Låssmedverktygssats: översikt över 65-delar Låssmedsatser I En Resväska Eller Låda

Innehållsförteckning:

Video: Låssmedverktygssats: översikt över 65-delar Låssmedsatser I En Resväska Eller Låda

Video: Låssmedverktygssats: översikt över 65-delar Låssmedsatser I En Resväska Eller Låda
Video: Att resa - väsktips resväskor 2024, Maj
Låssmedverktygssats: översikt över 65-delar Låssmedsatser I En Resväska Eller Låda
Låssmedverktygssats: översikt över 65-delar Låssmedsatser I En Resväska Eller Låda
Anonim

Idag finns det ett stort antal olika varianter av uppsättningar låssmedverktyg. Denna uppsättning är avgörande för varje hushållsmänniska. Dessutom används sådana verktyg inte bara i vardagen, utan används också av professionella låssmeder för mer känsligt och komplext arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Den största skillnaden i denna mängd kit är antalet verktyg. En uppsättning med 65 artiklar anses vara en av de mest kompletta och omfattande . Den är lämplig för både hushållsarbete och professionella låssmeder. Detta antal verktyg räcker för att klara alla uppgifter relaterade till hemrenovering eller på större byggarbetsplatser.

VVS- och monteringssatsens utseende är en bärbar låda med tre utdragbara brickor. I dessa brickor och instrument finns. Varje bricka är anpassad för instrument i samma riktning till exempel kan en bricka endast innehålla skruvmejslar eller nycklar.

Dessa uppsättningar har en ganska påtaglig vikt - i genomsnitt är de 17 kg eller mer. Därför, när det gäller manuell bärning, är en sådan verktygslåda inte särskilt bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av handverktyg

Innan du i detalj överväger en uppsättning VVS -verktyg måste du bekanta dig lite med deras typologi. Detta gäller särskilt för nybörjare. De viktigaste typerna av verktyg som satsen innehåller är handhållna. I sin tur kan dessa enheter vara skärning, hjälp, montering och montering, mätning och verifiering.

Bild
Bild

Skärverktygen inkluderar först och främst bågar. Och även dessa inkluderar mejslar, filer, kranar och dörrar, olika stänger.

Bland hjälpverktygen är följande värda att lyfta fram: låssmed och rätthammare, kompasser som används för mätning och märkning, samt presshållare.

Det är lätt att gissa vad som är vanligt att hänvisa till monteringsmodeller av verktyg. Det här är skiftnycklar, skruvmejslar, tänger.

Och mätningar och kontroller utförs tack vare följande enheter - linjaler, måttband, bromsok, rutor.

De flesta av de ovanstående verktygen ingår i det 65-deliga låssmedssatsen.

Bild
Bild

Vad ingår?

Innan du utför bygg- och låssmedarbeten är det nödvändigt att göra noggranna mätningar, så ingen låssmedkit är komplett utan en uppsättning mätinstrument. I en standarduppsättning för 65 verktyg inkluderar antalet mät- och märkningsenheter: en metalllinjal, måttband, vernierkaliper, goniometer. Vissa kit innehåller också en avkänningsmätare som används för att mäta gapbredden. Standardmarkeringsverktyg inkluderar markörer och pennor. Och även en snittlina kan finnas i låssmedlådan.

Gruppen med monteringsverktyg inkluderar handstänger, klämmor, oersättliga tänger. Förutom dessa finns det hammare med olika spetsar. Bland skärverktygen är det värt att notera en bågfil för metall. Denna grupp inkluderar också sax (även för metall), en metallfil, en bultskärare, såväl som formar och kranar (med hjälp av dem appliceras trådar på arbetsstycket).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett hur många verktyg det finns i låssmedens resväska kommer det alltid att finnas skiftnycklar och skruvmejslar i den. I mer professionella kit finns det också slipmaskiner för metall och en elektrisk borr, som levereras med en uppsättning borrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte med föremål

Läs mer om de verktyg som krävs för alla låssmeder

Filer . Dessa enheter är metallstänger som har ett snäpp på sig. Professionella har ofta flera olika filer. De kan ha väldigt olika former - de kan ha tre ansikten, de kan vara platta eller runda. Filen väljs beroende på vilken typ av arbete som ska utföras. Filer bör också innehålla filer. Dessa är mycket fina skärverktyg som används för finare arbete.

Bild
Bild

Justerbara skiftnycklar . Dessa verktyg används när det är nödvändigt att dra åt eller lossa muttrar eller bultar. Detta är ett extremt användbart verktyg som används ganska ofta inom snickeriindustrin. Dessutom är justerbara skiftnycklar ganska mångsidiga, eftersom de har möjlighet att justera. Därför behöver du inte ha med dig ett stort antal nycklar. Med många vridnings- eller vridningsoperationer räcker det med 1-2 tangenter.

Bild
Bild

Nycklar . Ett annat mycket viktigt verktyg som ingen låssmedkit kan klara sig utan. Men till skillnad från sådana justerbara skiftnycklar från en professionell låssmed, som de säger, "i bulk". Trots allt har skiftnyckeln inte möjlighet att justera, till skillnad från den tidigare typen. Stora låssmeduppsättningar har alltid flera skiftnycklar i olika storlekar.

Bild
Bild

Dragstång . Låssmeder använder denna stav eller "skrivare" för att markera och skissera konturerna på metallämnen. Stången har en vässad ände och ibland en plug-in nål.

Bild
Bild

Tång - ett traditionellt verktyg som används för att säkert fästa ett arbetsstycke. Och även en tång används för att böja vissa delar. Tänderna på tångens käkar ger en säkrare passform.

Bild
Bild

Mejsel är ett ganska grovt verktyg, eftersom det används för att dela eller skära ett arbetsstycke. Den används tillsammans med en hammare som slår mot mejselhandtaget. Därför måste du vara uppmärksam på materialet från vilket verktygshandtaget är tillverkat när du väljer en låssmedssats.

Den måste vara stark, fri från chips och defekter, eftersom den har en tung belastning under drift.

Bild
Bild

En enhet som stansa , används vid stansning av hål i arbetsstycket. Det är värt att överväga att det kan vara nödvändigt att stansa flera hål med olika diametrar, och då är det nödvändigt att ha flera stansmodeller.

Bild
Bild

Kerner används när det är nödvändigt att markera mitten på ett metallarbetsstycke. Det används också tillsammans med en hammare som träffar baksidan av mittstansen.

Bild
Bild

Skruvmejsel är ett av de vanligaste låssmedverktygen. De används vid lossning eller åtdragning av skruvar. Skruvmejslar kan vara platta eller Phillips, beroende på fästelementet.

Bild
Bild

Det är helt enkelt omöjligt att föreställa sig genomförandet av VVS -arbeten utan hammare . Detta verktyg används i nästan alla operationer, så ett låssmedpaket utan hammare blir inte komplett.

Bild
Bild

Bland annat kan låssmedssatsen innehålla bågfil för metall . Det är nödvändigt för skärning av metallytor. Det är värt att notera att bågsågar för metall kan ha olika tänder. Normalt används fintandade hacksågar för skärning av hårdmetall, medan stora kuggsågar används för mjukare ytor.

Bild
Bild

Pris och tillverkare

Efter att ha analyserat majoriteten av nätbutiker är det värt att dra slutsatsen att väldigt få tillverkare levererar så stora uppsättningar till marknaden. I grund och botten är dessa mindre uppsättningar med färre föremål, kompakta och lätta att bära för hand. Den vanligaste tillverkaren som stöter på när man letar efter ett 65-delars set är JTC . Trots att varornas ursprungsland är Taiwan, fick uppsättningen ganska bra betyg.

Verktygen är gjorda av höghållfasta och högkvalitativa material. Setet innehåller ett stort antal skruvmejslar, flera tänger, en hammare och så vidare.

Genomsnittspriset för en sådan låda är cirka 28 000 rubel. När du letar efter en produkt i nätbutiker kan du hitta den billigare.

Bild
Bild

Resultat

Så låssmedset för 65 verktyg är ett av de mest kompletta. Detta belopp är tillräckligt för hem och mer professionellt arbete . Med en sådan uppsättning på gården är det osannolikt att du kommer att behöva köpa ytterligare verktyg.

Rekommenderad: