Verktygslåda I Metall: Välj Ett Vikbart Aluminiumverktygshölje Eller En Rostfri Låda För Förvaring Av Verktyg

Innehållsförteckning:

Video: Verktygslåda I Metall: Välj Ett Vikbart Aluminiumverktygshölje Eller En Rostfri Låda För Förvaring Av Verktyg

Video: Verktygslåda I Metall: Välj Ett Vikbart Aluminiumverktygshölje Eller En Rostfri Låda För Förvaring Av Verktyg
Video: 🇯🇵 Japanese Tools & Tool-Boxes! 🇯🇵 2024, Maj
Verktygslåda I Metall: Välj Ett Vikbart Aluminiumverktygshölje Eller En Rostfri Låda För Förvaring Av Verktyg
Verktygslåda I Metall: Välj Ett Vikbart Aluminiumverktygshölje Eller En Rostfri Låda För Förvaring Av Verktyg
Anonim

Verktygslåda - en produkt avsedd för förvaring av skruvmejslar, olika nycklar, tänger, fästelement och andra tillbehör. Det ger bekvämligheten att lagra och flytta olika verktyg. En korrekt utvald produkt kommer att fungera i mer än ett dussin år.

Bild
Bild

En verktygslåda i metall är en förvaringslåda med en rektangulär kropp. Beroende på variationen i utförandet kan det ha fack, partitioner. Sådana produkter används för följande ändamål:

  • för förvaring och transport av hushållsverktyg, tillbehör och olika förbrukningsvaror;
  • att utrusta professionella arbetare med de nödvändiga verktygen;
  • för behörig placering av fiskeredskap.
Bild
Bild

Med hjälp av en låda kan du organisera utrymmet, få snabb åtkomst till det nödvändiga verktyget. Om en produkt med lås används i lager, garage och lådor minskar det risken för obehörig användning av verktyg.

Vissa modeller har ett lock . Lådor med lock kan förlänga verktygens livslängd, eftersom arbetstillbehören i dem är pålitligt skyddade mot fukt och dammgenomträngning tack vare den tättslutande panelen.

Bild
Bild

Vyer

Det finns flera typer av verktygslådor. Låt oss överväga de vanligaste och populäraste.

Hushållslådor (öppen eller stängd låda) . De enklaste rektangulära eller fyrkantiga produkterna, som är en behållare med fyra väggar och en botten, som är sammankopplade.

De kan utrustas med ett gångjärn eller avtagbart lock, ha ett lås eller ett bärhandtag.

Bild
Bild

En uppsättning lådor . Produkter som innehåller flera utdragbara brickor. Med glidmodeller kan du lagra många olika typer av verktyg. Oftast är det icke-bärbara alternativ.

Bild
Bild

Resväskor . Detta är fodral med ett handtag som kan öppnas helt. I sådana "resväskor" finns det 2 eller 3 fack, spår och hållare för små handverktyg.

Bild
Bild

Behållare är föremål som visuellt liknar kistor . De kan tillverkas i olika standardstorlekar. Små bärbara varianter är utrustade med ett handtag, större modifieringar är utrustade med hjul och ett teleskophandtag.

Bild
Bild

Fällbara produkter . På ett annat sätt kallas de transformatorer. När de monteras har sådana strukturer formen av en rektangel. Inuti är de parade brickor som är anslutna med platta dynor. Den fällbara lådan låter dig gruppera verktyg och andra arbetstillbehör i kategorier.

Bild
Bild

Lådor-piedestaler . Oftast används produkter i låssmeder. Dessa är övergripande alternativ som har hjul för enkel rörelse. Deras fördelar inkluderar god kapacitet och möjligheten att gruppera verktyg. Av bristerna skiljer sig deras dimensioner och svårighetsgrad, varför produkterna inte kan flyttas en lång sträcka.

Lådor-piedestaler är stationära modeller som köps för att ordna garage eller låssmeder.

Bild
Bild

Det finns också professionella lådor på marknaden. Dessa är dyra system för lagring och transport av elverktyg, fästelement och andra tillbehör.

Tillverkningsmaterial

Metallådor - stark och pålitlig förvaring för hand- och elverktyg. Olika metalltyper används för tillverkning av sådana produkter. Behållare är tillverkade av rostfritt stål, aluminium och dess legering, järn eller stål. Lådor av olika material har vissa egenskaper.

De mest populära verktygsförvaringsbehållarna är aluminiumlösningar . Denna metall är stark och hållbar. Det används oftast vid tillverkning av lådor på grund av dess lätthet.

Mycket mindre ofta används stål, järn och rostfritt stål för dessa ändamål.

Bild
Bild

En järn- eller stållåda är en tung struktur konstruerad för att transportera skrymmande verktyg eller elektrisk utrustning. En sådan produkt har tillräcklig styvhet för att skydda dess innehåll från olika mekaniska påverkan.

Alla metalllådor är belagda med korrosionsskyddande föreningar för att skydda dem från för tidig rostning . Det är värt att överväga att skyddsfilmen försvinner med tiden, varför behållarna regelbundet bör återställas. Så de kommer att hålla längre utan att förlora estetik.

Bild
Bild

Tillverkare

Det finns flera populära verktygslådstillverkare. De tillverkar främst modeller av kraftig plast. Metallkonstruktioner finns i katalogerna för följande företag.

Stanley är ett amerikanskt varumärke . Producerar pålitliga, starka och hållbara "lådor" med sektioner och fack. Erbjuder vikning.

Bild
Bild

Haupa är ett tyskt företag , levererar resväskor med olika antal fack och olika dimensioner för yrkesmässigt eller hushållsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Passform - kanadensisk tillverkare , engagerad i tillverkning av stål- och plastprodukter för förvaring av verktyg.

Bild
Bild

Klauke är ett företag som grundades 1879 i Tyskland . Bland det omfattande utbudet av produkter som tillverkas av företaget finns starka och pålitliga stålhöljen.

Bild
Bild

Kamasa-Tools är en svensk tillverkare , specialiserat på tillverkning av olika varianter av verktygslådor som tål tung belastning. De flesta modellerna kan transformeras, vilket gör att de utmärks av ökad funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tillverkare anses vara de största leverantörerna av metalllådor för förvaring av elektrisk utrustning och handverktyg.

Urvalsregler

Det spelar ingen roll för vilka uppgifter en låda för förvaring av verktyg köps - för professionella eller hushåll. Det är i alla fall nödvändigt att närma sig ansvarsfullt sitt val. Det finns några saker att tänka på innan du köper en aluminiumlåda.

Först och främst är det värt att besluta om följande parametrar

  • Mått. Lådans interna volym beror på produktens dimensioner. Ju större dimensioner, desto mer passar verktyget i behållaren.
  • Om du planerar att förvara små delar, fästelement och andra små tillbehör i en behållare, är det lämpligt att titta närmare på variationerna med avtagbara brickor, organisatorer och fack.
  • Om stora modeller köps in är det viktigt att de är utrustade med hjul. Annars kan det vara svårt att flytta strukturer. Du måste välja produkter med en metallaxel. Designen, där hjulen är fixerade med plast- eller plastelement, är kortlivad.
  • Det är att föredra att välja variationer med lock. Den har en viktig funktion - den skyddar på ett tillförlitligt sätt innehållet i brickan mot fukt, damm och andra negativa påverkan.

Dessutom är den ofta utrustad med ett handtag för enkel rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en aluminiumlåda är det viktigt att utvärdera dess utseende för mekanisk skada. En produkt av god kvalitet kommer inte att ha bucklor, skalning eller svullnad lack.

Förutom en visuell bedömning måste du kontrollera tillförlitligheten hos låsen och kåporna - allt ska fungera felfritt. Om det finns svårigheter när du öppnar och stänger locket eller låsen är det bättre att vägra att köpa - en sådan produkt kommer inte att hålla länge.

Rekommenderad: