - om specialister arbetar blir allt renare än vad kunden brukar tro.
  • Eftersom mikrocement har superelasticitet är det inte rädd för vibrationer, och krympningen av byggnader (som boende i lägenheter i nya byggnader är rädda för) är inte heller rädd för det.
  • Ingen mögel, ingen svamp - allt detta slår helt enkelt inte rot på detta material. För rum med hög luftfuktighet är detta plus svårt att överskatta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med materialet

  • Det är inte så lätt att jobba med honom. Blandningen blandas i en polymerlösning, och de exakta proportionerna är extremt viktiga. Arbetstiden är också begränsad: om kompositionen innehåller epoxikomponenter kommer den inte att vara längre än 40 minuter. Dockning av vissa områden utförs enligt principen "vått på vått", det är nödvändigt att ha tid innan gipset har stelnat. Det vill säga att det är väldigt svårt att arbeta ensam, du behöver ett team på 2-3 arbetsledare.
  • Mikrobetong kommer helt enkelt att kollapsa utan lack. Polymererna i blandningen gör den stark och plast, men de ger ändå inte tillräckligt skydd mot vatteninträngning, samt nötningsbeständighet. Därför är flera lager lack ett obligatoriskt steg, om än delvis besvärligt. Men i själva verket kommer även lacket att avta med tiden. Restaurering kommer att behövas.

En av materialets främsta attraktiva egenskaper, som sätter stopp för valet, är den resulterande beläggningens sömlöshet.

Materialet är både industriellt och dekorativt. Konsistensen är mycket intressant, den är så nära betong som möjligt, men ändå mjukare. Det vill säga att det är visuellt mer attraktivt än betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Mikrobetong används som dekoration för exteriör och inredning. Detta är ett bra alternativ för väggar som är stressade . Men golvet, mot kolumner, dekorativa portaler i inredningen förtjänar lika en utilitaristisk inredning lika.

Uppmärksamhet! Slitmotståndet för mikrocement är överlägset för laminat, kakel, parkett och marmor. Som golvbeläggning är denna dekorativa gips den näst efter porslin stengods.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta kommer att vara en ny och okrossbar lösning för att uppdatera väggarna i badrummet, och om badrummet är stort, kan även bänkskivan och fönsterbrädan (fönstret kan vara i ett rymligt badrum) också dekoreras med mikrobetong. Använd material i duschen, för väggdekoration i korridoren. Färgen kan väljas så att det blir harmoni med möbler och dekorativa föremål.

Användningen av mikrobetong är inte bara för dekorativa behov (även om dessa naturligtvis råder) . Materialet används vid underjordisk konstruktion och brunnövergång. Den täcker nästan vilken solid bas som helst, den kan förstärkas och användas vid installation av ett "varmt golv" -system. Materialet appliceras uteslutande för hand. Detta är det enda sättet att skapa attraktiva vattenfläckar, som är det bästa verktyget för att simulera beläggningens naturliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Alla typer är indelade i en-komponent och två-komponent. I det första fallet krävs endast vatten för att blanda lösningen. Hartser (inklusive akryl) finns redan i cementens sammansättning. Och i tvåkomponentsformer måste användaren självständigt kombinera flytande harts och torrt pulver.

Bild
Bild
  • Aquacement . I produktens sammansättning måste det finnas speciella fuktresistenta komponenter som förbättrar ämnets sammansättning, skyddar dekorativt gips från klor och salter. Det är bekvämt att behandla väggarna i pooler, badrum och bastur med sådan mikrobetong. Kort sagt, alla rum där det är hög luftfuktighet.
  • Mikrodäck . Av alla typer av mikrocement är den här den mest hållbara. De hälls i golv i de områden som upplever störst stress. Strukturen av denna typ kommer att vara större än strukturen för standardmikrocentral.
  • Mikrobas . Om uppgiften är att dekorera golven i rustik stil, kan detta material inte hittas bättre. Det är medvetet grovt, grovt - vad du behöver för en rustik. Microbase är också lämplig som bas för valfri topplack.
  • Mikrosten . Denna dekorativa gips består av cement med en grov konsistens. När blandningen torkar liknar beläggningen mycket natursten. En bra budgetlösning för dem som inte har något emot högkvalitativa imitationer.
  • Microfino . Denna typ används främst för väggdekoration. Detta är ett dekorativt gips med en mycket fin konsistens, kan man säga, graciöst. Idag används detta alternativ ofta i studiolägenheter, i rymliga korridorer. Billigt, pålitligt, texturerat.
Bild
Bild

Toppmärken

Att navigera bland de bästa microcement -märkena i olika samlingar och recensioner kan ha betydande skillnader. Och det är okej. Men det finns tillverkare vars märke går från recension till recension.

" Reamix ". Det är trevligt att ta med produktion från Ryssland i listan. Men det visade sig vara sant här. Även om företaget själv kan positionera produkten som ett kitt. Detta ändrar inte essensen, eftersom ordet "kitt" åtföljs av kvalifikationerna "dekorativ" och "tvåkomponent". Produkten säljs i två olika förpackningar: i det första - en blandning för lösning, i det andra - ett pigment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Edfan . Tillverkaren från Latinamerika är också nöjd. Han är ett av flaggskeppen på mikrobetongmarknaden (möjligen den första tillverkaren). Därför kallas microcement ofta namnet på detta märke, utan att ens inse att detta är företagets namn, och inte själva materialet. Varumärkets rykte är oklanderligt.

Bild
Bild

Senideco Senibeton . Detta är en "öppen och använd" produkt. Företaget säljer blandningen i 25 kg hinkar. Materialet är vitt, men kan målas i valfri färg genom att tillsätta torrt eller flytande pigment. Varumärket syftar till att skapa en beläggning som helt imiterar betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stoopen & Meeus . Den belgiska tillverkaren säljer mikrocement i hinkar på 16 kg. För att erhålla önskad färg tillsätts ett pigment till lösningen.

Ytan behöver inte grundas innan denna produkt appliceras. Tid att arbeta med blandningen - från 3 timmar (högst 6 timmar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Decorazza . Märket säljer ett finkornigt material som bildar en sömlös och fuktbeständig beläggning som liknar betong. Du kan dekorera både väggar och golv och till och med möbler. Märkets katalog innehåller två dussin moderna nyanser.

Bild
Bild

Det är möjligt och nödvändigt att titta noga på lite kända tillverkare: de kanske inte har tillräckligt med pengar för reklamtäckning, men produkten är redan cool. Var noga med att kontrollera intyget om överensstämmelse.

Ansökningssteg

Arbetet börjar med att förbereda material och verktyg. Denna lista kommer att innehålla:

  • speciella primers - om det finns en önskan att spela det säkert, förhindra kapillarsugning eller blockera ångspärren;
  • tvåkomponent polyuretanbaserad lack;
  • impregnering för lager-för-lager-anslutning;
  • gummispackel - kompositionen appliceras och slätas ut med den;
  • spatel -svamp - oumbärlig för utjämning av lager;
  • en murslev av rostfritt stål, med en fasad kant och rundade kanter - den appliceras och jämnas med den;
  • en pensel med naturliga borstar - om du behöver applicera en primer på keramiken;
  • kort tuppvals för lackering;
  • mixer.
Bild
Bild

Microcement -applikationsteknik i etapper

  1. Träning . Om vi pratar om ett fält måste du stärka ytan på basen, förstärka kanterna på stegen. Det viktigaste är att ytan inte orsakar frågor om styrka, den är jämn, utan droppar och sprickor mer än 2 mm. Det ska inte heller finnas några fläckar på det, samt damm, spår av rost. Basen måste grundas och torkas två gånger. Sten, cement, betong samt tegel måste fuktas innan mikrocement appliceras. Kakel, porslinsgods och lamineringsytor avfettas och rengörs. Spånskiva och gipsskivor är grundade med kompositioner med sand.
  2. Ansökan . Om detta är ett golv måste du göra detta: det kommer att bli 3 lager totalt. Den första är ett sprickresistent armeringsnät, basmikrobetong och polymer. Det andra och tredje skiktet är dekorativt mikrocement, färgschema och polymer. Väggar och tak är inte alltid förstärkta. Grundskiktet för dem är en kontinuerlig kittning (som de säger "på plats"). Och ytskiktet slätas ut med ett metallverktyg. Du kan släta ut det både vått och torrt. Du kan slipa och polera med slipmedel.
  3. Avslutande finish . Detta är applicering av lack. Istället kan speciella funktionella impregneringar och vaxer användas.

Detta är en allmän disposition. Och nu om hur man ska agera tekniskt, om du aldrig har gjort något liknande tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg för steg plan

  • Ytan bereds, grundas om det behövs, kompositionen blandas.
  • Ett tunt basskikt appliceras på ytan med en sparkel, högst 2 mm.
  • En torr spatelsvamp slätar ut ytan. De korsas igen över lagret med en metallspackel - så att ett litet mönster börjar dyka upp.
  • Efter en timme slätas ytan med en våt svamp. Och igen utjämning med en murslev, men utan polering (fylld med mörka fläckar).
  • Efter en dag kan du gå på ytan med en kvarn.
  • Ytan sköljs noggrant med vatten och torkas bort. För en dag måste hon lämnas ensam.
  • Dags att applicera ett skyddande tätningsmedel på ytan - gör det med en rulle.
  • Efter ytterligare 12 timmar kan lacken appliceras. Detta görs vanligtvis med kaotiska handledsrörelser.

Denna instruktion är universell, men varje specifikt fall kan kräva justering. Du bör alltid läsa instruktionerna som tillverkaren föreskriver på förpackningen.

Om efterbehandlingen utförs i rum med hög luftfuktighet kommer det att finnas ytterligare en artikel i instruktionerna: efter att ha lagt det andra dekorativa skiktet, slipat det och dammat det efter torkning, behandlas ytan med ett tätskikt.

Rekommenderad: