Glasfiber För Målning (34 Bilder): Ett Spindelväv Alternativ För Målning, Hur Man Målar Väggar Utan Kitt, Teknik För Att Utföra Arbete, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Glasfiber För Målning (34 Bilder): Ett Spindelväv Alternativ För Målning, Hur Man Målar Väggar Utan Kitt, Teknik För Att Utföra Arbete, Recensioner

Video: Glasfiber För Målning (34 Bilder): Ett Spindelväv Alternativ För Målning, Hur Man Målar Väggar Utan Kitt, Teknik För Att Utföra Arbete, Recensioner
Video: Måla köksluckor 2024, April
Glasfiber För Målning (34 Bilder): Ett Spindelväv Alternativ För Målning, Hur Man Målar Väggar Utan Kitt, Teknik För Att Utföra Arbete, Recensioner
Glasfiber För Målning (34 Bilder): Ett Spindelväv Alternativ För Målning, Hur Man Målar Väggar Utan Kitt, Teknik För Att Utföra Arbete, Recensioner
Anonim

Vid efterbehandlingen läggs stor vikt vid varje material som ingår i efterbehandlingen. Moderna trender dikterar sina egna regler, som sträcker sig till den höga nivån av beklädnad. Låt oss uppmärksamma glasfiber för målning: idag är detta material mycket efterfrågat bland professionella hantverkare. Låt oss överväga dess funktioner, fördelar och nackdelar, arbetsmetoder och rekommendationer från specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Glasfiber är inget annat än en ny generation byggmaterial som förbereder basytan för efterbehandling. Detta är inte glasfiber, som de som inte känner till detta material felaktigt tror. Denna råvara är i form av en spindelväv, som säljs i rullar 50 m långa och en meter breda. Det dök upp på byggmarknaden relativt nyligen. Materialets kvalitet tillåter dock det som tidigare var svårt att göra vid efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiberstrukturen är ett fiberduk. Den består av de finaste glasfiberfilamenten som kan pressas. Externt är glasfiber tunn och transparent. På en rulle verkar färgen på spindelnät vit. När de ses är det spindelvävstrådar, sammankopplade på ett kaotiskt sätt med hjälp av ett lim baserat på organiska hartser.

Råvaran för tillverkning av glasfiber är kvartssand . Tätheten av det förberedande materialet för målning kan variera från 25 till 50 g / m2. Det spelar roll när man väljer råvaror för olika plan. Vanligtvis används för vertikala ytor sorter med lägre densitet. För väggarna behövs den som är tätare. Med en ökning i densitet blir glasfiberns massa större.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Omfattningen av detta material är omfattande. Dess användning gör att du kan bli av med visuella oegentligheter och uppenbara defekter i basen utan globalt förberedande arbete. Dess funktion är förstärkning. Detta är ett icke-dekorativt material: efter att det har fixerats på basen är det spackel och sedan målas eller klistras ytan över med tapeter.

Glasfiber för målning används på olika underlag (från betong till putsade och gipsskivor). På grund av sina höga kvaliteter och prestandaegenskaper kan den användas i rum för olika ändamål. Typen av lokaler kan vara bostadshus eller hjälpmedel. Ofta används sådant material för att förbereda basen av sovrum, vardagsrum, kontor, hemmabibliotek, badrum, korridorer, korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten av glasfiber för målning beror på förebyggande av sprickor. Ett plan färdigt med färg efter att ha förstärkts med spindelnät kommer att behålla sitt attraktiva utseende i många år. Du behöver inte maskera sprickorna genom att röra dem med färsk färg.

Dessutom kan målbart glasfiber användas i byggbranschen för:

  • öka livslängden för metallrör;
  • tillverkning av golvbeklädnader och väggpaneler;
  • tätskiktskonstruktioner;
  • utförande av dräneringsanordningar;
  • förberedelse av mastik som används för att skapa taket.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla byggmaterial har glasfiber fördelar och nackdelar.

Låt oss notera fördelarna

  • Det är resistent mot temperaturförändringar. Du kan förbereda planet för målning i ett läge från -40 till +60 grader. Detta påverkar inte kvaliteten på grundberedningen.
  • Glasfiber är andningsbart och hygieniskt. Dess användning eliminerar bildning av kondens och ett medium för utseende av svamp, samt mögel.
  • Materialet är inte elektrifierat, eftersom det är antistatiskt. Av denna anledning ackumuleras det inte damm.
  • Användningen av materialet har ingen negativ inverkan på hushållets hälsa. Detta beror på glasfiberns miljövänlighet.
  • Det är allergivänligt. Denna nyans är särskilt viktig för allergiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eldfasthet är en av de viktigaste fördelarna. Sådant material uppskattas av varje erfaren hantverkare.
  • Priset på glasfiber är tillgängligt för varje köpare, vilket gör det möjligt att göra reparationer billiga och av hög kvalitet. Du kan köpa den i järnaffärer.
  • Glasfibern är mycket slitstark. Det försämras inte med tiden, så du behöver inte reparera det ofta.
  • Detta material kan färgas. Dess unika är att måleriet kan upprepas.

Efter att ha studerat de positiva egenskaperna noterar vi nackdelarna, eftersom de inte är så ofarliga.

Det är nödvändigt att arbeta med glasfiber med största försiktighet . Detta beror på att små glasfragment kan brytas av från duken under utjämningen av basen. Genom att gräva in i huden kan de orsaka betydande hälsoskador, komma på händerna, kroppen, ibland i ögonen och andningsorganen. I vissa fall är klåda möjligt; om det kommer i ögonen måste du konsultera en läkare.

Bild
Bild

Att arbeta med glasfiber kräver obligatorisk användning av slutna kläder. Du måste ta på dig handskar på händerna, i ansiktet - andningsskydd och skyddsglasögon.

Hur ska man hålla?

Tänk på det invecklade med att använda glasfiber för målning. Detta gör att du kan bli bättre bekant med materialet och förstå funktionerna i dess applikation. Inledningsvis skapar vi optimala arbetsförhållanden. Det är bättre att utföra dem vid temperaturer från +18 till +25 grader. Windows bör stängas under förberedelserna. Utkast är uteslutna, du måste se till att glasfiber inte ligger under solen.

Det finns en liten instruktion att följa

  • Undersök ytan på basen. Om den har betydande defekter (gropar, stora chips), lägg glasfiber åt sidan. I det här fallet måste du först bli av med synliga brister med en kitt- eller gipsblandning.
  • Därefter är det nödvändigt att behandla basen med en speciell primer. Det är lämpligt att använda en högpenetrerande primer. Det kommer att jämna ut ytstrukturen, binda damm och fylla mikrosprickor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter applicering av primern, låt den torka. Under torkningsprocessen av materialet bildas ett fint kristallgitter på ytan, vilket bidrar till hög vidhäftning. Om du inte väntar till slutet av torkningen kommer kassefilmen att brytas.
  • Glasfiber fixeras inte med ett helt tygstycke. Det måste skäras i remsor av en sådan storlek att det är bekvämt för dig att arbeta. Lägg samtidigt till små kvoter i kanterna (1-2 cm räcker).
  • Förbered glasfiberlim. Applicera den på baksidan längs sidorna och bredden. Sprid limet jämnt i ett tunt lager (max. 1 mm).
  • Börja från hörnet av planet. Det kan vara ett tak eller en vägg. Efter att ha limt den första remsan fästs den andra bredvid den, och så vidare alla andra. I detta fall bildas en liten överlappning, som måste trimmas efter slutlig fixering.
  • För att fogarna i glasfiberremsorna inte ska avvika, är det nödvändigt att dessutom impregnera dem med lim, pressa dem särskilt försiktigt med en spatel. Experter betonar vikten av detta skede.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt nu basen torka i 2 dagar. Spackla det sedan, rör sedan med sandpapper för att göra det slätt. Fyll ytan igen innan du målar och låt torka.

Hur man målar?

När ytan är förberedd kan du börja måla. För att det inte ska orsaka problem är det viktigt att välja rätt färgkomposition, vars typer idag finns hos många.

Du kan välja färg:

  • vattenbaserad;
  • akryl;
  • silikon;
  • latex.

Ett särdrag hos en sådan målning är behovet av att applicera flera lager. Du kan inte applicera två lager på en gång: det kommer att krympa eller skala av i lager på ganska kort tid och exponera baserna med kitt. Att inte följa tekniken för användning av färgkompositioner är förenad med en minskning av färgens livslängd. Samtidigt är det osannolikt att du kommer att kunna måla en sådan yta flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att välja rätt verktyg för att lacken ska vara av hög kvalitet. Borsten är i detta fall endast lämplig för att måla fogar och hörn. Att använda en rulle är mer lämpligt. Det kommer att påskynda tiden för målning, låta dig lägga ett tunt lager, vilket kommer att minska förbrukningen av färgkompositionen.

Doppa rullen i en behållare med färg, pressa ut den lite och rulla den platt. Använd inte ett verktyg med skumgummi: skumgummit smulas sönder. En analog med en hög krävs. Rörelser bör vara åt olika håll: detta gör att färgen kan ligga bättre och jämnare. Glöm inte att ytor måste vara spacklade och grundade innan målning. Vid målning kan två eller tre lager av kompositionen appliceras.

Bild
Bild

Tips

För att förbereda ytan för målning med glasfiber av hög kvalitet, hänvisa till rekommendationer från yrkesverksamma inom konstruktion och dekoration.

  • När du har limmat spindelnätet på ytan, stärk dess fixering. För att göra detta, späd limet till en flytande konsistens och fördela ovanpå. Det måste mätta glasfiber.
  • Ignorera inte uppstartsarbetet om det verkligen är nödvändigt. Om du inte har tillräckligt med erfarenhet kan du bjuda in en specialist för att förbereda grunden.
  • Gör jobbet effektivt och utan brådska. Styrkan och tillförlitligheten för hela basen beror på hur fast du limar glasfibern.
  • Som lim kan du använda det lim som glasfiber limmas med. Sammansättningen av sådana blandningar innehåller speciella inneslutningar som förhindrar bildandet av svamp. Om du är osäker på valet, fråga säljaren: inte varje tapetlim är lämpligt här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Späd ut det korrekt när du väljer torrt lim. Var uppmärksam på de ofarliga kompositionerna av Bostik, Wellton, Oscar, Pufas: de har positiva recensioner från köpare och byggproffs.
  • Om du behöver en blank yta, köp latexfärg.

Recensioner

Glasfiber, enligt recensioner, kallas ett modernt material för moderna människor som bryr sig om sin hälsa. På grund av det ser väggarna bättre ut, estetiskt mer attraktiva, - notera kommentarerna som finns kvar på konstruktionsforum. De stärker gipset.

Bild
Bild

De som har valt färg för att dekorera ytor skriver: för en perfekt finish är det viktigt att använda en rulle med medellång längd. I det här fallet är det nödvändigt att rikligt blöta verktyget i färg och blötlägga varje del av det bearbetade planet med det.

Vackra exempel

Sammanfattningsvis, låt oss vända oss till exempel på efterbehandling som utförts med glasfiber. De visar tydligt möjligheterna att dekorera olika inredningsrum.

  • Målade väggar ser snygga ut. Övergången av nyanser ger nyhet och fräschör till inredningen.
  • Användningen av tapeter efter ytförstärkning gör att du kan förmedla det unika med texturen. Väggen är perfekt inriktad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tunn tapet limmas felfritt på den färdiga ytan. På grund av det extra lager kitt är basen platt.
  • Att dekorera ytan med akrylfärger gör att du kan lägga till abstrakta inslag i inredningen.
  • Väggdekorationsmöjligheterna är oändliga. Om dina konstnärliga färdigheter tillåter det kan du utföra konstnärlig målning ovanpå glasfiber och kitt. Ingen typ av tapeter kan jämföras med en sådan dekoration för ett barns rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Temat glamour i form av en stiliserad ritning är också lämpligt. Den önskade stämningen i interiören förmedlas med hjälp av akrylfärg.
  • Snygg och glad lösning för att framhäva matplatsen. Användningen av akrylfärg ger optimism till interiören.

Rekommenderad: