Kitt "Volma": Gipsblandning För Utjämning Av Väggar Och Utomhusverk, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kitt "Volma": Gipsblandning För Utjämning Av Väggar Och Utomhusverk, Recensioner

Video: Kitt
Video: 50 р.м2 САМАЯ ПРОСТАЯ И ДЕШЕВАЯ - ДЕКОРАТИВНАЯ ШТУКАТУРКА ГРОТТО ! из обычной шпаклевки 2024, Maj
Kitt "Volma": Gipsblandning För Utjämning Av Väggar Och Utomhusverk, Recensioner
Kitt "Volma": Gipsblandning För Utjämning Av Väggar Och Utomhusverk, Recensioner
Anonim

Det ryska företaget Volma, som grundades 1943, är en känd tillverkare av byggmaterial. Många års erfarenhet, utmärkt kvalitet och tillförlitlighet är de obestridliga fördelarna med alla märkesprodukter. En speciell plats upptas av kitt, som är ett utmärkt alternativ till gipsskivor.

Bild
Bild

Särdrag

Volma kitt är ett material av hög kvalitet som används för att skapa en perfekt plan yta. Den är gjord på basis av en gips- eller cementblandning, som kännetecknas av god viskositet.

Gipsspackel presenteras i torr form och är avsedd för manuell inriktning av väggar. Den består också av andra komponenter, inklusive kemiska och mineraltillsatser. Användningen av dessa tillsatser är ansvarig för ökad tillförlitlighet, vidhäftning och utmärkt fukthållning. Dessa egenskaper ger snabb och bekväm materialhantering.

På grund av sin snabba torkning gör Volma kitt att du kan jämna ut väggarna snabbt och enkelt. Det används ofta för dekorativ inredning av lokaler eller används också för utomhusarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Volma är en populär tillverkare eftersom kvaliteten på sina produkter lönar sig. Företaget erbjuder ett brett sortiment, inklusive flera typer av blandningar.

Alla kittmärken har följande fördelar:

  • Miljövänlig produkt. Byggmaterialet kan användas för att jämna ut väggar i olika rum, inklusive en plantskola. I dess sammansättning är skadliga komponenter helt frånvarande.
  • Blandningen är luftig och smidig. Det är ett nöje att arbeta med kitt, eftersom utjämning är mycket snabb och enkel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kittet ger ytan ett vackert utseende. Det finns inget behov av att dessutom använda slutblandningen.
  • Efter användning av byggmaterialet utförs inte krympning.
  • Materialet kännetecknas av förmågan att termoregulera.
  • För att jämna ut väggen räcker det med att applicera bara ett lager, som vanligtvis inte överstiger en tjocklek på mer än sex centimeter.
Bild
Bild
  • Materialet kännetecknas av förmågan att termoregulera.
  • Blandningen är hållbar, den härdar också snabbt, vilket har en positiv effekt på beläggningens hållbarhet.
  • Materialet kan användas på en mängd olika ytor.
  • Det billiga priset på torra blandningar och deras långa hållbarhet gör att du inte bara kan välja ett budgetalternativ utan också använda resterna av blandningen i framtiden.
Bild
Bild

Brister

Volma -kittet har också några nackdelar som bör beaktas när du arbetar med det:

  • I rum med hög luftfuktighet bör du inte använda en gipsblandning för väggarna, eftersom den inte har vattenavvisande egenskaper. Det bör inte köpas för att jämna ytor i badrummet eller köket.
  • Spackel reagerar inte bra på plötsliga temperaturförändringar.
  • Gipsblandningar är olämpliga för utomhusbruk eftersom de absorberar fukt mycket snabbt, vilket resulterar i avskalning.
  • Väggar ska slipas tills de är helt torra, för efter fullständig härdning blir väggen mycket stark och olämplig för slipning.
  • Kittet presenteras i form av ett pulver, så det bör spädas med vatten före användning. Den beredda blandningen ska användas inom 20–40 minuter, varefter den stelnar och upprepad utspädning med vatten förstör bara lösningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Volma erbjuder ett brett utbud av fyllmedel för att skapa en perfekt platt bas både inomhus och utomhus. Den erbjuder två huvudvarianter: gips och cement. Det första alternativet är uteslutande lämpligt för interiörarbete, men cementspackel är den bästa lösningen för utomhusarbete.

Aqua standard

Denna typ av kitt är cementbaserad och innehåller dessutom polymer- och mineraltillsatser. Denna sort kännetecknas av fuktbeständighet, den krymper inte.

Aquastandard -blandningen presenteras i grått. Den kan användas vid lufttemperaturer från 5 till 30 grader Celsius. Vid applicering av blandningen bör skiktet inte gå utöver intervallet från 3 till 8 mm. Den beredda lösningen ska användas inom två timmar. Torkning av hög kvalitet utförs på en dag eller 36 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aquastandard -blandningen är speciellt utformad för att jämna ut basen, som senare ska målas med färg eller användas för att applicera gips. Denna sort används ofta för att reparera sprickor, fördjupningar och hål, men det tillåtna lagret är bara 6 mm. Den kan användas för interiör och exteriör, samt vid låga temperaturer och hög luftfuktighet.

Cementspackel "Aquastandard" kan appliceras på olika typer av underlag: skum och luftbetong, slaggbetong, expanderad lerbetong. Den kan användas på cement-sand eller cement-kalkytor.

Bild
Bild

Slutet

Finish kitt representeras av en torr blandning. Den är gjord på basis av ett gipsbindemedel med tillsats av modifierade tillsatser och mineralfyllmedel. Denna sort är mycket motståndskraftig mot sprickbildning.

Specifikationer:

  • Arbete med materialet kan utföras vid en lufttemperatur på 5 till 30 grader Celsius.
  • Torkning av beläggningen tar cirka 5-7 timmar vid en temperatur av 20 grader Celsius.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid applicering av kittet på väggar bör skiktet vara cirka 3 mm och inte överstiga 5 mm.
  • Den beredda lösningen kan användas i en timme.

Efterbehandlingskittet används för den slutliga efterbehandlingen. Dessutom kan väggen täckas med färg, tapeter eller dekoreras på annat sätt. Det rekommenderas att applicera Finish gips på en beredd, förtorkad bas. Experter rekommenderar att du använder en primer innan du applicerar kitt.

Bild
Bild

Sömmen

Denna typ av material presenteras på basis av ett gipsbindemedel. Det kommer i form av en torr lösning, som måste spädas med vatten före användning. Kittet "Seam" innehåller mineraliska och kemiska fyllmedel av utmärkt kvalitet. Materialets ökade vidhäftning tillåter till och med vätskeansamling. Den är idealisk för utjämningsarbete.

Viktigaste egenskaperna:

  • När du arbetar med blandningen bör lufttemperaturen ligga i intervallet från 5 till 30 grader Celsius.
  • Basen torkar helt på en dag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du applicerar kitt är det värt att göra ett lager på högst 3 mm.
  • Efter utspädning kan materialet användas i så lite som 40 minuter.
  • Kittpåsen har en vikt på 25 kg.

Sömfyllningsmedel är idealiska för tätning av sömmar och brister. Dess särdrag ligger i det faktum att den klarar oegentligheter upp till 5 mm djupa. Den kan appliceras på alla typer av ytor.

Bild
Bild

Standard

Denna typ av kitt representeras av en torr blandning gjord av bindemedel gips, modifierande tillsatser och mineralfyllmedel. Fördelen med materialet är ökad vidhäftning och motståndskraft mot sprickbildning. Den kan användas som utgångspunkt för utjämning av baser.

"Standard" är avsedd för grundläggande inriktning av väggar och tak. Det rekommenderas att användas uteslutande för inomhusarbete i torra rum. Materialet gör att du kan skapa en pålitlig och jämn bas, klar för målning, tapetsering eller andra dekorativa ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med "Standard" kitt är det värt att överväga dess tekniska egenskaper:

  • Vid en lufttemperatur på 20 grader torkar materialet helt på en dag.
  • Den beredda lösningen blir oanvändbar 2 timmar efter skapandet.
  • Materialet ska appliceras i tunna lager upp till ca 3 mm, maximal tjocklek är 8 mm.
Bild
Bild

Polyfin

Denna kitt är polymer och täckande, perfekt för att skapa en topplack. Det utmärks av sin ökade vithet och superplasticitet. Jämfört med andra märkespolymerkitt är denna typ den mest tekniskt avancerade.

För att förbereda en lösning för ett kilo torr blandning måste du ta upp till 400 ml vatten. Den beredda lösningen i en behållare kan förvaras i 72 timmar. Vid applicering av blandningen på underlaget måste skikttjockleken vara upp till 3 mm, medan den högsta tillåtna tjockleken bara är 5 mm.

"Polyfin" är avsett för efterbehandling av olika ytor, men arbete bör uteslutande utföras inomhus, såväl som vid normal luftfuktighet. Du bör inte köpa det här alternativet för att avsluta ett badrum eller kök.

Bild
Bild

"Polyfin" låter dig skapa en plan och snövit yta för tapeter, målning eller annan dekorativ finish. Han skinnar utmärkt. Den färdiga lösningen är tillgänglig för användning i en behållare i 24 timmar.

Kitt "Polyfin" är avsett för arbete i torra rum. Vid applicering bör lufttemperaturen vara från 5 till 30 grader och luftfuktigheten bör inte överstiga 80 procent. Det är värt att föredra verktyg i rostfritt stål när du arbetar med blandningen. Innan du applicerar kittet måste du grunda det, och rullen måste pressas mycket väl för att undvika att kittet blir blött efter att det applicerats på en sådan vägg.

Bild
Bild

Polymix

En av nyheterna från Volma-företaget är ett kitt som heter Polymix, utformat för att skapa den mest snövit efterbehandling av baserna för ytterligare dekorativ design. Detta material kan användas för både manuell och maskintillämpning. Kittet lockar uppmärksamhet med sin plasticitet, vilket har en positiv effekt på användarvänligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Volma-kitt är mycket efterfrågat och har ett välförtjänt rykte. Inte bara konsumenter, utan även byggproffs föredrar Volma -produkter, eftersom de håller hög kvalitet och relativt lågt pris.

Tillverkaren tillåter nivellering av ytor med sina produkter oberoende. Varje paket innehåller en detaljerad beskrivning av hur man arbetar med kitt. Om du följer de beskrivna rekommendationerna kommer resultatet att överraska dig positivt.

Bild
Bild

Alla Volma -blandningar är mjuka och homogena, vilket har en positiv effekt på appliceringsprocessen.

Kittet torkar tillräckligt snabbt, samtidigt som det sitter ordentligt fast på basen. Materialets obestridliga fördelar är tillförlitlighet och hållbarhet. Företaget följer kvalitet och strävar också efter att tillhandahålla den bästa produkten till ett överkomligt pris.

Rekommenderad: