Borrar För Bekräftelse: Diametrarna På Möbelborrar För Euroskruven. Hur Väljer Man En Bekräftelseövning?

Innehållsförteckning:

Video: Borrar För Bekräftelse: Diametrarna På Möbelborrar För Euroskruven. Hur Väljer Man En Bekräftelseövning?

Video: Borrar För Bekräftelse: Diametrarna På Möbelborrar För Euroskruven. Hur Väljer Man En Bekräftelseövning?
Video: How to remove stripped screws – 7 different ways 2024, Maj
Borrar För Bekräftelse: Diametrarna På Möbelborrar För Euroskruven. Hur Väljer Man En Bekräftelseövning?
Borrar För Bekräftelse: Diametrarna På Möbelborrar För Euroskruven. Hur Väljer Man En Bekräftelseövning?
Anonim

Möbelborrar för bekräftelse är en användbar och bekväm enhet som låter dig skapa ett hål för en "nyckelfärdig" Euro -skruv, utan ytterligare försänkning. Denna typ av metallarmaturer tillverkas av ryska och utländska företag i ett stort antal storlekar. Det är värt att prata mer detaljerat om hur du väljer en bekräftelseövning, vad du behöver vara uppmärksam på när du arbetar med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Möbelborr för bekräftelse är en typ av utbytbara element som är utformade för att skapa hål för euroskruvar. Skräddaren i ett stycke togs i bruk på 70-talet av XX-talet, idag används den som en enhetlig fastsättning av de största tillverkarna av hushållsartiklar . Bekräftelsen är inte enhetlig i sin tjocklek, eftersom metallprodukterna som du måste arbeta med har ett förtjockat huvud och lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behovet av ett specialverktyg för att skapa hål för möbelband uppstod just på grund av den stegrade diametern.

Det fungerar inte att göra detta med vanliga enheter. Under euroskruven för trä eller spånskiva måste du borra ett hål, i vissa områden där diametern ändras . Utformningen av själva verktyget har en fästdel som är fixerad i borrchucken och ett blindhål för en avtagbar del. Den matchar skruven och har en glidpassning för att undvika böjning eller brott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärelementet för borrar för bekräftelse är flerstegs, med en försänkning som gör att du kan fälla in huvudet och ändra passagens bredd. Det finns också icke-hopfällbara alternativ. Dessutom har dessa övningar ett antal karakteristiska egenskaper som skiljer dem från andra motsvarigheter.

  1. Vinklad framsida . Detta gör att borren lättare kan komma in i materialet och säkerställer korrekt centrering när hålet skapas.
  2. Vinkeln på skruvspåret, upprepa tråden i bekräftelsen . Det behövs för att underlätta infästningen av fästelementet och bättre hålla det på plats.
  3. Justerbart stoppläge . Det eliminerar behovet av att dessutom kontrollera ingångsdjupet.
  4. Noggrann polering av spetsen . Det underlättar evakuering av spån, ger enkel glidning.
  5. Minimimåtten på dragplattformen . Denna design eliminerar veckning av hålets sidoväggar. I detta fall lider inte borrens styrka.
  6. Förekomsten av en försänkning i borrutformningen . Hålet har omedelbart önskat steg, du kan linda in Euro -skruven utan att skapa ytterligare fördjupning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För bekräftande övningar är de egenskaper som metallen själv har också viktiga.

Hårdhetsvärden i intervallet 61-64 enligt Rockwell, böjmotstånd, slaghållfasthet 150-165 kc anses vara normala . Värmebeständighet bör vara +120 grader Celsius. En borr med sådana indikatorer låter dig snabbt bilda hål i olika typer av ytor, spånar inte och behåller sina egenskaper länge.

Bild
Bild

Dimensioner

Beroende på bekräftelsens diameter ändras också måtten på borrarna för sådana fästen. Utländska produkter måste märkas HSS för höghastighetsverktygsstål. Ryska företag använder metall med beteckningen P18, P9M5. De dimensionella parametrarna för borrarna för bekräftelsen är i millimeter, de kan vara enligt följande:

  • 5×40;
  • 5×50;
  • 6, 3×50;
  • 7×40;
  • 7×50;
  • 7×60;
  • 7×70.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer den optimala diametern är det viktigt att ta hänsyn till att borren inte ska vara mindre än skruvstorleken . Annars går det inte bra inuti, det kan förstöra materialets yta. Det är valets noggrannhet som är viktigt här. Diametern på den gängade delen av metallprodukten mäts vanligtvis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Idag är många kända märken engagerade i tillverkning av borrar för bekräftelse. Den första enstaka skriden introducerades i sitt sortiment Hafele företag … Det var hon som utsåg de nya produkterna med märket Confirmat, vilket gav det ett inofficiellt namn, nästan mer populärt än det huvudsakliga. Företaget finns kvar idag, dess borrar för euroskruvar anses traditionellt vara en av de bästa. Bland andra kända utländska märken sticker det ut DeWalt från USA samt det schweiziska märket Archimedes.

Bild
Bild

Sant, i jämförelse med produkter från inhemska företag, visar sig priset på deras produkter vara 2-3 gånger högre.

Det finns också ledare bland ryska tillverkare. Först och främst är det JSC "Metallist", "Izhevsk Furniture Accessories Plant FMS" (CJSC) … Bra recensioner för deras produkter tas emot av LLC "BSI-instrument", LLC "Tula Instrumental Plant " … Dessa företag stör inte produktionsprocesser och ägnar tillräcklig uppmärksamhet åt värmebehandlingen av stålbitar. Högkvalitativa ryska borrar för ett slips med ett element, även vid upprepad användning, deformeras inte, behåller sina geometriska parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de billiga övningarna för bekräftelse finns det en hel del förslag i Kina. Kvaliteten på sådana produkter är märkbart lägre på grund av att nästan alla legeringar används istället för specialverktygsstål; det är ofta inte möjligt att ta reda på deras exakta sammansättning. Undantaget är Haining Yicheng Hardware Co, Ltd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer övningar för bekräftelse är det mycket viktigt att uppmärksamma ett antal punkter

  1. Borrtyp . Det kan vara hopfällbart och i ett stycke. De har samma antal hål, men möjligheten att placera verktyget ger stor variation när man arbetar med euroskruvar med olika diametrar.
  2. Överensstämmelse med fästelementens storlek . Det är absolut nödvändigt att välja borrar, med hänsyn till skruvens diameter, annars fastnar metallprodukten helt enkelt vid inskruvning. Detta problem blir särskilt allvarligt i de fall då arbete utförs med massivt lövträ. För MDF, spånskiva, kan felaktiga diametrar leda till svullnad och sprickbildning av materialet.
  3. Typ av stål . Ansvariga tillverkare måste ange det på produktförpackningen, i märkningen. Om produkten tillverkas utomlands måste märket vara HSS. Användningen av borrar som inte är gjorda av verktygsstål kommer att leda till en väsentlig minskning av deras livslängd, försämra arbetskvaliteten.
  4. Pris och ursprungsland . Allt är enkelt här. Om budgeten tillåter det är det bättre att välja ett instrument med amerikanska och tyska märken. Ryska produkter är också ganska lämpliga för sitt ändamål, men du måste se till att rätt stål användes vid tillverkningen. Kinesiska borrar bör endast köpas som en sista utväg - deras billighet lönar sig inte, dessutom kan du förstöra möbeldelarna under montering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de viktigaste rekommendationerna som bör beaktas när du väljer borr för en bekräftelse.

Det är viktigt att de inköpta verktygen uppfyller de etablerade kvalitetsstandarderna, inte har uttalade hack och grovhet på ytan.

Bild
Bild

Användningstips

För att arbeta med montering av hushållsartiklar - skåp, hyllor, ställningar, euroskruvar används med en storlek på 6, 4 mm. De motsvarar borrar med en arbetsdiameter på 4,5-5 mm. Detta kommer att göra hålet tillräckligt brett, infästningen är pålitlig och utesluter skador på materialet. När du arbetar är det viktigt att se till att en försänkning har gjorts under huvudet på euroskruven, annars kommer den inte in i hålet helt.

Bild
Bild

När du arbetar med att skapa hål för euroskruvar är det mycket viktigt att följa en viss procedur

  1. Se till att bekräftelseborrarna matchar skruvstorlekarna. Var uppmärksam på om parametrarna för euroskruvens släta sektion och verktygets sittyta överensstämmer med varandra. Använd inte en borr med uttalad grovhet.
  2. Gör markeringar för fästelement på ytan på de delar som ska fästas. Det måste vara så exakt som möjligt, annars uppstår luckor eller utskjutande delar när de är sammanfogade.
  3. Fixera materialets yta i önskat läge.
  4. Installera en borr med en borr strikt vinkelrätt.
  5. Lägg en onödig bit spånskiva eller annat material under plåten eller arbetsstycket - med genomgående borrning undviker du bildandet av spån.
  6. Borra. I ändstycket blir hålet blind. I huvudsak-från ände till ände.
Bild
Bild

Det är viktigt att veta att korrekt positionering av verktyget är mycket viktigt när du borrar i arbetsstyckets yta.

Liten tjocklek kräver strikt geometri när man skapar ett hål, annars passerar Euro -skruven snett och genomborrar materialets dekorativa yta och förstör dess utseende. För att bli av med spån under arbetet måste du dra ut borren flera gånger.

När du arbetar med två delar samtidigt minskar tiden som spenderas . Men för sådana manipulationer krävs ytterligare enheter för att fixera arbetsstyckena i förhållande till varandra i rätt position. Klämmor och andra typer av klämmor bör användas. Delarna är sammanfogade i slutet, i en rät vinkel.

Alla dessa rekommendationer hjälper inte bara att enkelt välja lämpliga borrar för bekräftelsen, utan också att använda dem korrekt i arbetet.

Rekommenderad: