Grinder Bosch: Funktioner Hos Sladdlösa Slipmaskiner. Egenskaper Hos Excentriska Och Bandmodeller. Hur Väljer Man Ett Rakt Verktyg För Trä Och Betong?

Innehållsförteckning:

Video: Grinder Bosch: Funktioner Hos Sladdlösa Slipmaskiner. Egenskaper Hos Excentriska Och Bandmodeller. Hur Väljer Man Ett Rakt Verktyg För Trä Och Betong?

Video: Grinder Bosch: Funktioner Hos Sladdlösa Slipmaskiner. Egenskaper Hos Excentriska Och Bandmodeller. Hur Väljer Man Ett Rakt Verktyg För Trä Och Betong?
Video: BOSCH GGS 18 V-LI CORDLESS STRAIGHT GRINDER 2024, April
Grinder Bosch: Funktioner Hos Sladdlösa Slipmaskiner. Egenskaper Hos Excentriska Och Bandmodeller. Hur Väljer Man Ett Rakt Verktyg För Trä Och Betong?
Grinder Bosch: Funktioner Hos Sladdlösa Slipmaskiner. Egenskaper Hos Excentriska Och Bandmodeller. Hur Väljer Man Ett Rakt Verktyg För Trä Och Betong?
Anonim

Slipmaskiner används idag i stor utsträckning inte bara bland professionella, utan också bland hushållare. Med deras hjälp kan du bearbeta en mängd olika föremål och material. En av de mest populära tillverkarna av sådana verktyg är Bosch, som tillverkar i synnerhet sladdlösa modeller.

Tillverkarens sortiment inkluderar tejp och excentriska verktyg. Dessutom kan du vid behov välja en kvarn för arbete både på betong eller trä och på metall eller en universell modell. Det komplicerade valet och egenskaperna hos sådana enheter kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den tyska Bosch -maskinen av denna typ har varit allmänt känd över hela världen. Det är en mångsidig modell och är lämplig för slipning av olika ytor under lång tid. I detta fall är kontinuerlig drift möjlig just på grund av närvaron av batteriet.

Det är denna typ av strömförsörjning som gör det möjligt att använda enheten inte bara på svåråtkomliga platser, utan även där det i allmänhet inte finns någon elektricitet. En viktig egenskap är det faktum att närvaron av ett speciellt Flexible Power -system gör det möjligt att installera andra batterier med samma system på kvarnen. Närvaron av ett utbytbart batteri gör att verktyget kan användas praktiskt taget non-stop.

Bild
Bild

Ett sådant verktyg från en tysk tillverkare har också ytterligare en unik egenskap. Med dess hjälp kan du inte bara slipa eller polera vissa ytor, utan också utföra åtgärder som:

  • skuren plast, trä och metall;
  • rena eller åldrande ämnen;
  • ta bort rost.

Som du kan se är omfattningen av sådana sladdlösa slipmaskiner mycket stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och deras egenskaper

Idag erbjuder Bosch sina kunder många typer av professionell utrustning.

  • Excentrisk verktyg , det andra namnet är Bosch orbitalslipmaskin. I ett sådant verktyg är den huvudsakliga arbetsytan en rund skiva, på vilken själva slipfästet fästs med hjälp av speciell kardborre. Skyddsulan gör det möjligt att inte bara undvika skador under arbetet, utan också att skydda själva verktyget från främmande partiklar som kommer in i det.
  • Deltoid instrument är i form av ett strykjärn, och de används endast för arbete på de mest otillgängliga platserna. De har låg produktivitet och kompakt storlek. Därför utförs bearbetning av stora områden med deras hjälp praktiskt taget inte på grund av den stora tiden och de fysiska kostnaderna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bandmodeller används uteslutande för arbete med träytor. De fick sitt namn på grund av funktionsprincipen: tejpen sträcks mellan två rullar och börjar, när den slås på, aktivt röra sig. I grund och botten är det slipning och polering av trä som är huvudarbetet. Här är det viktigt att utföra allt arbete långsamt, annars går bandet av och det är nödvändigt att stänga av enheten för att korrigera det.
  • Vinkelslip Är faktiskt en vanlig kvarn. Om det behövs kan du dessutom köpa en halvcirkelformad skiva och ett speciellt munstycke för den. Med deras hjälp kan du inte bara slipa utan också skära ytor.
  • Vibrerande (ytslipning) maskiner utrustad med en rektangulär arbetsyta. Det är på det som ett speciellt slipark är fäst. Här utförs bearbetningen av arbetsytan exakt av den mest kraftfulla vibrationen, och inte av mekanisk rengöring av toppskiktet.

Ett så stort utbud av till och med erfarna hantverkare får dig att allvarligt fundera över vilken typ av slipmaskiner du ska föredra. För att underlätta detta val föreslår vi att du gör dig bekant med mini-betyget för populära instrument av varje typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

I varje modellintervall för en viss typ av ett sådant verktyg finns det enheter som är mest populära bland köpare. Det är på dem som du först och främst bör vara uppmärksam när du väljer ett verktyg.

Sladdlös excenterslipare GSS 18V-10 . Detta är dessutom en multifunktionell modell som tillhör kategorin kombinerade, eftersom den också har ett vibrationsläge. Batteri 18 V, verktyget är idealiskt för arbete på svåråtkomliga platser. Designad för kontinuerlig drift i 4-6 timmar. Närvaron av ett speciellt dammborttagningssystem gör arbetet så bekvämt, snabbt och säkert som möjligt.

Bild
Bild
  • Hörnmodell GWS 18-125 V-LI anses vara en av de mest kraftfulla slipmaskinerna på världsmarknaden idag. Batteriet är 18 V, drifttiden utan laddning är cirka 5 timmar. Garantitiden är 3 år. Verktyget är lätt (drygt 2 kg) och kompakt, vilket gör att det enkelt kan användas på svåråtkomliga platser, utan mycket trötthet och stress. Tillverkaren erbjuder två typer av komplett uppsättning av detta verktyg: standard med ett skyddande hölje eller utökat med utbytbara munstycken.
  • GGS 18 V-LI - rak verktygsmodell. Den finns i tre olika konfigurationer: med 1 extra batteri och två nycklar, med två standardnycklar och med nycklar och ett skyddshölje ingår. Ett särdrag hos detta verktyg ligger i dess kompakta dimensioner och minimala vikt, så även när du utför stora arbetsmängder finns det ingen känsla av trötthet.

Men när du väljer en specifik modell av ett sådant verktyg är det också viktigt att ta hänsyn till vilken typ av material som det kommer att användas för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om det mesta av det kommande arbetet kommer att relateras till bearbetning av olika träytor, är det nödvändigt att välja exakt de verktygsmodellerna, vars huvudsakliga syfte är träbearbetning. Detsamma bör övervägas när du köper en modell för arbete med sten- och betongytor.

De viktigaste urvalskriterierna bör vara flera faktorer

Batteri-liv . Ju oftare och längre verktyget används, desto mer kraft bör det ha. Detta bestämmer inte bara tiden för kontinuerlig aktivitet, utan också dess kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vikt - ju större den är, desto snabbare blir dina händer trötta under arbetet. Därför är det nödvändigt att välja modeller som väger högst 3 kg för bearbetning av stora ytor av betong eller trä. Och det är bättre att bara föredra raka slipmaskiner - arbetet kommer att utföras snabbare och enklare.
  • Tillgänglighet av flyttbara skivor . En viktig egenskap hos ett sådant verktyg. Det är bättre att spendera lite mer en gång på att köpa en universell enhet som är lämplig för arbete med både betong och trä än att köpa två olika slipmaskiner.

Och även professionella hantverkare rekommenderar att du bara väljer de verktyg som har en gummikudde på handtaget. De är bekvämare att arbeta med, glider inte i handflatorna, vilket betyder att de är säkrare. Nästan alla Bosch -slipmaskiner är så.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

För att det nyförvärvade instrumentet ska fungera länge och effektivt uppfylla sitt syfte, Det är viktigt att komma ihåg några regler.

  • Smörjmedlet som används för periodisk bearbetning måste uppfylla tillverkarens krav. Det är bäst att köpa det direkt med köpet av instrumentet.
  • Var noga med att följa tillverkarens instruktioner. Om det anges att verktyget endast kan användas för bearbetning av betong eller torrt trä, kan det endast användas för bearbetning av sådana material.
  • Det är absolut nödvändigt att kontakta ett specialiserat servicecenter om verktyget började skräpa under drift eller började utföra sitt arbete dåligt.
  • Det är viktigt att bära skyddshandskar och skyddsglasögon när du utför något arbete med detta verktyg.
  • Låt inte kvarnen vara mycket smutsig eller bli helt eller delvis våt.

Att följa dessa enkla rekommendationer hjälper till att bibehålla goda prestanda och utseende hos slipmaskinerna från det tyska märket Bosch under lång tid.

Rekommenderad: