Vinterarbetsstövlar: Typer Av Isolerade Skyddsskor För Arbete I Norr, Val Av Varma Stövlar För Svår Frost

Innehållsförteckning:

Video: Vinterarbetsstövlar: Typer Av Isolerade Skyddsskor För Arbete I Norr, Val Av Varma Stövlar För Svår Frost

Video: Vinterarbetsstövlar: Typer Av Isolerade Skyddsskor För Arbete I Norr, Val Av Varma Stövlar För Svår Frost
Video: Supersmart tips: Så knyter du kängorna 2024, Maj
Vinterarbetsstövlar: Typer Av Isolerade Skyddsskor För Arbete I Norr, Val Av Varma Stövlar För Svår Frost
Vinterarbetsstövlar: Typer Av Isolerade Skyddsskor För Arbete I Norr, Val Av Varma Stövlar För Svår Frost
Anonim

Klimatförhållandena i många regioner i vårt land, även under perioden med global uppvärmning på planeten Jorden, är fortfarande ganska hårda. Därför är det omöjligt att arbeta större delen av året utan lämplig utrustning. Det är därför urvalskriterierna för vinterskor är så viktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skyddsskor för den kalla årstiden ska vara varma och samtidigt så bekväma som möjligt. Detta krav är absolut ledande, eftersom obekväma och opraktiska skor kan orsaka mycket allvarliga problem. Naturligtvis måste bra arbetsstövlar klara mycket kalla temperaturer. Dessutom spelas en viktig roll av:

  • flexion av sulan när du går;
  • mjuka innersulor;
  • pålitligt skydd som gör att du kan gå på isiga områden;
  • högkvalitativa material av den senaste generationen;
  • skydd mot isbildning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När du väljer stövlar bör du först överväga graden av skydd mot kyla. Om det är relativt varma dagar, när temperaturen varierar från –5 till +5 grader, måste du välja modeller med ett cykelfoder eller på ett tunt membran . I vissa fall är foder i äkta läder acceptabelt. Men det är inte alltid möjligt att räkna med sådana gynnsamma förhållanden på vintern. Därför används vid temperaturer från -15 till -5 grader stövlar med ull- eller membranfoder.

Men många arbetare som arbetar utomhus (utomhus) måste ibland arbeta i kylan med en lägre temperatur . Under sådana förhållanden krävs antingen en päls eller ett tjockt membranfoder. Om du i det här fallet använder skorna som beskrivs ovan, blir dina fötter väldigt kalla. I temperaturområdet från -20 till -35 grader rekommenderas det vanligtvis att använda isolerade höga stövlar eller filtstövlar.

Vissa tillverkare erbjuder skor med speciella membran avsedda för svåra frost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ska lita på sådana löften eller inte, du måste bestämma själv . Men skor, som är utformade för att fungera i norr och på andra platser, där termometern ofta sjunker under 35 grader under noll, måste tas på allvar. Här blir det säkrare att använda bra stövlar med hög päls med maximal isolering. Men ännu bättre är en speciell typ av vinterstövlar. Viktigt: i vanliga butiker, inklusive onlinehandel med allmänna skor, säljs sådana stövlar i princip inte.

Faktum är att speciella stövlar genomgår separat certifiering … Ökade krav ställs också på certifiering av material för dem. Ett antal frostbeständighetsklasser är tänkta, men proffs bör förstå dessa klasser. Det är helt klart att det inte finns några universella skor för vintern och det kommer det aldrig att bli. Om någon lovar att vissa modeller av stövlar eller stövlar lika kommer att hjälpa till i mild frost och vid -25 grader, så är detta förmodligen en åtgärd av lågkvalitativ marknadsföring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Kanadensiska vinterskor är mycket efterfrågade Kamik vattentät … Vid tillverkningen av dessa stövlar används isolering, som inte används någon annanstans. Huvudegenskaperna för de angivna kanadensiska skorna:

  • lätthet;
  • tillgänglighet i modellerna upp till storlek 47;
  • utmärkt motståndskraft mot vatten;
  • relativt låg bagagehöjd.

Av bristerna kan en punkt lyftas: det är svårt att gå på hala platser. Men detta minus är naturligtvis viktigt både för arbetare som bryr sig om sin hälsa och för ryska arbetsgivare som är ansvariga för eventuella arbetsolyckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan noteras bra modell av stövlar "Toptygin" från den ryska tillverkaren "Vezdekhod " … Formgivarna har lyckats säkerställa bagagebenets maximala elasticitet. Pälsfodret har upp till 4 lager. Tillverkaren lovar drift vid temperaturer upp till -45 grader utan överdriven styvhet i dynorna. Tack vare den åtdragna manschetten kommer snö inte in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och också i god efterfrågan:

  • Baffintitan;
  • Woodland Grand EVA 100;
  • Torvi EVA TEP T-60;
  • "Bear" SV-73sh.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om dessa inte är tillräckligt att välja mellan bör du vara uppmärksam på produkterna:

  • Rieker;

  • Ralf Ringer;
  • Wrangler;
  • Columbia.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Material är naturligtvis viktigt för vinterskor. Men det är lika viktigt att ta reda på hur väl fukt kommer att rinna bort från foten . Och detta beror redan på designbesluten och på hur utvecklarna kommer att hantera materialet. Märkligt nog tål gummiskor med en flerskiktsstruktur vanligtvis de lägsta temperaturerna. Det gör att huden "andas" just på grund av den ursprungliga designen.

Många människor är intresserade av hur lätt det är att torka skor . Men om det här i staden bara är en bedömning av den betungande användningen av produkter, då på avlägsna platser, expeditioner, globala byggarbetsplatser, är bara sådana skor som snabbt kan torkas motiverade. Jägare, fiskare, turister och andra mobila människor tvingas köpa lätta och tunna stövlar. Tack vare modern teknik ger de utmärkt skydd mot kyla.

Men du bör inte överskatta traditionell päls om den blir blöt - bara en spis eller en eld hjälper.

Rekommenderad: