Stora Borrar: Borrar Med Största Diameter, Urval Av Borrar För Stora Hål

Innehållsförteckning:

Video: Stora Borrar: Borrar Med Största Diameter, Urval Av Borrar För Stora Hål

Video: Stora Borrar: Borrar Med Största Diameter, Urval Av Borrar För Stora Hål
Video: Duss borrmaskin DIA 200 2024, Maj
Stora Borrar: Borrar Med Största Diameter, Urval Av Borrar För Stora Hål
Stora Borrar: Borrar Med Största Diameter, Urval Av Borrar För Stora Hål
Anonim

Att veta allt om stora övningar är inte nödvändigt av ledig nyfikenhet, inte på något sätt. Detta är en fråga om daglig praxis för alla hemmästare. Borrar med den största diametern används mycket oftare än det kan tyckas för oinformerade människor. Och det rätta valet av borrar för stora hål är ganska relevant.

Bild
Bild

Särdrag

Det är lätt att förstå att stora borrar används för hål med stor diameter. Men samtidigt är det inte något monolitiskt, utan snarare en hel grupp verktyg. Även träborrning utförs ofta med en mängd olika verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns ingen anledning att prata om bearbetning av metall, tegel och natursten - detta är generellt uppenbart.

Eftersom de största hålen ska borras är det mycket viktigt att använda höghållfasta material - alla andra tål helt enkelt inte den applicerade mekaniska kraften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borrar med stor diameter, varför de innehåller en detaljerad beskrivning av kompositionen. Mycket information visas i deras märkning.

Viktig. För att slå en passage av en viss storlek måste du ta en enhet några millimeter smalare. Ju bättre spetsen är vässad, desto mindre viktig är den. Det är också nödvändigt att överväga skillnaden mellan cylindriska och avsmalnande skaft, som är konstruerade för specifika typer av chuckar.

Bild
Bild

Olika sorter

Bland de största borrarna utmärker sig pennutföranden. De är vanligare än andra och passar även för oerfarna . Att bemästra manipulation med dem orsakar inga svårigheter. Det största tvärsnittet kan nå 6 cm. Du kan arbeta relativt snabbt - men i det här fallet kan du inte räkna med hålets höga kvalitet.

Bild
Bild

Andra funktioner hos fjädermodeller:

  • maximalt kanaldjup 15 cm;
  • leverans är antingen per bit, eller 5-6 bitar av de mest populära storlekarna;
  • i ett svårt fall kan du köpa en spännförlängning som ökar borrens längd med 30 cm;
  • ju större storlek som krävs, desto mindre sannolikt kommer det att finnas i färdiga kit.
Bild
Bild

Justerbar mejselborr säljs separat . Det låter dig göra hål med ett tvärsnitt från 2, 2 till 7, 6 cm. Sådana enheter innebär användning av ett tillräckligt kraftfullt elverktyg. Men han borde kunna arbeta i låga hastigheter.

Bild
Bild

En annan nyans är att det inte är så lätt att arbeta med justerbara enheter, deras användning är mycket utbildade personer med skicklighet som redan vet hur man borrar sådana hål.

Bild
Bild

När du behöver borra ett stort hål i en möbel används vanligtvis en Forstner -borr . Det låter dig uppnå perfekt släta kanalkonturer.

Bild
Bild

Andra mönster är nästan oförmögna att göra detta, oavsett hur noggrant de används. Värt att notera också:

  • hög hållfasthet och hållbarhet för Forstner -borrar;
  • begränsa den största sektionen till 6 cm;
  • möjligheten att borra som standard med 10 cm, om det behövs - med en förlängning, med ytterligare 30 cm;
  • möjligheten att driva blinda hål (vilket säkerställs genom att centreringspiken skjuter ut med bara 2 mm).
Bild
Bild

Det är mest bekvämt att slå ett träd till ett avsevärt djup med en borrmaskin. Sådana lösningar är välförtjänt populära bland mästare . Allt som krävs är att montera enheten på borrutrustningen och trycka på en knapp. Spiralmodeller finns i en mängd olika storlekar. Den längsta av dem når en längd på 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också modifieringar med en längd på 22 och 45 cm . Men de är inte särskilt lämpliga för arbete med tjocka material. Experter påpekar att en borrmaskin kräver användning av en borr med en hastighet av cirka 800 varv. Förutsatt att det också är tillräckligt kraftfullt, kommer borrning att vara mycket effektiv. Att slå 2-3 stockar i ett timmerhus med en borr kortare än 60 cm är inget att tänka på.

Bild
Bild

En annan vanlig typ är den cirkulära justerbara fixturen . I vardagen kallas han ofta för "en ballerina på ett träd". En sådan borr är utformad som en kompass. Centreringselementet är placerat i mitten. Skärdelarna är placerade på tvärstången, vilket flexibelt ändrar positionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga egenskaper hos en sådan produkt:

  • lämplighet för bearbetning av ark och fasta strukturer upp till 2 cm tjocka;
  • framgångsrikt arbete med spånskivor, fiberplattor, plywood;
  • förmågan att borra hål från 3 till 13 cm med ett tvärsnitt (men alltid till ett grundt djup);
  • ingår i leveranssetet med en insexnyckel och en mittstans för ytmärken;
  • preferens för arbete vid låga hastigheter.
Bild
Bild

Nyanser av val

Det är omöjligt att avgöra kvaliteten på materialet som används av dess utseende. Men du kan alltid be om ett certifikat. Detta ger inte en fullständig garanti, men bristen på certifikat indikerar tydligt instrumentets låga kvalitet och / eller tvivelaktiga ursprung. Noggrann kontroll av produkten krävs också.

Bra hårdvara har per definition inga visuella brister, men skärper dem mycket noggrant.

Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att kontrollera allt för ögat - genom att rulla borren på en plan yta kan du omedelbart märka eventuella avvikelser. Förpackningen av varorna förtjänar också uppmärksamhet. Ansvariga tillverkare sparar inte på det. De bör definitivt varna:

  • dålig utskriftskvalitet;
  • ojämna linjer;
  • suddiga bokstäver;
  • stavfel, särskilt tillverkarnamn och märkning;
  • otillräcklig styrka hos förpackningen.
Bild
Bild

Det finns också prissättningshänsyn att ta hänsyn till. De flesta budgetövningar har sällan lång livslängd. Och i segmentet med stora fästelement är detta problem ännu mer uttalat. Inte konstigt - sådana konstruktioner upplever mycket betydande mekaniska belastningar under användning. Naturligtvis är det bara meningsfullt att köpa borrar:

  • i tillverkarens märkesbutiker;
  • i stora detaljhandelskedjor;
  • på platser kontrollerade i förväg.

Rekommenderad: