Torr Gipsblandning: GOST -produkter För Utomhusbruk, Blandning För Volma Och Vetonit TT -gips, Väggmaterialförbrukning Per 1 M2

Innehållsförteckning:

Video: Torr Gipsblandning: GOST -produkter För Utomhusbruk, Blandning För Volma Och Vetonit TT -gips, Väggmaterialförbrukning Per 1 M2

Video: Torr Gipsblandning: GOST -produkter För Utomhusbruk, Blandning För Volma Och Vetonit TT -gips, Väggmaterialförbrukning Per 1 M2
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Maj
Torr Gipsblandning: GOST -produkter För Utomhusbruk, Blandning För Volma Och Vetonit TT -gips, Väggmaterialförbrukning Per 1 M2
Torr Gipsblandning: GOST -produkter För Utomhusbruk, Blandning För Volma Och Vetonit TT -gips, Väggmaterialförbrukning Per 1 M2
Anonim

När det gäller fasadbeklädnad föredrar många människor gipsblandningar för utomhusbruk. Dessa föreningar presenteras nu på byggmarknaden i ett brett sortiment. Tänk på egenskaperna hos detta motstående material, studera nyanserna av sorterna och finesserna att välja högkvalitativa råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Yttergips är ett speciellt efterbehandlingsmaterial som appliceras på hårda ytor som ett sista lager. Det är en utmärkt värmeisolering av fasadsystemet, eftersom det i de flesta sorter har höga värmeskyddshastigheter. Beroende på vilken typ av material som släpps kan det absorbera ljud och i vissa fall till och med blockera strålning. Denna motstående råvara skiljer sig åt i ångpermeabilitet och olika kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med ett sådant material inkluderar många dekorativa möjligheter: gips låter dig göra olika mönster på ytan som ska behandlas, beroende på vilket verktyg som används eller improviserad inventering. Om du vill kan du alltid dekorera husets fasad med ett mönster med en annan effekt (till exempel ett barkbagermönster, en päls, våg, tegel eller murverk). Nästan alla sammansättningar av blandningen tillåter tillsats av färg , på grund av vilken ytan kan ges vilken nyans som helst. Samtidigt kan du inte oroa dig för att tonen med tiden kommer att blekna: kompositionen är resistent mot ultraviolett strålning, så tonen kommer att mättas under lång tid, oavsett temperatur och klimatbakgrund vid olika tider på året.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material skyddar väggar från fukt och är lämpligt för en mängd olika underlag, inklusive betong och tegel. Ibland behandlas ytor isolerade med mineralull och skum med sådant gips. Vissa sorter av dessa material, på grund av deras speciella motståndskraft mot fukt, används för inredning. I samlingen kan du hitta material med olika ytterligare egenskaper (till exempel eldfast, syrafast gips).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av putsmaterial passar in i GOST. Den har de nödvändiga tekniska egenskaperna, den kan skilja sig åt i förbrukning per 1 m2. Inköp av material utförs baserat på beräkningen av den erforderliga mängden. Ta samtidigt hänsyn till det faktum att för en slät yta är förbrukningshastigheten för 1 m2 två gånger mindre än för en avlastningsapplikation. I praktiken sammanfaller förbrukningen av material sällan med den som anges i GOST och som anges av tillverkaren på förpackningen av varorna. Detta beror på väggarnas absorptionsförmåga och deras förberedelse. Med en skikttjocklek på 2 mm dekorativt gips, 4 - 6 kg per 1 kvm. m.

Bild
Bild

Vyer

Detta efterbehandlingsmaterial kan klassificeras enligt två kriterier: enligt frisättningsform och sammansättning. Beroende på frisläppningsformen skiljer man två kategorier av fasadgips:

  • torr gipsblandning;
  • färdig komposition.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första fallet är kompositionen torr gipsblandning vit eller ljusgrå, som är förpackad i påsar som väger 25 - 30 kg. Denna volym är optimal: mycket material behövs för att avsluta fasaden, förpackningar med en standardvikt är praktiska för transport. I det här fallet måste du nästan alltid köpa flera påsar. Detta material späds ut med vatten vid rumstemperatur till konsistensen av tjock gräddfil och ytan behandlas.

Den andra sorten är färdig massa , som säljs i hermetiskt förslutna behållare med en volym på 9 - 25 kg. Det behöver inte justeras med vatten: efter att behållaren har öppnats bör den användas omedelbart och fördela kompositionen över den förberedda ytan. Nackdelen med denna komposition är priset, vilket är betydligt högre än kostnaden för pulveranalogen. Idag presenteras dessa blandningar med olika effekter, så att de kan användas som ett dekorativt lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla befintliga typer av fasadgips kan delas in i flera sorter:

  • polymer;
  • mineral;
  • silikat;
  • silikon.

Varje kategori har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Ett brett urval gör att köparen kan välja det mest optimala alternativet för att avsluta fasaden i sitt eget hem.

Bild
Bild
  • Polymer sorter plåster för utomhusbruk är gjorda på basis av akryl. De är tillräckligt flexibla och beror därför inte på väderförhållandena. Som regel har sådant material en ljus färgpalett. Det säljs färdigt, vilket eliminerar skillnaden i skuggan av materialet från samma serie. Grunden för kompositionen är en vattenhaltig dispersion av syntetiska hartser, vilket utesluter bildandet av svamp och mögel på väggarna.
  • Mineralgips produceras på kalk. På ett annat sätt kallas sådana kompositioner för cementkalk. Dessa tunnskiktsvaror marknadsförs som en torr pulverformulering med olika föroreningar som minskar fuktabsorberingen. Färgen på sådant gips är övervägande vit, men kompositionen kan målas med silikatfärg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silikat färdigblandningar är en produkt baserad på kaliumvattenglas. Släppformen för dessa limsorter är en färdig reparationssammansättning. Enligt deras egenskaper liknar de akrylmotstycken, även om ånggenomsläppligheten för dessa kompositioner är bättre. På grund av denna egenskap kan de användas för att bearbeta lösa och cellulära baser.
  • Silikon typer av gips är särskilt bra för att renovera utsidan av gamla byggnader. Dessa sorter kan appliceras på vilken typ av yta som helst, medan materialet är tillräckligt flexibelt för att motstå sprickbildning. En liten nyans av blandningen är behovet av att använda silikongruppen tillsammans med de förberedande materialen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan gipset börja (grovt) och avsluta (dekorativt). Materialskillnaden är uppenbar: grova kompositioner är mer granulära, deras struktur är grövre. Dekorativ fasadgips är mjukare i konsistens, partiklarna i dess sammansättning är mindre, oavsett om det är ett färdigt material eller en murbruk. Av design används utkastskategorin för att förbereda basen för efterbehandling. Den dekorativa blandningen kan vara både en komponent i basen och ett ytskikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett material för att avsluta fasadens väggar är det värt att överväga ett antal faktorer, allt från valet av ett specifikt märke och slutar med en nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att underlätta valet kan du uppmärksamma flera nyanser:

  • Om en stor mängd arbete planeras är det vettigt att köpa två typer av gips för utomhusbruk: att jämna ut basen med en finish kan vara dyrt. Den grova versionen kommer att klara denna uppgift, vilket sparar budget för val av dekorativt kvalitetsmaterial.
  • Bygg på pris: Bra, högpresterande material kommer inte billigt.
  • Om du behöver jämna en tegel- eller cinder-blockvägg bör du köpa en cement-sandblandning. Den är mångsidig och frostbeständig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du köper ett efterbehandlingsmaterial, ta hand om tillgängligheten för ett verktyg som du enkelt kan dekorera ytan med. Tänk på designen i förväg.
  • Om du behöver ett gips som är hållbart och motståndskraftigt mot sprickor och flis, köp akryl: det kommer att fungera för att avsluta fasaden i cirka 25 år, samtidigt som skuggans mättnad och externa indikatorer bibehålls.
  • För att minimera mängden damm som finns på de yttre ytorna på det präglade mönstret kan du köpa silikatgips: det har antistatiska egenskaper.
  • Det är bättre att köpa en gipskomposition i en järnaffär med ett gott rykte: detta kommer att utesluta möjligheten att köpa en falsk. För att inte tvivla på varans kvalitet, be säljaren om ett kvalitetsintyg och överensstämmelse med säkerhetsstandarder.
Bild
Bild

tips och tricks

Genom att bekanta sig med det avslutande gipsmaterialet väljer alla på egen hand vilken sort som det är lättare för honom att arbeta med. Det finns dock flera GOST -krav som är lämpliga för de flesta sorter:

  • Glöm inte driftsförhållandena: under förhållandena på ryska breddgrader är det mer lämpligt att ta material märkt "fuktresistent".
  • När du köper ett gips för fasaddekoration, ta hand om en jord med hög penetreringsförmåga: detta kommer att spara kostnader, göra basen homogen och öka vidhäftningen av blandningen.
  • För att beläggningen ska hålla länge utan att behöva justeras, ta först bort allt som kan smula från väggarna (gammal färg, kalk, gammal beläggning).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varje bas för puts måste vara mer hållbar än den. För lösa och cellulära substrat bör en lösning med lägre styrka användas.
  • Om basen är lös, använd ett gips efter att damm och smuts har tagits bort från ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gipsunderlaget måste vara grovt för att öka vidhäftningen. I detta fall bör grovheten vara identisk över hela den behandlade ytans område.
  • Gips i ett lager är möjligt vid plan yta utan synliga defekter.
  • Om fasadmaterialet är utsatt för deformation (krympning av betong, tegelverk vid hög luftfuktighet), är applicering av en gipskomposition utesluten. Det är nödvändigt att vänta tills krympning uppstår och först då kan ytorna behandlas med fasadgips.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

På marknaden för efterbehandlingsmaterial erbjuds gips för utomhusbruk av många företag. Tänk på flera tillverkare vars produkter aktivt diskuteras på nätverket:

  • Volma - gipsbaserad gips för utomhus- och interiörarbete. Materialet är lätt att applicera, mycket elastiskt, frostbeständigt, lämpligt för olika typer av ytor. Nackdelen är massans heterogenitet, behovet av en preliminär primer.
  • Vetonit TT -cementkalkad vattentät gips för betong och tegel, universellt material för tunnskiktad applikation. Köpare anser att det är en nackdel att långsamt torka och tappa när de jämnar ut lagret.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ceresit - fasadbeklädnadsmaterial i ett brett sortiment och den rikaste färgpaletten, hållbar, resistent mot föroreningar, temperaturfall. Den enda nackdelen, enligt köpare, är det höga priset, men det motiverar kvalitetsindikatorerna för kompositionerna.
  • " Russiska " - avslutande murbrukblandning för utomhusbruk, avsedd för olika underlag, med ett appliceringsskikt på 5 mm. Material med höga värme- och ljudisoleringshastigheter, vattenhållfasthet - 98%. Nackdelen är den lägre andelen styrka jämfört med andra företag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Rotband " - en polymerbaserad yta som jämnar ut ytan som ska målas. Den tillåtna appliceringstjocklekens tjocklek är 5 - 15 mm. Köpare kallar denna komposition plast, frostbeständig och ånggenomsläpplig, men sämre i styrka än en cementanalog.
  • Termopal CP 44 - mineralbaserat saneringsgips som kan hålla kvar skadliga salter. Enligt köpare är det ekonomiskt och lätt att applicera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från varje märke har också en extra förkortning och siffror, tack vare vilka du kan välja materialet mer exakt. Till exempel, Vetonit LR är en tunn efterbehandling kitt, Ceresit CT 85 Är en gips- och limblandning för expanderade polystyrenskivor, Birss RSM 350 2 är en icke-krympande, snabbhärdande, tixotrop gips-reparationsblandning.

Innan du köper, studera egenskaperna hos den sort du gillar och relatera den till en specifik grund.

Rekommenderad: