DIY Dekorativt Gips (78 Foton): Rullar För Applicering Av Texturerat Gips Och "Barkbagge", Arbetsteknik

Innehållsförteckning:

Video: DIY Dekorativt Gips (78 Foton): Rullar För Applicering Av Texturerat Gips Och "Barkbagge", Arbetsteknik

Video: DIY Dekorativt Gips (78 Foton): Rullar För Applicering Av Texturerat Gips Och
Video: Шпаклевка стен под покраску. Все этапы. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я #20 2024, April
DIY Dekorativt Gips (78 Foton): Rullar För Applicering Av Texturerat Gips Och "Barkbagge", Arbetsteknik
DIY Dekorativt Gips (78 Foton): Rullar För Applicering Av Texturerat Gips Och "Barkbagge", Arbetsteknik
Anonim

För närvarande brukar dekorativt gips förstås som flera olika typer av detta efterbehandlingsmaterial. Experter försäkrar att detta är en marknadsföring av tillverkare. Sammansättningen av ett sådant gips är nästan detsamma. Du bör studera denna aspekt mer noggrant för att förstå typerna och metoderna för att använda detta verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dekorativt gips är den främsta konkurrenten till tapeter när det gäller väggbeklädnad. Det är värt att veta att detta inte är det material som används för att jämna ut väggarna. Denna typ av byggmaterial har sina egna egenskaper. Det är redan i sig både en kvittering och en slutlig täckning.

Det dekorativa gipset innehåller ytterligare ämnen som skiljer det från det vanliga.

Det kan vara krossad stenflis eller träfibrer. Ofta började tillverkarna lägga till den färgade basen, så beläggningen behöver inte ytterligare målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av efterbehandlingsmaterial har ett antal obestridliga fördelar. Till exempel kan ett sådant gips vara basen och samtidigt finishen. Det döljer perfekt väggens ojämnheter och kan på grund av den höga andelen plasticitet fylla alla sprickor och sprickor.

Dekorativ gips har inga särskilda tillämpningsrestriktioner . Det passar bra med sten, tegel, betong och gipsskivor. Den enda egenskapen är att den måste fästas ordentligt på väggen. Men detta krav gäller alla typer av efterbehandlingsmaterial.

Dekorativ gips absorberar inte alls lukt och är perfekt för att dekorera ett köksutrymme. Detta är en av dess funktioner och en obestridlig fördel jämfört med andra efterbehandlingsmaterial. Den har utmärkta ljudisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos dekorativ gips är dess unika utseende. Den slutliga versionen kommer att se unik ut beroende på applikationsteknik och de verktyg som används. Om det finns små defekter på väggen kan preliminär förberedelse utelämnas. Experter rekommenderar att du endast använder en liten primer på ytan.

Den vanligaste användningen av dekorativt gips är inomhus . Det låter luft passera igenom och förhindrar bildandet av svampar och andra skadliga mikroorganismer. På grund av denna specifikation av efterbehandlingsmaterialet kommer reparationen att tjäna sina ägare mycket längre.

På grund av materialets egenskaper i processen för väggdekoration kan du skapa ovanliga mönster och mönster. Vissa experter rekommenderar att göra mångfärgade ritningar av dekorativt gips. Detta kommer att få väggarna att se original och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grunden innehåller gipset naturliga ingredienser. De är miljövänliga och säkra för människor, barn och husdjur. För vissa är detta huvudkriteriet när man väljer ett efterbehandlingsmaterial. En sådan beläggning kan tjäna i många år. Det tål mindre mekaniska skador, vilket ofta kan hända i köket och i barnkammaren.

När proffs arbetar verkar allt enkelt och enkelt . När du applicerar dekorativt gips finns det ett antal saker att tänka på.

Detta hjälper till att undvika misstag i arbetet och få önskat resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer dekorativt gips måste du studera hela sortimentet av denna produkt som presenteras i järnaffären. Konsultation med säljaren är inte överflödig. Det är bäst att hitta ett stort prov med gips på. Det är absolut nödvändigt att köpa material med marginal. Detta sparar dig från extra kostnader och besvär. Det är inte särskilt trevligt om gipset tar slut mitt i renoveringsarbetet.

Det är viktigt att välja rätt verktyg för en specifik typ av gips . och uppnå önskad effekt. Minsta antal är två spatlar. Det är nödvändigt att en av dem är bred och den andra smal. För att göra mer strukturerade mönster måste du köpa en speciell rulle och en utjämningspackel med runda ändar. Om ägarna vill måla väggarna måste du köpa ytterligare penslar eller rullar för att applicera den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I avsaknad av allvarliga defekter kan du glömma att planera väggarna. Dekorativt gips har en fantastisk egenskap - det kommer själv att dölja alla brister. Men om bristerna på väggarna är uppenbara, bör du först gå över hela ytan med kitt. Detta kommer att betydligt spara familjens budget. Experter tror att ju finare det präglade mönstret desto bättre bör väggarnas inriktning vara.

Innan du använder dekorativt gips grundas hela ytan på väggarna noggrant . För en nybörjare är det bättre att börja arbeta från subtila områden. Detta kommer att bidra till att få lite erfarenhet, och de resulterande defekterna kommer att döljas för synen. Många byggare rekommenderar att man först övar på en gipsplåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter applicering av gipset kan du göra en viss relief eller mönster på den. Ett väl applicerat material är fuktbeständigt. Dessa väggar kan tvättas. Det är viktigt att inte använda aggressiva kemikalier. Det är bättre att använda mjuka svampar och trasor. Metallborstar och skrapor är inte tillåtna vid rengöring av dekorativt gips.

Vissa byggare täcker dessutom detta gips med ett lager vax . Men den här metoden skyddar mer från fukt än från olika skador. Om det är nödvändigt att byta interiör kan gipset helt enkelt målas över med en annan färg.

Vid ytterligare tapetsering är det tillåtet att spackla väggarna ovanpå det gamla lagret.

Bild
Bild

Typer och effekter

Det finns flera typer av dekorativt gips i byggbranschen. Mycket ofta är det uppdelat efter typen av fyllmedel eller bindemedel. Det är bättre att kolla med byggare eller konsulter i specialaffärer om dess kvalitet och funktioner.

Om vi betraktar detta material efter typen av fyllmedel, kommer det att skilja sig åt i utseende, och inte i sammansättning.

Låt oss överväga några typer och effekter av dekorativt gips:

Texturerat eller präglat gips skapar ett ganska märkbart mönster på väggen. Det hjälper till att göra eventuella brister på väggen osynliga. Sådan gips är mycket billig och är mycket populär i vårt land. Det är ganska enkelt att applicera, vilket är en obestridlig fördel för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan delas in i flera texturer som har intressanta namn. "Barkbagge" liknar fåror i ett gammalt träd. Och när du använder färgad färg förstärks denna effekt bara. Lamm skapar en kornig yta som ser väldigt mjuk och lockig ut på avstånd. "Päls" liknar lite det andra alternativet, men visuellt mer fleecy.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell syn är det mest oförutsägbara i slutmålet. Inte ens en erfaren hantverkare kan förutsäga det dekorativa gipsets slutliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Venetiansk gips har en plan yta. För att applicera den på väggen måste befälhavaren ha tillräcklig erfarenhet. Ganska mycket tid läggs på dess tillämpning. Men i slutändan får ägarna den perfekta väggen, lite som en sten. I starkt ljus skapas effekten av en marmoryta och inre belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativ dekorativa plåster har olika egenskaper. På en järnaffär kan du köpa dekorativt gips med träeffekt. Materialet som imiterar siden blir populärt. Det är mycket populärt att dekorera bruksförråd och lager med gips. Färgad gips kan också tillhöra denna grupp av material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Detta verktyg anses av många experter vara en av de mest mångsidiga typerna av efterbehandlingsmaterial. Den kan användas på vilken yta som helst. Resultatet är en mycket intressant och invecklad lättnad av väggar och tak.

Den utbredda användningen av gips beror på dess goda ångpermeabilitet, hållbarhet och motståndskraft mot olika naturliga påverkan.

Dessutom innebär denna typ av material inte alltid ytterligare väggspackel.

När du använder detta material i ett barnrum är det värt att välja kompositionen noggrant . Dekorativ gips bör inte innehålla syntetiskt harts. Gör inte vassa hörn när du applicerar material på väggar. Det är viktigt att tänka på ditt barns säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet och toaletten är det värt att använda ett cementbaserat material.

För köket är det värt att använda glas- och plastförkläden . Detta gäller särskilt för matlagning och diskmedel. För dem som vill använda dekorativt gips i köket rekommenderar experter att täcka väggarna med ytterligare ett lager färg eller klart lack. Sådan ytterligare skyddsutrustning hjälper till att skydda väggar mot fett och sot, som helt enkelt är oundvikliga i köket.

Det finns en speciell typ av material till försäljning som är avsett för utomhusbruk. Denna typ av gips är absolut inte lämplig för användning hemma. Detta beror på de ingående ämnena. De ger gipset ytterligare motstånd och styrka mot effekterna av snö, regn och sol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra blandningar är endast lämpliga för inomhusbruk. Sådan dekorativ gips är miljövänlig och innehåller naturliga ingredienser. Detta material kan inte användas för att avsluta fasader på byggnader. På grund av den naturliga sammansättningen och frånvaron av aggressiva komponenter tål materialet inte effekterna av naturkatastrofer.

I specialaffärer kan du också hitta universalgips . Det är tillåtet att använda det i bostadslägenheter. Det har också visat sig bra när det används på fasader. I sammansättningen av sådant dekorativt gips finns det säkra ämnen för människor. Kompositionen innehåller också speciella komponenter som förlänger materialets livslängd på fasaderna. Denna typ av dekorativ gips är den dyraste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många byggare är säkra på att sådant gips ser bra ut i rum med ett stort område. Med hjälp av dekorativt gips är alla väggar eller små fragment av det färdiga. Designers är säkra på att vissa typer av material visuellt kan öka rummets yta.

Detta uppnås genom en speciell applikationsstil och användning av lätt färg.

För närvarande kan materialet appliceras på trä, gips eller tegel . Som bas kan du använda en betong eller redan putsad vägg. En plastyta är inte det bästa alternativet för applicering av dekorativt gips. Det är ett ganska tufft material, så det är viktigt att det appliceras korrekt.

Det kan också användas i korridoren. Hon kommer att klara mindre mekaniska skador som kan hända i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur lagar man det själv?

För närvarande förlorar inte denna typ av efterbehandlingsmaterial sin popularitet. Järnaffärer presenterar ett stort sortiment av detta material. Den har en annan sammansättning, livslängd och ytyta. Alla typer av dekorativt gips förenas endast med en ganska hög kostnad.

Om du vill ha en originalinredning, men med begränsade ekonomiska resurser eller en väldefinierad uppskattning för reparationsarbete, kan du försöka göra dekorativt gips själv.

Det kan innehålla sand, gips eller cement . Fyllmedlen kan vara smulor av natursten. Det är önskvärt att tillsätta komponenter till den resulterande kompositionen för att öka materialets viskositet, liksom antiseptiska och fuktresistenta tillsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet för efterbehandling beror på typ, kvalitet och mängd fyllmedel. Den mest använda versionen av dekorativ gips innehåller korn upp till fem millimeter stora. Det är viktigt att veta att i dekorativt gips bör fyllmedlet inte överstiga 70% av lösningens totala mängd.

Det finns olika sätt att förbereda dekorativt gips . Låt oss överväga de mest enkla och populära av dem.

Mycket ofta används gips för reparationer. Denna typ av dekorativt gips torkar direkt, är lätt att applicera och slätar ut bra. Det är väldigt enkelt att göra det. Du måste köpa gipsmjöl och göra kalksten. Dessa komponenter måste blandas i ett förhållande av en till tre. Sedan tillsätts en liten mängd vatten. Häll i vatten gradvis, rör om lösningen jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat bör det likna tjock gräddfil i sin konsistens. I slutet, om så önskas, läggs färg till. För att lösningen ska vara plast måste alla proportioner följas strikt.

För att göra din egen limdeg behöver du slakad lime och vatten.

Förhållandet mellan komponenterna bör vara en till tre . Efter knådning täcks den resulterande konsistensen med ett lock och avlägsnas till en mörk plats i ungefär en dag.

Populära metoder för att göra gips hemma och med tillsats av silikatbaserade komponenter. Beredningen av massan utförs på samma sätt som i det första fallet. Ett annat element är flytande glas. Det hälls i den redan erhållna lösningen, och sedan tillsätts lite vatten. Mängden silikat i en sådan blandning bör inte överstiga 5%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mer budgetalternativ för dekorativt gips kommer att vara en blandning av sand och cement. För att förbereda en sådan komposition behöver du cement, sand och släckt kalk. Proportionerna av denna komposition är ungefär en till två. Efter blandning av huvudkomponenterna tillsätts silikat till massan. Dess andel bör inte överstiga 5% av den totala massan. I slutet läggs vatten till blandningen. Stenbröd bör inte överstiga 70%.

Det här är ganska enkla metoder för att tillverka materialet . Det är viktigt att behålla rätt proportioner och konsistens. Innan du börjar arbeta kan du titta på en mästarklass av en erfaren byggare.

För att köpa dekorativt gips som inte kräver förberedelse bör du vända dig till färdiga blandningar. I det här fallet bör du vara uppmärksam på texturerat gips. Dess yta är nästan plan. Det önskade mönstret erhålls med spatlar, penslar och rullar. Dessutom har en erfaren hantverkare fler möjligheter när man arbetar med sådant material. Strukturell gips är mycket lättare och snabbare att applicera. Den är idealisk för den oerfarna hantverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rum med hög luftfuktighet bör du vara uppmärksam på cementgips. Byggarna lägger till cirka tio kilogram kakellim i påsen med cement. 500 gram mjukningsmedel tillsätts till den resulterande blandningen. Sedan hälls vatten jämnt och allt blandas noggrant.

Det mest utsökta och fantastiska är det venetianska gipset . Den tillhör de strukturerade sorterna. På grund av sin popularitet och mångfald av effekter, skiljer den sig till en speciell grupp.

Damm från marmor är ganska dyrt. För att minska kostnaden för tillverkning av en sådan beläggning läggs vanligtvis granit- och malakitflis till den. Efter att materialet har applicerats på väggen måste det spacklas. Detta innebär att gipset måste ha en mycket fin stenslipning i sin sammansättning.

För detta är det bättre att använda naturliga och fina fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa komponent är släckt kalk. Hon fungerar som en komponent för bunten av alla medel. Vanligtvis finns akrylhartser i kompositionen i färdiga byggblandningar istället för släckt kalk. Du behöver också speciella färgämnen. Tidigare användes naturlig växtsaft. För närvarande har de ersatts av syntetiska komponenter.

Det är möjligt att använda rinnande vatten i arbetet . Det är viktigt att övervaka hennes temperatur. Det ska inte vara lägre än tio grader. I standardreceptet för beredning av venetiansk gips finns alla ovanstående komponenter. Stenstoft och slakad kalk blandas noggrant tills de bildar en homogen massa med ganska tjock konsistens.

Därefter tillsätts rinnande vatten till den resulterande kompositionen och allt blandas igen. Färgämnen, antiseptiska och metalliserande partiklar tillsätts samtidigt. På grund av särdragen i att applicera denna typ av dekorativt gips behövs de finaste fyllmedlen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna byggare föreslår att man överväger ytterligare två alternativ för att förbereda denna typ av material. Det första är ganska enkelt - materialet blandas med vitt marmormjöl. Proportionerna är en till tio. Därefter tillsätts vatten och färgad färg till den resulterande kompositionen.

Det andra alternativet är lite svårare att förbereda . För 7 kilo marmorsand tillsätts cirka 1,5 kilo mjöl med liknande sammansättning. Därefter tillsätts vit Portlandcement till kompositionen i mängden 700 gram, sedan cirka ett kilo lime deg.

En nybörjare behöver strikt följa alla proportioner. Det är bättre att använda papper för att spela in alla komponenter.

Bild
Bild

Förbrukning för 1 m2

Innan du börjar arbeta med dekorativt gips är det viktigt att göra en kompetent beräkning av materialet. Som regel är det vanligt att överväga förbrukningen av blandningen per kvadratmeter.

Dekorativt gips imiterar perfekt stenar, trä eller läder . Trots kostnaden är det ganska budgetmässigt när det gäller konsumtion. Oftast är förbrukningen per kvadratmeter av en vägg eller ett tak från ett kilo till ett och ett halvt.

Gips, som påminner om trä i konsistensen, har den lägsta förbrukningen. Den totala skikttjockleken bör inte överstiga en centimeter.

Om gipset innehåller grova korn, måste du applicera två lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell gips är gjord av en blandning av akryl, cement eller gips. Denna blandning säljs i förpackningar om 25 kilo. För att dekorera en vägg med en yta på tio kvadratmeter behövs en eller två påsar.

En blandning baserad på akryldispersioner är homogen i konsistens med närvaron av fina korn i den. Storleken på dessa korn överstiger inte två millimeter. Färdigt gips har en ganska påtaglig förbrukning. I närvaro av en bråkdel av en millimeter är förbrukningen två och ett halvt kilogram per kvadratmeter vägg eller tak.

Denna gips säljs vanligtvis i plastförpackningar på 15 kilo. För en vägg på 10 meter behöver du ungefär två plastpåsar. Denna mängd material kommer att behövas för att applicera ett lager dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturmaterial, som inkluderar marmorflis eller en blandning av marmor och granitflis, är mycket efterfrågad. Materialskiktet kan vara från en till tre millimeter. Det beror på önskat texturdjup. För att applicera material på en vägg på 10 kvadratmeter behöver du ett förpackning material med en volym på 25 kilo.

Om vi överväger ett konstruktionsmaterial, används det oftast vid inredning av en öppen spis . En lösning av ett sådant gips säljs i ett plastpaket på 15 kilo. För att applicera gips på en vägg på tio kvadratmeter måste du köpa två förpackningar med material.

Vi bör också nämna det dekorativa gipset "Barkbagge". Förbrukningen av detta verktyg är från 2,5 till 4 kg per kvadratmeter. Denna variation beror på de olika kornstorlekarna i medelets struktur och skiktets tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå, innan du köper, bör du rådgöra med säljaren i järnaffären. Specialisten kommer exakt att bestämma den möjliga förbrukningen av denna typ av dekorativt gips. Det kommer inte vara överflödigt att bekanta sig med informationen om materialet på förpackningen.

Venetiansk gips låter dig skapa en imitation av marmor i all sin prakt på väggen. När det gäller konsumtion är det det mest budgetmässiga. Besparingarna beror på den perfekt jämna ytan. Med tanke på kostnaden för arbetet och priset på själva materialet är venetiansk gips den dyraste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsprocess

För putsarbete behöver du en uppsättning verktyg. Det ska vara sandpapper eller en speciell maskin, två typer av spatlar, borstar, polyetenfilm, kitt och primers.

Tekniken för applicering av dekorativ gips är inte särskilt komplicerad.

I början av arbetet rengörs ytan och spår av korrosion, gammal färg eller tapeter tas bort. Hela ytan slipas med sandpapper. Kvarvarande damm kan avlägsnas med en dammsugare eller borste. Sprickor eller gropar kan förekomma på väggen. De ska förseglas med kitt och vänta tills det torkar helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det är det värt att behandla ytan med en primer. Det måste appliceras två gånger med 3-4 timmars mellanrum. Detta arbetsskede är obligatoriskt. Primern förbättrar gipsets vidhäftning till väggen.

Vid torkning av grundmaterialet bör hela arbetsområdet täckas med en polyetenfilm . Det är lämpligt att täcka möbler och alla speglade ytor. För tillförlitlighet är filmen fixerad med konstruktionstejp. Då bör du börja förbereda dekorativt gips.

En bredspatel används för att applicera konstruktionsmaterialet. Gipset appliceras på väggen och sträcks sedan med en bred murslev. Det första lagret kan ha olika tjocklekar, så länge det är jämnt. Du kan fortsätta arbeta först efter 5-12 timmar. Under denna tid måste gipset fästa ordentligt på väggen och primern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bearbetas hela väggytan med en plastspackel. Du kan röra dig i en cirkel eller kaotiskt. På grund av de hårda granulerna i dekorationsgipset bildas spår på ytan. Efter att materialet har torkat kommer de att skapa effekten av naturliga och naturliga material.

Efter det måste du låta väggarna torka i minst en annan dag . Därefter appliceras en speciell primer och rullar och penslar används. Med deras hjälp applicerar specialisten det första färgskiktet och sedan det andra. Det sista färglagret ska vara en ton eller två ljusare än det första. Det sista steget är att applicera ett lager vax.

För självständigt arbete är det bäst att applicera dekorativt gips med en bred murslev. Den torkar länge så att du kan applicera den på alla väggar på en gång. För att ett mönster ska kunna bildas på ytan måste tjockleken på hela gipset vara tre millimeter. I det här fallet är det viktigt att gå produkten över alla väggar eller tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan att låta materialet frysa kan du gå vidare till nästa arbetsskede. Det är här borstar, stenciler, frimärken, rullar och en murslev kommer till nytta. På grund av ojämna mönster får gipset en viss konsistens. Den resulterande lösningen får inte skjutas djupare än en och en halv millimeter.

Om du gör detta kommer materialet inte att vara starkt och kommer att börja flaga av mycket snabbt.

En dag efter arbetets slut ska hela ytan grundas . Därefter behandlas väggarna med vax. Det kommer att vara möjligt att röra och ordna möbler i detta rum två dagar efter att alla byggnadsarbeten är slut.

Venetiansk gips är mer nyckfull och svår att arbeta med. Vid självberedning av lösningen är det värt att använda en spatel med en bred bas. Ytan är jämn med en murslev.

Bild
Bild

Tryck inte hårt på verktyget. Alla rörelser ska vara kaotiska. Det andra och tredje lagret av venetiansk gips bör också appliceras. Intervallet mellan skikten är åtta till tio timmar.

Sedan pressas den venetianska putspackeln fast mot ytan och passerar längs hela väggen. Detta bör göras tills en metallisk glans erhålls. I slutet bör väggen vaxas och slipas försiktigt.

Det är fullt möjligt att förbereda dekorativt gips själv. Det kommer att ta lite mer ansträngning och tid, men kommer betydligt att spara familjens budget.

Bild
Bild

Tips

Du bör alltid köpa dekorativt gips med en marginal på minst 10%. Det kommer att behövas om materialet torkar ut eller faller på golvet under appliceringen.

Frågan om att spara är alltid mycket relevant . Detta gäller särskilt uppskattningar för reparationsarbete. Erfarna hantverkare har några regler och hemligheter som kan minska materialförbrukningen med en kvadratmeter.

För grovt arbete föreslår de att man använder de mest budgethaltiga cementbaserade blandningarna. I början av arbetet måste du försöka justera väggarna maximalt. Skillnaderna bör inte överstiga fem millimeter. Vid för böjda väggar är det värt att använda gips. Detta budgetalternativ hjälper dig att ge dina väggar en plan yta snabbare och mer ekonomiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan inte spara på primermaterial. Det är bäst att använda de produkter som rekommenderas av tillverkaren av dekorativa gips. Det viktigaste är att planera allt korrekt innan reparationen påbörjas. En korrekt beräknad mängd och ett urval av bra förbrukningsmaterial hjälper dig att spara pengar och spara dig från ytterligare inköp.

Erfarna hantverkare rekommenderar att träna väggplåster för att kunna applicera dekorativt gips på olika sätt.

När du använder venetiansk gips bör du titta på videohandledning eller registrera dig för specialkurser. Glöm inte grova prover. De görs bäst några dagar före början av huvudarbetet. Gips är perfekt för detta. Dekorativt gips är ett mycket dyrt material, så du bör noggrant förbereda dig för tillämpningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nybörjare mästare bör applicera dekorativ gips på små delar av väggarna . Dessa kan vara valv eller små gipsbaserade strukturer. Små defekter kommer inte att märkas så mycket på dem. Men en stor duk av väggen ger inte ett tillfälle att dölja en nybörjares mästares första upplevelse.

Ett intressant designalternativ för korridoren och en del av vardagsrummet kommer att vara tegel eller tegel. Det kommer att se mer elegant ut om du gör en imitation av tegel med dekorativt gips. Imitation sparar utrymme betydligt. Byggnadsarbete kommer att ta mycket mindre tid än att använda riktiga tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två sätt att skapa imitation av tegel . I det första fallet ritas väggen för hand, och i det andra används speciella metallstenciler. Dekorativt gips hälls i dem.

När du arbetar självständigt bör en nybörjare använda en smal metallspatel. Detta verktyg hjälper till att släta ut kanterna på tegelstenarna och lägga till lite konsistens.

Oavsett vilken metod och typ av dekorativ gips som inte skulle väljas, är det viktigt att vara extremt försiktig med frågan, för att på förhand studera alla funktioner i applikationen och förberedelsen av dekorativ gips. Då väntar ett utmärkt resultat inte på att vänta.

Rekommenderad: