Klinkersten För Inredning: Dekorativ Tegel För Väggar I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Klinkersten För Inredning: Dekorativ Tegel För Väggar I Inredningen

Video: Klinkersten För Inredning: Dekorativ Tegel För Väggar I Inredningen
Video: Klimex att sätta dekorativ sten 2024, Maj
Klinkersten För Inredning: Dekorativ Tegel För Väggar I Inredningen
Klinkersten För Inredning: Dekorativ Tegel För Väggar I Inredningen
Anonim

Uttrycket "klinkersten" uppträdde relativt nyligen, även om det har använts i konstruktion i mer än två århundraden. Vad är detta material och var används det? Vi kommer att prata om detta i artikeln.

Egenskaper och egenskaper

Det historiska hemlandet för detta material anses vara Nederländerna. För tillverkning av klinkersten väljs en speciell lera. Efter bearbetning blir det hårdare än natursten. Detta material började sin rörelse runt om i världen från Europas territorium i slutet av förra seklet och nådde vårt land. Användningsområdet för klinker är brett. Trädgårdsvägar läggs ut för dem på personliga tomter, invändig väggdekoration och mer utförs med det.

För tillverkning av produkter med olika färger används naturliga färgämnen .som inte utgör något hot mot människors hälsa.

Tillverkarna av dessa produkter garanterar att en sådan tegelsten kommer att hålla i mer än ett dussin år utan att förlora dess driftsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera versioner av klinkerstenar på byggmarknaden, de skiljer sig från varandra beroende på typ av yta. Det kan vara slätt eller grovt.

Eldningen, genom vilken klinkerstenen passerar, säkerställer dess hållbarhet och kvalitet.

Detta byggmaterial har följande egenskaper:

  • lång livslängd;
  • hög motståndskraft mot verkan av svamp och mögel;
  • förmågan att motstå extrema temperaturer och effekterna av ultraviolett strålning;
  • är lätt att ta hand om och rengöra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att påskynda arbetet och minska deras arbetskraftsintensitet har byggindustrins företag behärskat produktionen av klinkerpaneler. Detta gör att arbete kan utföras i hög hastighet. Panelerna kännetecknas av sin relativt låga kostnad och höga hållbarhet. Det bör noteras att förutom uppenbara fördelar har klinkerstenar också vissa nackdelar, särskilt komplexiteten i produktionen.

Förresten, installationen kräver ett professionellt förhållningssätt och speciella färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och hur klinkerstenar används

Användningen av tegel för beklädnad gör att du kan skapa optimala mikroklimatiska förhållanden i rummet.

Klinkerstenar används ofta av designers för att dekorera utformningen av lokaler. Med dess hjälp utförs imitation av murverk av vanligt tegel. I synnerhet används det ofta för att dekorera hörn, eldstäder, valv.

Åldrad tegel gör det möjligt för designers att förverkliga de mest fantastiska idéerna . Det används ofta för att avgränsa utrymme i specifika zoner. Vita klinkerstenar läggs för att visuellt utöka utrymmet. Det ser väldigt bra ut i kombination med en beläggning av trä eller metall.

Förresten, experter på inredning rekommenderar att du använder ljusfärgade material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av murverk för inredning

Innan du lägger tegelstenar av denna klass på väggen är det nödvändigt att göra och fixa en låda av trästänger eller en speciell metallprofil på den, lägga teknisk kommunikation och först efter det kan du starta själva arbetet.

För att fixera det på basen används cementraster eller ett speciellt lim.

Naturligtvis, innan du installerar svarven, måste du se till att väggen är jämn, om det behövs, måste du göra förberedande reparationsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleksintervall av klinkerstenar

Produkter av denna typ produceras av ett stort antal företag både i vårt land och utomlands. På ett eller annat sätt följer alla tillverkare vissa standardstorlekar. Teglens dimensioner kan hittas från dess namn.

  • NF är en enda sten med måtten 250 * 120 * 65 mm.
  • Det finns 1,4 NF-detta är en en och en halv sten, med parametrar 250 * 120 * 88 mm.
  • Förutom dessa prover finns det en dubbelsten 250 * 120 * 140 mm (2,1 NF).

Förutom de angivna storlekarna tillverkar tillverkarna den så kallade europeiska tegelstenen, den är märkt med NF 0,7 och NF 1, 3. Den har motsvarande dimensioner 250 * 85 * 65 och 288 * 138 * 65 mm.

I enlighet med kraven i regleringsdokument måste klinkerstenen ha formen av en parallellpiped, den maximala avvikelsen för längdstorleken får inte överstiga 4 mm.

Bild
Bild

Designa lösningar med klinkerstenar

Klinkerens utseende gör det möjligt att producera originaldesignlösningar i lokalernas inredning. Fyra stilar är extremt populära bland konsumenter.

Loft

Denna stil har sitt ursprung i första halvan av förra seklet, det var då som Böhmen började använda studior, övergivna byggnader, vindar och andra lokaler för bostäder. Som regel var väggarna i sådana bostäder klädda med tegel och bearbetades inte. Klinkersten låter dig imitera gammalt murverk. Denna stil kännetecknas av det faktum att tegelstenen liksom är åldrad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Denna riktning innebär att rummet kommer att inredas i stil med ett lanthus. Under vårt århundrade har en stil som heter "Etnoland" dykt upp. Rummen är inredda i traditioner från olika nationer. Denna version av väggdesignen innebär användning av en brun ton.

Bild
Bild

Högteknologisk

Detta ord kallas en avantgarde-stil som kan kombinera inkongruösa saker. Detta alternativ kännetecknas av raka linjer, enkelhet och förekomst av metall. När lokalerna avslutas i denna riktning används betong, glas, metall. Huvudfärgen för sådana rum är vit. Följaktligen är klinkern också belagd med en vit nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk stil

Denna design återskapar atmosfären i det gamla gamla England i slutet av 1800 -talet. Vid inredning av ett rum i denna stil används träpaneler, keramiska plattor, tapeter och naturligtvis klinker.

Om vi pratar om specifika projekt, används detta dekorativa material:

  • för dekoration av eldstäder som är installerade i hus på landet;
  • utformningen av köksförklädet eller layouten på kolonnen på vilken bänkskivan kommer att installeras;
  • dekoration av väggarna i sovrummet eller vardagsrummet, så plattorna kan vara i harmoni med taket av moderna material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om klinkersten i följande video.

Rekommenderad: