Pneumatisk Häftapparat: Möbelhäftapparat Och Andra Typer, Val Av Naglar Och Stift För Universal- Och Andra Häftapparater

Innehållsförteckning:

Video: Pneumatisk Häftapparat: Möbelhäftapparat Och Andra Typer, Val Av Naglar Och Stift För Universal- Och Andra Häftapparater

Video: Pneumatisk Häftapparat: Möbelhäftapparat Och Andra Typer, Val Av Naglar Och Stift För Universal- Och Andra Häftapparater
Video: Valet i Sverige, Hur röstar man, Sfi 2024, April
Pneumatisk Häftapparat: Möbelhäftapparat Och Andra Typer, Val Av Naglar Och Stift För Universal- Och Andra Häftapparater
Pneumatisk Häftapparat: Möbelhäftapparat Och Andra Typer, Val Av Naglar Och Stift För Universal- Och Andra Häftapparater
Anonim

Pneumatisk häftapparat är en pålitlig, bekväm och säker enhet för alla typer av arbete med olika mönster inom möbler och andra industrier. Det återstår att välja rätt alternativ för dina ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den pneumatiska häftapparaten används ofta i möbelproduktion eller i bygg- och efterbehandlingsarbeten. Detta verktyg ger ett alternativ för att fästa olika huselement . Man tror att ett pneumatiskt verktyg är mer effektivt än ett mekaniskt, säkrare och bättre än ett elektriskt.

De flesta modeller av pneumatiska häftapparater är utmärkta klädselverktyg för att arbeta med möbler, perfekta för grundläggande typer av montering i olika storlekar på dess moduler . När du väljer en produkt bör du dock vara uppmärksam på dess dimensioner och bekvämlighet.

Bild
Bild

Verktyget drivs av tryckluft och består av:

  • automatisk kropp (pistol);
  • cylinder med kolv;
  • startsystem;
  • Lagra;
  • slagsystemsmekanism;
  • luftfördelningsmekanism.

Principen för drift av en pneumatisk häftapparat är att en klämma med fästen (fästelement) placeras i butiken, som matas in i slagmekanismen automatiskt (på grund av konstruktionen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Pistolen är fäst vid det förberedda området på ytan, varefter utlösningsknappen (avtryckaren) trycks in. Tryckluften rör sig in i cylindern genom luftfördelningssystemet, trycker på kolven, på grund av vilken stötarna överförs till tändstiften, som träffar konsolen och driver den in i ytan på rätt plats.

Typöversikt

Den pneumatiska häftapparaten måste matcha fästelementets storlek. Låt oss överväga vad som ingår i begreppet "storlek ".

  1. Häftbenets längd . För montering av träramar för en säker anslutning används häftklamrar med en längd på 16 mm eller mer. Vid stoppning av möbler används vanligtvis häftklamrar med korta ben - upp till 16 mm. Korta häftklamrar krävs vid sammanfogning av plywoodskivor, eftersom långa häftklamrar kommer att genomborra materialet.
  2. Storlek enligt bredden på häftklammerens baksida . I den vanliga monteringen av möbelramar används både breda och smala ryggfästen. När den är monterad är skillnaden inte lika tydlig som när den är stoppad. I det senare fallet anses bredden på häftklamrarnas baksida vara optimal - 12, 8 mm. En sådan konsol fångar materialet i ett större område jämfört med andra typer, vilket är nödvändigt för en mer pålitlig och hållbar fixering. Och även klammerna för den optimala bredden på klädseln minskar materialförbrukningen.

  3. Häftklammerens tvärsnittsdimensioner . Detta avser tjockleken på tråden från vilken häftklamrarna är gjorda. Tjockare typer går till montering och fastsättning av möbelramen. Tunna klädselklamrar är lämpliga för mer skonsamt arbete och är också mindre märkbara på möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att arbetet med en pneumatisk häftapparat av en viss design inte tillåter dig att ta häftklamrar av olika bredd samtidigt. Detta kommer att kräva ytterligare ett verktyg. Det är också värt att överväga att klädselklammern kan användas både för arbete med klädmaterial och med plywoodskivor. Moderna modeller av klädselanordningar kan fungera även med ett tunt träark.

När du väljer kan du fokusera på modellens mångsidighet eller specifikation.

Universell

Dessa häftklamrar är utformade för att fästa material på trä- och plywoodskivor. Arbetsutrustningen för den universella häftapparaten inkluderar häftklamrar, spikar, stift. Funktionen och strukturella styrkan hos en sådan häftapparat gör att du kan skydda dess inre element från eventuella mekaniska skador.

Bild
Bild

Specialiserad

Professionella häftapparater är oumbärliga i de sällsynta fall då arbetsutrustning av speciell kvalitet och storlek krävs på materialets yta, eller när det krävs exakt arbete i halvcirkelformade nischer och olika svåråtkomliga platser, till exempel, för att köra naglar.

Bild
Bild

Populära modeller

Bland de många moderna modellerna av häftklamrar är det värt att lyfta fram de alternativ som är mest populära på byggmarknaden.

Betyg på pneumatiska häftapparater:

  • Wester NT-5040;
  • Fubag SN4050;
  • Fubag N90;
  • Metabo DKG 80/16;
  • Matris 57427;
  • "Kaliber PGSZ-18";
  • Pegas pneumatiska P630;
  • Sumake 80/16;
  • Sumake N-5;
  • BeA 380 / 16-420.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra modeller med hög precision som säljs. För enkelhets skull kan du använda tabellen med de tekniska egenskaperna hos verktygen, som i exemplet nedan.

Modellnamn på den pneumatiska häftapparaten Vikt, i kg Tryck, i atm Lagringskapacitet, st.
Matris 57427 2, 8 100
Fubag SN4050 1, 45 100
"Kaliber PGSZ-18" 1, 5 100
Pegas pneumatiska P630 0, 8 100
Wester NT-5040 2, 45 4-7 100
Sumake 80/16 0, 9 160
Fubag N90 3, 75 7, 5 50

Förbrukningsartiklar och fästelement

Beroende på häftapparatens utformning väljs lämpliga fästelement för den. Den universella häftapparaten fungerar med en mängd olika förbrukningsmaterial, du behöver bara välja ett fästelement för den specialiserade häftapparaten (till exempel kan det bara vara häftklamrar och naglar, eller det kan bara vara dubbar och nitar).

Bild
Bild

Häftklamrar är bäst lämpade för mjuka och lättframbringande material som mesh, läder, tygytor för fixering till hårdare - plywood, trä, plast . Häftklamrarna pressas mycket hårt mot materialet, till skillnad från naglar, vars huvuden förblir synliga på ytan. Pinnar används där fästningen utförs på ett särskilt oansenligt sätt och för att bevara ytans estetik. Spik används mer ofta, särskilt vid montering av träkonstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Innan du köper ett verktyg, kontrollera dess tekniska nyanser. Så en möbelhäftapparat kan väljas enligt följande parametrar:

  • med hänsyn till det maximala trycket (för klädsel är 5-6 bar tillräckligt, för rammontering - 8 bar);
  • med hänsyn tagen till justering av slagkraften (det är bekvämt att ställa in slagkraften direkt på instrumentet, beroende på vilken uppgift som finns kan justeringen göras på kompressorn, men förluster i det pneumatiska nätet kan leda till felaktigheter);
  • med hänsyn till enhetens vikt (det är klart att valet görs till förmån för små verktyg och de extra 100 g kan leda till förskjutning av stödet);
  • med hänsyn till butikens kapacitet (under arbetets gång är det oönskat att ofta avbryta för laddning, men den extra volymen häftklamrar i butiken kommer att öka häftapparatens vikt).
Bild
Bild

Slutsats: häftapparaten väljs utifrån de uppsatta uppgifterna - förpackning, klädsel, ramfästen. Ett av de viktigaste kriterierna när du väljer en pneumatisk häftapparat är antalet laddningar, såväl som antal och hastighet på bilder.

Ansökningar

En universell pneumatisk häftapparat är det bästa alternativet för en enhet baserat på dess grundläggande egenskaper, till exempel praktisk och funktionalitet. Häftapparaten kommer att bli ett oumbärligt verktyg för konstruktion och renovering. Alla professionella verktyg (möbler, konstruktion, förpackningar, klädsel) har ett brett spektrum av applikationer.

Så, en häftklammer behövs för:

  • reparation av klädsel och möbler;
  • konstruktion av träkonstruktioner;
  • byggnadsarbeten;
  • hemreparationer;
  • inredningsdesign;
  • trädgårdsarbete;
  • scendekoration med mera.
Bild
Bild

Specifik tillämpning av pneumatiska häftapparater: konstruktion av förändringshus, takreparation, arbete med utvändig och invändig isolering av hus, produktion av dörrar och fönster.

Till salu hittar du modeller med låg ljudnivå under arbetsmanipulationer . Kostnaden för verktyget beror på själva modellen - tillverkaren, konstruktionstypen och byggkvaliteten. Moderna arbetande häftapparater är efterfrågade både inom industriell produktion och för personliga behov. Den pneumatiska häftapparaten kan med rätta kallas ett av de vanligaste arbetsverktygen som säljs ut på byggmarknaden.

Rekommenderad: