Jack Matrix: Rullande Domkraft För 2 Och 3 Ton, Hydraulisk Master För 5 Ton, Gummistöd, Reparationssats Och Reservdelar, Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Jack Matrix: Rullande Domkraft För 2 Och 3 Ton, Hydraulisk Master För 5 Ton, Gummistöd, Reparationssats Och Reservdelar, Urvalskriterier

Video: Jack Matrix: Rullande Domkraft För 2 Och 3 Ton, Hydraulisk Master För 5 Ton, Gummistöd, Reparationssats Och Reservdelar, Urvalskriterier
Video: joengineering spare part service 제이오엔지니어링 2024, Maj
Jack Matrix: Rullande Domkraft För 2 Och 3 Ton, Hydraulisk Master För 5 Ton, Gummistöd, Reparationssats Och Reservdelar, Urvalskriterier
Jack Matrix: Rullande Domkraft För 2 Och 3 Ton, Hydraulisk Master För 5 Ton, Gummistöd, Reparationssats Och Reservdelar, Urvalskriterier
Anonim

Bland det stora utbudet av fordonsverktyg, uttag … Inte en enda bilist (både en nybörjare och en erfaren bilentusiast) klarar sig utan denna enhet. I detta avseende kan du hitta många sådana verktyg på marknaden idag. De produceras av både inhemska och utländska företag. I vår artikel kommer vi att överväga funktioner, särdrag och typer av jack från det populära Matrix -märket.

Särdrag

Matrix -företaget är en av de ledande inom tillverkningen av biljack … Detta märke dök upp relativt nyligen, 2003, men det har redan lyckats vinna respekt och förtroende hos konsumenterna. Företagets hemland är Tyskland, men företagets produkter är utbredda och populära långt utanför detta lands gränser (Ryska federationen är inget undantag).

Bild
Bild

På tal om funktionerna i Matrix -uttagen är det några viktiga detaljer att notera

  1. Först och främst är det viktigt att bara säga det den senaste avancerade tekniken och utvecklingen … Samtidigt har alla anställda som arbetar i produktionen höga kvalifikationer och lång erfarenhet.
  2. Utformningen av uttagen är på en hög nivå hållbarhet , vilket blev möjligt på grund av den specifika formen på instrumentets bas. Under mekanismens funktion och vid lyft av bilen rör sig således inte domkraften utan behåller sin ursprungliga position.
  3. Det är ganska enkelt att lyfta bilen själv .… Detta gäller särskilt för hydrauliska modeller. Således aktiveras ett ställdon som utför direktlyft av en liten rörelse i handen. Kontrollhandtaget har en gummerad beläggning, vilket ökar komfortens och användarvänligheten för verktyget.
  4. En av huvuddragen i Matrix -uttag är stort arbetsslag … Denna kvalitet säkerställer att maskinen lyfts till den höjd du behöver. Följaktligen kommer du att kunna utföra de åtgärder du behöver med hög komfort: till exempel byte av hjul eller inspektion av fjädringen. Indikatorn för arbetslagets storlek är från 135 till 800 mm.
  5. Med hjälp av verktygen från detta märke kan du på ett tillförlitligt sätt fixa lasten . Detta är möjligt tack vare den breda stödklacken med specialspår. Detta element spelar rollen som ett pålitligt och starkt stöd för bilens botten. I lyftprocessen är följaktligen möjligheten till lastnedbrytning helt utesluten.
Bild
Bild

Matrix tillverkar uttag med lyftkapacitet från 2 till 50 ton … Beroende på dina egna behov kan du enkelt välja en enhet som är lämplig för en bil eller lastbil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Matrisföretagets sortiment omfattar ett stort antal jacking -enheter: hydraulisk, flaska, rullningsalternativ, mekanismer med en lyftkapacitet på 2 ton, 3 ton, 4 ton, 5 ton, 10 ton, 12 ton, 20 ton, etc. Tillverkaren delar alla modeller av biljack i flera huvudkategorier, nämligen:

  • rörlig hydraulisk;
  • hydraulisk flaska;
  • mekanisk flaska;
  • kuggstång;
  • romb.

Var och en av dessa sorter har sina egna unika egenskaper, så du måste vara mycket försiktig när du väljer en jack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på de bästa och mest populära jackmodellerna från tillverkaren Matrix.

Matrix Master

Hydraulisk flaskjack med med en lyftkapacitet på 10 ton , lyfthöjd - 230-460 mm.

Sådana enheter används mycket ofta i specialiserade bilhandlare och biltjänster. När du lyfter en last med denna enhet har du möjlighet att installera ett styvt stöd.

Designen innehåller speciell säkerhetsventil , tack vare vilket du med hjälp av enheten kan lyfta en vikt på upp till 10 ton. Skruvförflyttningsindex är 0,8 cm. Det finns också ett specialsystem överbelastningsskydd.

Bild
Bild

Matris

Hydraulisk flaska teleskopjack, lyftkapacitet - 10 t, lyft - 180-450 mm . Enhetens ytterhölje är tillverkat av hållbart och pålitligt material - stål. Följaktligen tål den olika negativa påverkan utifrån och kommer att pågå under en lång period. Den totala vikten av enheten är cirka 9 kilo.

Bild
Bild

Lågprofilmatris

Denna enhet tillhör kategorin hydraulisk rullande knektar. Den maximala lyftkapaciteten är 2 ton . Verktyget kan lyfta lasten till en höjd av 3, 3 cm … Följaktligen kommer du att kunna installera stödet eller göra nödvändiga reparationer.

Innan du börjar använda enheten rekommenderas att du noggrant läser bruksanvisningen, som är en integrerad del av standardpaketet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företagets produktserie innehåller således ett stort antal olika modeller som passar för olika behov.

Utrustning

Standardutrustningen för domkraften beror på den specifika fordonsmodellen. Alla element som medföljer huvudenheten anges i bruksanvisningen, som måste studeras noggrant innan du köper.

Så följande detaljer kan ingå i paketet med uttag från Matrix:

  • gummistöd för rullande domkraft;
  • reparationssats;
  • fall;
  • spak;
  • Användarmanual;
  • andra extra reservdelar.

Under köpprocessen, se till att säljaren har gett dig alla artiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Att välja en biljack är en viktig och ansvarsfull uppgift som måste hanteras med största allvar och omsorg. Det rekommenderas att uppmärksamma flera viktiga faktorer.

  • Lyfthöjd . Denna indikator är en av de viktigaste när du köper en domkraft, eftersom den avgör hur högt över marken du kan lyfta din last. Följaktligen bör särskild uppmärksamhet ägnas just denna egenskap, eftersom den bestämmer enhetens praktiska funktionalitet.
  • Pickup höjd . Denna egenskap hos domkraften indikerar vad som är minsta lyftning av maskinen.
  • Lastkapacitet … Detta är en indikator som anger hur mycket vikt domkraften kan hålla (maximalt). Följaktligen måste du analysera i förväg för vilka ändamål du behöver ett verktyg och vilka krav det måste uppfylla. Den traditionella och allmänt accepterade regeln i detta avseende är att du ska köpa en domkraft med en lyftkapacitet som ger dig minst en minimimarginal.
  • Arbetslag … Denna faktor anger avståndet från den lägsta icke-fungerande nivån till den maximala möjliga arbetsnivån för domkraften. Det är viktigt att inte bara vara uppmärksam på den direkta indikatorn för avståndet, utan också på hur mycket ansträngning som måste göras för att kunna resa en given sträcka.
  • Dimensioner … Dessa indikatorer är viktiga i förhållande till transport och transport av domkraften. Kom ihåg att ett sådant verktyg måste finnas i din bil hela tiden, så användningen måste vara så bekväm och bekväm som möjligt.

Om du, när du köper en enhet, tar hänsyn till alla dessa indikatorer, kommer du i slutändan att kunna köpa det högsta kvalitetsverktyget som kommer att fungera länge, inte bryta och utföra alla funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tankar man?

För att Matrix -uttag ska utföra alla sina uppgifter effektivt och effektivt måste de tas väl hand om: fyll och smörj med olja.

I detta fall bör en viss sekvens av åtgärder utföras

  1. Placera först domkraften upprätt.
  2. Därefter måste pumpen och kolven placeras i det lägsta läget.
  3. Ta bort oljetanken och fyll den med lämplig vätska.

Det rekommenderas att använda högkvalitativ I-20-olja.

Bild
Bild

Utnyttjande

Efter köp av enheten det är viktigt att vara uppmärksam på hur man använder det korrekt . Detta kräver läs manualer och instruktioner , som kommer som standard och förklarar alla regler för reparation, installation av ventiler i rullningsmekanismen etc.

Det finns flera standardregler:

  • det rekommenderas inte att använda domkraften under en längre period om lasten rör sig;
  • innan du börjar lyfta lasten måste du på förhand se till att vikten fördelas så jämnt som möjligt;
  • lastens totala massa bör inte vara mer än vad som anges på domkraften (dvs. du bör alltid komma ihåg att det verktyg som används har sina egna gränser och begränsningar);
  • för att flytta en bil (eller annan last) med hjälp av en domkraft måste du först installera den på en plan yta;
  • För att underlätta användningen, var noga med att använda specialdesignade stativ, stativ etc.

Man bör komma ihåg att man under inga omständigheter bör försumma reglerna och rekommendationerna från tillverkaren. Saken är att att ignorera dem kan leda till allvarliga skador och defekter.

Rekommenderad: