Gips "Prospectors": Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Förpackning Av Cementgipsmaterial I 15 Och 30 Kg., Gips För Maskintillämpning Och Vit Blandning, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gips "Prospectors": Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Förpackning Av Cementgipsmaterial I 15 Och 30 Kg., Gips För Maskintillämpning Och Vit Blandning, Recensioner

Video: Gips
Video: Geology of Placer Gold Part 3, Basic Rocks and Minerals for Prospectors 2024, April
Gips "Prospectors": Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Förpackning Av Cementgipsmaterial I 15 Och 30 Kg., Gips För Maskintillämpning Och Vit Blandning, Recensioner
Gips "Prospectors": Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Förpackning Av Cementgipsmaterial I 15 Och 30 Kg., Gips För Maskintillämpning Och Vit Blandning, Recensioner
Anonim

Bland de många byggnadsblandningarna sticker många proffs ut gips "Prospectors". Den är utformad för högkvalitativ bearbetning av väggar och tak i rum med låg luftfuktighet och kännetecknas av utmärkta konsumentegenskaper i kombination med ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av blandningen

Grunden för gipset är gips. Kompositionen innehåller också speciella mineraltillsatser och fyllmedel, som säkerställer hög vidhäftning av lösningen och minskar dess förbrukning avsevärt. Blandningen har god värme och ljudisolering och är utmärkt för vardagsrum.

Gips "Prospector" kan också reglera luftfuktigheten i rummet .… På grund av sin hygroskopicitet absorberar den vattenånga från luften, vilket minskar den relativa luftfuktigheten. Om luften är torr, avdunstar fukten från gipset och luftfuktigheten i lägenheten stiger. Således skapas ett bekvämt klimat för människor i vardagsrummet.

"Prospector" uppfyller alla miljöstandarder för bostadslokaler, så den kan användas i utbildnings-, medicinska och andra institutioner.

Bild
Bild

Lösningen är enkel att applicera och fungerar bra. Gipset är flexibelt och spricker inte när det är torrt. Den är avsedd för inomhusområden med låg luftfuktighet. Kompositionen har inte vattenbeständighet, så du bör inte använda den på föremål med hög luftfuktighet och där väggarna kan komma i kontakt med vatten.

Prospector -blandningen kan appliceras på tegel, betong och andra hårda ytor. Förutom inredning av lokaler används den som grund för dekorativa kompositioner och kittmassa. Gips kan också användas för att fylla skarvar och sprickor i ytor som ska behandlas. Du kan också applicera den i ett tjockt lager upp till sju centimeter.

Efter applicering av "Prospectors" kan du inte använda kitt, vilket sparar mycket tid och pengar. Låg förbrukning av blandningen, styrka och elasticitet hos den resulterande ytan, lågt pris - det här är de främsta fördelarna med gipsblandningen "Prospectors".

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsegenskaper

Blandningen finns i papperspåsar som väger 30 eller 15 kg. Det kan vara vitt eller grått, beroende på egenskaperna hos gipset från vilket det tillverkades. Ibland säljs en rosa färgkomposition. Före användning späds blandningen med vatten, varefter den appliceras på en torr, väl rengjord yta.

Blandningsspecifikationer:

  • gips är avsett för inomhusområden med låg luftfuktighet;
  • den putsade ytan kan användas för målning, för applicering av texturerad tapet, under kakel och efterbehandling av kitt;
  • i genomsnitt förbrukas 0,9 kg gips per kvadratmeter yta;
Bild
Bild
  • temperaturintervallet vid vilket blandningen kan appliceras är från +5 till +30 grader;
  • du måste använda den resulterande lösningen inom 45-50 minuter;
  • tjockleken på det applicerade skiktet kan vara från 5 till 70 mm.

Innan du använder gipsblandningen är det nödvändigt att förbereda ytan - att rengöra den från smuts, damm, sönderfallande fragment av gammalt gips. Blandningen kan endast appliceras på en torr yta.

Om sådana baser som skumbetong, gips, tegel, gips bearbetas med blandningen måste de förfärgas. Det är lämpligt att behandla andra ytor med "Betongkontakt" primer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Först måste blandningen spädas. För att göra detta hälls det i en speciell behållare, sedan tillsätts vatten med en hastighet av 16-20 liter vatten per förpackning eller 0,5-0,7 liter per kg torr blandning. Använd rent vatten för att späda gipset. Blandningen kan blandas med en mixer, en elektrisk borr med ett munstycke eller manuellt. Lösningen ska stå i 5 minuter. Den resulterande lösningen ska vara homogen, efter sedimentering omrörs den igen. Efter det kan du börja arbeta.

Tillsätt inte vatten eller tillsätt torrt pulver till den färdiga massan. På 50 minuter måste du ha tid att använda den resulterande lösningen.

Bild
Bild

Hur man ansöker

Blandningen kan appliceras manuellt eller mekaniskt.

Manuell applikation

För att göra detta, använd en spatel eller murslev. Blandningen appliceras i flera lager och flyttar verktyget nedifrån och upp. För det första lagret är det bättre att använda en grovt hackad murslev: det kommer att ge bättre vidhäftning. Efter applicering måste ytan vara jämn. Tjockleken på de applicerade skikten är högst 5 cm.

Taket är putsat genom att flytta sparkel mot dig. Applicera endast ett lager av blandningen. Lösningen ställs in på två timmar. Om skiktet är mer än 2 cm måste förstärkning med metallnät användas. Efter 40 minuter stelnar lösningen, varefter du kan skära av oegentligheter och gnugga ytan med en spatel.

Efter att det applicerade skiktet har torkat kan ytan förberedas för slutbehandling. För att göra detta fuktas gipset med vatten och gnids med en flottör. Därefter slätas gipset ut med en bred spatel. Utjämning kan upprepas efter några timmar. Efter sådan behandling kan ytan inte vara kitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk applikation

För maskintillämpning av gips används en pistol som flyttar den från det övre vänstra hörnet nedåt och till höger. Murbruk appliceras i remsor 70 cm långa och 7 cm breda. Remsorna måste överlappas med den intilliggande. Gips appliceras i ett lager.

Taket är putsat med rörelser från vänster till höger, från väggen längst bort från fönstret. Skiktets tjocklek beror på pistolens hastighet: ju högre hastighet, desto tunnare lager. Rekommenderad tjocklek är högst 2 cm murbruk. Taket måste vara förstärkt. I framtiden behandlas ytan med en flottör och en spatel.

Det är nödvändigt att övervaka att säkerhetsåtgärderna följs när du arbetar med gipset "Prospectors": du måste använda personlig skyddsutrustning, undvik kontakt med ögon, slemhinnor, inuti kroppen. Vid kontakt, skölj med mycket vatten och sök läkare vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra typer av gips "Prospectors"

  • För utomhusbruk producerad cement-sandblandning "Prospectors ". Det används också för att arbeta med källaren i en byggnad. Murbruk kan appliceras på gammalt gips. Tillverkad i påsar på 30 kg konsumeras cirka 12 kg av blandningen per meter yta. När du arbetar med det finns det inga begränsningar för lufttemperaturen.
  • Gips "Barkbagge " … Dekorativ finish, lämplig för ytterväggar. Kompositionen innehåller dolomitflis, vilket skapar ett räfflat ytmönster. Sedan målas de putsade väggarna.
  • Optimalt . Det används för rum med hög luftfuktighet. Kompositionen innehåller cement, vilket säkerställer beläggningens vattenbeständighet. Den används för yttre och inre ytor. Applicering i ett lager upp till 9 cm tjockt är tillåtet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Priset för gips "Prospectors" är lågt och ganska överkomligt. Kostnaden för ett paket i olika butiker varierar från 300 till 400 rubel för en påse på 30 kilo.

Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av gipset "Prospectors" är generellt positiva. Köpare noterar det låga priset och den låga förbrukningen av blandningen per en meter yta. Blandningen späds lätt, lösningen är homogen, utan klumpar.

Det applicerade gipsskiktet torkar utan att det sjunker och sprickor, det är väl bearbetat. Efter dubbel behandling är ytan slät och behöver inte kitt. En liten nackdel är att lösningens brukstid är cirka 50 minuter. Men denna funktion finns i alla blandningar framställda på basis av gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om alla fördelarna med Prospector -gipset från följande video.

Rekommenderad: