Verktygsskåp: Välj Ett Metallskåp Med Lådor På Hjul För Förvaring Av Verktyg, Låssmedsskåp

Innehållsförteckning:

Video: Verktygsskåp: Välj Ett Metallskåp Med Lådor På Hjul För Förvaring Av Verktyg, Låssmedsskåp

Video: Verktygsskåp: Välj Ett Metallskåp Med Lådor På Hjul För Förvaring Av Verktyg, Låssmedsskåp
Video: Verktygsvagn med 7 st lådor från Verktygsboden 2024, Maj
Verktygsskåp: Välj Ett Metallskåp Med Lådor På Hjul För Förvaring Av Verktyg, Låssmedsskåp
Verktygsskåp: Välj Ett Metallskåp Med Lådor På Hjul För Förvaring Av Verktyg, Låssmedsskåp
Anonim

Verktygsskåp är en oumbärlig möbel för alla som arbetar med VVS -reparation av olika utrustningar, både i produktionen och självständigt. Detta är möbler av industrityp, som har ett antal egna egenskaper. Materialet i den här artikeln hjälper läsaren att förstå de viktigaste nyanserna, varianterna av denna produkt samt dess egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och omfattning

Verktygsskåpet är en bekväm stängd byrå där du kan förvara verktyg och olika tillbehör. Beroende på produkttyp kan de användas för att använda bordsskivan som en arbetsbänk. Med denna piedestal kan du optimera arbetsflödet.

Bild
Bild

Strukturellt kan verktygsskåpet ha ett antal egna skillnader. Till exempel kan en produkt ha lådor i olika storlekar. Deras antal, fodralets färg och lådornas front kan också variera. Pedestaler skiljer sig åt i storlek, form och typ - de är stationära eller rörliga. De senare har hjul och kan röra sig runt verkstaden, verkstaden, det vill säga direkt till arbetsplatsen. Produkten kan inte bara ha lådor med utdragbar mekanism, utan också fack för lagring av dimensionella reparationsverktyg.

Det mesta av denna linje är gjord av metallmodifieringar med en svetsad ram gjord av profiler eller rör. Ramen är fodrad med höghållfasta metallplåtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra rost är metallen belagd med en speciell färg. Produkterna har metallplattor täckta med gummerat material och kompletteras med sidor och fästen för handverktyg.

Verktygsskåp med lådor är också mångsidiga när det gäller användningsområden . Till exempel, förutom produktionsverkstäder och laboratorier, är de oumbärliga i bilverkstäder, standardgarage samt i metallbearbetningsföretag. Samtidigt kan verktygsskåpet vara av standard eller roterande typ. Det kan se ut som ett bord, ha skjutbara och gångjärnsdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Sådana piedestaler kan klassificeras enligt flera kriterier. Till exempel, i riktning mot att öppna lådor, är de indelade i två klasser: TU och TI. En serie skiljer sig från en annan i bredd och djup på lådorna. För modifieringar av TU -klassen är lådorna breda, men grunda. TI -varianterna kännetecknas av större djup och mindre bredd. Av dessa anses TU -sorter vara mer funktionella produkter.

Enligt installationsmetoden kan verktygsskåpen delas in i två kategorier: stationära och mobila. De första alternativen ger inte möjlighet att flytta från plats till plats. Sådana möbler ligger nära maskinen för att ge snabb åtkomst till nödvändiga verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila alternativ på hjul är mindre och kan flytta till önskad plats. Distributionsbelastningen för modifieringar kan vara 200 kg.

Enligt materialtyp är produkterna inte bara metall utan även trä. Till exempel, när du gör ett sådant skåp hemma, använder någon plywood och väljer ark på 4, 8, 10 och 12 mm. För montering, använd speciellt lim och naglar. Lackering utförs med yachtlack och pensel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

De grundläggande egenskaperna hos verktygslåssmedens piedestaler är tillverkningsmaterial, yttre dimensioner, vikt, antal lådor, typ av lås. De är olika beroende på egenskaperna hos en viss modell. Till exempel kan vissa modifieringar ha en perforerad skärm i form av små fyrkantiga hål med en stigning på 35 mm. Dessutom kan modellerna vara hopfällbara och svetsade.

Fodralet är målat i produktion med pulverfärg, och färgen kan vara annorlunda för själva skärmen och lådor. Låt oss säga att basen i en låda kan vara grå och rutorna kan vara blåa och brickan kan vara svart. Metallens tjocklek kan variera från 0,8 till 2 mm. Beroende på ändringen kan nivån för den högsta tillåtna belastningen på en låda vara från 20 till 40 kg. I vissa versioner är en låda konstruerad för 80 kg vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller låset kan det skilja sig åt i tillförlitlighetsgrad, vilket ger upp till två tusen kombinationer. Brickan kan kompletteras med en gummimatta. På grund av olje- och bensinresistenta mattor för lådornas botten ökar produkternas livslängd. Dessutom kan skärmen, beroende på modell, tillhandahålla installation av hängande hyllor, verktygshållare, krokar och plastlådor.

Medelvikten för produkterna är 57–70 kg. Höjden väljs utifrån användarnas bekvämlighet. Lådornas höjd är från 45 cm. Universella modeller är utformade för förvaring av verktyg, tillbehör och material. Produkten kan ha ett centrallås och lådor på rullstyrningar. Strukturellt är modellerna utformade på ett sådant sätt att de ger snabb åtkomst till ett specifikt verktyg och minskar slösad arbetstid . På grund av rymligheten sparar verktygslåssmedskåp det användbara området i rummet där de finns. I de flesta fall kommer de med en långsiktig garanti och en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en produkt måste du utgå från dess syfte och mängden tillgängliga verktyg. Till exempel är en modell för en professionell verkstad oftast större och mer funktionell. Ett kompakt skåp räcker för ett hem.

När det gäller fördelningsbelastningen avgör denna faktor vad exakt på piedestalen kan repareras och hur många verktyg som kan läggas i varje låda . Till exempel, om en produktionsenhet behöver ett stort skåp med en fördelningsbelastning på upp till 80 kg per låda, går ett alternativ med en indikator på 20 kg för huset.

Det är bra om det finns en speciell matta inuti varje låda som skyddar produkten från oljiga och bensinfläckar.

Bild
Bild

Rullguider är en viktig urvalsfaktor. Förutom att du kan lägga verktyg med en totalvikt på 100 till 500 kg i ett låssmedsskåp är det viktigt att förstå följande: om alla lådor är öppna kan verktygets vikt få skåpet att välta . Ett mobilt skåp är bra för förvaring av en liten mängd verktyg, och ett stationärt skåp installeras omedelbart på arbetsplatsen.

När det gäller låset och antalet kodkombinationer för att öppna det, är denna faktor viktig när kantstenen är placerad i ett garage eller produktionsverkstad . Faktum är att ett bra låssmedverktyg från specialister är guld värt. Ofta utför de enskilda enheter på egen hand, och därför kan förlusten av sådan utrustning kosta mästaren av driftstopp och därmed förlust av pengar, eftersom de måste köpa en ny uppsättning.

För att inte leta efter tjuvar bör du genast tänka på vilken typ av lås du ska välja för ditt instrumentskåp. Ett nyckel- eller postalternativ är inte alltid det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att uppmärksamma beläggningen på fodralet . Det som är bra med pulverfärg är att det säkerställer produkternas motståndskraft mot utseende och spridning av rost. Dessutom skyddar den den från mindre hushållsskador. När du köper måste du fråga säljaren, Ger modellen möjlighet att installera ytterligare tillbehör (till exempel är det möjligt att installera en hängande låda på den). Och även i prioriterade metallmodeller med en gummerad yta på bordsskivan.

När du beställer online måste du ta hänsyn till det: låsmedsskåpets yttre dimensioner (längd, bredd och höjd) inkluderar inte parametrarna för de utskjutande delarna av beslagen. För att verifiera produktens kvalitet och hållbarhet kan du be säljaren om medföljande dokumentation. Som regel kommer den med en garanti som kan sträcka sig från 12 till 36 månader. För att inte fastna, innan du köper kan du läsa kundrecensioner om en viss modell … Detta gör att du kan förstå hur lätt det är att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om produkten köps personligen är det viktigt att vara uppmärksam på frånvaron av synliga defekter och den smidiga rörelsen hos lådförlängningsmekanismen. Det ska inte finnas några störningar och svåra drag - det här är ett äktenskap. Om säljaren talar om en rabatt eller en kampanj, bör du tänka på vad de exakt försöker sälja till dig. En bra produkt har också ett bra pris, det finns sällan rabatter här. Prisklassen är omfattande: det finns produkter till försäljning till en kostnad av 5 till 24 tusen rubel.

Ett av de viktiga kriterierna är belastningen på bänkskivan. I lakoniska modeller för låssmedarbeten med ett metallhölje, utrustat med ett fack med två hyllor, klarar bordsskivan cirka 300 kg vikt. Samtidigt är den själv gjord av plywood med en tjocklek på 24 mm och täckt med galvaniserad metall med en tjocklek på 1 mm. Ju större fördelningsbelastning, desto tyngre delar kommer befälhavaren att kunna reparera på piedestalbordet. Ju större bordsyta, desto bekvämare är det att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frågan om estetik är inte mindre viktig faktor i valet. Du måste välja en produkt som är både praktisk och vacker, som korrelerar dess dimensioner med platsen där kantstenen ska installeras.

Rekommenderad: