Dansmatta Med TV-anslutning: En översikt över Modeller För Dans För Barn Från 5-6 år, Val Av Matta För Två Barn

Innehållsförteckning:

Video: Dansmatta Med TV-anslutning: En översikt över Modeller För Dans För Barn Från 5-6 år, Val Av Matta För Två Barn

Video: Dansmatta Med TV-anslutning: En översikt över Modeller För Dans För Barn Från 5-6 år, Val Av Matta För Två Barn
Video: barn balett 6 8 år 2024, April
Dansmatta Med TV-anslutning: En översikt över Modeller För Dans För Barn Från 5-6 år, Val Av Matta För Två Barn
Dansmatta Med TV-anslutning: En översikt över Modeller För Dans För Barn Från 5-6 år, Val Av Matta För Två Barn
Anonim

En dansmatta är en relativt "ung" underhållningsapparat med en spelkontroll som ansluts till en TV, digitalbox, dator eller bärbar dator. Valet av anslutning påverkar i hög grad kostnaden för hela köpet. Denna artikel kommer att fokusera på modellerna som ansluts till TV: n.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

För första gången presenterade det japanska företaget Konami sin uppfinning för världen 1998. Den hade syftet med en leksak. Plattformen förbättrades och moderniserades, men essensen i spelet förändrades faktiskt inte. Ursprungligen var enheten avsedd för en spelare, men med tiden började de producera mattor för 2-3-4 personer . Enheten, trots bristerna i de första modellerna, blev snabbt populär bland unga människor; den samlade långa köer i nöjescenter. På den tiden hade mattan få melodier, bara tre lägen och led av ett brott mot synkroniseringen av ljud och rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tiden eliminerades bristerna. Företaget började släppa lätta versioner för hemmabruk med 7 lägen och många melodier . Den moderna dansmattan har många namn: musikplattform, dansmatta eller dansplatta. Det är en avtagbar plattform av gummi med rätt geometrisk form (kvadrat, rektangel), som inte glider och inte slits ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för en sådan matta kan variera från 800 till 20 tusen rubel . Det beror på att anslutningen, till exempel, till en dator via USB kommer att kosta mer än till en TV, men det har också fler möjligheter. Dessutom påverkas priset av det material som enheten är tillverkad av. Om mattan ser ut som en vanlig oljeduk kommer den att kosta mycket mindre än en solid gummerad plattform.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppehålla sig mer i produktens material mer detaljerat, enligt modellens struktur är de indelade i tunna (billigare) och förtjockade (dyra)

Tunna modeller är gjorda av syntetväv, sammankopplade i flera lager. De är kompakta, lätta att hantera och tar liten plats. De är lätta att transportera även till fots. Men man kan inte dansa med passion på tunna mattor, det finns risk för halkning

Bild
Bild

De ska inte vara i skor, detta kan skada den inte för starka ytan.

Den förtjockade modellen är en solid tät gummerad matta med en tjock polymerinsats inuti. Om mattan behöver rullas ihop kan fodret tas bort. Trots sin styrka och tillförlitlighet rekommenderas det också att dansa på en tjock plattform utan skor. Sådana produkter glider inte och tål alla dansrytmer

Bild
Bild
Bild
Bild

Musikaliska denpads är fascinerande spelenheter som ännu inte finns i alla hem. Men deras popularitet växer på grund av många fördelar:

  • främja en sportanda;
  • ge många positiva känslor;
  • ge möjlighet att spela med ett lag på 2 till 4 personer;
  • utveckla uppmärksamhet, minne, motorik;
  • lära känna rytmen;
  • träna kroppen inte sämre än någon träning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha analyserat ett stort antal recensioner har inga signifikanta brister i mirakelleksaken identifierats, användarna är nöjda. Små klagomål relaterade till mycket billiga modeller. Några av dem är gjorda av polyeten och halkar lite.

Bild
Bild

Sådana anordningar placeras bäst på mattor eller mattor för att öka dragkraften på golvet.

Funktionsprincip

Principen för dansmattan är ganska enkel, med en önskan kan vem som helst fördjupa sig i den. Enheten har olika svårighetsgrader att ansluta till hemutrustning . Datorversionen kräver noggrann, långsiktig justering, den senaste generationens mattor (släpptes efter 2013) är lämpliga för den. Men å andra sidan kan Denspad -modeller som stöder ett SD -flashkort ladda ytterligare låtar och spelalternativ på utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning till en TV är enklare med hjälp av en adapter (ingår i satsen) och en kabel med en "tulpan" -kontakt. En mikroprocessor är monterad inuti själva mattan. Produkten levereras med en skiva med ett speciellt program som ger ett stort antal melodier . När den är ansluten, när utrustningen har bytt till önskat läge, kan du se bilder med kommentarer på TV -skärmen. Väljer vanlig CRT- eller LCD -TV -typ. Därefter visas en lista med program som du kan välja antal knappar, svårighetsläge, melodi med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten har olika svårighetsgrader, vilket gör den tillgänglig för spelare med olika bakgrunder:

  • nybörjare - avsedd för nybörjare;
  • lätt - lätt, spelet sker utan mycket stress;
  • standart - standard, används i de flesta fall;
  • tung - tung, designad för erfarna spelare.
Bild
Bild

Från 7 till 9 knappar är inbyggda i plattformen, pilar appliceras på ytan för att bestämma rörelsen … Processen i själva spelet är följande: spelaren, under den aktiva melodin, kliver på knapparna i önskad sekvens. Detta beror på displayen som ligger framför deltagaren i spelet. Under dansen är det nödvändigt att observera pilarna på skärmen eller "dansande mannen", de informerar om knapparna som ska trampas på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste hoppa när pilen träffar kvadraten i beteckningen . För varje korrekt rörelse beräknas en poäng, som kan ses på displayen, i slutet av spelet sätts det totala antalet poäng som erhållits. För att sammanfatta kan vi säga att dansmattor som är anslutna till en TV är mer lämpliga för nybörjare eller amatörer. Professionella väljer datoralternativ.

Bild
Bild

Dimensioner

Dansmattor är enkla och dubbla. Enstaka ser ut som en fyrkantig plattform som mäter 90x90 cm eller 100x100 cm. Rektangulära produkter för en spelare har måtten 90x80 cm, 94x82 cm, 92x80 cm . När den är hopfälld är mattan 30x30x8 cm. Dubbla plattformar upprepar formen av en rektangel och har mått dubbelt så stora som enstaka modeller - 165x90 cm. Flera personer kan dansa på sådana produkter samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Dansplattformar skapas i en ljus, iögonfallande ton, eftersom de presenterar underhållningsprogram och ansvarar för ett gott humör. Produktens yta är också målad med färgglada rutor så att du snabbt kan navigera och sätta din fot korrekt, i önskad sektor. Ljusa färger, rytmisk musik, belysning och energiska rörelser skapar en atmosfär av nöje och fest, som krävs från en sådan enhet.

Bild
Bild

I de flesta fall väljs en svart bakgrundsfärg för själva ytan, på vilken saftiga rutor kontrasterar perfekt:

i blått och crimson

Bild
Bild

i röda, blå och gula toner

Bild
Bild

ofta är rutorna målade i trafikljusets färger - rött, gult och grönt

Bild
Bild

Barnmattor görs mer konstnärligt, istället för rutor kan barn överväga bilder på djur, blommor eller karaktärer av sina favorit -tecknade serier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

När du väljer en dansmatta föreslår vi att du uppmärksammar de modeller som har visat sig vara de bästa baserat på användarrecensioner:

Smoby (Cotoons)

Produkten är avsedd för spädbarn upp till ett år, även lämplig för nyfödda. First Steps -modellen är särskilt användbar.

Bild
Bild

Amico

Under detta märke har olika mattor tillverkats för barn från 3 till 5 år. De bästa är Funny Mice och Party for Friends.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dance Pad Deluxe Piu

Modern multifunktionell 32-bitars modell med anslutning till dator och TV.

Bild
Bild

Stay Cool Duplex trådlöst

Trådlös 32-bitars dansplatta, med flashkort och 2 joysticks, har 6 svårighetsgrader. Kan anslutas för att spela tillsammans.

Bild
Bild

Dansföreställning ii

Bekväm gummierad halkskyddsmatta med en vattentät yta, utrustad med många inställningar och samtidigt är billig.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en modell är det viktigt att veta vem den är avsedd för: ett barn, en vuxen, en professionell, en nybörjare. Mål är också viktiga och kan köpas för underhållning eller träning (fitness, yoga, viktminskning).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för produkten beror inte bara på materialet och sättet att ansluta till olika typer av utrustning, det påverkas av komplexiteten hos själva den elektroniska fyllningen.

Mattor kan skilja sig åt i antal knappar, olika effekt, antal bitar. Den sista punkten bör diskuteras mer i detalj. Modellerna finns i 8, 16 och 32 bitar. När du väljer en produkt bör du vara uppmärksam på tv: ns diagonal - ju mer imponerande den är, desto fler bitar kan du behöva. Det finns också andra viktiga kriterier.

8 bitar . De enklaste alternativen används för barns lekmattor.

Bild
Bild

16 bitar . Här är grafiken redan av högre kvalitet. Modellerna har många olika melodier. Utrustad med dans- och spelprogram.

Bild
Bild

32 bitar . De tillhör de mest moderna enheterna, de dök upp 2019. Deras HD -grafik är av perfekt kvalitet. Produkterna levereras med ett minneskort för inspelning av dina favoritlåtar.

Bild
Bild

Enheten är dyrare än sina föregångare, men den tillåter alla familjemedlemmar att spela och dansa.

Efter att ha behandlat den elektroniska fyllningen kommer vi att överväga andra urvalskriterier

Bekväma alternativ inkluderar en flexibel, mjuk matta gjord av ett tjockare material. Det kommer inte att röra sig på golvet, du kan inte glida på det. Sådan dyna är bekväm, säker för barn och vuxna

Bild
Bild

För seriösa träningspass väljer proffs styva plattformar, de är mycket dyrare än gummimattor, men priset motiveras av deras höga funktionalitet

Bild
Bild

För dem som vill gå ner i vikt kan du välja en gummerad modell med ett stort antal knappar. För att få poäng måste du jobba hårt, vilket leder till förbränning av kalorier

Bild
Bild

När det gäller ålderskategorier kan denpads delas in i barn, vuxna och hela familjen. Minimiåldern för vilka produkter produceras är inte alls 5 eller 6 år gammal, som många tror. Mattor har uppfunnits även för spädbarn upp till ett år, mer som filtar med stötfångare.

Rekommenderad: