Brazier "resväska": Ritning Och Mått På En Vikbar Struktur, Bärbar "resväska" Av Rostfritt Stål Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Brazier "resväska": Ritning Och Mått På En Vikbar Struktur, Bärbar "resväska" Av Rostfritt Stål Med Egna Händer

Video: Brazier
Video: DIY Origami Paper Box Resväska | DIY Tillbaka till skolan 2024, Maj
Brazier "resväska": Ritning Och Mått På En Vikbar Struktur, Bärbar "resväska" Av Rostfritt Stål Med Egna Händer
Brazier "resväska": Ritning Och Mått På En Vikbar Struktur, Bärbar "resväska" Av Rostfritt Stål Med Egna Händer
Anonim

Med de varma dagarna som börjar närma sig, tänker inte bara sommarboende, utan också många stadsbor på att "grilla" med familj och vänner. Det är värt att uppmärksamma den bärbara vikbara metallstrukturen i form av en resväska. En sådan grill kan tillagas på mycket kort tid även på gården, medan ett minimum av verktyg krävs.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En hopfällbar brazier är helt enkelt en oumbärlig vara för en picknick i naturen. Det är bra när inte bara shish kebaben är hemlagad, utan också grillen. Faktum är att en köpt bärbar brännare ofta inte håller mer än en säsong. Och om vi pratar om fler övergripande strukturer, lämnar deras kostnad mycket att önska.

Bild
Bild

Bland de obestridliga fördelarna med kompakta vikningsgrillar är det värt att notera följande:

  • kompakthet vid montering;
  • lätthet;
  • pålitlighet;
  • rörlighet (vikbar brazier "resväska" transporteras enkelt i en bil, och under den kalla årstiden kan den förvaras i ett grovkök, skyddad från effekterna av nederbörd);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • prisvärd monteringsdesign;
  • hållbarhet (om du använder rostfritt stål);
  • driftsäkerhet (även i händelse av brand täcker inte tjock metall elden - stålet värms bara upp så att en brand kan förhindras);
  • överkomlig byggkostnad (metall är billigare än typer av byggmaterial som eldfast tegel eller sten);
  • snabb installation (med alla nödvändiga material, en svetsmaskin och minimal kompetens, en kompakt brännare kan göras på bara några timmar och drivas redan en dag efter målning);
Bild
Bild

Att göra en brazier "resväska" med egna händer eller köpa den i en butik, du bör ta hänsyn till eventuella nackdelar.

Till exempel, med frekventa sammansättningar och demontering, kan mekanismen misslyckas med tiden.

Och om du använder för tunn metall för konstruktion av en grill, finns det en möjlighet att väggarna kan deformeras. Det är bättre att föredra tillförlitligt och värmebeständigt rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Braziers i form av en resväska är hopfällbara (de består av separata element) eller med en avtagbar brazier av en solid kropp. Minsta rekommenderade grillstorlek för ett litet företag är 60x30 cm och höjden är 15–20 cm … Denna grill passar ca 6-8 spett.

Bild
Bild
Bild
Bild

En brazier i form av en vikbar resväska består som regel av följande element:

  • botten;
  • hörnramar;
  • längsgående och sidoväggar;
  • galler;
  • ben;
  • fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller storlekarna kan de vara olika. En kompakt "camping" brazier är vanligtvis 60 cm lång, 30 cm bred och cirka 60 cm hög. Skåror för att placera spett är vanligtvis placerade på ett avstånd av 10 cm från varandra, och avståndet från elden bör vara minst 20 cm.

För ett stort företag för en picknick är det bättre att använda en storskalig design av ett kebabfodral. Dess demonterade längd kan nå 80 cm, och när den monteras är tjockleken 5 cm.

Praktiska råd för alla sommarboende: redan innan installationen av strukturen påbörjas bör du tänka på vad som kommer att transportera den kompakta metallpannan.

Till exempel, kan anpassas som ett "fodral" för en gammal resväska eller en stor sportväska … Baserat på lockets storlek bör du också planera grillens storlek. I nästan alla utföranden placeras spettarna och grillgallret inuti brazier-diplomaten, och kol, kött och köksredskap kan packas separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken metall ska man välja?

Konstruktioner av rostfritt stål med en tjocklek på 2-3 mm är särskilt populära bland sommarboende. Det är bättre att förstärka botten genom att göra den av 5 mm metall , eftersom denna del av grillen är mest utsatt för höga temperaturer.

Stålhärdare, liksom strukturer gjorda av plåt och eldfasta metaller, är inte mindre hållbara och pålitliga. I alla fall den valda metallen ska vara lätt, samtidigt som den är stark, giftfri, korrosionsbeständig och har en hög smältpunkt.

Bild
Bild

För en praktisk grilldesign experter rekommenderar att du använder en plåt av rostfritt stål eller värmebeständigt stål med en minsta tjocklek på 2 mm. Ju tjockare metall, desto mer hållbar blir grillen .dessutom kommer det att hålla värmen längre, vilket innebär att köttet kokar snabbare.

För konstruktionens ben används 10 mm förstärkning. Från verktygen är det värt att förbereda en bågfil för metall, en kvarn, ett måttband, en sticksåg, en borr, en slipmaskin och fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningssystem

För att göra en "resväska" krävs minimala färdigheter hos svetsaren.

  • Botten skärs av ett järnplåt och hål ca 10 cm i diameter görs på sidorna med en borr.
  • Sidoväggarna skärs ut och böjs inåt (på ritningen är detta en streckad linje). För att de ska böja utan problem bör de placeras med hjälp av fästelement eller svetsöglor mellan botten och väggarna.
  • Därefter skärs avtagbara väggar från änden, som sätts in i sidorna och botten när du monterar grillen. För detta görs tunna snitt från sidan, som visas i diagrammet.
  • 4 muttrar är svetsade till botten för framtida ben i strukturen. För att göra detta behöver du 4 armeringsstavar 60 cm långa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att underlätta bärandet är det värt att svetsa handtaget till resväskan.
  • Den kan stängas med ett speciellt lås eller en vanlig krok som skruvas fast på väggen. Denna detalj är också nödvändig så att resväskan inte sönderfaller och inte öppnas under transport.
  • För att resultatet ska se estetiskt tilltalande kan du täcka "resväskan" med värmebeständig färg i sprayburkar, som tål temperaturer upp till + 600 ° C och inte deformeras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

När du väljer stål för den framtida grillen det är värt att uppmärksamma värmebeständiga ark, inte värmebeständiga … Det här är helt olika material. Den värmebeständiga legeringen är motståndskraftig mot korrosion under normala förhållanden och vid höga temperaturer. Men det är inte alls motståndskraftigt mot fysisk deformation, så det finns en möjlighet att dess element kan "vridas" efter den första användningen av den hemgjorda brännaren, och då kommer det inte att vara möjligt att återställa strukturen till den monterade formen.

Det är värmebeständigt stål som behövs för en vikbar "resväska" brännare

Bild
Bild
Bild
Bild

För maximal bekvämlighet är det bättre att göra grillens höjd cirka 1 meter.

För att kunna transportera strukturen i bagageutrymmet på en bil är det värt att förkorta konstruktionens ben till 50 cm. Det rekommenderas inte att använda aluminiumben för grillen , som är instabila och lätta, eftersom strukturen kan välta, vilket kan leda till en brand.

Om det inte är möjligt att använda en svetsmaskin, det är värt att ansluta konstruktionsdelar enligt monteringssystemet "i spåret " … För detta görs utsprång som liknar bokstaven "G" på sidodelarna. Efter att ha klippt ut alla delar med en kvarn är det nödvändigt att slipa metallkanterna för att inte skära dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att "resväskans" brazier ska fungera så många säsonger som möjligt bör du ta hand om dess skyddande behandling, liksom de korrekta förvarings- och driftförhållandena. Det rekommenderas att behandla strukturen med korrosionsskyddande medel eller bränna metallen , varefter den blir resistent inte bara mot eld utan även mot mekaniska skador. Som en färgning rekommenderar experter att använda organisk kiselemalj köpt på en biltjänst.

Efter det kalla vädret, när "grilltiden" redan är avslutad, är det absolut nödvändigt att demontera grillen, inspektera den för defekter och korrigera dem.

Bild
Bild

Vart i alla rörliga delar måste smörjas med maskinolja … Brazierens storlek och djup bör vara tillräcklig så att köttet inte förkolnar när det är nära värmen - det är tillräckligt för att hålla det på ett avstånd av 15-20 cm från elden. Väggtjockleken på grillen måste vara minst 2 cm , annars blir det helt enkelt inte möjligt att steka hårt kött förrän det är klart.

En bärbar design av en grillpanna, som en resväska, är användbar inte bara för stekning av kebab, utan fungerar också som värmekälla, till exempel om du planerar en vandring med en övernattning i ett tält.

Om du fyller grillen med förvärmda stenar, installerar du strukturen i tältet, då skapar det värme och komfort under presenningen hela natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan försöka bygga en grill i form av en resväska med dina egna händer. På Internet eller på tillverkarnas webbplatser kan du hitta olika ritningar av braziers "resväskor". Glöm inte den steg-för-steg-arbetsplanen så att installationen går smidigt och snabbt. Du kan också göra en mock-up mall på kartong för att göra det lättare att föreställa sig hur strukturen på en bärbar vikbar grill kommer att se ut och fungera.

Om du har ekonomiska möjligheter kan du beställa en grill på Internet eller köpa den i en av specialaffärerna, där en hopfällbar grill kostar från 1 till 17 tusen rubel. En "resväska" av rostfritt stål kommer att kosta från 3 till 6 tusen rubel. Priset beror på metallens tjocklek och kvalitet, liksom på tillgängligheten av ytterligare element och komplexa smidda delar.

Rekommenderad: