Gör-det-själv Rullande Domkraft: Ritningar Av En Hemgjord Jack För En Bil. Beskrivning Av Tillverkning Av Hydraulisk Domkraft För Att Lyfta Maskinen

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Rullande Domkraft: Ritningar Av En Hemgjord Jack För En Bil. Beskrivning Av Tillverkning Av Hydraulisk Domkraft För Att Lyfta Maskinen

Video: Gör-det-själv Rullande Domkraft: Ritningar Av En Hemgjord Jack För En Bil. Beskrivning Av Tillverkning Av Hydraulisk Domkraft För Att Lyfta Maskinen
Video: Mekonomen garagedomkraft 2.5 ton med snabblyft 2024, Maj
Gör-det-själv Rullande Domkraft: Ritningar Av En Hemgjord Jack För En Bil. Beskrivning Av Tillverkning Av Hydraulisk Domkraft För Att Lyfta Maskinen
Gör-det-själv Rullande Domkraft: Ritningar Av En Hemgjord Jack För En Bil. Beskrivning Av Tillverkning Av Hydraulisk Domkraft För Att Lyfta Maskinen
Anonim

En rullande jack är förmodligen det bästa alternativet bland andra liknande enheter som används för bilunderhåll och reparationsarbete i ditt eget garage . Med hjälp av denna enhet kan du klara många operationer även utan hjälpare. En bra hantverkare älskar naturligtvis att ha kvalitetsverktyg och pålitlig hjälputrustning. Ofta gör sådana specialister oberoende både verktyg och uttag, som de säger, för sig själva. Fundera över hur du kan göra en gör-det-själv hydraulisk rulltyp för en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

För att göra en hemmagjord rullande jack, bör du acceptera och följa ett antal regler som ger denna enhet tillförlitlighet, bred funktionalitet, hållbarhet och säkerhet för det arbete som utförs på bilen. Låt oss lista dessa regler och kort beskriva dem på ett begripligt språk.

Framtidens jack måste ha bärförmåga , som tål vikten av den tyngsta bilen, som planeras repareras i framtiden, med en marginal på upp till 30%. Det kan vara en bil från en personlig bilpark eller parken för dina vänner och släktingar.

Optimalt sett bör du räkna med en bärighet på minst 3,5 ton. Annars är det inte värt att engagera sig, om det inte finns en stark önskan att bara pyssla.

Bild
Bild

För sådant arbete måste du få ritningarna och deras beskrivning , och sedan, på grundval av dem, skapa din egen design, justera egenskaper, eventuellt dimensioner eller material, beroende på dina egna preferenser och den planerade bärförmågan hos ett hemlagat hydrauliskt lyft. På Internet av sådan vänlighet finns det troligtvis en vagn och en liten vagn. Om befälhavaren vet vad han ska göra och hur man gör det utan några externa källor, behöver han fortfarande ett slutligt diagram över enheten, på vilket han kommer att lägga ner alla dimensioner. I annat fall kan man inte undvika misstag när man förbereder material och ämnen för domkraften.

Bild
Bild

Tillverkning av en så kritisk enhet som en domkraft för att lyfta en bil, kräver användning av ett ganska starkt stålmaterial vid installation av lyft- och stödplattformarna . Det är värt att göra en exakt beräkning för överensstämmelse med styrkan i den framtida strukturen och dess bärförmåga. Hissens säkerhet beror på detta.

Bild
Bild

Mobila hissar har låg upptagningshöjd därför måste en så viktig fördel med enheten bevaras i en hemgjord design.

Bild
Bild

Om du verkligen måste göra något själv, då du måste definitivt tänka om , ta hänsyn till bristerna i fabrikskontakterna och implementera åtminstone en liten förbättring av enheten, monterad med dina egna händer. Låt det antingen vara ett bekvämt handtag för att aktivera hydrauliken, eller ett extra stopp för stabiliteten i hela konstruktionen efter att lyfta bilen, eller en inbyggd belysning.

Bild
Bild

Svetsarbete under installationen bör utföras av en kompetent svetsare , godkänt certifiering, och helst med användning av halvautomatisk svetsutrustning. Enhetens säkerhet beror på hur sömmarna svetsas, därför är det bättre att betala svetsaren för ett par timmars arbete på platsen för sin plats än att riskera inte bara hälsa, men möjligen liv.

Bild
Bild

Vid lyft domkraftens ram får inte ha synlig avböjning , annars är det nödvändigt att förstärka strukturen med ytterligare förstyvningar. Och du kan också göra om lagerdelarna med ett mer hållbart material för tillverkning.

Bild
Bild

Verktyg och material

Låt oss nu se vilket verktyg, förutom svetsmaskinen och tillbehör till den, kommer att behövas för att framgångsrikt lösa problemet med att tillverka en hydraulisk hiss för bilar.

  1. Kvarn med skär- och slipskivor . Det blir mer bekvämt om både stora och små pumphjul finns tillgängliga. De kommer att skära metallämnen och slipa sömmarna efter svetsning.
  2. Elektrisk borr med en uppsättning borrar i olika storlekar för metall . De nödvändiga hålen kommer att borras med detta verktyg.
  3. Elektrisk vässare , vilket är mycket användbart vid justering av metallelement i en struktur för svetsning eller vid installation av enskilda delar.
  4. Förutom det listade elverktyget behöver du också manuella verktyg . Till exempel ett skruvstycke, en slägga, en hammare, filer, en uppsättning skruvmejslar och kranar, en mejsel, nålfilar, slipning av stenar, sandpapper, penslar och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från material och enheter måste du förbereda:

  • hydraulisk flaskjack (i denna design används denna typ av hiss oftast för hydraulik);
  • kanaler med tillräcklig styrka , vilket visades genom beräkningar för rullkraftens planerade lyftkapacitet;
  • två rullager (kommer att spela rollen som hissens framhjul);
  • stålstavar för beredning av hängslen , installerad för att öka konstruktionens styvhet, liksom axlarna för hjulen - deras diameter måste motsvara diametern på lagrenas inre ring;
  • bilstöt i gummi (fungerar som referenspunkt för den lyftade delen av bilen);
  • olika fästelement (bultar, fästen, stift, dubbar, muttrar för bultar);
  • annan förbrukningsvara , vilket kan vara användbart när hissen monteras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningssteg

Vi kommer att beskriva steg för steg hur man gör en rullhiss från en konventionell hydraulisk flaskjack

  1. Först enligt måtten på ritningen med en kvarn skära ämnen för en bas för en flaskjack av stålkanaler. För tillverkning av stödplattformen måste kanalen tas något bredare än för installationen av lyftarmen.
  2. Sedan utförs svetsning installation av supportplattformen och lyftarm (separat).
  3. På en stödplattform som kallas en gunga, vertikalt installeras med hjälp av tillgängliga fästelement hydrauliska flasklyftare , som kommer att vara lyftkraften för hela strukturen.
  4. Nu är det nödvändigt från samma kanal som stödplattformen var monterad från, göra och svetsa till den sista C-stolpen … Denna del är nödvändig både för montering av lyftarmen och för att ge hela strukturen styrka och styvhet.
  5. I kanalen på baksidan av lyftarmen och överst på C-stolpen gör samma hål . Ett rör av lämplig storlek sätts in i hålen på spaken, vilket kommer att fungera som en rörlig axel när spaken lyfts under domkraftsstångens inverkan och den svetsas. Därefter är hålen inriktade (i det här fallet måste spakens kanal passa mellan hyllorna på den bakre rackens kanal) och en stålstav sätts in i dem genom röret som är svetsat i lyftspakens kanal. Denna stång kommer att fungera som lyftarmens fasta axel. Den skärs i jämnhöjd med den yttre ytan av C-pelarens kanalhyllor och svetsas fast vid den.
  6. Det återstår att passa alla monterade delar av hissen , bygg en envis häl på lyftarmens nedre yta ─ på den plats där flasklyftstången stöter mot den. Och du bör också fixa bilstötstoppet av hårt gummi på lyftarmens framsida - denna plats kommer spaken att vila mot botten eller annan del av bilen när den lyfts.
  7. Eftersom metoden för att påverka pumpning av olja under arbetskolven är spak, sedan förlängning eller inte förlängning av standardspaken för att underlätta arbetet med domkraften är befälhavarens beslut. För det mesta behöver du inte göra detta, och om det finns en önskan är det bättre att bygga en löstagbar förlängningssladd.
  8. Det ska noteras att under montering av strukturen är det nödvändigt att bearbeta alla svetspunkter (till exempel rengöring av svetsar), justering av delar med avseende på diameter, dimensioner och så vidare. Annars kan du sluta med en gnisslande och lös struktur, som påminner om en oljefri vagn och inte en lyftmekanism av hög kvalitet.
  9. Därefter behöver du montera handtag och hjul för att flytta enheten, svetsa hängslen för att styva strukturen och ytterligare enheter för jackens stabilitet.
  10. Efter avslutat installationsarbete det är nödvändigt att kontrollera lyftens funktion och dess bärförmåga … Det kan vara nödvändigt att träna för att öka lyfthöjden, liksom eliminering av andra brister.

När allt är bra kan du förbereda enheten för målning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Numera är det lämpligt att göra hemlagade uttag av en komplex typ med egna händer bara i de fall när tillräckligt med material och gamla enheter har samlats i garaget för detta, vilket kommer att säkerställa deras nästan fria skapande. Lyftversionen av lyften kan byggas utan hydraulik - med hjälp av en pneumatisk domkraft.

Det kräver inga stora utgifter och är mer driftsäker. Det är sant att pneumatiken inte är ett så tungt system, men 1,5-2 ton kommer att behärskas ganska bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte heller glömma den så viktiga negativa sidan av den rullande lyftanordningen, som dess betydande dimensioner . Denna produkt är mer av en garagetyp, och inte för transport i bagagerummet. Men för de mekaniker som är seriöst involverade i bilreparationer är en sådan lyftenhet en oumbärlig assistent i deras arbete.

Rekommenderad: