Magnetisk Verktygshållare: Välj Ett Vägg- Eller Bordsställ För Skruvmejslar Och Andra Verktyg, Funktioner I Element System -hållarna

Innehållsförteckning:

Video: Magnetisk Verktygshållare: Välj Ett Vägg- Eller Bordsställ För Skruvmejslar Och Andra Verktyg, Funktioner I Element System -hållarna

Video: Magnetisk Verktygshållare: Välj Ett Vägg- Eller Bordsställ För Skruvmejslar Och Andra Verktyg, Funktioner I Element System -hållarna
Video: Magnetic Tool Holder Review 2024, April
Magnetisk Verktygshållare: Välj Ett Vägg- Eller Bordsställ För Skruvmejslar Och Andra Verktyg, Funktioner I Element System -hållarna
Magnetisk Verktygshållare: Välj Ett Vägg- Eller Bordsställ För Skruvmejslar Och Andra Verktyg, Funktioner I Element System -hållarna
Anonim

Instrumentens säkerhet och bekvämligheten för deras operativa användning beror till stor del på förvaringsförhållandena. Därför är det värt att överväga de befintliga typerna av verktygshållare och bekanta dig med råd om deras urval och modernisering.

Bild
Bild

Särdrag

Grundkrav för till moderna lagringssystem för verktyg:

  • strukturell tillförlitlighet;
  • hållbarhet och säkerhet för de använda materialen;
  • enkel montering och borttagning av verktyget;
  • användarvänlighet;
  • kompakthet och ergonomi;
  • möjligheten att modernisera vid utökning av uppsättningen lagrade produkter;
  • lönsamhet;
  • transportbarhet vid flytt;
  • presentabelt utseende;
  • enkel rengöring.
Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande, sådana huvudtyper av hållare:

  • väggpaneler med krokar och hållare;
  • magnetiska fästsystem;
  • skåp, ställningar och layouter;
  • golvställningar;
  • skrivbordslådor och stativ;
  • mobila stativ;
  • fällbara bord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du vill spara tid och få en kvalitetsprodukt kan du köpa en färdig konstruktion. Sådana produkter produceras till exempel av Element System -företaget . För de flesta byggare är de mångsidiga perforerade väggpanelerna lämpliga för att fästa brickor, hållare och krokar. De mest populära modellerna av sådana paneler är Nr-1 och Nr-2. Båda alternativen levereras i en standardstorlek på 800 × 400 mm, medan den andra modellen är utrustad med en utökad uppsättning plastbehållare för förvaring av fästelement.

Andra populära tillverkare av liknande produkter är Stark, Intertool, TOPEX och Virok erbjuder ett brett utbud av väggpaneler av plast och metall i olika storlekar, från kompakta 350 × 390 mm till omfattande 800 × 400 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är intresserad av magnetiska hållare, erbjuder ett brett utbud av sådana produkter i olika storlekar företaget "Asko-Ukrem " … I produktkatalogen hittar du både de enklaste designerna i form av en magnetremsa med fästelement och komplexa system som kombinerar en magnetremsa med separata magneter, lådor och hyllor.

Andra välkända tillverkare av magnetiska lagringssystem är Geko, Kenovo och Force . Deras sortiment representeras främst av magnetiska stålremsor i olika storlekar för arbetsbänkar eller väggmontering.

Huvudparametern som måste beaktas när du väljer en specifik modell av hållaren är storleken på det lediga utrymmet som det kommer att installeras på. Helst bör du i förväg mäta området där du planerar att placera strukturen och registrera mätresultaten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också överväga avståndet mellan de enskilda fästelementen - verktyget bör avlägsnas fritt från krokarna och fästena utan störningar.

Egenproduktion

För en erfaren hantverkare kommer det inte att vara svårt att skapa en bekväm hållare för ditt verktygssats själv. Denna metod är mycket mer ekonomisk än att köpa en färdig produkt, och låter dig också skapa strikt individuella mönster, perfekt anpassade till din utrustning. Huvudproblemet i detta fall är processens höga arbetsintensitet.

Användningen av färdiga komponenter som för närvarande är allmänt tillgängliga på marknaden kommer att hjälpa till att spara tid. En av de ledande tillverkarna av sådana produkter är det tyska företaget Element System, som erbjuder ett brett utbud av hållare för olika typer av utrustning, inklusive:

  • nyckelhållare i stål av olika storlekar, konstruerade för montering på vägg eller vertikala stativ;
  • väggfästen för skruvmejslar, hammare, tänger och saxar;
  • plastkrokar för att fästa sax, filer, nycklar och andra typer av verktyg;
  • Praktiska metallkrokar för upphängning av elverktyget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget erbjuder också ett komplett utbud av beslag som är nödvändiga för att organisera arbetsytan - från konsoler och fästen till fästelement.

Det kommer inte att vara svårt att göra en magnethållare själv - trots allt räcker det med flera kraftfulla magneter för detta (bipolära neodymmagneter är bäst, även om element från gamla högtalare också är lämpliga), en trälist och fästelement eller lim. Om du planerar att förvara verktyg med vassa kanter kan du skydda magnets yta mot skador genom att använda värmekrymprör eller vanlig eltejp placerad ovanpå dem.

Tyvärr är färdiga förvaringsställ för trädgårdsredskap för närvarande knappast tillgängliga på marknaden ., så du måste göra dem själv ändå. Det enklaste sättet att skapa en sådan struktur är från en onödig träplankpall. Ett annat alternativ är en vertikal panel med bitar av plaströr monterade på den med en diameter som är något större än diametern på sticklingar av dina trädgårdstillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga idéer

Många hantverkare strävar efter att uppnå maximal ordning och reda när de organiserar sin arbetsyta. För att göra detta är det bekvämt att i förväg markera “fotavtryck” för varje verktyg, så att du vet exakt var det behöver placeras efter användning. Ett bekvämt sätt att markera vertikala hållare är att skissa silhuetterna för vart och ett av de stora verktygen på monteringsplatsen.

Vid användning av vertikala hållare lagras cirkelsågblad och slipmaskiner bekvämt i hemlagade kuvert gjorda av flerskiktade halvor av engångsplattor med lämplig diameter.

Raklinjiga sågblad (t.ex. sågblad) kan enkelt förvaras i plastslangar.

För lagring av eltejp och skotstejp kan du göra trälådor med en hemgjord distributör, som i det enklaste fallet kan vara en vässad metallstång.

Detta gör att du snabbt kan få tejpbitar av den längd du behöver, utan att ta bort hela rullen från dess plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan sovjettiden har hantverkare lagrat små fästelement i tändsticksaskar och större beslag i plast- och glasburkar. Trots utvecklingen av marknaden för verktygslagringssystem är denna metod fortfarande relevant idag. I det här fallet är det att föredra att använda behållare av transparent plast och glas - detta sparar dig behovet av att märka varje behållare. Ett annat snabbtillverkat, bekvämt och transportabelt alternativ för förvaring av fästelement är plastburkar . Dess fördel jämfört med andra behållare är det ergonomiska handtaget.

En praktisk och lätttillverkad skruvmejselhållare kan tillverkas av en vanlig träskiva genom att borra flera hål med önskad diameter i den.

För att lagra långa verktyg som används relativt sällan (t.ex. fiskespön och stegar) är det bekvämt att skapa takfästen eller hyllor. En annan praktisk användning av utrymme under taket är utdragbara rulllådor, som är fästa på skenor som är fästa i taket.

Det viktigaste är att inte fästa för tunga strukturer i höjdled.

Rekommenderad: