Polymer Kitt: Vad är Det Och Vilket är Bättre, Axton Och Hercules -blandningar För Interiör, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Polymer Kitt: Vad är Det Och Vilket är Bättre, Axton Och Hercules -blandningar För Interiör, Recensioner

Video: Polymer Kitt: Vad är Det Och Vilket är Bättre, Axton Och Hercules -blandningar För Interiör, Recensioner
Video: Wall putty texture wall design and fall seiling wood finish 2024, Maj
Polymer Kitt: Vad är Det Och Vilket är Bättre, Axton Och Hercules -blandningar För Interiör, Recensioner
Polymer Kitt: Vad är Det Och Vilket är Bättre, Axton Och Hercules -blandningar För Interiör, Recensioner
Anonim

Byggmaterialmarknaden fylls årligen på med nya och förbättrade produkter. Bland det breda sortimentet kan även de mest krävande kunderna välja.

Ett av de mest populära byggmaterialen är polymerkitt ., som produceras inte bara av inhemska, utan också av utländska tillverkare. Med hjälp av detta material kan du förbereda både golvet och väggarna och taket för vidare efterbehandling.

Bild
Bild

Särdrag

Många undrar vad ett polymerkitt är och hur det skiljer sig från det vanliga. Kittet är ett material med en speciell komposition baserad på polymerer, som används för att jämna ut alla typer av ytor i olika rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymer kitt är en relativt ny typ av material av denna typ. Trots sin nyhet, från år till år blir det mer och mer efterfrågat jämfört med de vanligaste typerna av kitt:

  • Polymermaterialet anses vara mer stabilt och mer pålitligt.
  • Lösningen som appliceras på en viss yta torkar mycket snabbare än vanligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Under torkningsprocessen bildas ingen krympning, varigenom ytan förblir plan.
  • Efter att materialet torkat bildas inga sprickor på väggarna eller på golvet. Kittet flagnar inte av. Självklart är det mycket viktigt att inte bara köpa kvalitetsprodukter utan att följa alla instruktioner för förberedelse och applicering för att alla grund- och efterbehandlingsarbeten ska bli framgångsrika.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna typ av material är mycket lätt att applicera på en mängd olika ytor. Polymer kitt är utmärkt för inredningsarbete. Dessutom kan du enkelt klara det på egen hand utan att ta hjälp av specialister.
  • Tack vare denna typ av kitt kan du snabbt förbereda väggarna för tapetsering eller målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför polymerkittet med dess andra sorter, till exempel på en gipsbas, kan vi dra slutsatsen att polymerkittet anses vara mer fuktresistent, vilket gör att det är idealiskt för rum med hög luftfuktighet.

Det är också viktigt att sådana Kittet kan appliceras på en mängd olika ytor eftersom det har mycket goda vidhäftningsegenskaper . Detta beror på att den innehåller speciella filmbildande komponenter och polymerer. Materialets namn kom från kompositionen.

Bild
Bild

Olika sorter

Idag på byggvarumarknaden du kan hitta flera sorter av polymer kitt, som inkluderar:

  • latex;
  • akryl.
Bild
Bild
Bild
Bild

Latexalternativ från en mängd olika företag används uteslutande för inredningsarbeten, oftast för efterbehandling.

Latex kitt har följande fördelar:

  • De är mycket hållbara, sega och slitstarka.
  • Lätt att applicera, kräver inga speciella förberedelsekunskaper.
  • Säker för människor och miljö. De har ingen obehaglig lukt.
Bild
Bild

I sin tur bleknar inte akrylkitt i bakgrunden, men deras tillämpningsområde är något bredare. De kan användas inte bara för interna, utan också för externa efterbehandlingar på grund av en mer stabil sammansättning. Mycket ofta används akrylvarianter för fasaddekoration. De anses vara vattentäta, inte rädda för fukt- och temperaturförändringar.

Polymercement kan också hänföras till sorterna av polymerkitt. Den innehåller cement, kalk och några mineraltillsatser. Denna spackel är lämplig för mer seriöst arbete, såsom utjämning av betongväggar, samt tegel- och cementytor av olika slag. Lämplig för inomhus- och utomhusbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av denna kitt är särskilt viktig när det finns sprickor och eventuella defekter på ytan. De kan enkelt avlägsnas med detta polymermaterial.

Bild
Bild

Vilket är bättre?

Latex- och akrylfyllmedel får inte appliceras på ytor som är tjockare än 3-5 millimeter. Om du behöver dölja stora fel på ytan, liksom allvarliga defekter på den, är det bäst att använda en typ av spackel av polymer-cement, som kan appliceras med ett lager på upp till 20 mm.

På tal om polymer-cement-kitt är det viktigt att notera att dess tekniska egenskaper är mycket högre jämfört med andra. Denna sort anses vara frostbeständig, fuktbeständig, fuktavvisande och miljövänlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper ett kitt, tänk på följande punkter:

  • för vilket efterarbete du behöver det;
  • under vilka förhållanden ytan som behandlas med kitt kommer att placeras (det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till den normala temperaturregimen, liksom dess skillnader);
  • du bör välja rätt tillverkare för att köpa byggmaterial av hög kvalitet som kommer att tjäna dig i många år.
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder kitt i två typer: torrt och färdigt. Naturligtvis är det färre problem med den andra, eftersom du bara måste öppna burken med blandningen, och den första måste spädas enligt instruktionerna. Ändå är sammansättningarna av dessa produkter nästan identiska. Färdiga alternativ är något dyrare, och torra kommer att kräva extra tid och ansträngning för att förbereda dem.

Bild
Bild

Användningstips

Du kan till och med förbereda ytan med ett kitt innan viktiga efterbehandlingsarbeten på egen hand, utan att ta hjälp av proffs.

Du kan applicera kittet på ytan med egna händer, eftersom dess sammansättning inte kräver speciella förberedelser. Det säljs ofta färdigt. Om du valde en pulverblandning måste den, utifrån instruktionerna, spädas ordentligt med vatten. Det är viktigt att fylla upp det torra kittet i delar, det vill säga i portioner, och inte allt på en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kittet får inte appliceras på oförberedda ytor och väggar. Till att börja med är det mycket viktigt att rengöra dem från olika smuts, fettfläckar och rester från gamla efterbehandlingsmaterial. Dessutom är det mycket viktigt att inte glömma den preliminära grundningen av ytan. Först efter dessa preparat kan ett lager kitt appliceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det bredaste utbudet av byggmaterial erbjuder många alternativ för spackel för varje smak och plånbok hos köparen. Vidare rekommenderar vi att du uppmärksammar de särskilt populära och efterfrågade typerna av kitt från olika tillverkare.

  • Polymer kitt Axton Perfekt för tapeter, kakel och andra dekorativa väggbeklädnader. Dessutom är ett sådant kitt utmärkt för luftgenomsläpplighet.
  • Spackel Avsluta kontrollen hjälper till att eliminera en mängd olika ytdefekter. Tillverkad av beprövat och säkert material som inte över tid släpper ut giftiga ämnen i miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Elastiskt kitt förtjänar särskild uppmärksamhet. Fibrelastisk , som har utmärkt sammansättning och egenskaper.
  • Vi rekommenderar också att vara uppmärksam på efterbehandling av kitt. Bolars, Etalon, Polygran och Hercules . Alla har utmärkta egenskaper, de är lätt lämpliga för de mest riktiga proffsen inom sitt område.
  • För dem som vill köpa en torr blandning är det bäst att titta närmare på det beprövade kittet som kallas " ShPP-vit ".
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Många köpare säger att polymerkitt från inhemska tillverkare är en idealisk ersättning för konventionella alternativ, eftersom det har många fördelar. Trots att priserna på polymersorter är högre än för konventionella sorter vägrar kunderna att köpa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare påpekar att de till och med använder ett polymert skumkitt, eftersom andra alternativ är minst lämpliga. Kittets stora styrka noterades också av hantverkarna, som använde det för att jämna ut betongytan.

Vissa köpare lämnar blandade recensioner om PVA-polymerlera och säger att det är bäst att köpa konventionella akrylpolymerspacklar färdiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För en högkvalitativ polymer kittbeläggning, applicera den inte över gips. En lösning är det bästa alternativet. Detta beror på det faktum att flera typer av kitt kan påverka kvaliteten på ytterligare efterbehandlingsarbete.

Plastkitt kan minska materialkostnaderna och samtidigt få den jämnaste ytan. Dessutom torkar plastspack många gånger snabbare än andra.

Bild
Bild

I den beredda formen kan kittet förvaras i upp till tolv timmar, huvudsaken är att behållaren är tätt stängd. Detta är mycket bekvämt, särskilt om du inte har tid att slutföra reparationsarbetet: du kan enkelt fortsätta dem senare.

Ett utmärkt exempel för att jämna ut väggarnas yta kan vara användningen av polymer kitt och en bred murslev. Med dess hjälp kommer du att klara dig många gånger snabbare. Var noga med att torka föregående före varje efterföljande lager.

Bild
Bild

Med hjälp av polymer kitt kan väggar och tak behandlas inte bara i bostadskvarteren i ett hus eller i ett hus på landet, utan också på en sommarveranda eller lusthus.

Bild
Bild

Många experter rekommenderar att du använder ett speciellt polymernät för att jämna ut väggarna, ovanpå vilket kitt appliceras. Med dess hjälp kan du få inte bara en plan yta, utan också ett hållbart och slitstarkt materialskikt.

Rekommenderad: