Verktygslåda: Plast- Och Aluminiumvagnar För Förvaring Av Byggverktyg, Märken Bosch Och Makita

Innehållsförteckning:

Video: Verktygslåda: Plast- Och Aluminiumvagnar För Förvaring Av Byggverktyg, Märken Bosch Och Makita

Video: Verktygslåda: Plast- Och Aluminiumvagnar För Förvaring Av Byggverktyg, Märken Bosch Och Makita
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Verktygslåda: Plast- Och Aluminiumvagnar För Förvaring Av Byggverktyg, Märken Bosch Och Makita
Verktygslåda: Plast- Och Aluminiumvagnar För Förvaring Av Byggverktyg, Märken Bosch Och Makita
Anonim

En av huvudfrågorna för byggare är korrekt och bekväm förvaring av nödvändiga verktyg. För att lösa det används ofta specialfall. Vad är det, vilka sorter finns det och hur man väljer rätt låda så här?

Vad det är?

Verktygslådan är en speciell låda för förvaring av byggmaterial. Det garanterar säkerheten för alla delar, deras korrekta organisation och bekväm transport.

Idag finns det ett stort antal olika verktygslådor på marknaden, så alla professionella byggare eller husägare kommer att kunna hitta det perfekta alternativet som passar deras individuella behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar med verktygslådor skiljer sig åt beroende på den specifika produkttypen. Så till exempel anses plastlådor lättare, bekvämare och billigare, men de är mindre hållbara än järn. Å andra sidan kan järnkonstruktioner vara ganska skrymmande och begränsade i rörlighet - de är svåra att använda för byggnadsarbete på vägen.

Om vi pratar om allmänna egenskaper, bör de positiva aspekterna tillskrivas det faktum att du kan organisera och organisera dina verktyg med en speciell behållare. Således, du kommer alltid att veta var och vad som är och kommer inte att förlora någonting … Samtidigt är det värt att överväga att du måste bestämma så exakt och korrekt som möjligt storleken, konfigurationen och tillverkaren av verktygsfodralet. Annars blir lådan värdelös.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns ett stort antal klassificeringar som delar verktygsfall i olika undergrupper, beroende på vissa egenskaper.

Genom design

Beroende på vilken typ av enhet i lådan som är avsedd för förvaring av verktyg delas öppna och stängda fodral. Så, om vi pratar om den öppna typen, bör det noteras att en sådan låda i sitt utseende liknar en vanlig resväska. Ett uppenbart plus är den mest enkla och gratis tillgången till verktyg.

Men det finns också nackdelar. Ett öppet fodral är ganska svårt att transportera över långa avstånd, och lagringsprocessen kan också vara komplicerad . Huvudskillnaden mellan den slutna designen är närvaron av ett lock som tätt stänger lådans ovansida.

Stängningsmekanismen kan vara annorlunda: ett lås, spärrar, etc. Denna design är mer som en resväska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på tillverkningsmaterial

Det finns flera typer:

  • metall (oftast betyder det aluminium, ganska sällan - järn);
  • plast eller plast;
  • metall-plast.

Metallfodral är stöttåliga, men obekväma att använda (på grund av sin tunga vikt är de ofta utrustade med hjul). Plast och plast är inte särskilt pålitliga alternativ. Den mest mångsidiga typen anses vara metall-plaststrukturer: de är hållbara, lätta och rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konfiguration

Verktygsfodral kan variera i sin interna design. Så enligt denna klassificering utmärks professionella och icke-professionella alternativ. Professionella fodral är utrustade med en mängd olika specialiserade system och kan ha ett batteri. Icke -professionella är enklare i sin design - de innehåller en mängd olika nischer och fickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa märkena

På byggmarknaden finns det fall för verktyg tillverkade av både inhemska och utländska tillverkningsföretag. För att göra det enklare för dig att navigera i olika produkter, inbjuder vi dig att bekanta dig med betyget för de bästa märkena.

Stanley

Företagets hemland är USA. Stanley är ett företag med en ganska lång historia och ett gott rykte. Många köpare tillskriver ett ganska högt pris till nackdelarna med fodral med detta märke.

Den höga kostnaden beror dock på närvaron av ett stort antal positiva egenskaper som inte är inneboende i många andra tillverkningsföretag.

Bild
Bild

Keter

Sortimentet av märket Keter liknar det som Stanley erbjuder. Keter kännetecknas dock av lägre priser och ursprungslandet (Israel).

Bild
Bild

Knipex

Varumärket Knipex representerar på köparens val en handelslinje med professionella lådor för förvaring av verktyg i olika färger, storlekar och mönster.

Bild
Bild

Tvinga

Force är ett företag som specialiserat sig på tillverkning av stora verktygslådor (de passar till och med överdimensionerade 108 verktygssatser). De flesta produkterna är gjorda av metall och har hjul.

Bild
Bild

DeWalt

DeWalt verktygsfodral är märkta - de är målade i gul -svarta färger. I tillverkningsföretagets sortiment kan du hitta lådor av alla typer och typer.

Bild
Bild

Makita

Den vanligaste formen av bärväskor som erbjuds till kunder av Makita är en resväska med handtag. Dessa mönster är också märkta och målade i en blå nyans.

Bild
Bild

Bosch

Bosch är ett världsberömt varumärke som tillverkar ett brett utbud av verktyg, hushållsapparater, reparationsmaterial och många andra saker. Verktygslådor från detta företag är av oklanderlig kvalitet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att göra rätt val och förbli nöjd med köpet, När du köper ett fodral för verktyg bör du vara uppmärksam på vissa aspekter.

  • Först och främst är det viktigt att bestämma lämplig storlek. För att göra detta, uppskatta antalet tillgängliga verktyg. Kom ihåg att inte köpa med marginal. Stora lådor är inte bara dyrare utan tar också mer plats och är mindre rörliga.
  • Se till att lådans botten är ganska tjock och stark, eftersom det är på den som huvudlasten faller. Helst bör det inte finnas några sömmar på bottenytan.
  • Om du köper en låda med lock, se till att den stängs ordentligt. Om du köper ett fodral på hjul, kontrollera att de fungerar korrekt. I allmänhet måste alla strukturella element utföra sina funktioner fullt ut.
  • Var uppmärksam på om det finns ett bärhandtag på utsidan. I frånvaro blir transporten av lådan mycket mer komplicerad.

Rekommenderad: