Konstnärligt Gips (24 Foton): Typer Och Funktioner För Användning Av Dekorativt Gips För Väggar

Innehållsförteckning:

Konstnärligt Gips (24 Foton): Typer Och Funktioner För Användning Av Dekorativt Gips För Väggar
Konstnärligt Gips (24 Foton): Typer Och Funktioner För Användning Av Dekorativt Gips För Väggar
Anonim

Det finns flera alternativ till traditionella väggdesigner. En av dem är konstgips. Tack vare henne kan du skapa en unik beläggning.

Bild
Bild

Särdrag

För första gången gjordes en speciell komposition för att täcka väggar med konstnärligt gips i det forntida Egypten och användes för att dekorera faraos gravar. Sammansättningen av det konstnärliga gipset bestod av krita och lim.

Denna typ av beläggning bar inte bara en dekorativ funktion, utan dolde också grova sömmar och ojämna väggar.

Användningen av konstnärlig gips som en separat konstform består i att förverkliga volymetriska former på väggarna. Materialets struktur är en tät flexibel struktur som skapar en illusion av flera effekter. Tack vare gips skapas geometriska mönster, historiska motiv och abstrakta bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En riktig konstnär kommer att kunna skapa ett vackert och originalt verk med dekorativt gips . Ritningen kan ersättas med en fresko, nämligen applicera vått material. Detta i sig är ett färdigt verk, som täcker en speciellt förberedd bas.

Målning av venetiansk stil presenteras i ett gynnsamt ljus. Visuellt är det jämförbart med en marmorvägg och ser ut som en snygg bild av den djupa antikens tider. Dekorativt konstgips har en originalstil och kommer perfekt att dekorera alla rum.

Bild
Bild

Egenskaper

Egenskaperna hos detta dekorativa material är fantastiska. Det är denna typ av materia som lockar både ur estetisk synvinkel och från bekvämlighetssidan när det gäller tillämpning:

  • Under rengöringen behöver du inte oroa dig för kvaliteten på gipset. På grund av den fuktavvisande strukturen är det tillåtet att använda rengöringsmedel.
  • En annan fördel är UV -beständighet. Materialets färgutseende förlorar inte sin mättnad.
  • Möjligheten att drömma sig upp, nämligen skapa fantastisk texturerad väggkonst.
  • Hög frostbeständighet förhindrar problem under den kalla årstiden.
  • Flexibilitet, styrka och elasticitet hjälper det konstnärliga gipset att stanna kvar på ytor under lång tid.
  • Materialets miljövänlighet gör det helt ofarligt för omvärlden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Venetiansk gips skapar en imitation av marmor. Det blanka utseendet fungerar bra med material som pärlemor, guld och silver. Applikationstekniken inkluderar installation av 3-12 lager, som alla bör torkas innan nästa appliceras.

Texturerat gips . Relief skiljer det över hela ytan eller i någon del. När ett lager torkar appliceras andra. Relieffritningen måste utformas av en specialist. Mängden alternativ är dessutom obegränsad och beror på specialisten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturellt dekorativt gips gjord med liknande stora skär. Barkbaggen är en av de vanligaste typerna av sådant gips. Det används ofta vid utformning av fasader och lagerrum. Konstnärligt gips appliceras med en speciellt förberedd murslev. Befälhavaren måste jämna ut ytan enligt tjockleken på inneslutningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av konstnärlig gips är flockar . Blandningen innehåller olika off-sfäriska färgade partiklar som färgas på tillverkningsnivå. Flockar måste appliceras på ett ganska originellt sätt. Inledningsvis appliceras ett lim på väggen, och sedan "kastas" flockar. Ovanpå detta appliceras ett skyddande material på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunderna för att använda dekorativt gips

Du kan applicera konstnärligt gips själv. Det viktigaste är att se till att sekvensen i alla steg i efterbehandlingen följs.

För att uppnå dina mål måste du fylla på med följande verktyg:

  • lod och nivå;
  • rivjärn;
  • spatlar;
  • regel och murslev;
  • specialiserat verktyg för att applicera lättnad.
Bild
Bild

Arbetet omfattar flera steg

  • Du måste bestämma ritningen och förbereda alla verktyg som du behöver använda. Under arbetet bör alltid ett lättnadsprov finnas till hands för att exakt kunna upprepa alla konturer.
  • Vi börjar förbereda ytan. Det är absolut nödvändigt att rengöra väggarna från gammalt material, jämna dem på ett grovt drag och grunda dem.
  • Det första lagret av gips kommer att ligga plant på den torkade väggen. Detta kommer att ligga till grund för applicering av ytbeläggningen. Det är nödvändigt att torka det ursprungligen applicerade materialet noggrant och grunda ytan igen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När jorden är helt torr appliceras det sista lagret. Med dess hjälp kommer lättnaden att bildas. I många applikationer hälls en gipsdel i en homogen massa och texturerade urtag lämnas inifrån. Denna teknik gör det möjligt för en enkel lättnad att se original och mer intressant ut.
  • Färgmedel. Den önskade färgningsmetoden väljs i enlighet med materialet. Färgen ska framhäva lyxen i den dekorativa finishen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera väggarna med konstnärligt gips kräver strikt efterlevnad av installationsreglerna . Att göra oberoende innovationer inom tekniken för präglad tillverkning kommer att ha en dålig effekt på resultatet. Det kommer inte att ta en enda dag att skapa ett dekorativt konsthölje av hög kvalitet. Det här är inte en tid att rusa. Det viktigaste är att torka varje lager noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För information om hur du dekorerar väggen själv med dekorativt gips, se videon nedan.

Rekommenderad: