Spackel "Prospectors" (30 Bilder): Grundfasad Och Utjämning På Basis Av PVA Och I Färdiga Paket, Deras Tekniska Egenskaper, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Spackel "Prospectors" (30 Bilder): Grundfasad Och Utjämning På Basis Av PVA Och I Färdiga Paket, Deras Tekniska Egenskaper, Recensioner

Video: Spackel
Video: Do It Yourself: Rubber Sluice Mat-Any Shape, Size or Style...Cheap!!! 2024, Maj
Spackel "Prospectors" (30 Bilder): Grundfasad Och Utjämning På Basis Av PVA Och I Färdiga Paket, Deras Tekniska Egenskaper, Recensioner
Spackel "Prospectors" (30 Bilder): Grundfasad Och Utjämning På Basis Av PVA Och I Färdiga Paket, Deras Tekniska Egenskaper, Recensioner
Anonim

Olika blandningar för utjämning av ytor utgör en betydande del av byggmaterialmarknaden. Bland de bästa produkterna i denna kategori i mer än ett år har kallats Prospectors kitt från en rysk tillverkare, som framgångsrikt kombinerar höga tekniska egenskaper med prisvärdhet och användarvänlighet.

Bild
Bild

Särdrag

Spackel "Prospectors" är en inhemsk produkt med europeisk kvalitet. Recepten för framställning av utjämningsmedel är baserade på testade standarder kombinerade med den senaste moderna utvecklingen.

Moderna kittar från denna tillverkare har följande tekniska egenskaper:

  • arbetstemperatur - från +5 till + 30 ° С;
  • förbrukning (med en skikttjocklek på 1 mm) - 1, 1 kg / m2;
  • satsförhållande - 0,3-0,36 l / kg;
  • lönsamheten för den utspädda blandningen - från 1, 5 till 24 timmar (beroende på lösningstyp);
  • vidhäftning - inte mindre än 0,25 MPa;
  • frostbeständighet - 30-35 cykler.

Indikatorer kan variera något beroende på typ av blandning, men uppfyller alltid de högsta kraven och standarderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättningen av kitt från "Prospectors" (även beroende på typ) inkluderar:

  • vanlig eller oftast vit cement;
  • naturliga fyllmedel;
  • polymera och modifierande tillsatser;
  • förstärkande fibrer;
  • antiseptisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av deras sammansättning skiljer kittarna från denna tillverkare:

  • Formbarhet. De kan enkelt appliceras i ett jämnt och tunt lager på ytan av substratet. I det här fallet "glider inte" lösningarna och bildar inte grovhet.
  • God vidhäftning på icke-grundade ytor.
  • Vattentät. Detta blir möjligt på grund av att kittet inte bildar porer när det torkar.
  • Miljövänlig. Materialet är helt säkert och avger inte toxiner även vid uppvärmning och bränning.
  • Mångsidighet. Den kan användas både för inredning och för utjämning av fasadväggar. Den passar perfekt på underlag av sten, trä, tegel och andra material.
Bild
Bild
  • Resistent mot yttre negativa faktorer, inklusive naturfenomen och ultraviolett ljus.
  • Snabbtorkande förmåga. Vid ca 20 ° C torkar kittet inte längre än en dag.

Dessutom spricker inte ens ett tjockt materialskikt efter torkning och krymper inte. Tack vare den här funktionen kan den användas för att jämna ut betydande brister och droppar på väggarna.

Dessutom är ett sådant kitt lätt att slipa, varefter en perfekt plan yta erhålls.

Kompositionen säljs i kraftiga kraftpåsar på 20 kg, förpackningar om 5 kg eller i plasthinkar på 7 och 15 kg. Kitt i hinkar - färdiga, i påsar - i form av ett torrt pulver, som måste spädas med vatten enligt instruktionerna. Hållbarheten för blandningen är 12 månader från tillverkningsdatum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av kitt och deras sammansättning

För närvarande på marknaden finns det ett brett utbud av kittblandningar "Prospectors", som är indelade av specialister i flera kategorier:

  • grundläggande;
  • polymer;
  • plåster.

Det finns flera mixalternativ i varje kategori, vilket gör att du kan välja det lämpligaste alternativet för varje fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag innehåller sortimentet av "Prospectors":

Superfinishing kitt

Färdig komposition av vit färg, baserad på polymerbindemedel och finmalda fyllmedel (fraktion upp till 60 mikron). Förstärkningsfibrer, modifierande tillsatser och antiseptiska medel används som tillsatser.

Ett sådant kitt kan användas inomhus med normal luftfuktighet. Det appliceras på väggar och hyllor som täcks med gips, gips eller glasfiber.

Bildar en plan yta på vilken färg eller tapeter kan appliceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandning framåt

Cementkitt, kompletterat med naturligt fyllmedel och alla typer av modifierande tillsatser.

Lämplig för inomhus- och utomhusbruk i rum med varierande luftfuktighet med betong- och armerade betongytor. Appliceras jämnt på putsade väggar och tak.

Bild
Bild

Kan användas för målning, dekorativ gips, olika typer av tapeter.

Fasad

Består av vit cement i kombination med modifierande tillsatser. Har en ljus beige färg.

Vit fasadgips för interiör och exteriör och kan jämna ut ytorna på olika betongunderlag (luftbetong, skumbetong och andra), som används på tegel och cementgips.

Har ökad frostbeständighet - upp till 50 cykler och appliceras med ett lager på upp till 10 mm.

Som en variant av denna typ av blandning innehåller företagets sortiment ett grått fasadspackel. Den senare skiljer sig uteslutande i färg - i alla andra parametrar är dessa typer av byggmaterial identiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundvitt och grått

För varianten av blandningen, som innehåller cement och alla slags kemiska tillsatser som ger kittet förbättrade egenskaper.

Den används för efterbehandling av fasader och interiörer med vilken luftfuktighet som helst. Lika enkelt och effektivt gäller gips, tegel, betong, armerad betong och cellbetongblock. Lämplig för utjämning av vertikala och horisontella ytor för nästan vilken finish som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling - snabbhärdande utjämningsblandning

Bestående av gips och modifierade tillsatser. Den används i interiörer med tak och väggar av betong, armerad betong, gips, samt på gips och cementgips.

Ej lämplig för rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Slutför KR

Finfördelat naturligt fyllmedel i kombination med moderna polymertillsatser gör det möjligt att använda kittet för efterbehandling av innerväggar och tak i rum med normal luftfuktighet. Fungerar bäst på gips och gips, men det kan också användas på betong och armerade betongunderlag.

Bild
Bild

Texturerad och tunn tapet eller färg kan användas som finish.

Finish Plus fuktresistent

Polymer-cementversion av utjämningsblandningen, som bildar en jämn beläggning med en tjocklek på 0,3 till 3 mm. Den används både utomhus och i rum med någon luftfuktighet. Ger högkvalitativ utjämning av betong- och gipsskivväggar och gipsskivor.

Bild
Bild

Gipsutjämning

Det används för att förbereda betong, tegel eller putsade väggar och tak för målning och klistring. Med sin hjälp kan du enkelt lappa ihop fogar mellan gipsskivor, repor och sprickor på gips, fylla sömmarna på prefabricerade betongkonstruktioner och element.

I ett antal kittar från företaget "Prospectors" finns en färdig komposition baserad på PVA i förpackningar om 15 kg . Denna komposition är lämplig för alla ytor som förbereder sig för att klistra eller måla. Kan endast användas i torra inomhusrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse och appliceringsteknik

Innan basen sätts på måste den torkas noggrant och förberedas. Du ska inte ens försöka lägga kitt på gammal färg eller tapeter - sådana reparationer kommer inte att pågå länge. För att allt ska kunna göras effektivt och utan onödiga förluster (både tid och pengar) är det nödvändigt att ta bort allt gammalt finish. Därefter rengörs basen från smuts, damm och avfettas. Väggar och tak av starkt absorberande material måste dessutom grundas.

Oavsett hur utjämningsblandningarna är av hög kvalitet beror den slutliga kvaliteten på arbetet på korrekt förberedelse och applicering . Huvudregeln här är att observera de exakta proportioner som anges av tillverkaren och knådningstekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella rekommenderar att spädas ut i cylindriska plastbehållare med en slät inre yta (skopor är väl lämpade för detta ändamål). Det blir lätt att tvätta en sådan behållare innan nästa portion spackel späds ut i den.

Små mängder utjämningsbruk kan blandas för hand. Att använda en mixer är dock mycket mer effektivt. Speciellt när det gäller stora volymer, som knappast kan blandas utan specialutrustning.

Vid knådning hälls den torra blandningen i vattnet, men inte tvärtom

Mängden lösning ska beräknas baserat på mängden arbete som reparatören kommer att hinna slutföra på en och en halv timme.

Bild
Bild

Viktig! Kittet måste knådas två gånger. Första gången omrörs den när den torra blandningen hälls i vattnet. Det är nödvändigt att blanda allt så att alla torra klumpar är väl våta. Därefter lämnas kompositionen i 3-5 minuter och blandas sedan igen.

En annan viktig punkt är tillämpningstekniken. Detta gäller särskilt för nybörjare som inte har någon erfarenhet av kittblandningar.

Allt blir mycket lättare om du följer vissa regler:

  • I arbetet är det nödvändigt att använda två spatlar, en för en uppsättning av blandningen, den andra för huvudarbetet med fördelningen av kittet. För att fånga kompositionen från behållaren används ett smalt verktyg 80-100 mm brett. När det gäller den breda spateln bör dess storlek motsvara ytan på kittytan.
  • För att blandningen ska ligga så jämnt som möjligt är det nödvändigt att välja rätt kombination av kittets tjocklek, lutningsvinkeln för arbetsverktyget och presskraften.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta kittblandningar appliceras i två lager. I detta fall läggs den andra först efter att den första har torkat. Vid normal luftfuktighet tar torkningen upp till 24 timmar. Innan kittet appliceras igen bör ytan primas igen

När allt arbete är klart är det nödvändigt att slipa väggarna (taket) och du kan fortsätta med efterbehandlingen.

Recensioner

Den höga kvaliteten på kittblandningarna från Prospector -företaget bevisas av många positiva recensioner av professionella byggare och de som, utan att bygga färdigheter, reparerade på egen hand.

Bild
Bild

Köpare noterar den optimala kombinationen av pris och kvalitet . Detta är mycket viktigt, med tanke på att förutom kittet för reparation är det nödvändigt att köpa ett stort antal olika byggmaterial. Dessutom noterar proffs att när pulvren späds ut med vatten, bildar de inte torra klumpar, cementpartiklar känns inte i dem och stör inte skapandet av jämna beläggningar.

De som utför reparationer för första gången föredrar färdiga kitt och noterar deras enkla applikation, vilket gör det möjligt att avsevärt minska tiden för reparationsarbete.

I den här videon hittar du en mästarklass om odling av "Prospectors" kitt.

Rekommenderad: