Efterbehandling Kitt "Prospectors": Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Av Gips Kitt, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Efterbehandling Kitt "Prospectors": Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Av Gips Kitt, Recensioner

Video: Efterbehandling Kitt
Video: Petrography & Heritage Preservation 2024, April
Efterbehandling Kitt "Prospectors": Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Av Gips Kitt, Recensioner
Efterbehandling Kitt "Prospectors": Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Av Gips Kitt, Recensioner
Anonim

Med hjälp av kittet får ytorna på väggar eller tak den jämnhet som krävs för efterföljande efterbehandling. Ett bra alternativ är en blandning från Prospector -företaget. Det är inte dyrt, men samtidigt kan det skapa ett högkvalitativt toppskikt på den putsade ytan, som kan fungera som en bas för efterföljande efterbehandling (tapetsering eller målning) och den sista dekorativa beläggningen.

Bild
Bild

Särdrag

Det främsta kännetecknet för Finishing Putty "Prospectors" är en hög vidhäftningsgrad till underlaget, vilket bidrar till en lång livslängd och förhindrar sprickbildning eller delaminering av beläggningen.

En annan egenskap som företaget förlitar sig på som en konkurrensfördel är blandningens höga kvalitet. Denna organisation ägnar stor uppmärksamhet åt produktionen med användning av modern teknik och nästan helt automatiserade processer för kvalitetskontroll av torra blandningar. Dessutom utförs denna kontroll kontinuerligt på alla produktionsanläggningar, från mottagandet av råvaror och slutar med att den färdiga produkten skickas till lagret.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mer än 20 år har företaget ständigt förbättrat formuleringarna för de producerade reparationsföreningarna för att förbättra deras operativa och tekniska parametrar. Vid tillverkning av torra blandningar används endast utvalda råvaror från pålitliga och beprövade leverantörer.

Företagets produktionsanläggningar moderniseras ständigt, vilket bidrar till en ännu större ökning av dosernas noggrannhet och följaktligen till en höjning av kvaliteten på den färdiga produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra egenskaper som ingår i efterbehandlingsspacklet”Prospektorer:

  • Enkel förberedelse. Det räcker bara att späda ut den torra blandningen med vatten i proportioner enligt instruktionerna. Samtidigt kan den blandas manuellt utan användning av speciella enheter.
  • Möjligheten att framställa en kittblandning av olika viskositeter genom att öka eller minska volymen tillsatt vatten.
  • Säkerställer skapandet av ett jämnt ytskikt. Kittet ligger plant på basen, rinner inte av, bildar inte klumpar, håligheter och sprickor. Det döljer väl alla brister i föregående lager.
  • Hög grad av elasticitet, vilket garanterar enkel applicering av kompositionen. Spackelblandningen är lätt att applicera, den skapar inte "vägar" och fastnar inte vid spateln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Härdningshastigheten för gipsskiktet. Materialet torkar på cirka 2-6 timmar. Allt beror på vilket lager kittet applicerades med.
  • Enkel ytbehandling. Efter torkning slipas kittbasen väl med ett nät eller fint sandpapper.
  • Hög grad av hygroskopicitet. Kittet absorberar bra och avger samtidigt vatten och luft, vilket innebär att det skapar ett slags "andnings" beläggning.
  • Nötningsbeständighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • God kompatibilitet med byggblandningar från andra tillverkare. Om basskiktet i gipsbeläggningen är tillverkat med ett kitt med ett namn och slutskiktet ska appliceras med Prospector -kittet, är det inget fel med det. På grund av dess goda vidhäftningsegenskaper kommer detta material att fästa bra på alla basunderlag.
  • Säkerhet för människors hälsa. Varje typ av efterbehandlingskitt har ett certifikat eller en slutsats som bekräftar att produkten överensstämmer med hygieniska och hygieniska standarder, både ryska och europeiska.
Bild
Bild
  • Tillgänglighet av kitt med olika användningsgrader: torrblandning och murbruk.
  • Praktiska förpackningsalternativ. Torrt material packas i påsar om 5, 12 och 20 kilo, färdig lösning - i hinkar på 7 och 15 kilo.
  • Lång hållbarhet för produkten oöppnad - ett år. Dessutom är exponering för låga temperaturer tillåten.
  • Bekvämlighet för transport och förvaring.
  • Lågt pris.

Men efterbehandlingsspackeln "Prospectors" har också några nackdelar: den färdiga blandningen måste användas omedelbart, annars blir den oanvändbar på en timme på grund av härdning. Och därav följer den andra nackdelen: en ökning av materialförbrukningen och en ökning av tiden som läggs på reparationsarbeten på grund av behovet av att förbereda en ny blandning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och egenskaper

För närvarande producerar företaget "Prospectors" följande typer av efterbehandlingsföreningar:

  1. "Avslutande kitt";
  2. "Spackel i framkant";
  3. "Finishing Putty Plus Fuktresistent";
  4. "Ready kitt Superfinishing";
  5. Avslutande kitt KR.
Bild
Bild

" Avslutande kitt " Är en gips torr vit blandning som används för att putsa inomhusytor.

Kompositionen inkluderar modifierande tillsatser.

Den rekommenderade tjockleken på det applicerade lagret är 0, 3-5 cm. Materialförbrukningen under detta tillstånd är 900 g per kvadratmeter yta.

Det kan appliceras på gipsade, betong- och tegelunderlag för efterföljande målning eller tapetsering.

Lämplig för användning på platser där regelbunden våtrengöring förväntas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte tillåtet att använda detta material på platser där det kommer i kontakt med mat eller dricksvatten.

Denna typ av kitt appliceras på en torr, ren och fast yta. Om basen har sönderfallande eller opålitliga områden bör dessa tas bort. Gips och andra hygroskopiska baser måste förbehandlas med en primer.

Kittlösningen bereds med en hastighet av 400-580 ml vatten per kilogram torrsubstans.

Denna typ av material säljs i behållare om 5, 12 och 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Spackel på framsidan " Är en blandning för gips främst utanför byggnaden. Materialet är också lämpligt för inomhusbruk.

Funktionen avgör följande egenskaper hos denna produkt: frostbeständighet, väderbeständighet, sprickresistens.

Sammansättningen av fasadbehandlingsblandningen inkluderar vitt cement, modifierande tillsatser och naturligt fyllmedel med fin fraktion.

Topplacken kan appliceras på cement-, betong- och armerad betongbas för efterföljande applicering av dekorativt gips, målning och tapetsering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig för applicering i våta områden. Rekommenderas inte för användning på platser där matkontakt förväntas.

Den rekommenderade tjockleken på det applicerade lagret är från 0,3 till 3 mm. Förbrukningen är ett kilogram per kvadratmeter med ett lager av 1 mm tjockt kitt.

Lösningen bereds med en hastighet av 320-400 ml per kilo torrt pulver.

Den beredda lösningen bibehåller sin livskraft i tre timmar från blandningsögonblicket.

Förpackning - endast i påsar om 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Finishing Putty Plus Fuktresistent " är ett vitt polymer-cementplastmaterial med ökad fuktbeständighet.

Kan appliceras på gips, betong och gipsytor.

Tjockleken på kittskiktet som rekommenderas av instruktionen är 0,3-3 mm. Materialförbrukning - 800 gram per kvadratmeter (skikttjocklek 1 mm).

Basen för applicering av lösningen bereds på samma sätt som efterbehandlingsspacklet.

Lösningen bereds med en hastighet av 350-400 ml per kilo torrt pulver.

Den beredda lösningen bibehåller sin livskraft inom sex timmar från blandningsögonblicket.

Förpackning - endast i påsar om 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ready kitt Superfinishing ". Detta material är en färdig kittblandning i form av en pasta.

Den innehåller: förstärkande fibrer, polymerbindemedel, finkorniga fyllmedel, antiseptisk fraktion och modifierande tillsatser.

Färdig pasta används endast för interiörarbete i rum med normal luftfuktighet. Den appliceras på gipsskivor av gips, gips, plåtar och glasfiber. Den efterföljande beläggningen kan vara i form av tapeter eller ett färgskikt.

Bild
Bild

Den rekommenderade maximala tjockleken på det applicerade kittet är 2 mm. Förbrukning av pasta med ett lager fyllmedel 0,3 mm är 500 g per kvadratmeter.

Materialets vidhäftningsförmåga är upp till 0,5 mPa.

Torktiden för ett 1 mm lager kitt är 4 timmar.

Basen för applicering av lösningen bereds på samma sätt som efterbehandlingsspacklet.

Förpackning - i plasthinkar på 7 och 15 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Avslutande kitt KR " är ett efterbehandlingspolymer, mycket plastmaterial för inre renovering. Rekommenderas endast för användning i torra rum.

Den kan appliceras på betong, gipsbaserad gips, men är mest lämplig för bearbetning av gipsskivor. Materialets kokande vita färg och dess goda täckförmåga sparar avsevärt kostnader för den efterföljande målningen av den behandlade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att applicera denna typ av kitt i ett lager av 0,3-3 mm. Materialförbrukning för 1 mm av ett lager med en yta på 1 kvm. blir 1, 1 kilo.

Den färdiga blandningen av KR -spackel har ett ökat vitalitetsindex - lösningen kan behålla sina egenskaper i 24 timmar från beredningsögonblicket.

Blandningen förpackas i små och stora behållare - i påsar om 5 respektive 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om det innan reparations- och putsarbetet påbörjades beslutades att använda efterbehandlingsspacklet "Prospectors", är det ganska enkelt att välja en specifik typ av denna produkt. De avgörande faktorerna i detta fall kommer att vara:

  • Omfattningen av arbetet . Om det är nödvändigt att spackla fasaden på byggnaden, är det enda valet "Spackel i efterbehandling", om internt arbete ska utföras, fortsätter vi valet.
  • Luftfuktighet luft i rummet som repareras. Om rummet har hög luftfuktighet kan endast en speciell fuktresistent blandning "Finishing Putty Plus Fuktresistent" användas för efterbehandling. Varje typ av efterbehandling kitt "Prospectors" är lämplig för torra sådana. Så vi går till nästa steg i valet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bas typ … Om basen ska jämnas med cementgips applicerad på den, stannar vi vid "Finishing Putty" eller "Facade-Finishing", om basen är täckt med glasfiber, sedan på "Finished Superfinish Putty". För andra typer av ytor - gips, betong, gips, armerad betong, är alla typer av blandningar lämpliga.
  • Typ av efterföljande beläggning . Om dekorativt gips ska appliceras på ytskiktet, för att jämna ut väggarna är det nödvändigt att köpa "Finishing Putty", "Finishing Putty Plus Moisture Resistant" eller "Facade-Finishing". Vilken typ av kitt som helst kan användas för tapetsering och målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukningstid för den färdiga blandningen … Om denna parameter är viktig när du utför arbete, bör det noteras att den snabbaste förlorar sina kvaliteter är "Finishing Putty" (efter en timme), sedan kommer "Front-finishing kitt" (efter tre timmar), efter sex timmar fukt -resistent komposition hårdnar. Den mest livskraftiga är kittet märkt "KR". Den färdiga lösningen härdar inte alls när den förvaras i en behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blandningskonsumtion … Om du placerar alla efterbehandlingskitt i storleksordningen för att öka lösningsförbrukningen per kvadratmeter får du följande rad: "Finishing Putty Plus Fuktresistent", "Ready kitt Superfinishing", "Finishing kitt", "Front-finish kitt”,” Finish kitt”…
  • Paket . Om det är nödvändigt att utföra mindre reparationer är det tillräckligt att köpa materialet i ett litet paket, till exempel 5 kg vardera. För storskaliga arbeten är det mer lönsamt att köpa material i stora behållare på 20 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Baserat på recensionerna uppskattas konsumenternas efterbehandling av kittblandningar i "Prospector" -företaget. Materialet appliceras enkelt och snabbt, korrigerar alla ojämnheter på ytan och torkar snabbt, ytbehandlingen som görs med det spricker inte. På grund av tillgängligheten av små förpackningar hos tillverkaren är det möjligt att ekonomiskt utföra små reparationsarbeten - att spackla sprickor eller bearbeta sömmarna mellan gipsskivorna. Dessutom, med alla ovanstående fördelar, har materialet också ett mer attraktivt lågt pris än för utländska tillverkade kittföreningar.

Bild
Bild

Tips för ansökan

Innan kittblandningen appliceras rekommenderar tillverkaren att behandla basen med en primer (även från Prospector -företaget).

Efter att jorden har torkat fylls alla befintliga hålrum med en spatel med en lösning. Därefter jämnas lösningen ut. Vid arbete är det viktigt att observera temperaturregimen (optimal - 10-30 grader). Du bör inte heller utföra spackelarbete i direkt solljus.

Om det är nödvändigt att applicera flera lager av material, utförs varje efterföljande applicering tidigast fyra timmar efter appliceringen av det föregående lagret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis ger kitt "Prospectors" en plan och slät yta som inte kräver ytterligare slipning, men om det behövs kan ytan eller någon del av den lätt slipas med fint sandpapper.

Den slutliga ytbehandlingen (tapetsering, applicering av ett färgskikt eller dekorativt gips) är endast möjlig efter det sista kittskiktet har torkat helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att täta sömmarna mellan gipsskivorna, fyll först mellanrummen mellan arken med material och fäst en förstärkningstejp längs sömmen med hjälp av en spatel. Tryck in den direkt i sömmen, ta bort överflödigt kitt från gipset med en spatel. När lösningen är torr kan du börja applicera nästa lager. Och detta måste göras tills sömmen är helt lika ytan på gipsskivan. På samma sätt appliceras kittblandningen på områdena för arkfästning.

Rekommenderad: