Färdigt Spackel: PVA-baserade Väggkompositioner, Spackel I Skopor För Inredningsarbeten, Kan Det Spädas Med Vatten

Innehållsförteckning:

Video: Färdigt Spackel: PVA-baserade Väggkompositioner, Spackel I Skopor För Inredningsarbeten, Kan Det Spädas Med Vatten

Video: Färdigt Spackel: PVA-baserade Väggkompositioner, Spackel I Skopor För Inredningsarbeten, Kan Det Spädas Med Vatten
Video: Acrylic Wall Putty vs Cement Putty - Which is Better? 2024, April
Färdigt Spackel: PVA-baserade Väggkompositioner, Spackel I Skopor För Inredningsarbeten, Kan Det Spädas Med Vatten
Färdigt Spackel: PVA-baserade Väggkompositioner, Spackel I Skopor För Inredningsarbeten, Kan Det Spädas Med Vatten
Anonim

Alla vet att renovering inte är komplett utan byggnads- och efterbehandlingsmaterial. En reparation av hög kvalitet är omöjlig utan tillgången på bra, dyra material av utmärkt kvalitet. Idag är det mycket enkelt att göra reparationer även på egen hand, utan att ha ett bagage av kunskap i huvudet och erfarenhet bakom axlarna. Det finns ett stort antal färdiga blandningar och improviserade verktyg som hjälper till att underlätta uppgiften så mycket att ägaren till hemmet måste köpa en hängmatta och koppla av medan du arbetar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är allt detta överdrivet. Trots det är byggmaterialmarknaden så bred och mångsidig att den tillåter oss att göra rätt val av grunden för alla reparationer - kitt (eller kitt, som det är bekvämt för alla). Tidigare gjordes anpassade blandningar för väggar och andra ytor genom att köpa och blanda flera olika material. Idag har du råd att köpa ett färdigt väggspackel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Spackelprocessen tar inte särskilt lång tid, men lämnar ett outplånligt intryck efter sig. Mer exakt, utjämnad. Kittet, som en trollstav, kommer att korrigera alla ojämnheter och grovhet i väggarna, stänga alla sprickor och pucklar.

Klar kitt är bra eftersom det, till skillnad från torrt, inte behöver spädas, blandas, beredas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns verktyg för inomhus- och utomhusarbete.

De skiljer sig dock inte bara inom tillämpningsområdet:

Latexspackel för inredningsarbete. Den är baserad på latex, som lämnar produkten i flytande och plastiskt tillstånd under lång tid. Säljs i hinkar med täta lock

Bild
Bild
Bild
Bild

Cementbaserat kitt. Beroende på basämnets märke och kvalitet har kittet vissa skillnader i dess konsistens, funktionalitet och kostnad. Vid tillverkningen används följande proportioner av komponenterna: en del cement för 3-4 delar fin sand utan föroreningar, plus vatten som lösningsmedel i den mängd som krävs för att skapa en lösning med tillräcklig densitet. Denna typ av kitt är mycket fuktbeständig, men inte särskilt elastisk. Den används bäst i badrummet eller köket. En av dess nackdelar är att materialet efter ett tag kan spricka

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsspackel. Som namnet antyder är materialet baserat på gips. Ett av de mest praktiska, andningsbara och anpassningsbara materialen. Tack vare gipsets elastiska egenskaper kommer denna typ av kitt att göra väggen perfekt - perfekt slät och jämn. De obestridliga fördelarna med denna beläggning: den torkar snabbt och har en helt neutral lukt

Av nackdelarna - bräcklighet: gips kan helt enkelt gå sönder eller smula . Det vill säga en sådan kitt är idealisk för rum med en liten skara människor, en lugn atmosfär och minimala temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Polymer kitt har hög elasticitet och hållbarhet. Därför är prislappen för denna typ av blandning jämförelsevis högre än de andra.
  • Akrylspackel passar både inomhus och utomhus. Den fungerar perfekt i alla temperaturer och väderförhållanden. Fäster enkelt på vilken yta som helst. Det används ofta som en pricken över i - ett ytskikt, applicerat med en tjocklek av högst 1 mm. Utmärkt för träbearbetning, smulas inte med tiden och luktar inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Baserat på PVA. Det kan kännas igen från tusen: genom sin säregna lukt. Huvuddragen i denna art är dess användning i våtrum utan rädsla för att vara utsatt för svamp, mögel och skadliga mikroorganismer.
  • Dekorativ, design. Den kan färgas och textureras. Den önskade nyansen kan uppnås genom nyansering, medan texturvalet direkt beror på rummets designlösning.

Det är också nödvändigt att skilja mellan start (grundläggande, grundläggande) och avslutande kitt. Det första är nödvändigt för att korrigera väggarnas synliga brister. Det andra är att ge objektet ett komplett utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Orsakerna till att välja färdiga blandningar kan vara olika egenskaper som finns i dem, som vi uppmärksammar separat:

  • bekväm behållare: du kan välja både en halvliterburk och en hink som väger upp till 15 kg eller mer;
  • det finns ingen anledning att förbereda före arbetet, och om det torkar kan det helt enkelt spädas med vatten;
  • enkelhet och enkelhet i applikationen;
  • ytan behandlad med kitt kan slipas;
  • döljer sömmar perfekt och skapar hörn;
  • kan fungera som ett utmärkt finishskikt och dekorativ efterbehandling av rummet.

Det bör också noteras att kittet är brandsäkert och därför säkert för alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Bland andra rekommendationer för val av kitt är rätt inställning av målet viktigt: varför kitt utförs.

Efter att ha svarat på denna fråga, var uppmärksam på följande punkter:

  • För att måla väggar är det värt att välja färdiga blandningar, medan för tapeter rekommenderar experter att använda torra typer av kitt.
  • Universalmixer är perfekta för nybörjare som bestämmer sig för att göra reparationer på egen hand. Detta är exakt fallet när kittet kan vara både grundläggande och efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Oavsett hur dyr och känd blandningen är, innan du köper, kontrollera om det finns överflödiga föroreningar i hinken: stenar, damm, halm - skräp, i ett ord.
  • Europeiskt tillverkat kitt anses vara en av högsta kvalitet. Men priset är mycket högre än något annat på byggvarumarknaden.
  • Det är bättre att limma tapeten på en vit bas.

Ready kitt är ett mångsidigt reparationsverktyg som minimerar både fysiska och ekonomiska kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

De mest kända varumärkena inom byggvärlden är Knauf, Sheetrock och Vetonit. Tänk på dessa och mindre populära företag med alla deras funktioner:

Mest populära byggmärke Knauf producerar ett stort utbud av fyllmedel för en mängd olika ändamål och situationer. Så, till exempel, Knauf-Rotband Pasta Profi är ett efterbehandlingskitt med tillsats av vinyl, vilket tillverkningsföretaget kan vara stolt över. Snövit, motståndskraftig mot sprickor, har ökad elasticitet, vilket gör att du kan stänga även de minsta sprickorna och grova oegentligheter. Lätt att frysa.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Vetonit " - ett franskt företag för tillverkning av byggnadsblandningar. Deras främsta hjärnbarn bland kitt är Weber -mixen. Vetonit LR pasta. Färdigt kitt med tillsats av finmald marmor och polymerlim. Lämplig för interiörarbete i torra, ventilerade rum. Med ett millimeter lager torkar det upp till 8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fast Sheetrock känd för tillverkning av universella fyllmedel. Huvudvärdet på deras kitt är följande:

  1. oljesammansättning som underlättar appliceringsprocessen;
  2. låg murbrukskonsumtion per kvadratmeter;
  3. har en snövit färg före applicering, och efter torkning får den en något beige nyans;
  4. efter bearbetning blir ytan slät och behaglig vid beröring.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klar blandning Danogips SuperFinish från en rysk tillverkare har en pasty form och en polymersammansättning. Grundläggande kitt för torra rum. Har hög frostbeständighet och smidighet vid mekanisk och manuell slipning.
  • Det mest ekonomiska alternativet idag anses vara ett kitt baserat på PVA "Ekonomi " en annan inhemsk tillverkare "Leningradskie Kraski". Klar blandning, som bara behöver spädas något med vatten före användning. Mest lämplig som startskikt för målning eller tapetsering. Ytan är matt, förbrukningen är 750 gram per kvadratmeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och återigen, hjärnskottet till ryska byggmagneter - ett universellt kitt Axton … Polymerblandning för inomhusbruk i torra rum, mycket flexibel färdig att använda pasta. Mer lämplig för efterbehandling av kitt, lätt att applicera, håller stadigt.

Och för att vara garanterad att vara framför samma märke för just det fallet, bör du läsa recensionerna, som det finns många av på nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Om jag fortsätter med ämnet universalspackel, nämligen Axton, skulle jag vilja notera dess främsta fördelar, framhävda av majoriteten av användarna:

  • "Lydig", lätt att applicera;
  • torkar snabbt;
  • efter torkning får den trevliga taktila egenskaper (liknande velour);
  • överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Respondenternas åsikter om den mest kända byggnadsblandningen Knauf skiljer sig åt nästan 50/50 i motsatta riktningar. Så många klagar över den höga kostnaden för färdiga kitt från en tysk tillverkare. Andra beundrar och försäkrar andra att de aldrig kommer att byta ut henne mot någonting. Av nackdelarna skiljer de också lösheten, bräckligheten (det finns kommentarer om att vid färdigmålning av en träplatta efter ett par år togs det färdiga kittet bort, följt av en pensel med färg).

Bild
Bild
Bild
Bild

När du beslutar om valet, glöm inte att jämföra alla faktorer som ingår i din reparation för att undvika övervakning och inte ångra pengar och tid. Det färdiga kittet är en utmärkt assistent i reparationsprocessen och ett makalöst resultat. Så mycket att även en nybörjare som tar sina första steg inom reparationsområdet kan klara av den här pastiga och geléliknande blandningen.

Rekommenderad: