Verktygsskåp I Metall: Välj Ett Järnskåp Med Lådor, Låssmedsmodeller Med Lås För Förvaring Av Verktyg

Innehållsförteckning:

Video: Verktygsskåp I Metall: Välj Ett Järnskåp Med Lådor, Låssmedsmodeller Med Lås För Förvaring Av Verktyg

Video: Verktygsskåp I Metall: Välj Ett Järnskåp Med Lådor, Låssmedsmodeller Med Lås För Förvaring Av Verktyg
Video: Verktygsvagn med 7 st lådor från Verktygsboden 2024, April
Verktygsskåp I Metall: Välj Ett Järnskåp Med Lådor, Låssmedsmodeller Med Lås För Förvaring Av Verktyg
Verktygsskåp I Metall: Välj Ett Järnskåp Med Lådor, Låssmedsmodeller Med Lås För Förvaring Av Verktyg
Anonim

Ett verktygsförvaringsskåp är en gåva för alla hantverkare. Efter att ha köpt den här typen av förvaring har du alltid de nödvändiga verktygen på ett ställe, det vill säga till hands. Dessutom kan du fylla på lager av personliga verktyg med de enheter som på grund av bristen på en permanent och bekväm förvaringsplats inte vågade skaffa tidigare.

Utnämning

Ett verktygsförvaringsskåp är en praktisk enhet som är utformad för att förvara verktyg i en verkstad, garage eller privat hem. Den specialdesignade strukturen tål tunga belastningar. Tack vare den här egenskapen utvidgas tillämpningsområdet för denna typ av skåp. De kan installeras i fabriker och andra industrier.

För denna typ av förvaring är följande faktorer karakteristiska som gör att metallförvaringsskåp kan vara multifunktionella:

  • möjligheten att ha tillgång till verktyg och saker;
  • inga begränsningar för användning av utrustning för detta ändamål;
  • skydd av inventarier från obehörig åtkomst av främlingar;
  • organisation av arbetsplatsen och upprätthålla ordning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på syftet och syftet med att använda skåpet kan dess komponenter variera. Varje fullständighet påverkar strukturens funktionalitet och styrka.

Det finns en mängd olika konstruktioner med parametrar som avgör deras syfte och funktionalitet. Du måste alltid vara uppmärksam på alla dessa faktorer, för tack vare dem kommer du att förstå om denna eller den modellen kan passa in i ditt rum.

Olika sorter

Nu kan många tillverkare av förvaringsskåp skryta med en mängd olika produkter. Denna produkt är indelad i flera klassificeringar enligt följande kriterier.

Mått . Antalet verktyg som kan lagras i skåpet beror på denna parameter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och funktionalitet . Beroende på syftet med skåpet kommer dess funktionalitet också att bero. Till exempel, i vissa fall är produktens rörlighet att föredra, och i andra är fastsättningsmetoden grundläggande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter . Detta innebär många olika avdelningar eller lådor. Beroende på vilka verktyg och andra enheter som ska förvaras i skåpet kommer dess "fyllning" också att bero på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Totalt identifierar experter flera klassificeringar av skåp för inventering, beroende på vissa parametrar. Låt oss ta en titt på var och en av de befintliga. Du kan skilja mellan utrustning för förvaring av verktyg genom hur det används.

  1. För lagring av lager . Sådana skåp kan användas som en plats för förvaring av verktyg, apparater, fästelement, reservdelar och annan utrustning. Designen innebär en stark ram som tål en ganska betydande vikt. Inuti skåpet finns speciella hyllor, lådor, stativ med hängare och många andra enheter för att ge bekväm och rationell lagring av lager. Dörrar kan vara med lås eller ha speciella gångjärn för ett hänglås.
  2. Instrumentmodul . Den förutsätter en multifunktionell struktur som inte bara kan användas för förvaring av verktyg och annan utrustning, utan också som arbetsområde. För detta är alla lådor och hyllor placerade i den nedre delen av strukturen, över vilken en bordsskiva i massiv metall är installerad. Ovanför arbetsbordet är många modeller utrustade med ett speciellt stativ med hängare för mindre verktyg. En sådan modul är en mycket bekväm plats för en mängd olika arbeten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa kategori av verktygslagringsutrustning skiljer sig åt i graden av produktrörlighet. Det finns två typer av utrustning.

  1. Mobil . Vanligtvis presenteras denna typ av modell i form av vagnar med många lådor. De viktigaste strukturella elementen, tack vare vilka de blir rörliga, är hjulen. För att göra produkten hållbar tillverkar tillverkarna vagnar med en styv layout. För att säkerställa säker rörelse och stabilitet i arbetsområdet är handtag och hjul med bromssystem installerade på sådan utrustning.
  2. Stationär . De betyder starka metallkonstruktioner som installeras på en plan golvyta eller fästs på en vägg. Härifrån blir det tydligt att det finns två typer av stationära skåp: golvstående och väggmonterade. Golvstående enheter är vanligtvis en solid konstruktion med olika tillbehör. Väggmonterade skåp är konstruerade för en lättare belastning jämfört med den golvstående versionen. Dessa begränsningar är relaterade till själva utrustningens vikt, fästelement och tillförlitligheten hos väggen på vilken ett sådant skåp kommer att installeras.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de industriella modellerna av skåp kan de delas upp enligt metoden för tillverkning av strukturen i följande huvudtyper

  1. Helsvetsad . Monteringen sker från stålplåt. Det utförs utan stödram. Produktens element fästs genom kontinuerlig sömssvetsning längs linjen i deras fog. Denna teknik används för att skapa fasta moduler med låg och medelhög belastning.
  2. Landslag . Liksom de tidigare motsvarigheterna tillverkas produkter med en sådan enhet utan att använda en stödram. Delar av den allmänna strukturen är sammankopplade med olika hårdvara.
  3. Med stödram . Denna tillverkningsmetod används endast för att skapa de mest robusta verktygsskåpen. Sådana skåp är baserade på en speciell kraftram. Det ska svetsas från formade rör och hörn. Resten av konstruktionselementen måste svetsas ovanpå ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således är metallskåp de mest hållbara, motståndskraftiga mot kontakt med en aggressiv miljö och praktiska produkter för förvaring av verktyg av något slag.

Design egenskaper

De befintliga verktygsskåpsmodellerna har olika konfigurationer av interna strukturella element. Beroende på "stoppning" av utrustningen kommer dess funktionalitet också att bero. Det finns två huvudsakliga designfunktioner i skåpen.

  • Med vertikala skiljeväggar . De har skiljeväggar som delar skåpets insida i separata sektioner. Varje sektion har flera hyllor.
  • Med en sektion . Utrustad med akterspegel system. Det är möjligt att ordna om hyllorna på ett bekvämt avstånd för ägaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa typer av skåp kan utrustas med olika interna lagringssystem. Deras konfiguration kan bestå av olika element:

  • med lådor: rörelse utförs med hjälp av rullar;
  • med hyllor: kan placeras på olika höjder och på valfritt avstånd från varandra;
  • med en perforerad skärm, vars syfte är att fixa olika objekt;
  • med fack i olika storlekar;
  • med brickor för små delar.

Om det fortfarande inte är möjligt att hitta en modell med en lämplig konfiguration bland alla skåp, kan tillverkarna göra en kopia för en enskild beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

När det gäller förvaringsskåp spelar materialet en nyckelroll. Denna typ av utrustning kan tillverkas av tre olika material, som alla har sina egna fördelar och nackdelar.

  1. Metall (stål) . Det anses vara det vanligaste materialet för tillverkning av verktygsskåp: det är hållbart, motståndskraftigt mot plötsliga förändringar i lufttemperatur och luftfuktighet. Metallskåpet är vanligtvis tillverkat av stålplåt. För fallet används ett ark med en tjocklek på 0,8 millimeter och för hyllor eller lådor - upp till 2 millimeter. För att göra strukturen mer hållbar och stabil används en bärande strukturram.
  2. Trä (plywood) . Detta alternativ används vanligtvis för att skapa ett skåp för förvaring av snickeriverktyg hemma. Tillverkade träprodukter är svåra att hitta. De kan bara göras på beställning. Detta beror på materialets nackdelar: ökad känslighet för förändringar i temperatur och luftfuktighet, samt behovet av konstant bearbetning.
  3. Spånskiva (spånskiva) . Liksom den tidigare versionen används spånskivor endast för självskapande av ett rack för snickeriverktyg. Låssmedverktyg kan slita av hyllorna. Styrkan hos en sådan produkt kommer att vara låg jämfört med en metallprodukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Mycket beror på rätt lokalisering av lokalerna. Ett bra val och placering av ett låssmedsskåp av metall för förvaring av verktyg gör att du kan använda dess funktionalitet maximalt.

För en hemverkstad är det bäst att köpa skåp med många sektioner. Deras volym ska vara ganska stor (till exempel 210x104x50 cm). Sådana dimensioner gör att du kan rymma alla nödvändiga verktyg för olika ändamål och göra arbetsflödet bekvämt.

Bild
Bild

För en produktionsanläggning rekommenderas att välja medelstora skåp. Små förråd (180x94x50 cm) kan vara det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver installera sådan utrustning i ett hus eller en lägenhet, är det bäst att använda träkonstruktioner. Under sådana förhållanden hotas de inte av fukt och temperaturfall. Om det finns behov av att lagra elektriska apparater behöver du ett järnskåp med parametrar (100x100x50 cm) eller något annat litet skåp

Valbara kriterier

De viktigaste kriterierna som många potentiella köpare styrs av när de väljer en modell av ett verktygsskåp i metall är dess tekniska parametrar. När du väljer ett skåp för förvaring av verktyg rekommenderar experter att uppmärksamma följande detaljer.

  1. Storleken . Om rummet är litet är det bättre att välja en flersektionsmodell.
  2. Massivitet . För förvaring av snickeriverktyg är det bättre att köpa ett tillval, vars bärförmåga blir upp till 125 kilo.
  3. Färg . För att inte störa harmonin i interiören är det bättre att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av skåpfärger.
  4. Styrka . Ju tjockare stålplåtarna användes vid tillverkningen av produkten, desto starkare och mer hållbar blir den. Och även detta kriterium påverkas av antalet förstärkare i produktramen.
  5. Intern layout . Med ett stort antal fack och lådor kan du sortera förvaringsartiklarna i garderoben, men i det här fallet kanske inte långa eller skrymmande instrument passar.
Bild
Bild

Om du uppmärksammar nyanserna ovan, kan den valda modellen av verktygsskåpet perfekt passa in i verkstaden och tjäna under en mycket lång tid.

Rekommenderad: